Ne cini ga tabletom, funkcija color displaya. Niti jedna funkcija koju nema mi ne fali, apps, browser i slicno, ali ne imati color display, bas radi ovoga sto sam spomenuo (podrcrtavanje) mi je smijesno u ovo doba i jos cijena s kojom bih se pomirio, jer to nije uredaj za mase.
Nema kolor ekran jer je e-ink u pitanju, ne klasičan IPS tablet.
Postoje hackovi kojima se može podesiti da se eksportirane zabilješke
prikazuju u bojama na regularnim ekranima.
Što se same cijene tiče - da, skupo je za naše prilike, no kako si i sam spomenuo,
riječ je o uređaju vrlo specifične namjene (koju obavlja izvrsno) i nije za mase.
Ako bih morao navesti manu koja mi osobno najviše smeta,
to je sporost osvježavanja ekrana; klasična boljka e-ink tehnologije.
Nije da se ne može koristiti, no zna iritirati - ali, to je kompromis koji se mora prihvatiti.
Uglavnom: kome baš treba tako nešto, znat će cijeniti ono što nudi,
jer prednosti daleko nadmašuju mane.
Dežurnim pametnjakovićima ionako ništa ne valja -
samo bi bilo fer da se isproba prije nego se popljuje
Pa nije ovdje sve da se popljuje već da se postavljaju konstruktivna pitanja:
- ako dam 450€što ću za to dobiti u svojoj svakodnevnici?
- da li ću nešto što naškrabam na papiru moći i za koji mjesec/godinu vidjeti, ma kakve god sulude ideje bile ili planovi zato da ponovno ne napravim istu grešku kad mi se to ponovno pojavi?
- kakva su iskustva sa stvarnom funkcionalnošću koja je napisana na web stranici jer nismo svi jednaki i ne koristimo tehnologiju zbog tehnologije već da nas podrži u poslu, edukaciji ili zabavi?
...
Ono što sam ja primijetio jest da nakon držanja bilješki u digitalnom notesu pisanom na smartphoneu puno slabije te bilješke pamtim u odnosu na one koje sam napisao, naškrabao na papiru. Na ekranu je svaki tekst isti, a moj na papiru je svaki različit, nekad ću nešto podcrtati, prekrižiti, nacrtati pored toga nešto čudno što ni sam ne znam i toga ću se prisjetiti pa su mi zato ovakve digitalne bilješke sa originalnim rukopisom drage jer pomažu i kod spremanja tih podataka i kod pamćenja. I sad još da negdje taj OCR radi iole dobro bilo bi super no to još nisam uspio pronaći, čak ni da na engleskom pišem tekst iako je tad točnost puno veća.