Soboslikar Darko (57), čitatelj Buga, uz pomoć AI-

poruka: 22
|
čitano: 11.565
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Soboslikar Darko (57), čitatelj Buga, uz pomoć AI-".
18 godina

Dušu dalo za traženje seksa bez obaveza (i rizika, barem onog društvenog)! Hvala Darko!

Gledam te!

5 1 hvala 0
18 godina

Sretno autoru! 

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Soboslikar Darko (57), čitatelj Buga, uz pomoć
Veliki Brat kaže...

Dušu dalo za traženje seksa bez obaveza (i rizika, barem onog društvenog)! Hvala Darko!

s obzirom na korisnost, jedino na koga ces moci naletjeti je sam autor. lijepo se zabavite!

8 godina

Čudan razvojni put je imao. Na početku si imao ili Spektruma ili Komodorca. Sa Spektruma se obično prelazilo na Amstrada ili Atarija, a sa Komodorca na Amigu. Od svih mojih kompića ne znam nikog tko je prešao sa Spektruma na Komodorca.

4 0 hvala 0
17 godina

Kakav clickbait..

Naslov počinje sa "Soboslika Darko (57)...", a kasnije u članku imamo: da Darko ima dugu povijest bavljenja računalima i programiranjem: ZX Spectrum, Commodore 64, assembler, elektronika, vlastiti projekti itd.

3 0 hvala 1
15 godina

Zvuči kao da je Darko bio ispred svog vremena kad je davnih dana odbacio programiranje i počeo se baviti farbanjem... :) Bravo, Darkec :)

Moj PC  
11 0 hvala 1
17 godina
mjaneci3 kaže...

Zvuči kao da je Darko bio ispred svog vremena kad je davnih dana odbacio programiranje i počeo se baviti farbanjem... :) Bravo, Darkec :)

Darkec (57) je lako mogao programiranjem do penzije, al oke, ipak je bio puuno ispred svog vremena. 

15 godina
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

Darkec (57) je lako mogao programiranjem do penzije, al oke, ipak je bio puuno ispred svog vremena. 

Imam čak dva šogora soboslikara i oba žive bolje i zarađuju više od prosječnog programera. 

16 godina
Space Cadet kaže...

Čudan razvojni put je imao. Na početku si imao ili Spektruma ili Komodorca. Sa Spektruma se obično prelazilo na Amstrada ili Atarija, a sa Komodorca na Amigu. Od svih mojih kompića ne znam nikog tko je prešao sa Spektruma na Komodorca.

ne nužno, evo ja sam sa Spectruma prešao na C128.

15 godina

Ja sam cijeli život živio u uvjerovanju da je C64 koristio 6502 procesor
U ovom članku prvi puta čujem za unaprijeđeni 6510
Izbavljen sam iz neznanja nakon više od 40 godina 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

Imam čak dva šogora soboslikara i oba žive bolje i zarađuju više od prosječnog programera. 

Možda zarađuju više, teško da žive bolje.. 

15 godina
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

Zašto ne? Ljudi uživaju u poslu, sami određuju tempo i ritam, nitko im ne visi nad glavom...  

17 godina
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

Zašto ne? Ljudi uživaju u poslu, sami određuju tempo i ritam, nitko im ne visi nad glavom...  

Ako im nitko ne visi nad glavom, onda pretpostavljam da tvoji šogori imaju neki vlastiti obrt. Pa ako uzmeš programera koji također ima svoj obrt, mini firmu ili radi kao freelancer (nitko mu ne visi nad glavom), onda i dalje stoji ovo što sam prije napisao, čak slobodno mogu reči da je i zarada statistčki gledano veča.

Ali da, mogu se složiti da je software developer zanimanje općenito zahtjevnije zbog apstraktnog razmišljanja, kontinuiranog učenja i kompleksnog rješavanja problema. 

Svodi se na to što tko želi i za što je sposoban.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2026 13:11 (Niky518).
13 godina
Niky518 kaže...

Ako im nitko ne visi nad glavom, onda pretpostavljam da tvoji šogori imaju neki vlastiti obrt. Pa ako uzmeš programera koji također ima svoj obrt, mini firmu ili radi kao freelancer (nitko mu ne visi nad glavom), onda i dalje stoji ovo što sam prije napisao, čak slobodno mogu reči da je i zarada statistčki gledano veča.

Ali da, mogu se složiti da je software developer zanimanje općenito zahtjevnije zbog apstraktnog razmišljanja, kontinuiranog učenja i kompleksnog rješavanja problema. 

bedasto je uopće zaključivati takve stvari

soboslikarski posao može nekome donijeti puno bolji život i osjećaj ispunjenosti, da ne spominjemo fizičku aktivnost, od sjedenja za računalom 

i ne, ne mora se raditi o tome koliko je i tko za nešto sposoban ili nije ili koliko 'želi' od posla

neke osobe ne žele trećinu života provest sjedeći i tipkajući, isto tako ne znači da nisu sposobni za apstraktno razmišljanje, učenje i kompleksno rješavanje problema

odnosno, nisu svi soboslikari tupani koji nisu sposobni za ništa drugo, niti su svi developeri superinteligentni, sposobni i sretni u životu

malo si zabrijao s uopćavanjem

17 godina
picajzla0707 kaže...

...

soboslikarski posao može nekome donijeti puno bolji život i osjećaj ispunjenosti, da ne spominjemo fizičku aktivnost, od sjedenja za računalom 

...

neke osobe ne žele trećinu života provest sjedeći i tipkajući, isto tako ne znači da nisu sposobni za apstraktno razmišljanje, učenje i kompleksno rješavanje problema

..

A što je ovo što si natipkao nego: Svodi se na to što tko želi ...

Dodatno, nigdje nisam nikoga omalovažavao, ali i dalje stoji da je software developer zanimanje općenito zahtjevnije zbog apstraktnog razmišljanja, kontinuiranog učenja i kompleksnog rješavanja problema. Jednostavno neka zanimanja su složenija od drugih.

Čitaj s razumijevanjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2026 15:26 (Niky518).
13 godina
Niky518 kaže...

Dodatno, nigdje nisam nikoga omalovažavao...

ispričavam se, učinilo mi se

riječ je bila o 'boljem životu', a završili smo na nečem drugom u dva koraka

znam dečke koji se bave vodom, odnosno uređivanjem kupoaonica (jedan mi je bratić, drugi mu je frend s kojim ljetuje kod mene na viru)

obojica imaju hrpu djece, dobre žene, nekoliko nekretnina, dobre aute, ne samo svoje nego i za ženu i djecu, sve sami stvorili prije 50-te

da, od takvih poslova se može dobro živjet i dobar dio njih jesu sami sebi gazde, pogotovo soboslikari

ova dvojica kažu da su i prije dobro zarađivali, a sad praktično na jednom poslu, koji može trajat tjedan dana, zarade dovoljno da mjesec-dva mogu živjet bez brige

ofkors da rade bar dva tjedna mjesečno i opet stave dio love na stranu

malo intelektualnih i zahtjevnih poslova ima koji se mogu pohvaliti da s njima možeš tako dobro živjeti

plus su neopterećeni, veseli i relativno zdravi... 

15 godina
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

U kontekstu freelancanja kad si programer ti visi klijent nad glavom. Kad si soboslikar, i dalje ti nitko ne visi nad glavom... Zapravo si se složio s mojom početnom konstatacijom kroz vlastitu teoriju kompleksnosti posla. Vraćamo se na početak, Darkec je napravio dobar potez. :)

18 godina
Nastranu diskusije o isplativosti posla soboslikara vs vibe codera; ova aplikacija pokazuje neiskustvo izrade i poslovanja.. Ideja korištenja samo bluetooth dosega je promašena i s pravom se svaki korisnik suoči sa idejom da li da odinstalira odmah ili sada, nakon uvida u 0 okolnih korisnika.
Nije jasno baš nekorištenje data veze i nekakvog geo fencinga ili sl. i limitiranje radiusa može biti izbor a ne hardverski limit; skoro svatko danas ima neki data plan. Zašto to nije opcija korisniku..
Za bluetooth doseg..aplikacija u početku već mora biti popularna.
Također paywal odmah iskoči za sve poslovno korisno. U ovoj fazi aplikacije, dok se čeka kritična količina instalacija, to je nepromišljeno i samostalno rezanje krila (ako ih uopće aplikacija ikada razvije).
Koja je korist ove aplikacije, osim u mašti prošlog stoljeća?

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!

2 0 hvala 1
4 tjedna

Krritična masa se vjerovatno neče razviti samo od sebe a to sam i znao kad sam krenuo sa time.Svjestan sam svih činjenica ali ne želim mjenjati jer nije bila ideja da netko nešto nudi ili traži i onda vidi tko se podudara 5 ili 50 kilometara dalje . Za to postoje oglasnici. A aplikacija je složena i radi moje razonode i nagona da sam miran kad neku ideju završim . 
Aplikacija nudi i besplatno ono što nudi i poslovnim korisnicima a to je slanje letaka svim uređajima sa istom aplikacijom na koje naleti ali je ograničeno na 100 dijeljenja .
evo još jedne moje realizirane ideje od prije, web aplikacija : https://soboslikar.github.io/QR-RACUNATOR/
Ako se zarundate u kafiču samo skenirajte qr kod na računima i sve račune sabire .
I još jedna ideja  je skeniranje u dučanu  ( kasnije su profesionalci napravili i pravu aplikaciju a moja je web aplikacija ) :https://soboslikar.github.io/DUCAN/
Stvar je u tome da se nečeg sjetim bilo to korisno nekome ili ne i onda to složim iz razonode . Netko rješava križaljke , netko voli testirati svoju inteligenciju na raznim stranicama itd. 
Također zašto su lica na Picasovim slikama kao da su ih djeca crtala , vjerovatno ni on nije znao što radi 😂

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2026 12:53 (Soboslikar69).
17 godina
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

U kontekstu freelancanja kad si programer ti visi klijent nad glavom. Kad si soboslikar, i dalje ti nitko ne visi nad glavom... Zapravo si se složio s mojom početnom konstatacijom kroz vlastitu teoriju kompleksnosti posla. Vraćamo se na početak, Darkec je napravio dobar potez. :)

Soboslikar također radi za klijenta, bilo kao zaposlenik u firmi, kao zaposlenik u vlastitom obrtu ili kao fušer.. Programer u vlastitom obrtu/firmi može raditi za klijenta, ali isto tako može razvijati svoj vlastiti software gdje je kompletno neovisan. :)

Freelancer ima malo više nijansi, al on isto tako može biti neovisan o klijentu. Ako želiš mogu dat primjere..

"Zapravo si se složio s mojom početnom konstatacijom kroz vlastitu teoriju kompleksnosti posla."
Ako se referenciraš na to da je sw. dev. općenito zahtjevnije zbog apstraktnog razmišljanja, kontinuiranog učenja i kompleksnog rješavanja problema onda ti mogu reći da prosječnom programeru to pruža zadovoljstvo, upravo zato što mu takav tip posla odgovara i predstavlja intelektualni izazov, a ne nužno dodatni stres.

"Vraćamo se na početak, Darkec je napravio dobar potez."

Inače piše da Darkec danas ima 57. godina, dakle on je tu odluku donio prije više od 35 godina, u kompletno drugačijem vremenu nego danas. Mogao je jednako tako izgraditi višedesetljetnu karijeru u programiranju. Ne vidim kako je on to napravio dobar potez.

4 tjedna
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...
Niky518 kaže...
mjaneci3 kaže...

Soboslikar također radi za klijenta, bilo kao zaposlenik u firmi, kao zaposlenik u vlastitom obrtu ili kao fušer.. Programer u vlastitom obrtu/firmi može raditi za klijenta, ali isto tako može razvijati svoj vlastiti software gdje je kompletno neovisan. :)

Freelancer ima malo više nijansi, al on isto tako može biti neovisan o klijentu. Ako želiš mogu dat primjere..

"Zapravo si se složio s mojom početnom konstatacijom kroz vlastitu teoriju kompleksnosti posla."
Ako se referenciraš na to da je sw. dev. općenito zahtjevnije zbog apstraktnog razmišljanja, kontinuiranog učenja i kompleksnog rješavanja problema onda ti mogu reći da prosječnom programeru to pruža zadovoljstvo, upravo zato što mu takav tip posla odgovara i predstavlja intelektualni izazov, a ne nužno dodatni stres.

"Vraćamo se na početak, Darkec je napravio dobar potez."

Inače piše da Darkec danas ima 57. godina, dakle on je tu odluku donio prije više od 35 godina, u kompletno drugačijem vremenu nego danas. Mogao je jednako tako izgraditi višedesetljetnu karijeru u programiranju. Ne vidim kako je on to napravio dobar potez.

SOBOSLIKAR69

Programirati iz razonode kad hočeš a ne živiš od toga je slobooda , a biti programer i dobivati zadatke od drugih je nešto drugo . Nije mi ni najmanje žao što sam cijeli život u maleriji a ne za kompjuterom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2026 13:01 (Soboslikar69).
14 mjeseci

Soboslikar, samo napred, ne obaziri se na negativce. Ovo je kao hodajuca oglasna ploca sa automatskim filtrom koji tebi pase.

Definitivno si poslusaj savjet koji predlaze koristenje prave mreze i tagira prema lokaciji pa filtar lokacije ostavis kao varijablu. Tada korisnik moze odluciti zeli li ponude 100km dalje ili samo one unutar par kilometara.

Nije na odmet omoguciti spremanje povijesti u oblaku, ima svakavih ljudi koji ce manjkavosti u procesu indentifikacije ili povijesti aktivnosti rado iskoristiti za muljaze koje prosjecnim ljudima niti ne padaju na pamet.

Mozda mozes prouciti kak su radili Next2Friends, TalkEasi, BlueDating, MIT Serendipity,Jabberwocky, hvala AIu koji me podsjetio na iste, pa proucis gdje su bile tanke i zasto ih se vise nitko nit ne sjeca. 

Sretno!

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice