Nije njima problem gustoća i broj satelita nego potencijalno izbjegavanje great firewall
Starlinkovi sateliti se množe, Kina brine: hoće li
- poruka: 4
- |
- čitano: 4.013
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kina pretjeruje. Ako bi i doslo do sukoba, skidanje STL-ovih satelita ne bi onesposobilo komunikaciju potencijalnog napadaca.
VSAT, sada vec stara i provjerena tehologija bi ostala nedirnuta iskljucivo iz razloga sto koristi geostacionarne satelite udaljene ~35000km od ekvatora. Koliko znam, svakako ispravite me ako grijesim, te satelite jos uvijek nitko ne moze unistiti.
Ovo je samo kinesko pustanje probnih balona, ili kako bi ih u mom kraju pitali "ca blejite kad vas ne strizhu"
Podmornica s laserom za rušenje satelita je cool igračka, sigurno vrlo upotrebljiv alat protiv znatiželjnika iz svemira.
Ali protiv tisuće Starlink satelita? Ionako svake 4 minute uleti novi. Starlink ima svega 90tak baznih stanica, prilično slabo zaštićenih.
Za par zelenih papirića lako je naći teenegere koji će ih demolirati. Zar nije to glavni zadatak tih tajnih društava (CIA, Mossad, MI6, FSB...) da rade ovakve tajnovite zadatke, potajno.
Sigurno je jeftinije nego taj laser-show iznad mora.
Nije njima problem gustoća i broj satelita nego potencijalno izbjegavanje great firewall
Da , siguran sam. (Zapravo ne, tko zavalja kineski vatrozid, to se pohapsi, a može se vpn-om, možeš i ciglom razbiti izlog, ali takve vrlo brzo uhapse.)
Starlink i Amazonov Kuiper sustav su komponenta revitaliziranog projekta Star Wars koji je pokrenuo Ronald Regan, a oživio ga Donald Trump 2019 godine.
Projekt Star Wars ima za cilj zavaljati MAD doktrinu. (Ako ne znate što je to , ako toga nema nuklearni rat je moguć.)
Je li Star Wars već prevaziđen, mislim da jest. Moje mišljenje iako nemam podataka.
Ili star wars nije još gotov, ili je već prevaziđen.
Da nije nešto od toga već bi izbio nuklearni rat.