Sora je osvanula na Googleovom Play Storeu, ali ne

poruka: 6
|
čitano: 1.947
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sora je osvanula na Googleovom Play Storeu, ali ne".
16 godina

Dali netko zna da mogu nač taj (ili neki slični) AI model da ga mogu pokrenut lokalno, na privat kompu?

0 0 hvala 0
13 mjeseci
Re: Sora je osvanula na Googleovom Play Storeu, al
Znam za Lumo AI koji ima aplikaciju za mob., ne znam za računalo. Radi lokalno, ako ne zna možeš mu uključiti mrežu.
To je od Proton firme pa briju na privatnost.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina
danko99 kaže...

Dali netko zna da mogu nač taj (ili neki slični) AI model da ga mogu pokrenut lokalno, na privat kompu?

LM Studio

16 godina
ministar kaže...
danko99 kaže...

LM Studio

LM Studio je super ali nije za video i foto obradu.

8 godina

Za fotografiju imaš Stable diffusion ali za video čak i da ima nema šanse da imaš HW koji je sposoban to odradit u normalnom vremenu. Meni na 3060ti generira sliku malo veće rezolucije 10 minuta, i znam da je daleko od najbolje kartice ali za npr. jedan video od 1 minute sa nekih 25 slika na sekudnu to je 1.500 slika koje mora generirat i moja kartica bi za to trebala 10 dana! Nekakva 5090 bi to mogla napravit najvjerovatnije za 30 sati ali to je još uvijek bolesno predugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 16:45 (nikonja).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

za foto generaciju i manipulaciju - qwen image i qwen edit modeli. koji tocno ovisi o grafickoj koju imas.

qwen image je sasvim ok model, nesto jaci od fluxa, moze vecinu stvari koje zamislis, uz klasicne nedostatke poput genericnih likova, nerazumjevanja starosti lika i teske cenzure u vidu nsfw sadrzaja.

qwen edit 2509 - isto kao i image model, teska cenzura, ali odlican alat za manipulaciju slikama, u osnovi photoshop, gdje jednostavnim promptovima mjenjas sliku, likove, pozadinu, dodajes, oduzimas, malo toga ne moze ili ne odradi dobro.

generiranje ili editiranje slike traje 10-20 sekundi, uz koristenie "fast modela" ili baznog modela + 4(8) step lore.

za video, wan 2.2

ovdje situacija nije bas tako bajna, iz klasicnog txt2vid ili img2vid, rezultati su hit and miss. kad napravi, napravi fenomenalno, ili opet s druge strane zasere kolosalno. neki video edit u smislu mjenjanja postojeceg videa (kao s qwen edit) za sada jako lose.

generiranje 7 sekundi videa traje 3-4 minute, vrijeme ne ovisi o broju fps, vec o rezoluciji, no one klasicne rade bez greske, oom erori (out of memory) ze desavaju tek na dugim videima, naravno sve ovisi o kolicini vrama. mozes raditi i video po sistemu multi promptanja, znaci prvih 5 sekundi primjerice lik ulazi u birtiju, slijedece 3 prilazi sanku, slijedecih 7.......

uz komibiranje sa txt2voice i ostalim modelima, mozes i na slabom hardveru odlicne stvari napraviti.

sva vremena generiranja vrijede za moju rtx4060 s 8gb vrama, pa si mozes racunati gdje si.

ako ti trebaju tocni modeli, workflow i slicno, javi u pm

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice