Slobodno tucite palceve dolje, al ovo sta EU radi nije pravedno za nikoga i nista, a oni moraju gurati svoje da bi dokazali da njihove fotelje imaju nekog smisla iako su potpuno beskorisni da ramisljaju racionalno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
siri reci EYU
nabijem Vas
Trebaju ih derat još jace. Prvo da te korporacije pocnu placat poreze, a onda dalje
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Slobodno tucite palceve dolje, al ovo sta EU radi nije pravedno za nikoga i nista, a oni moraju gurati svoje da bi dokazali da njihove fotelje imaju nekog smisla iako su potpuno beskorisni da ramisljaju racionalno.
EU je birokratska mašina a ako te zanima kakva bi Rvacka bila da nije u EU, slobodno pogledaj Bosnu i Srbiju... tako da se slobodno preseli vanka EU ako te sve smeta jer te u Americi čekaju otvorenih ruku!
Ja sam za reciprocitet, dakle ako Apple želi uopće poslovati u EU, mora otvoriti ovdje firmu, i plaćati poreze ovdje. Jeli tako?
EU je birokratska mašina a ako te zanima kakva bi Rvacka bila da nije u EU, slobodno pogledaj Bosnu i Srbiju... tako da se slobodno preseli vanka EU ako te sve smeta jer te u Americi čekaju otvorenih ruku!
sto da gledamo, sad su u k, bili su u k i za vrijeme juge, i prije juge, i u austrougarskoj, i za otomana.... kako daleko da gledamo?
Zasto svaka rasprava u vezi ovog zavrsi na tome idi negdi drugo ako ti ovdje lose? Ja se slazem da na drugim mistima nije bolje, ali jel to onda znaci da ne mogu komentirati stvari koje smatram losima. Ljudi su ovdje naveli osnivanje firme i placanje poreza. Da tako nesto nametnu to bi podrzao, ali ne mogu podrzati koncept u kojem ti nesto razvijas i onda moras svima podilit pristup tome i koristit to na nacin na koji ti neki birokrati odrede.
ali ne mogu podrzati koncept u kojem ti nesto razvijas i onda moras svima podilit pristup tome i koristit to na nacin na koji ti neki birokrati odrede.
Samo ako si prevelik.
Svjetska povijest ima toliko loša iskustva s monopolima, tako da motivaciju za njihovo razbijanje nije teško argumentirati.
Toliko, da je čak i u HR ustavu proglašen "zločestim": Država osigurava svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu. Zabranjeni su monopoli.
I ne treba da AI guraju svugdje. Ako hoces, instaliraj app i koristi ga.
Isto ko i HR jer da nismo u EU prosjecna placa bi ti bila 550 eura, a cijene iste.
Ja sam za reciprocitet, dakle ako Apple želi uopće poslovati u EU, mora otvoriti ovdje firmu, i plaćati poreze ovdje. Jeli tako?
Pa otvorena je firma u EU, u Irskoj je.
Apple je tražio 18 mjeseci izuzeće. EU je rekla ne može. Apple po običaju radi asimetričnu kampanju protiv EU preko njihovih korisnika. Klasične fore, privatnost, sigurnost EU je jako zločesta.
Znate li da Siri AI neće biti dostupna ni u Kini? Ni jednom rječju nisu spomenuli Kinu, a kamoli negativno pisali ili govorili o njoj. Nemaju muda, a glume borce za sigurnost i privatnost. Apple je tipična bljutava korporacija, profit iznad svega, a komunjarama se bolje ne zamjeriti.
No na kraju krajeva je stvar u tome da nemaju infrastrukturu, da nisu testirali u prod environmentu za što je uvijek zadužena amerika jer tamo nema pravila, te da će siri za razliku od recimo gemini-a podržati tek šačicu jezika. Svoju nesposobnost prebacuju na dežurne mete, odnosno mute vodu kao i prije 2 godine kad su blatantno lagali o feature-ima koji nisu isporučeni (Siri etc)
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Modificirati? A sta se to "modificira" na mobitelu koji nije iphone?
Linux je baza Androida. BSD MacOSa i iOSa.
Europa isto razvija svoj OS na bazi Linuxa.
Pa otvorena je firma u EU, u Irskoj je.
Da, gdje ne placaju porez
Jedan "AI" manje. Drama. 
Nitko ne prisiljava korisnike iphone-a da si modificiraju mobitel. Štoviše, ako žele mogu biti i ostati u Apple-ovom zatvorenom vrtu ni da ne primjete. Nitko ih ne prisiljava koristiti i instalirati alternativne app storove, ni instalirati neki treći AI, ni browser, ništa. Baš nitko u ni jednom trenutku ti ne drži pištolj na glavi i govori ti da izađeš iz Apple-ovog ekosustava.
Toliko su korporacije izdresirale ljude (većinom mlade) preko društvenih mreža i kompleksnih psyops kampanja da više ne razumiju što je to sloboda (izbora, govora, izražavanja...). To ide do te mjere da će braniti ideje koje su u dijametralnoj suprotnosti sa vrijednostima društva u kojim žive. Nadodajmo tu i obrazovne sustave koji su pomogli u tome da više ne uče kritičkom razmišljanju i dobiješ hrpu zombija koji misle da su najpametniji, a u biti najmanipuliranije budale na svijetu.
I tako nažalost trebamo hrpu birokrata koji će razmišljati u ime još veće hrpetine zombija zaljepljenih za ekrane njihovih mobitela.
Si probao Good Lock na Samsungu?
Nemam samsung a i da imam to nije modificiranje....
Nemam samsung a i da imam to nije modificiranje....
Ako bi išli definirati rijel modificiranje - Modificiranje (od latinske riječi modificatio) znači preinačavanje, prilagođavanje, izmjena ili djelomična promjena oblika, svojstava ili načina. To je proces prilagođavanja nečega kako bi bolje odgovaralo određenoj svrsi ili uvjetima, pri čemu se mijenjaju samo pojedini detalji, a ne cijela struktura.
U toj definiciji, apsolutno sve što radiš na mobitelu je modificiranje, od izmjene zvuka kad te netko zove, izmjene wallpapera, rasporeda ikona na home screenu. Ja sam osobno vidio dosta ljudi koji na iphone-u ali ništa ne promijene: imaju default wallpaper, default ringtone, aplikacije se samo gomilaju na homescreenu kako ih instaliraju, i što je 'najgore' ti ljudi ni neznaju da mogu to promijeniti ili im se jednostavno neda.
Usporedno sa time, instaliranje 3rd party aplikacije/store-a, izrada accounta, 'prčkanje' po privacy settingsima a za nas ovdje na forumu to je sasvim normalna pojava, ali za njih je to nuklearna fizika.
Zbilja me interesira ako postoji podatak koliki posto iphone korisnika u EU je instaliralo alternativne app store-ove od kada nam je to draga EU omogućila, moja pretpostavka jako jako, malo, što potvrđuje tezu koju ovdje i drugi forumaši spominju. EU radi nešto za korisnike, ali to korisnicima ne treba i ne žele.