Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 1000 e

poruka: 61
|
čitano: 17.166
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 1000 e".
16 godina

Zasto bi itko kupio 2 godine star 65U7HQ, kad za manje love moze kupit noviji i bolji 65U7KQ ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2024 16:23 (SupremeCommander).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

65U7KQ tko ga mjerka neg gleda elipso akcije, ja ga tamo kupio za 730 eura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2024 17:42 (forumaš).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 10
nisam mislio ništa napisati, ali previše boli...1000€ za televizor? ili 800€? ne znam kako je došlo do toga.

2 3 hvala 1
10 godina
Da, previše je dat za TV 1000 eura, a za iPhone 1500 nije, iako samo surfaš i pošalješ e-mail, Balkanski mozak na vidiku. Kupio sam 2014. TV za 1500, ove godine ću za 3000 zato jer mi je to bitno, želim guštat kad gledam film.
Festina lente
Moj PC  
17 0 hvala 1
6 godina

Pa dobro, možda izađe i za 500 eura preporuka, za mene, siromašnog, sa ostalim epitetima. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
mrki_tua kaže...
Da, previše je dat za TV 1000 eura, a za iPhone 1500 nije, iako samo surfaš i pošalješ e-mail, Balkanski mozak na vidiku. Kupio sam 2014. TV za 1500, ove godine ću za 3000 zato jer mi je to bitno, želim guštat kad gledam film.

Ja ne gledam tv uoće već više 10 godina.

Ali zanima me koja je razlika između tog tv za 3000 i nekog za 1500.

16 godina

Nema nijedan tv od 32 inča? Sramota. Kad će pregled 32 inčnih tvea?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pa ja guštam u filmu jer je dobar film, a ne jer je oled svemisrkih karakteristika ili štoveć. moj mob je novi koštao 220€, a tv i filmove gledam jako rijetko, sve preko kompa. i ne rszumijem još i to da ljudi daju jednu do dvije prosječne plaće za tv,a onda na njega preko hdmi-a zaštekaju maxtv prijemnik i koriste ga zapravo kao monitor.
16 godina
Ako trebate TV za gledanje sadržaja s NAS-a ili lokalne mreže, definitivno treba gledati da ima GoogleTV OS. WebOS od LGa čita samo DLNA koji je promašaj za PC korisnike i to samo uz pomoć ugrađenog media player softvera koji je banana i zna imati problema s titlovima.

No jedino za LG i Sony kažu da im procesor slike može prikazati fluidno kretanje svijetlog objekta na tamnoj površini dok druge tvrtke to nisu uspjele riješiti i takav objekat ostavlja trag iza sebe koji izgleda kao niski framerate, ko da je oko 22 sličice u sekundi

2 4 hvala 0
6 godina
Ges kaže...
Ako trebate TV za gledanje sadržaja s NAS-a ili lokalne mreže, definitivno treba gledati da ima GoogleTV OS. WebOS od LGa čita samo DLNA koji je promašaj za PC korisnike i to samo uz pomoć ugrađenog media player softvera koji je banana i zna imati problema s titlovima.

No jedino za LG i Sony kažu da im procesor slike može prikazati fluidno kretanje svijetlog objekta na tamnoj površini dok druge tvrtke to nisu uspjele riješiti i takav objekat ostavlja trag iza sebe koji izgleda kao niski framerate, ko da je oko 22 sličice u sekundi

WebOS vidim i dalje sranje.... sjecam se prvi "tanki" TV, uzeo LG TV, WebOS nije podrzavao .srt titlove 

13 godina
Mandor kaže...
mrki_tua kaže...

Ja ne gledam tv uoće već više 10 godina.

Ali zanima me koja je razlika između tog tv za 3000 i nekog za 1500.

Tv bez android (xplorera i kodija) nije tv što se mene tiće...također dolby podrška.. i ostalo.. e-ARC što boljeg standarda.. i dijagonale 75 plus..... Znači neki microLED TCL od 1300e je minimum..

Nadalje sve ovisi o buđetu...

14 godina
Ges kaže...

dlna radi fantasticno a player u LG televizijama je jedan od najboljih i u uvih 7 godina koristenja raznih oled televizija od lg 55c7, 55c9, i sad 65c3 svi filmovi bilo 4k bilo full hd rade savrseno sa jos nijednom greskom u titlovima

tako da samo preporuke za web os

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
12 godina
Imam LG OLED te za UI i UX mogu dati samo pohvale. Korištenje uz daljinski sa žiroskopom je savršeno. Ono što mi jako smeta je mali izbor aplikacija. Osobito frustrira nemogućnost korištenja ad blockera za YouTube ili instaliciju alternativne aplikacije sa ugrađenim ad blockerom. Što bi tu bilo najbolje? Google TV OS ili nešto drugo?
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Mislim da na svim os nema adblockera za yt. Kupio neki jeftini acc za share preko npr turske i njega koristi
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Ges kaže...

Krivo! Uzeo sam LG C3 i instalirao na njega Plex. Sve radi kako treba što se tiče streamanja sadržaja sa NAS-a, a začudo...i titlovi rade.

Bit će!
16 godina
pasko kaže...
Ges kaže...

dlna radi fantasticno a player u LG televizijama je jedan od najboljih i u uvih 7 godina koristenja raznih oled televizija od lg 55c7, 55c9, i sad 65c3 svi filmovi bilo 4k bilo full hd rade savrseno sa jos nijednom greskom u titlovima

tako da samo preporuke za web os

radi DLNA ali je meni osobno DLNA promašaj kao format za pristup medijima. Osobno sam naviknut na SMB i s njime na standardno "windows explorer" surfanje fajlovima. DLNA je to zakomplicirao van svake granice pameti i jako ovisi o DLNA server softveru na uređaju s kojeg se dijeli (NAS) a o nepotrebnosti rekodiranja videa da i ne pričam, osobni mi je potpuno nejasno čemu rekodirati videe na svom uređaju u današnje doba

glede LG playera, prvi promašaj je da čita samo DLNA za sadržaj s lokalne mreže, a drugi je što ima problema s titlovima koji imaju komplicirani naziv odijeljen točkama, tipa "blabla.x265.1080p" te tada ne prepoznaje priloženi .srt

unique83 kaže...

Krivo! Uzeo sam LG C3 i instalirao na njega Plex. Sve radi kako treba što se tiče streamanja sadržaja sa NAS-a, a začudo...i titlovi rade.

na svom C3 sam i instalirao PLEX putem developerske aplikacije (dakle bez jailbrejka) kako bi dobio SMB pristup ali to je bilo neugodno iskustvo jer televizor izgleda ne zna isprazniti memoriju i po izlasku iz PLEX-a se izgubi slika i TV se mora restartat kako bi došao sebi. Probao više puta i odustao jer je takvo neupotrebljivo

U svakom slučaju, obzirom da imam potrebu pristupati media fajlovima na NAS-u (QNAP), najjednostavniji način na androidima je putem VLC playera koji podržava SMB, a nema ga na LG-u

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 8:52 (Ges).
16 godina
Ges kaže...

za ikakvu konzumaciju lokalnog (ili nelokalnog) sadrzaja TV treba maknut sa interneta komplet i uzet nvidia shield tv pro.

moderni TV OS-evi su banana, od funkcionalnosti do trpanja reklama u sve i svasta.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
3 godine
guslac kaže...
Pa ja guštam u filmu jer je dobar film, a ne jer je oled svemisrkih karakteristika ili štoveć. moj mob je novi koštao 220€, a tv i filmove gledam jako rijetko, sve preko kompa. i ne rszumijem još i to da ljudi daju jednu do dvije prosječne plaće za tv,a onda na njega preko hdmi-a zaštekaju maxtv prijemnik i koriste ga zapravo kao monitor.

Nemoj gledati po sebi.

Više bi guštao u dobrom filmu ako ga gledaš s boljim televizorom kao što i ti i ja više guštamo kad sviramo na boljem glazbenom instrumentu.

encoding kaže...
 WebOS vidim i dalje sranje.... sjecam se prvi "tanki" TV, uzeo LG TV, WebOS nije podrzavao .srt titlove 

Kad je to bilo ?

Koja godina.

合氣道
11 godina

S obzirom na današnje cijene TV-a mislim da onaj tko ima 1-2K Eura za TV sigurno ima i 100-150EUR-a da upikne neki normalan media player i da ga boli kifla da li TV ima podržano ovo ili ono, na kojem OS-u se nalazi i koliko dugo će support trajati.

Najbolje bi bilo da je All in one za tu cijenu ali s vremenom čovjek shvati da je to sizifov posao i da si štedi vrijeme, novac i živce odabirom media playera koji mu je po volji i na koji je navikao možda i nakon promjene 2-3 TV-a.

1 0 hvala 0
2 godine
Ges kaže...

...a drugi je što ima problema s titlovima koji imaju komplicirani naziv odijeljen točkama, tipa "blabla.x265.1080p" te tada ne prepoznaje priloženi .srt

Ovo nije točno, većinom su mi datoteke s titlovima upravo takvog (piratskog ) naziva i sve čita normalno, također nema problema s našim slovima, apsolutno sve što sam mu dao da vrti niti jednom nije omanulo a probavao sam sve moguće formate, kontejnere, codece koje imam, s ostalim formatima subtitlova se nisam zezao, samo srt. LG TV imam negdje od 2019./2020., soft im se apdejtao nekoliko puta u međuvremenu ali niti u vremenu kad sam kupio TV nije bilo problema.

Ono što bi mogao biti problem je ograničenje windowsa ukoliko je datoteka koja se želi pročitati zakopana preduboko u foldere/subfoldere + previše slova naziva, dakle naiđeš na ograničenje ukupnog broja znakova putanje + naziva datoteke koje podržava wins.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 12:30 (notloB).
6 godina
Zaporožac kaže...
encoding kaže...

Kad je to bilo ?

Koja godina.

ne sjecam se, 10ak godina ima sigurno

rjesenje je bilo da "zapecem" titlove softverski unutar samog fajla i takav fajl pustim na TV-u

16 godina
notloB kaže...
Ges kaže...

...a drugi je što ima problema s titlovima koji imaju komplicirani naziv odijeljen točkama, tipa "blabla.x265.1080p" te tada ne prepoznaje priloženi .srt

Ovo nije točno, većinom su mi datoteke s titlovima upravo takvog (piratskog) naziva...

Ono što bi mogao biti problem je ograničenje windowsa ukoliko je datoteka koja se želi pročitati zakopana preduboko u foldere/subfoldere + previše slova naziva, dakle naiđeš na ograničenje ukupnog broja znakova putanje + naziva koje podržava wins.

Nije ograničenje windowsa jer nema windowsa u lancu, TV se spaja putem DLNA na NAS. Vjerojatno jest problem predubokog naziva ali jbg, to je mana obzirom da svi filmovi/serije imaju gro teksta u samom nazivu i ne pada mi na pamet renejmat sve što skinem

16 godina
nixass kaže...
Ges kaže...

za ikakvu konzumaciju lokalnog (ili nelokalnog) sadrzaja TV treba maknut sa interneta komplet i uzet nvidia shield tv pro.

moderni TV OS-evi su banana, od funkcionalnosti do trpanja reklama u sve i svasta.

Ide mi na živce imat 5 daljinskih i zasebnih uređaja. Osobno mi je LG C3 top tv u svemu osim u tome što ne može čitati lokalnu mrežu putem SMB već samo DLNA a što bi se riješilo mogućnošću instalacije VLC playera

Inače ako mene pitate svi ti "smart" televizori bez google TVa su u stvari i dalje dumb televizori samo sa ugrađenim funkcijama. Reći da su smart je kao reći da su nekadašnji java mobiteli bili smart jer su eto imali mogućnost instalacije nekih jadnih java aplikacija

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 12:39 (Ges).
2 godine
Ges kaže...

Nije ograničenje windowsa jer nema windowsa u lancu, TV se spaja putem DLNA na NAS. Vjerojatno jest problem predubokog naziva ali jbg, to je mana obzirom da svi filmovi/serije imaju gro teksta u samom nazivu i ne pada mi na pamet renejmat sve što skinem

Nemam nas, njihova app mi radi na winsu, folder sa sadržajem za reprodukciju je u rootu diska + subfolderi s nazivima pojedinih filmova, u takvim konfiguracijama a koristi ih valjda cca. 90% korisnika ne bi trebalo biti nikakvih problema, i mene živcira app posrednik, nisam probao bez nje (app.), vjerujem da ne bi radilo... ali eto.

BTW. mreža je bežična na najtanjem dijelu ac i sve normalno uključujući 4k hdr i ostale piydarije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 12:48 (notloB).
5 godina
Pa ni prije dobri TVi nisu bili jeftini. Za 42" HD Ready Panasonic plazmu sam dao nekih 6500 Kn prije nekih 14-15 godina. To je bome ondašnje bilo više nego soma eura danas.
5 godina
mrki_tua kaže...

tv ne mozes nosati okolo da svi vide i ne mozes se slikati u wc ogledalu sa njim....

Ja sam dao 1500 EUR ZA lg c1 a za telefon nikad necu dati vise od 500.....

2 godine
Posmatrač kaže...
mrki_tua kaže...

tv ne mozes nosati okolo da svi vide i ne mozes se slikati u wc ogledalu sa njim....

Sramota, to pogubno utječe na tvoj imidž kvzielitističkog đubreta s telefonom, oblekom i konzervama paštete u frižideru...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 14:26 (notloB).
16 godina
Ges kaže...
nixass kaže...
Ges kaže...

Ide mi na živce imat 5 daljinskih i zasebnih uređaja. Osobno mi je LG C3 top tv u svemu osim u tome što ne može čitati lokalnu mrežu putem SMB već samo DLNA a što bi se riješilo mogućnošću instalacije VLC playera

Inače ako mene pitate svi ti "smart" televizori bez google TVa su u stvari i dalje dumb televizori samo sa ugrađenim funkcijama. Reći da su smart je kao reći da su nekadašnji java mobiteli bili smart jer su eto imali mogućnost instalacije nekih jadnih java aplikacija

upravo zato postoji HDMI-CEC protokol.

za shield+TV+soundbar koristim ili shield remote ili LG remote, oba rade jednako, nema prebacivanja "modova", sve radi ispolirano da ispoliranije ne moze.

box i TV se pale oboje u isto vrijeme, dok se TV sjeti prikazat sliku (2-3sek) shield vec pokazuje kaj si zadnje imao na ekranu (ili kako vec postavis).

"smart" iz shielda ubije "smart" na TV-u pa makar dolazio i od samog googla, ako nista drugo onda zbog hadrvera i jer mu mozes raditi sta hoces, pa i samo prenijeti na novi TV i nastavit koristit ko da nista nije bilo.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 17:58 (nixass).
16 godina
Prvi bolji tv kaj smo kupili je bil 55". Jos je zena rekla pa zakaj tak veliki pa to bude preveliko. Otisli u Mediamarkt i gledamo kaj ima. Stanemo se pred 75" i veli zena to budemo uzeli? Reko ne nego manji, a ona da je ovaj 75" bolji i opce nije preveliki, reko je ali je preskup! LOL

Par godina kasnije krepa ovaj 55" i kupili 75". Sljedeci koji kupujem bude 85" ili vise ako bude cijena "ok". Slozil sam 4K laserski projektor u podrumu i imam 150" sliku. Nema do velike dijagonale i nikad ali nikad vam TV ne bude preveliki. Ako ti netko kaze nemoj bude ti preveliki onda taj nema pojma, ljubomoran je i nece da imas veliki TV ili te laze!
5 godina
notloB kaže...
Posmatrač kaže...
mrki_tua kaže...

Sramota, to pogubno utječe na tvoj imidž kvzielitističkog đubreta s telefonom, oblekom i konzervama paštete u frižideru...

Sa 52 godine to mi je trenutni prioritet ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice