Stigao je Volkswagen ID. Polo, početne cijene ispo

poruka: 17
|
čitano: 4.949
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao je Volkswagen ID. Polo, početne cijene ispo".
13 godina

Ovo je početna cijena 25 000. Geely Starray sa svom čudom opreme za 30 000! Pa tko pri zdravoj pameti bi kupio Polo u ovoj situaciji!? 😂 

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Re: Stigao je Volkswagen ID. Polo, početne cijene
@ozmo
Poredis struju sa benzin motorom
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2026 21:16 (Lisica).

3 0 hvala 0
8 godina
Azmo kaže...

Ovo je početna cijena 25 000. Geely Starray sa svom čudom opreme za 30 000! Pa tko pri zdravoj pameti bi kupio Polo u ovoj situaciji!? 😂 

Pitaš se tko bi na balkanu kupio radije kineza nego njemca??? 

16 godina

Long range verzija dođe 37k EUR i ima WLTP range 450km.

Za 37k dobiješ base Tesla Model 3 sa 20% više dometa, tj. 534km dometa.

Moj PC  
12 0 hvala 4
15 godina

25k za drvenu klupu i drveni volan, ako hoćeš malo opreme onda će to biti 35k. Zato kinezi pobjeđuju.

13 0 hvala 0
15 godina
Mazda 6e cca 36k ojra - slican domet, debelo brze punjenje, a o velicini i unutrasnjosti neusporedivo bolja
5 godina
suspendiran
maxus182 kaže...

25k za drvenu klupu i drveni volan, ako hoćeš malo opreme onda će to biti 35k. Zato kinezi pobjeđuju.

drvenu? ovo u mazdi je nesto drugacije? skoro pa jaje jajetu

the chosen one07 kaže...
Mazda 6e cca 36k ojra - slican domet, debelo brze punjenje, a o velicini i unutrasnjosti neusporedivo bolja

da mazda je samo 10k€ skuplja o velicini i pogotovo gepeku kad je zadnje staklo pod takvim kutom, iskoristivost je katastrofalna

, vjerovatno u ovog Pola stane vešmasina za razliku od mazde

15 godina
Boris grozni kaže...
the chosen one07 kaže...

da mazda je samo 10k€ skuplja o velicini i pogotovo gepeku kad je zadnje staklo pod takvim kutom, iskoristivost je katastrofalna , vjerovatno u ovog Pola stane vešmasina za razliku od mazde

Trenutno ti je Mazda 36k ojra ako nisi znao, vešmašine mi dostavljaju dućani gdje ih i kupim, a za parkiranje unatrag imam 360° kameru tako da mi malo slabija preglednost ne predstavlja problem.

8 godina

I onda se VW čudi zašto im ne ide. Stvarno čudno. 

8 0 hvala 1
7 mjeseci

Bit će redovi pred Zubakom, samo ne zbog Pola auta. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da je 25k, s većom baterijom, te početnim motorom i opremom, to bi bilo ok.

Po meni Polo s 37kWh ne bi treba ni postojati, premala baterija za veličinu auta.

Najveća fora je što su "ubili" e-Up (škodu/Seata), koji se tražio, te bi bio vjerovatno jedan od najprodavanijih EV i danas u europi, uz poticaje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2026 9:27 (T-bone's).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 mjeseci

U Njemačkoj ID.3 najprodavaniji električni auto:

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/verbraucher/e-autos-deutschland-haeufig-100.html

Po meni ukoliko se voziš na kratkim relacijama i ako imaš svoje mjesto za punjenje onda današnji električni auti imaju smisla.

Za sve ostalo treba čekati da počnu masovno proizvoditi aute sa solid state baterijama koje će imati puno veći doseg koji će manje ovisiti o temperaturi.

Barem tako obećava industrija. 

SubMarine
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2026 10:19 (Sub Marine).

1 0 hvala 1
10 mjeseci

Treba vidjeti zasto, kupiti njemacki auto u njemackoj je obicno jako povoljno.  Meni se isto cini malo skup za to sto nudi, no iskreno promatram vec dugo da bi kupio suprugi EV. Ona to jos ne zna, no tanka jednom u dva tjedna i to max 40 litara koliko stane u auto. Jos uvijek ima prvi set ljetnih i zimskih guma koje cu mjenjati ne jer su istrosene nego jer su stare, a od 2019 auto presao samo 70kkm. Jedva da se vozi, EV ko Bog. Samo cekam malo vremena da proucim sve detalje, najvise me muci osiguranje, zapaljenje, jamstveni uvjeti.. more sitnica, jer te baterije kao izvor energije isto kao i u mobitelu su mi jos uvijek "kako ti Bog dragi dade" moze biti super, moze biti tesko sranje. Za ovak malo kak se vozi moja, EV ko Bog i "benzinska" u garazi.

0 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...
maxus182 kaže...

drvenu? ovo u mazdi je nesto drugacije? skoro pa jaje jajetu 

the chosen one07 kaže...

da mazda je samo 10k€ skuplja o velicini i pogotovo gepeku kad je zadnje staklo pod takvim kutom, iskoristivost je katastrofalna , vjerovatno u ovog Pola stane vešmasina za razliku od mazde

Ova slika unutrašnjosti Pola je kada je nakrcan sa opremom. Onaj od 25k jedva da ima volan. Kinezi ti daju apsolutno sve za poštenu cijenu. Njemci te gule gdje god stignu.

17 godina
Sub Marine kaže...

U Njemačkoj ID.3 najprodavaniji električni auto:

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/verbraucher/e-autos-deutschland-haeufig-100.html

Po meni ukoliko se voziš na kratkim relacijama i ako imaš svoje mjesto za punjenje onda današnji električni auti imaju smisla.

Za sve ostalo treba čekati da počnu masovno proizvoditi aute sa solid state baterijama koje će imati puno veći doseg koji će manje ovisiti o temperaturi.

Barem tako obećava industrija. 

Čak su stvarno dobri uz skok cijene. Morma priznat da sam se jučer baš šokirao kad sam točio. 

17 godina

U zadnje vrijeme sam prošao kroz dosta "konfiguratora" što njemačkih (kao Opel), što talijanskih, što kineskih. 

Recimo, gledajući bilo što iz EU, nabroje što dužu listu "opreme". U nekim slučajevima lista se nadodava na postojeću "slabiju" verziju i na istoj listi vidiš infotainment A i B. Gluposti. Krenu sa BAS, ESP, ABS... a Kinezi to roknu pod jednu opciju pripomoći u vožnji ili sigurnosti. 

Kinezi napominju dosta tehnološku opremu. Softversku. I tu daju sve. Kao da ti netko otključa sve opcije u programu. Nema tu više od 5-6 boja. Nema tu više od 2 vrste felgi. Koliko ih uopće nema nikakvih opcija u unutrašnjosti! Samo štancaj crna ili bijela sjedala. A EU krene sa tkaninom, tkanina sa fake kožom, koža, reciklirani materijali, boja, boja šava. 

Recimo, BYD Seal 6. Biraš između Boost i Comfort opreme. 4 boje, 2 boje unutrašnjosti i jedne felge. 

Opel Grandland. 3 opreme Edition, GS i Ultimate, 1 motor, 6 boja, 3 boje/tipa unutrašnjosti, boja krova, 3 opcije guma/naplataka, i recimo dobrih 30tak opcija za tiknuti od glupljih samo da napomenem jedno 5 verzije pepeljare, mirisno sredstvo za odbijanje kune?!?!?!

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
6 godina
GranDaddo kaže...

mirisno sredstvo za odbijanje kune?!?!?!

Samo cu se na ovo nadovezati, vjerovao ili ne, ova cuda fakat prave gadne probleme. Ja zivim na selu u DE i malo malo cujes osli kablovi, nece nesto da upali. Meni su na prosloj Mazdi CX 3 pojeli onu zastitu na haubi. Mucka djubrad!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice