Sprej za nos protiv COVID-19 infekcije?

poruka: 37
|
čitano: 6.187
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sprej za nos protiv COVID-19 infekcije?".
12 mjeseci
Re: Sprej za nos protiv COVID-19 infekcije?
Čitao sam sve o cjepivu bio upućen u sve teorije zavjere i nuspojave. Naravno da izbjegavam ono što ne moram ne unosim u tijelo, ali cijepio sam se protiv korone radi kolektiva (da steknemo imunitet krda 🤭).
Sad nije da sam neki Gandhi i da se hvalisam svojim plemenitim činom ali to sam jednostavno smatrao nekom građanskom dužnosti i vjerujem da je razlog većine koji su se cijepiti radi toga. Smatram da je bilo manje onih koji su se zaista radi svog zdravlja cijepili (ovo pišem onima koji se nisu htjeli cijepiti i ne osuđujem ih radi toga, tek njihovo likovanje da smo mi glupi što smo se cijepili i riskirali, te mi je drago što je tako ispalo jer priča je mogla biti i drugačija).

Srećom preživio sam te živim bez posljedica cjepiva. Nakon 24 sata od primanja i prve i druge doze cjepiva odradio sam test snage i izdržljivosti na biciklu i nije bilo razlike nije bilo promjena, oba puta sam uspio natjerati srce u 10 minutnom intervalu na 180 otkucaja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Sirotanovic kaže...
Ma lako biti general iz fotelje , pametni ljudi bi se pitali: što bih ja napravio da sam bio odgovorna osoba (osoba na poziciji) i da dolazi zarazna bolest "koja može biti opasna i koja ubija" i da mi liječnici i savjetnici savjetuju da učinim to. Dali bih stavio ljude u karantenu , dali bih pokušao napraviti neku otstupnicu da se manje zaraze pa bilo to i smiješno banalno izgledalo (kao ono s maskama i čekanja u redu)? 

Apsolutno si u pravu . To i je bio najveci problem.

Ukoliko nisi zelio politicku smrt, morao si pokazati da nesto radis, a najlakse je bilo slijediti medijski narativ. Kada ubrojis u to da je rijec o medicini, a nemas medicinsku pozadinu (kao ni velika vecina "novinara"), izbora jednostavno nije bilo.

No onda s druge strane bilo je i onih sa medicinskom pozadinom, koji su unutar nekoliko mjeseci sami sebi uskakali u usta.

Najlakse bi bilo spomenuti Faucci-ja i njegov ping pong sa maskama, no posluziti cu se lokalnim primjerom.

Alemka Martkotic je u skladu sa svojom profesijom, znanjem, iskustvom i profesionalnoscu u pocecima pandemije objektivno nas upozoravala da ne ocekujemo cijepivo tako skoro (ako se dobro sjecam, spominjala je 2-5 godina) jer se cjepiva moraju temeljito testirati i ne mogu se tako olako pustati u generalnu populaciju.

Svega 6-7 mjeseci nakon njene prvotne izjave, mogli smo citali ovakve clanke i njene izjave, izjave za koje sada znamo da su izvucene "ad gluteus", a da ne spominjemo da u linkanom tekstu, otvoreno priznaje da se testiranja jos provode i to , paz' sad na generalnoj populaciji.

Takav radikalan zaokret nije bio normalan.

Da podvucemo nekkavu crtu, 3 godine nakon kovid ludila i trcanja u stampedu, najgora stvar cto je proizasla iz kovid ludila, je potpuna degradacija povjerenja u doktore i medicinu, nesto za sto ce im trebati minimum 30 godina ( i to je prema mom misljenu prilicno optimisticna procjena) da vrate povjerenje na "pre-covid" razine.

To je iznimno opasno, a neki ce cijenu lose komunikacije profesije , da ne kazem "ne zelim riskirati svoj posao" stavova , platiti zivotom, jer nece vjerovati doktorima kada ce im biti najpotrebnije

Medicina je pucala sama sebi u nogu i sada se bore sa visestruko poduplanom populacijom skeptika, a sve zbog sitnih interesa.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
16 godina
syncmaster245b kaže...
--

Medicina je pucala sama sebi u nogu i sada se bore sa visestruko poduplanom populacijom skeptika, a sve zbog sitnih interesa.

-čak i s iskrenim-dobrim namjerama.. jer 'lako je biti general nakon..' ... uz par gluposti koje medicini nije trebalo, npr 'zaštita' cijepljenih od necijepljenih ako cjepivo djeluje ili zatvaranje dječjih parkića kao dio lockdowna dok se prisjećamo kako su neki u slavonskoj jeli šunku.. mada se zabrana kretanja odnosila i na njih.. ujovukmagare..

-lažne potvrde-korupcija, fejk testovi kao i fejk-svetavodica cjepiva.. tj osoba koja je cijepljena i nema reakcije možda je imuna, možda je vodica, možda je cjepivo najnormalnije a možda su u šumici.. dok i placebo dokazano djeluje. .. onak, kao da je pandemija više bila stvar biznisa-interesa i zarade na brzinu nego medicine, zaštite ljudi.. pogotovo prvi koji su skupo plaćali cjepiva a možda dobili vodicu, da je barem posvećena.. tj nitko ne može biti siguran-znati jesmo li bilo kojom mjerom nešto pomogli u suzbijanju pandemije ako je uopće postojala..

-sama sebi pucala u nogu? .. šbbkbb, da se osoba slučajno samoupuca.. opet može kazneno odgovarati, biti kažnjena.. a ako ne upuca samu sebe, nego drugu osobu, tad mora odgovarati.. medicina-struka-biz-farmaceutika-vlast.. nije upucala sebe u nogu, nego građane-nas.. no, nikom ništa.. kao što je nedavno ravnatelj kbc samoubio se ili vlansik otoka prostitucije.. oče to kad nitko nije kriv, kad si svi sami pucaju u nogu kao što to klasično u filmovima rade zelenaši trgajući prste-noge.. netko je nekome pucao u nogu .. i ništa? kao kad trumpek prdne, nitko ne čuje, ne osjeti.. no da, pragmatična stvarnost.

-ako mene pitate? -cjepite se.. no pomaže li? -ne znam, možda.. i najgore jednako misli struka, no većinom pragmatično šuti iz raznih razloga, vrlo opravdanih, a to je loše tj najgora posljedica pandemije osim da nas je eliminirala kao bića.. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
syncmaster245b kaže...
...je potpuna degradacija povjerenja u doktore i medicinu, nesto za sto ce im trebati minimum 30 godina ( i to je prema mom misljenu prilicno optimisticna procjena) da vrate povjerenje na "pre-covid" razine.

....

Tek sa coronom? U hrvatskoj? Mislim da zivis u nekom svijetu maste. Blago se tebi. 

16 godina
konjRR kaže...

Tek sa coronom? U hrvatskoj? Mislim da zivis u nekom svijetu maste. Blago se tebi. 

Ma ne.

Vidis i sam da sam naglasio  "pre-covid" razine.

Znam da je bilo "ne zadovoljavajuce "(diskutabilno, vidi dolje za pojasnjenje)  i prije korone, ali korona je toliko dala materijala, da je gotovo "pretvorila pustinju u  najplodnije tlo" za sve moguce prigovore.

S obzirom da si naglasio Hrvatsku, kao netko tko je imao (ne)srecu  proputovati gotovo cijelu planetu, i par puta svjedociti (na srecu indirektno, nije bilo vezano za mene osobno) , Hrvatska je miljama daleko ispred 85% drzava (slobodna procjena temeljena na osobnom iskustvu, cak i neke EU drzave ubrojene), koliko god to bilo tesko za povjerovati. 

Da li moze bolje? Uvijek.

Da li je bas bilo toliko lose koliko smo se zalili? A ne bas!

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
16 godina
syncmaster245b kaže...
konjRR kaže...

Ma ne.

Vidis i sam da sam naglasio  "pre-covid" razine.

Znam da je bilo "ne zadovoljavajuce "(diskutabilno, vidi dolje za pojasnjenje)  i prije korone, ali korona je toliko dala materijala, da je gotovo "pretvorila pustinju u  najplodnije tlo" za sve moguce prigovore.

S obzirom da si naglasio Hrvatsku, kao netko tko je imao (ne)srecu  proputovati gotovo cijelu planetu, i par puta svjedociti (na srecu indirektno, nije bilo vezano za mene osobno) , Hrvatska je miljama daleko ispred 85% drzava (slobodna procjena temeljena na osobnom iskustvu, cak i neke EU drzave ubrojene), koliko god to bilo tesko za povjerovati. 

Da li moze bolje? Uvijek.

Da li je bas bilo toliko lose koliko smo se zalili? A ne bas!

A dobro, istina, prije korone povjerenje je bilo na dnu pa su se onda uhvatili kopanja rupe da moze nize.

Da, naglasio sam hrvatsku jer imamo zdravstvo koje jos nekako opstaje na socijalistickim temeljima iz prosle drzave unatoc neprestanom trudu vlasti da ga upropasti na sve moguce nacine. Od kadroviranja iskljucivo nesposobnim podobnim, stranackim i sl. do nenormlanog rasipanja sredstava, pa doslovno kradom itd. 

Cistacica KBCa ode u penziju pa nastavit "raditi honorarno" na poslu sredivanja pregleda preko veze i sl. 

Uredno rade lijecnici u kaznenom progonu primanja "mitarine" i sl.

I unatoc svemu ljudi u prosjeku dobiju nekakvu u globalnom prosjeku iznadstandardnu medicinsku skrb. 

To sto je tvoj dojam da da imamo bolje zdravstvo od "cak nekih" EU drzava ne znaci mnogo kada u EU postoje "cak neke" mozda i korumpiranije zemlje. 

Sa druge strane uzmi u obzir da imamo izdvajanja za zdravstvo iznad 85% drzava tih koje spominjes.

Nepovjerenje je rezultat kombinacije ogromnih sredstava koji se izdvajaju sa rezultatom koji je ispod ocekivanja i pun korupcije i nepotizma.

Za vrijeme korone se samo istaknulo, vise nego inace, kakvi ljudi nam upravljaju zdravstvom, imaju kljucne pozicije u istom itd. Kljucni ljudi za vrijme korone su se pokazali toliko nesposobnim da nije jasno i nemoze biti kako uopce smiju raditi ista u zdravstvu a kamoli obnasati kljucne funkcije u istom.

16 mjeseci
Sprej za nos protiv COVID-19 infekcije?

Uvijek treba vjerovati doktorima, struci i farmaceutskoj industriji, oni nam žele dobro i da budemo zdravi, tko misli drugačije je teoretičar zavjere.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-zvizdac-splitski-onkolog-s-farmaceutima-dogovarao-koji-lijek-dati-bolesnicima/2718635.aspx

"Iako se u svakodnevnoj praksi dr. Vrdoljak ne bavi liječenjem prostate, dogovoreno je da on sa svoje pozicije moći utječe na njemu podređene onkologe kako bi propisivali Janssenov lijek i lijek konkurentske tvrtke u omjeru 50:50.

Dakle, ne prema svom iskustvu, ne prema kliničkoj procjeni, ne prema kliničkoj slici pojedinog pacijenta, već prema zadanom omjeru"

Ali trebamo razumijeti i zdravstvene djelatnik, para uvijek fali, pogotovo kad treba 'održavati' ovakve only fans sestre:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/glavna-sestra-splitske-onkologije-ne-smijem-davati-nikakve-izjave/2720250.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice