Čini se kao zbilja dobar auto.
Stigla mnogo naprednija Dacia Duster koja starta n
- poruka: 51
- |
- čitano: 17.888
- |
- moderatori:
vincimus
Izgleda ko studija neka, predizajniran auto. I ovaj novi logo mi nekako ne pije vodu.
Općenito novi auti su pre našminkani, koda se snima kakav film u budućnosti gdje ne zna glavni junak ćemu služe tri morske školjke u WCu
Npr, novi Hyundaii zgledaju ko na reklami nekoj gdje ne želiš pokazat koja je marka automobila pa ga editiraš...
A ovaj od 1,2..... kad ga naložiš .....auto ima da leti.
1,2 benzinac sa 130 ks 🤣
Imam Audi 2,0 TDI sa 150 ks
Pa kakav je to cirkus od auta kad nema ozbiljnog motora?
Po meni bez barem 2,0 dizela..... nemaš šta pričati u takvom autu
Malo po malo sa Daciom će se dogodit ono šta se Škodi dogodilo, jednom davno cjenovno pristupačan auto a danas par % jeftiniji od braće u WW grupi...
Svakom debilu je jasno da se Dacia prodaje isključivo zbog cijene a ako je ovako nastave dizat malo po malo.... većini ostaju ili polovna lutrija od auta ili kinezi.
Pametnome dosta!
Pametnome dosta!
Duster je B-segment SUV a Corolla sedan je C-segment sedan. Ljudi nemojte pisati pametnome dosta jer je vrlo nezgodno kad ispadnete...nepametni...
I by the way imas za te novce i novi C4 ako ti taj segment više odgovara.
Ko voli nek izvoli.. Za grad i nezahtjevne odličan..
Neznam kakva je ova nova. Ali zadnja iznutra koma..jeftina plastika.. ali barem ima izvučene kotačiće za klimu i istalo.
Mali auto..nije to duster koji je nekad bio..ja sam 1.8m.. imam filing da mi glava zapinje za krov..i preglednost je nikakva kroz vjetrobransko staklo.. . Ali bome udoban auto..i krasi ju1.5dci u rangu od 20k eura. Nema boljeg.
Do sada u rangu do 20k nije imala konkurenta..
Ali sa ovim novim motorima... Neznam... Ali za grad će se kupovat ..
Za 20 d0 22k eura. Dobije se octavia 2 do 3 godine stara sa tvorničkim janstvom i 1.6 tdi sa do 40000km..nova 2.0 je 28k..ja nebi tražio dalje od toga..
Ja sam iz periferije .. troje nas putuje u zg na posao svaki dan 40km. i imam 1.4i kojeg treba vrtiti i mijenjati.. dok kad uzmem tdi(tako dobro ide) netrebaš skoro mijenjati..
Tolko od mene.
Neznam kakva je ova nova. Ali zadnja iznutra koma..jeftina plastika.. ali barem ima izvučene kotačiće za klimu i istalo.
Mali auto..nije to duster koji je nekad bio..ja sam 1.8m.. imam filing da mi glava zapinje za krov..i preglednost je nikakva kroz vjetrobransko staklo.. . Ali bome udoban auto..i krasi ju1.5dci u rangu od 20k eura. Nema boljeg.
Do sada u rangu do 20k nije imala konkurenta..
Ali sa ovim novim motorima... Neznam... Ali za grad će se kupovat ..
Za 20 d0 22k eura. Dobije se octavia 2 do 3 godine stara sa tvorničkim janstvom i 1.6 tdi sa do 40000km..nova 2.0 je 28k..ja nebi tražio dalje od toga..
Ja sam iz periferije .. troje nas putuje u zg na posao svaki dan 40km. i imam 1.4i kojeg treba vrtiti i mijenjati.. dok kad uzmem tdi(tako dobro ide) netrebaš skoro mijenjati..
Tolko od mene.
Nisu imali konkurencije do prije par godina kad je bila 5000€ jeftinija od najeftinijeg! Sad za 20000 imas u ponudi jedno 30 auta! Skoro smo uzeli kad su im cijene bile normalne no nazalost mjesta unutra nema za vozaca od 2m struzem glavom unutra dok u i20 sjednem bez problema a auto 2x manji, nabijem vam ta Suv vozila
Tko pobogu uzima ove nove škovace od jednokratnih auta sa impotentnim motorima kad za 20k imaš na izbor izvrsne polovne aute...
Tko pobogu uzima ove nove škovace od jednokratnih auta sa impotentnim motorima kad za 20k imaš na izbor izvrsne polovne aute...
8 godina stari Mercedes SUV iz uvoza sa 120.000km, jedino ako ga je neki deda vozio, ali 90% da ta kilometraža je sve samo ne stvarna. A uspoređivati novi auto sa 8 godina starim, pa baš i ne bi.
Onaj tko ne zeli kupiti macka u vreci i trositi hrpu novaca na servisiranje izvozenog auta.
Ja trenutno vozim Focusa kojem se blizi 9. godina i veliki servisi, i zlo me uhvati kad vidim koje su cijene u servisima, sumnjam da su u Mercedesu jeftiniji.
Gonjam focusa 2011 sa 350.000 iljada, još uvezen. ima da ide dok mu kotači ne otpadnu. Ovi novi izgledaju nekad bap loše što se tiče plastike unutra, ko jugo
bolje Daciom u ribičiju, lov ili kurvanje, nego Mercedesom na posao...
Ne znam po čemu je to udoban auto, ako pričaš o prošlom modelu. Vozio sam se par puta na relaciji od 100ak kilometara, u extreme modelu i ovim jeftinijim, daleko je to od udobnosti. A plastika je lošija od mog megana 2 iz 2004.
EDIT: Da se malo ispravim, nije da je toliko neudoban, za tu cijenu je to solidan auto, extreme verzija preskupa, ali nakon tih vožnji mi je duster definitivno ispao iz odabira, uzeo sam rabljenog Kadjara.
brisati...
8 godina stari Mercedes SUV iz uvoza sa 120.000km, jedino ako ga je neki deda vozio, ali 90% da ta kilometraža je sve samo ne stvarna. A uspoređivati novi auto sa 8 godina starim, pa baš i ne bi.
ovisi, nađe se auta s malo kilometara, jer su 2. ili 3. auto u obitelji. Samo takvi imaju i višu cijenu i nikad se neće naći u našim "salonima" jer se dobro zarađuje na razbijanim s milijun km kakve gore dobiju džabe. Novi ili polovni - stvar ukusa.
vjerojatnost da je taj glk bio prepolovljen je velika
tko uzima? onaj tko zivi u zemlji gdje su cijene dijelova i servisa toliko velike da se ne isplati imat auto stariji od 150 k km
u njemackoj se te dacije prodaju kao na traci. naravno ljudi to kupuju kao sekundarni auto. do posla, do trgovine, odvest stari drlog u reciklazu itd itd. za takve biznise ti ne treba 3.0 tdi ili benzinac s 2 turba
ali što je Rvat bez Sv. Njemačkog Trojstva ?
Žena iz sela, krava iz sela do, avto iz Nemačku...
jedini bolji terenac za tu lovu je bio Jimny, ali ga Greta ubila tj. pretvorila u N1 vozilo...
ali što je Rvat bez Sv. Njemačkog Trojstva ?
Žena iz sela, krava iz sela do, avto iz Nemačku...
jedini bolji terenac za tu lovu je bio Jimny, ali ga Greta ubila tj. pretvorila u N1 vozilo...
Ah mali Jimny, predobar auto. Neuništivi mali terenac koji je mogao sve.
Naravno da su Daciini konji pravi i da taj motor doista daje 130 ks.
ALI, uvijek taj ALI !
vidjet ćeš koji motor će biti dugotrajniji i s manje kvarova.
Pa NEMA ŠANSE da 1,2 benzinac traje sa toliko snage.
Sjeti se legende VW 1,9 tdi sa 90 ks - taj je bio ne poderiv !
Kupio sam A6 avant 2017. god.
Za 16 mjeseci koliko ga imam prešao sam 60 000 km. 70 % vožnje je autocesta 140 - 150 km/h - prosječna potrošnja 6 L.
U auto barem jednom mjesečno utovarim 250 - 300 kg i onda 150 km/h 200 km puta.
Da vidim tu Daciu s tom igračkom od motorića
Pa nemojte me nasmijavati 🤣
Vozim Daču svima dat ću
Naravno da su Daciini konji pravi i da taj motor doista daje 130 ks.
ALI, uvijek taj ALI !
vidjet ćeš koji motor će biti dugotrajniji i s manje kvarova.
Pa NEMA ŠANSE da 1,2 benzinac traje sa toliko snage.
Sjeti se legende VW 1,9 tdi sa 90 ks - taj je bio ne poderiv !
Kupio sam A6 avant 2017. god.
Za 16 mjeseci koliko ga imam prešao sam 60 000 km. 70 % vožnje je autocesta 140 - 150 km/h - prosječna potrošnja 6 L.
U auto barem jednom mjesečno utovarim 250 - 300 kg i onda 150 km/h 200 km puta.
Da vidim tu Daciu s tom igračkom od motorića
Pa nemojte me nasmijavati 🤣
a tek Ford koji 1.0 trocilindraša stavi u Mondeo, 4.9 m dug i preko 1.6 t težak auto...
i radi...
tako da 1.2 blagohibridni motorić će itekako gonit Dustera...
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ajd, što to stručljaci iz Forda stave u auto.. to još mogu progutati.
Ali oni koji kupe takav auto.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ajd, što to stručljaci iz Forda stave u auto.. to još mogu progutati.
Ali oni koji kupe takav auto.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ovi novi mirišljavi 1.0 sa 300kg tereta poderu na avtoputu tvog smrdljivca 2.0 koji čađi (karikiram ali istina je negdje tude).
Novi auti su dosta lakši, lakši materijali, brži, poletniji, jači, jako malo troše, manje zagađuju i manje smrde . Nema smisla stare, teške rage od motora uspoređivati, naravno što je novije to je kompliciranija izvedba motora i ima veće šanse za kvar, ali što je alternativa, da ostanemo na nepoderivom smrdljivom golfu 3 (doduše to i je san u RH, smrdljivi dizel 1.9 i još kad natočiš ložu 💪).
PS shvatio sam da mi Balkanci imamo potpuno krivu kupovinu auta. Svi briju na dizel a rijetki putuju toliko godišnje da opravdaju veću cijenu dizel motora i veće troškove održavanja. I s takvom krivom računicom tu razliku u cijeni auta jedva uspijemo pokriti kroz godine.
Vlasnik originalnog Dustera od 2010. 1.6 4x4. Ugradio sam plin. 215.000 km. Nikad nikakvog kvara. Promijenio kuplung, diskove, par puta plocice.
Placen 2010. 106k kuna, Laureate oprema. Plus 7.5k plin.
Treba mi 4x4. Ne zanimaju me octavie, corole, c4 i slicne igracke. Na svoj Duster prikopcam Tehnika ATP 350 prikolicu s tankom od 1000L na paleti, odem na izvor, napunim s potopnom pumpom 220V preko invertera i onda tih 1300 kila otpeljam sipkim makadamom na viksu uz uzbrdicu gdje se prednjepogonasi jedva popnu i sami uz hrpu proklizavanja kotaca. Cak ne stavim ni Lock prednje i straznje osovine.
I sad gledam i novi, jer ovaj s 14 godina i 200k+ km nece bas trajat zauvijek. Jest da je sad 4x4 cca 2x skuplji, al ni ja nemam bas ista primanja kao prije 15 godina vec vise nego 2x veca.