Škoda premješta ručicu mjenjača iza upravljača, ob

poruka: 37
|
čitano: 15.712
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Škoda premješta ručicu mjenjača iza upravljača, ob".
8 godina
neaktivan
Re: Škoda premješta ručicu mjenjača iza upravljača
ks39478 kaže...
Boris grozni kaže...

Kao na mercedesu, zapravo je prakticno + usteda na prostoru! Iako mi je osobno ljepsa klasika!

na mercedesu je pozicija ručice mjenjača iza volana već preko 14 godina. ne rotira se vrh ručice nego se cijela ručica povlači gore ili dolje. iskreno, to mi je čini boljim rješenjem nego rotiranje samo vrha ručice.

na sredini ima više mjesta za storage, a ruka i dalje može sama pasti na nogu putnice, i bez mjenjača

sad sam naišao i na raspravu gdje kažu da su te ručice, jedno vrijeme bile identične u mercedesu i tesli:

https://www.reddit.com/r/mercedes_benz/comments/840ja5/til_the_tesla_model_x_and_my_mb_c_class_have_the/

normalno je da s vremenom neka rješenja iz premium segmenta dolaze i u mainstream, samo je pitanje vremena. kinezi trenutno prednjače s brzinom kopiranja.

Točno. Tesla je uzimao neke njihove dijelove za svoje automobile, bilo aktulano mislim za model S, možda i X. Tad su imali neku suradnju, mercedes je kupio 10-tak% Tesle... i prodao prerano.

Ja rekoh
8 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Koji auto imas? Ja imam A4 B9 sa pandora alarmom i keyyless go. Broj potrebnih koraka je minimalan. Uhvatis kvaku, udjes, dugme, kocnica, D. Standardno. Kada stajes dugme, kvaka, zatvoris vrata. Auto prebaci u P, aktivira rucnu a alarm zakljuca auto i zatvori prozore. 

kočnica, D. Na kraju samo izađem i odem. Tesla. Serijska oprema.

Ja rekoh
13 godina
Škoda premješta ručicu mjenjača iza upravljača, ob

a na koji nacin je prakticnije imati mjenjac iza volana naspram ovo izmedju sjedista gdje je do sad bilo?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

a na koji nacin je prakticnije imati mjenjac iza volana naspram ovo izmedju sjedista gdje je do sad bilo?

Ne skidaš ruke s volana, puno brže prebaciš naprijed natrag dok manevriraš na nekom tijesnom parkingu. Drugo, oslobođeno je mjesto u sredini pa tamo imam bežične punjače za mobitele i ladicu u koju stne čudo stvari, držače za boce koje ne smetaju mjenjaču (jer je gore) ni rukovanju ostalim komandama. Kad probaš, shvatiš sve i pitaš se kako su te mogli cijeli život tlačiti s inferiornim rješenjem 

Ja rekoh
12 godina
Feudalac kaže...

Ne skidaš ruke s volana, puno brže prebaciš naprijed natrag dok manevriraš na nekom tijesnom parkingu. Drugo, oslobođeno je mjesto u sredini pa tamo imam bežične punjače za mobitele i ladicu u koju stne čudo stvari, držače za boce koje ne smetaju mjenjaču (jer je gore) ni rukovanju ostalim komandama. Kad probaš, shvatiš sve i pitaš se kako su te mogli cijeli život tlačiti s inferiornim rješenjem 

Misliš li na automatika ili manualca? Ako misliš na potonjeg, pokušavam zamisliti moderni mjenjač sa šest ili čak sedam (da, postoje i takvi) brzina (stupnjeva prijenosa, što god) koji je smješten iza volana umjesto na podu.

Nešto mi baš i ne uspijeva.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
8 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
Feudalac kaže...

Misliš li na automatika ili manualca? Ako misliš na potonjeg, pokušavam zamisliti moderni mjenjač sa šest ili čak sedam (da, postoje i takvi) brzina (stupnjeva prijenosa, što god) koji je smješten iza volana umjesto na podu.

Nešto mi baš i ne uspijeva.

DSG i njegove varijante rade automatski, a po potrebi šaltaš polugicama na volanu. A da, ručni je dolje i bok

Ja rekoh
7 godina
neaktivan
Ne sviđa mi se ta ručica sa zakretanjem ako će zamjena biti skupa. Na Citroenu mi se taj pipak na vrhu ručice od žmigavca, gdje se pale svjetla uz zakretanje jednostavno pokidao, točnije gubio je kontakt i svjetla su se palila i gasila. A nova ručica je koštala 1250kn. a za popravak se skidao volan, a di su još ruke.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice