Rimac pokazao 60 prototipova Verne robotaksija

poruka: 23
|
čitano: 9.586
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rimac pokazao 60 prototipova Verne robotaksija".
9 godina

na svu sreću, pa je pokazao i level 5 autonomnu vožnju.

12 0 hvala 0
11 godina
Re: Rimac pokazao 60 prototipova Verne robotaksija
bruno1026 kaže...

na svu sreću, pa je pokazao i level 5 autonomnu vožnju.

Umjesto AI u funkciji će biti gomila Nepalaca/Filipinaca koji će daljinski upravljati vozilom idućih par godina. I to je jeftinije nego vraćati silne milijune eura investicija.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2025 11:47 (Thinker).
5 godina

Ovdje me jako zanima što zapravo znači 'pokazati' jer sudeći prema tome da je on taj koji nadzire, kontrolira i donosi odluke, izgleda da je on i sudac , porota i egzekutor.

Prošli puta je pripremio event i pozornicu, ovaj puta se nije zayebao.

10 0 hvala 0
17 godina

Pokazao je 60 parkiranih auta i jedan demo koji nije prošao baš najbolje.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina

Komu je Rimac pokazao 60 robotaksija? i Čemu? 

0 0 hvala 0
7 godina
kowach kaže...

Na videu se može vidjeti 40-ak "robotaksija" parkirani da tvore riječ UI, i još desetak sa strane.

6 mjeseci

Mate, ne vole te nikako ovdje, ajde se prestani vise igrati sa Bugatijem i zavrsi te taksije!

Necemo se valjda vozati u Kineskim i Americkim taksijima u nasoj zemlji?

2 1 hvala 0
14 godina

Ne zelim bit zloban,ali da upitam kolege koji zive u ZG,..da li ih je ikad itko vidio na cesti? 

Svemirski mega car
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Valjda će i skoro neki tech demo, kad već rade crash testove.

1 0 hvala 0
15 godina
andre_delambre kaže...

Valjda će i skoro neki tech demo, kad već rade crash testove.

ne znam kako mu ide vožnja, no vozilo nakon crash testova je fantastično- ni vjetrobran da napukne, a i prednji vezni lim se odlično drži :). Sad ne znam kako je prošao test naleta na pješaka  po pješaka (ako ga ne izrežu ovi komadi plastike) pa predlažem za idući klip demonstraciju na cesti s lutkom.

17 godina

Pa nije valjda lud, da mu još tesla i kinezi pokradu tehnologiju. 

17 godina
Kratko i jasno Ne, nisam vidio ni jednog na cesti.
Hot Rodney
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 19:54 (Exploder).
7 godina

Te Rimčeve kršine neće još dugo na cestu. 

Osim što će taksisti imati konkurenciju, koja će im biti svrha? Još auta u prometu, još veće gužve? 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 mjeseci
Možda manje cijene i sigurnija vožnja. Nadam se.
23 mjeseca
Izgleda mi kao da su auta svjeze doslepana na zatvorenim sleperima i samo tu poslozena, previse mi je to pod konac poredano da bi se moglo reci da se testiraju ili koriste, to je vjerovatno bilo outsorce-ano nekoj vanjskoj firmi, pa su im sad isporucili prve prototipove

0 0 hvala 0
14 mjeseci
Očekivao sam neki komentar tipa "ma to su makete" 😜

Matu za precednika 💪

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gpd kaže...
kowach kaže...

Na videu se može vidjeti 40-ak "robotaksija" parkirani da tvore riječ UI, i još desetak sa strane.

Promašaj je to s UI, trebalo je samo U.

14 mjeseci
Da da samo U 😅 , a boja taksija mora biti obavezno crna, dok u autu će udarati tHompsonovi Jure i Boban i takva ekipa
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
11 godina

Dobro Mate mora da pokaze nesto da opravda eure koje je dobio od drzave/EU, ali ima li Hrvatska iti jednog novinara da nesto istrazi ili smo na razini Madjarske/Srbije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2025 21:46 (pravi_covijek).

2 0 hvala 0
17 godina
Večina modernih automobila (osim onog američkog krša) dizajniranih je tako, da kinetičku energiju prilikom udara preraspodjele na relativno mekane djelove, kako bi se ista što više potrošila prije kontakta sa nečim inertnijim. Ovaj Rimackrš podsječa me na Ladu Samaru
Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.
16 godina

-kaže članak..

Mate Rimac na svojem je Facebook računu objavio video i tako ispunio obećanje, prema kojem je do kraja ove godine tvrtka Verne bila obvezna pokazati 60 demonstracijskih prototipova svojih vozila

-ne, rok je bio u proljeće, prošao, produžen.. i od tad ni ministar ništa ne pita, nema izjava, ničeg.. do ovog matinog-fejsa.. (a nema ni novinarstva).

-rokovi? ok, kašnjenje-odgode, no rokovi su odavno prošli, dok ih mate pomiče i povremeno vidimo neke sličke, rendere ili što već..

-ok, evo napokon neke sličke.. čega? što nam slika prikazuje? što dokazuje ako joj je svrha dokaz? .. pa dokazuje ako nije render-ai, da postoji nekoliko desetaka razbijenih nevozila, dok su vozila nešto u voznom stanju.

-zatim, čista logika, matematika-vrijeme.. ako sad vidimo sliku razbitih (vozila, ako su razbijena u vožnji..) .. gdje su bila do sad? imao ih je i šutio? testiralo se a on šutio? nije li logično upravo suprotno, dokazati da ih uopće ima, da postoje kad postoji sumnja u ispunjenje probijenih-odgođenih rokova? .. onak' .. moglo bi biti i sasvim drugačije, ne da ih vidimo tek sad i to naslagane za slikanje, pri čemu je očigledno da nisu npr hrđava (ne)vozila, da su lomovi recimo neobični, kao i to da ne znamo gdje su proizvedeni ako se pogon i dalje gradi.. odnosno, ako su izgrađeni u pogonu koji se gradi, tad je on već izgrađen i opet imamo problem kronologije, rokova, količina.. onih nekih logično-kauzalnih fizikalno-matematičkih pravila kojima rimac uspješno prkosi, dok i dalje onaj kotač na fijasko demonstraciji nije riješen a predstavnici vlasti koji inače obožavaju fotkanje ga više nemaju u kadru.. distanciranje? .. osim što mu otac već godinu postpona pravomćnu tražeći lječenje u bih no ne puštaju ga u turistički odlazak.. onak, što znamo, što vidimo, što su fotke a što činjenice? .. što ako se jednog dana pokaže da ove fotke nisu činjenice? prevara? .. odnosno, ako su činjenica, ako nije prevara, kako to da proteklih godinu o tome nema ništa, ni jednog demanta, ničeg.. do ove fotke i klipića koji dokazjuju što? postoji li snimka testa, izrade vozila ili su i dalje nevozila..? postoji li novinarstvo koje nešto pita ili mediji prenose oglase? postoji li i nadležni, .. eto, ode nam i glavni inspekor dok slučajno još šestorica gube fotelju.. oče to, a što tad?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
5 godina

Dokle su Izraelci stigli s razinom 5, njima ionako treba prosljediti barem pola love, kršinu može i sam?

0 0 hvala 0
16 godina
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice