Renault Megane i Scenic vraćaju se benzinskim moto

poruka: 13
|
čitano: 6.390
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Renault Megane i Scenic vraćaju se benzinskim moto".
2 godine

Kakva debilana. Zašto samo ne naprave Megane hibrid. Imam Captura hibrida i odličan je, a htio sam kupiti Meganea, ali nisam baš zato što nije bilo opcije hibrida. Glupani iz Renaulta.

Mučko Đubre
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

Kakva debilana. Zašto samo ne naprave Megane hibrid. Imam Captura hibrida i odličan je, a htio sam kupiti Meganea, ali nisam baš zato što nije bilo opcije hibrida. Glupani iz Renaulta.

Mučko Đubre
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Renault Megane i Scenic vraćaju se benzinskim
Pa da imalo proucis stvari vidio bi da su hibridi najvece moguce smece koje postoji i da je bolje ili jedno ili drugo...
VenAtoR#2231
Moj PC  
3 1 hvala 0
2 godine
protjeran
jocommb kaže...
Pa da imalo proucis stvari vidio bi da su hibridi najvece moguce smece koje postoji i da je bolje ili jedno ili drugo...

Ajde ti nama pojasni po cemu je jedna toyota ili lexus hybrid smece 

14 godina

Pa govori se o samom konceptu hibrida, ali kad si već zapeo za japance, nisu ni njihovi hibiridi baš neka sreća

https://evclinic.eu/2025/09/27/if-you-drive-a-hybrid-may-god-help-you/

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2025 10:23 (sosta).
2 godine
protjeran
sosta kaže...

Pa govori se o samom konceptu hibrida, ali kad si već zapeo za japance, nisu ni njihovi hibiridi baš neka sreća

https://evclinic.eu/2025/09/27/if-you-drive-a-hybrid-may-god-help-you/

Koji auto je sreca, izuzmimo ove pluginove sa baterijama od 10k + 

8 godina

Volim Renault ali im nikada neću oprostiti kako su unakazili Megane. Okej, nije se ni Megane hatchback na kraju prodavao nešto bajno, ali mogli su ostaviti u ponudi za nas obične smrtnike koji vole hatchbackove i ne žele voziti bespotrebni SUV. 

5 0 hvala 0
16 godina
profesor_okultis kaže...
jocommb kaže...

Nije Toyota ništa bolja, istina imaju nešto bolje hlađenje i upravljanje baterijom, najviše iskustva u hibridnom pogonu. Oni daju dugu garanciju na bateriju jednostavno tako što bateriju smatraju ispravnom kad ona to više nije. Toyota/Lexus imaju smiješno male baterije (čak i Prius Prime PHEV) koje zapravo nakon najviše 3-5 godina ne rade više kako bi trebale. Degradacija je ista kao i kod drugih samo te drugi prisiljavaju na zamjenu preskupe baterije (česti su slučajevi gdje je baterija iz hibrida skuplja nego ona 10 puta veća iz BEV, ne zato što je drugačija, jednostavno pljačkaju korisnike) a Toyota vozi kao običan benzinac uz bateriju koja ima 20% početnog kapaciteta i jedva da uspijeva malo uskočiti, ali je "ispravna". EVclinic piše o hibridima nakon 100kkm, ali hibridne Toyote su zapravo strogo gledano neispravne već nakon 40-60kkm. Ima onih koji uspješno voze Toyotine hibride s daleko većom kilometražom, ali to uopće više nije hibrid, ni režimom vožnje, ni emisijama, niti potrošnjom.

5 godina
profesor_okultis kaže...
jocommb kaže...

Kupuješ sve potencijalne greške električnog i sve potencijalne greške automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Hibridi su napravljani prvenstveno za proizvođače automobila kako bi rekli: "eto! naša flota ima niži CO2".

2 godine

Neznam za greške, auto će tek sad imati dvije godine, ali je savršena jurilica za po gradu gdje troši samo oko 5 litara. na auto cesti troši oko 6 i za to ga ne bi preporučio, ali ubrzanje mu je više nego odlično, čak bolje i od dizelaša pa je za provlačenje kroz gradske gužve dušu dao. Javim ti kad dođu problemi.

Mučko Đubre
17 godina

42k je pocetni model. Auto spada u "Golf klasu" a Golf sa automatikom dobis za 29k.
Vozil sam se u Meganu i prvi susjed ga ima. Sve u svemu je auto nekaj najbolje u toj klasi ali 42k je preskupo. Za te novce dobijes Y koji je klasu veci auto ili Elroq ako oces nesto iz VW kuhinje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2025 15:27 (NEW_MAN).
5 godina
42k?
Za to već i Mercedes A klasu možeš uzeti...
14 godina
@Štrumpf
Tvoj auto nema niti jednu prednost pred automobilom sa turbodieselskim motorom. Kupiš veći auto sa diesel motorom i imaš bolju potrošnju, veći domet, veću udobnost u vožnji i veću slobodu. Plus manje onečišćuješ okoliš.
Moja Mazda CX5 2.2td troši oko 6l/100km u gradu (žena malo više od 6, ja malo manje), između 4,1-4,5l na otvorenoj cesti, oko 6,5l/100km na auto putu. Sa 46l najdalje što sam dosegao je 1200km. Auto je prazan težak 1600kg i ima bunker od 500l.
Nedavno sam kupovao polovni auto za poklon. Išao sam pogledati Captura na ženin nagovor. Nakon 300m vožnje, ženi se vratio razum, pa smo ga vratili vlasniku. Bez ljutnje, ne sjećam se kada sam zadnji put vozio takvo smeće od automobila.
Jednom prilikom, pred 10tak godina, sam kao suvozač doživio udar maksi skutera (125cc) koji je klizio po cesti i udario u Clio. Udario je točno u sredinu vozila. Auto je pukao na pola.

Iskreno ti želim bolje u životu.
vicious
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice