Rust je najomiljeniji programski jezik developera

poruka: 3
|
čitano: 6.248
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rust je najomiljeniji programski jezik developera".
16 godina

a drugo mjesto LUA... ispred TypeScripta... ovo mi je nekako teško za povjerovati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ma, pustite to...to su trendovi. Stvarni il' kao medijski stvoreni.

Znate priču o Rustu i White House? Ak' je odgovor obrnuto od DA. Guglajte.

Rust je okejić. Ah, taj famozni ownership. Doslovno na tržištu svega par kompanija koristi Rust kao glavnu tehnologiju.

Mislim da mogu nabrojati dvije.

Radite ono kaj volite. Ovisno o tome kaj radite, koristite i najbolji alat za to.

Simpa je Rust.

Kada smo kod AI/ML, dajte nam Mojo.

dzg
Moj PC  
1 1 hvala 0
7 godina

Rust je u posljednjih pet godina rastao najbrže, brže od konkurenata kao što su Lua, Typescript, HCL, TSQL ili Python.

Aha kako da ne. Lua odakle pobogu Lua, HCL nemam pojma što je to.

..on se rado koristi za mnoge stvari poput razvoja weba i igara, umrežavanja i u znanosti o podacima.

Ima jedna šala koja kaže da je dobar za igre i da se u njemu rade igre, al još niti jedna vrijedna spominjanja nije napravljena.

Ima čudnu sintaksu (barem meni), sporu krivulju učenja, iritantne greške koje je večini teško shvatiti. Compile time je legendarno sporo.

Bilo je nekoliko skandala zadnjih mjeseci vezano za Rust, postoje i nekakvi forkovi Rusta.

Ne znam zašto je dobar za AI, zašto bi AI-u smetao garbage collector. Dobar je za sistemsko i embedded programiranje. navodno  ima najbolji WASM compile mode. samo taj WASM nikako za ozbiljnije zaživi.

https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice