''Naglašavaju da žele minimizirati utjecaj kopanja i prerade na mjesečev krajolik''
Rudarenje Mjeseca: 20 milijuna dolara po kilogramu
- poruka: 7
- |
- čitano: 8.116
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
''Naglašavaju da žele minimizirati utjecaj kopanja i prerade na mjesečev krajolik''
i što je tu smiješno? Neki od nas kad će ići na mjesec žele vidjet prave kratere u kojima još ima helij3 izotopa a ne samo izorana polja
Nisu li sve rudarske kompanije tvrdile da će minimalizirati utjecaj na okoliš u nekom svom rudniku prije njegovog otvaranja i nepovratne devastacije tog istog okoliša kod tog istog rudnika?
A još mi je slađi dio o međusobnom dogovaranju oko eksploatacije.
Nisu li sve rudarske kompanije tvrdile da će minimalizirati utjecaj na okoliš u nekom svom rudniku prije njegovog otvaranja i nepovratne devastacije tog istog okoliša kod tog istog rudnika?
A još mi je slađi dio o međusobnom dogovaranju oko eksploatacije.
A to je lijepo pokazano u filmu Iron Sky - daxlax je lijepo našao sliku postrojenja. Uvijek će veliki staviti šape na ono što vrijedi a sirotinji što ostane.
Koga briga za "okoliš" na mrtvom Mjesecu. Što nam treba to ćemo uzeti, a gledano sa Zemlje, Mjesec će ostati više manje isti. Pravo pitanje je tko će to uzeti, mi, odnosno Zapad, Kinezi ili Indijci. (Glupi Rusi su ispali iz utrke.)
Ima serija For all mankind vrlo vizionarska :)