kad dodjes u penziju i nemas sto raditi a nitko te ne voli - onda pises bzvzne clanke u Bugu ..ili uzgajas mozgove po labaratorijima.
U oba slucaja , waste of time.
kad dodjes u penziju i nemas sto raditi a nitko te ne voli - onda pises bzvzne clanke u Bugu ..ili uzgajas mozgove po labaratorijima.
Nisam u mirovini, a i nisam bez ljubavi: ti me očito voliš jer se toliko angažiraš komentirati moje tekstove na osobnoj razini (izađi iz ormara, danas ljubav prema zrelim muškarcima više nije sramota).
A glede uzgoja mozgova -- javi se, ima i za tebe lijepih modela -- vidiš da ti treba. Znam da je mozak za tebe waste of time, ali barem pokušaj.
- u kratkoj sms formi .. :)
-'tko sam ja?' ili pitanje koje se postavlja, osjetljivost ili svjesnost. ..
-nije svjesnost, ona dođe kasnije (u životu bebe... uz primjer-razlike nedonoščadi u inkubatoru.. ili karikirano kad je osoba u 'nesvjesti' uz razliku u snu što vidimo po eegu-remu itd.).
-osjetljivost, ili nešto što bi mogli svrstati pod samoodrživost, samoorganiziranost bilo koje žive stanice, pri čemu nije jedna, nego više, nakupina i potrebna osnovna komunikacija (koju u ovom binarnom primjeru vidimo kao osjetljivost, npr na podražaj..), odnosno jednako kao za nas sama komunikacija-prijenos informacija-naredbi.. je šira riječ transport koja uključuje informacije ili potrebne resurse kao hrana-krv-impuls.. pa se tako krvotokom transportiraju hranjive tvari, izmjena tvari, odnosno prijenos informacija neuronima-živcima-impulsom, ono kad mozak naredi ruci da pomakne prst itd. pri čemu sama stanica posrednik nije nešto što definiramo kao svjesno-biće-stanica-svijest.. nego samo dio-karika lanca, koja impuls-podatak ili tvar s lijeve strane prosljedi na desnu stranu.. posrednik, kao 'tupasti' radnik na traci koji iz tog karikiranog opisa može biti i glupa-nesvjesna robotska ruka koja šarafi šaraf mada nema nikakvu ideju-svijest o tome što radi itd.. pri čemu radnik to ima, npr misli na plaću i godišnji dok to radi.. tj ono što bi karikirano mogla biti opisna razlika svjesnosti i osjetljivosti.. (kao nešto što u razgovoru moramo razlikovati kao koncenzusom, početnom točkom, kako bi se razumjeli ili pokušali..).
-prvo stanica-organizam ima osjet, u riječi transport koja uključuje prijenos info i hrana-resurs.. kao beba, diše, jede.. uči kako otvoriti oko-kapak.. tek uspostavlja linije zapovijedanja, uvjete za idući korak..
-svijest dolazi nakon tog, kao idući moguć korak, ali ne mora..
-hoće li ovakva uzgojena stanica doći do svijesti? .. da ne probijem sms formu za sad samo teško do možda, ili za sad je odgovor ne.
@chance00
Iako se Doc i Bugovci znaju itekako sami dobro braniti, moram ti napisati da pišeš gluposti...koji crni nazi?
Doc je nosio na jednom BFS stiliziranu majicu sa crvenom zvijezdom, a svojim javnim djelovanjem iskazuje da je na pravoj strani povijesti.
Uz to on je i doktor medicine koji svakodnevno pomaže ljudima. Spasio je mnoge živote, te isto tako pomogao mnogim ljudima.
Doc je praktični humanist.
Da se napiše članak kao što se piše za znanstveni članak, malo ljudi bi to čitalo. Treba znati napisati članak koji popularizira znanost.
BUG je odlična stvar. Tu možeš naći vrlo dobre tekstove koji populariziraju znanost kako se to voli reći.
A, svijet je odavno otišao u kolac. Ovisno od kada računaš. Ja računam od Elvisa, kada je počeo mrdati kukovima. Prostak jedan bezobrazni. Mislim na Elvisa.

A, da svijet ide u krivom smjeru potvrdilo se i onda kada je ulica preuzela DZG. Al' to je već neka druga priča......

a ti kao i obicno lupas gluposti a nemas pojma o cemu pricas. . Zbrkan si kao i tvoj nick.
Ja vrlo dobro znam sto govorim. A ti ocito ne pratis bas forum i stavove doticnog za corone .
Tko pita za znanost i cinjenice kada se vrte pare
@chance00
Da, znam. Doc je bio za cijepivo. U jednom diplomskom radu sa zagrebačke biomedicinske Matematike, zorno se vidi da države koje su imale veću procijepljenost u odnosu između dva vala C-19 (treći i prvi), brojale su mrtve u promilima prema onima koje su brojale mrtve od kovida u postocima. Zbog slabe procijepljenosti.
Doc je ljudina.
Za ovo što o meni pišeš, to sve stoji.
Takav sam.

Daj odj... Chance