Škrobom protiv požara

poruka: 3
|
čitano: 2.933
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Škrobom protiv požara".
16 godina
Škrobom protiv požara

postoji jedna supstanc(ij)a (sržika?), bez mase, boje, okusa i mirisa, nedobavljiva je i izvana ju je iznimno teško detektirati (nisu za to razvijeni reagensi), a sprječava i više od 90 % požara. nekima je prirođena ali može se postupno steći edukacijom (kad sam bio djeca, nas su u školi o tome). latinski naziv joj je "cautio vulgaris", a poznata je i kao "pamet u glavu" i "predostrožnost". za ostalo može škrob, sve dok se njime kukci, kukice, živina razna grickava i ini ne pogoste. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
Re: Škrobom protiv požara
Ajar kaže...

postoji jedna supstanc(ij)a (sržika?), bez mase, boje, okusa i mirisa, nedobavljiva je i izvana ju je iznimno teško detektirati (nisu za to razvijeni reagensi), a sprječava i više od 90 % požara. nekima je prirođena ali može se postupno steći edukacijom (kad sam bio djeca, nas su u školi o tome). latinski naziv joj je "cautio vulgaris", a poznata je i kao "pamet u glavu" i "predostrožnost". za ostalo može škrob, sve dok se njime kukci, kukice, živina razna grickava i ini ne pogoste. 

Ovo se podrazumijeva. Ali, kako u životu uvijek bude moment shit happens, dodatna zaštita dobro dođe. Čelik ne gori uopće, a opet u određenim konstrukcijama u slučaju požara dolazi do pretjeranog gubljenja svojstava i mogućnosti urušavanja konstrukcije pa ga se zaštiti na odgovarajući način. Prije bi se moglo reći da je ovo rješenje sa retardantima iz domene "pamet u glavu", a ne slijepo vjerovanje da se sranje određenim ljudima nikad neće dogoditi. 

Ja rekoh
9 godina
Škrobom protiv požara

Kad bi ljudi bili bezgrešni, zla na svijetu ne bi bilo. Ali grešnost je dio ljudske prirode (Errare humanum est).  

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice