Zgodno.
Zgodno.
Ukratko završit će kao i svi prije i poslije njega .. Nažalost preskupo kod nas u bilo kojoj kombinaciji jer za te novce je moguće kupiti slabiji laptop ili ITX računalo i na njega kasnije instalirati win 11 koji su po specifikacijama puno jači od spomenutog. Zahvaljujući našim trgovcima koji moraju imati zaradu bar dvostruku od uobičajene cijene u okruženju EU, i po tom pitanju NIKAD niti neće biti bolje ..
Ukratko završit će kao i svi prije i poslije njega .. Nažalost preskupo kod nas u bilo kojoj kombinaciji jer za te novce je moguće kupiti slabiji laptop ili ITX računalo i na njega kasnije instalirati win 11 koji je po specifikacijama puno jači od spomenutog. Zahvaljujući našim trgovcima koji moraju imati zaradu bar dvostruku od uobičajene cijene u okruženju EU, i po tom pitanju NIKAD niti neće biti bolje ..
Ovisi cisto o namjeni, nakon sto je microstepov PC crko, plazma rezac Nam naravno nemoze radit, oni hoce 4500€ za i5 2500, 4 rama, 120 ssd(standardni win pc kod njih), tu je i dos pc koji prevodi...dos pc je seriski spojen sa Rpi400 i komunicira sa imsnc programom, teoretski samo translator sa cada na masinski kod da bi servo mogli upravljat osima.. Cijela igra je izasla oko 200€ sto je 4300€ jeftinije od orginalne ponude proizvodaca di svakako nemamo vise garanciju na masinu niti ista slicno :)
Ukratko završit će kao i svi prije i poslije njega .. Nažalost preskupo kod nas u bilo kojoj kombinaciji jer za te novce je moguće kupiti slabiji laptop ili ITX računalo i na njega kasnije instalirati win 11 koji su po specifikacijama puno jači od spomenutog. Zahvaljujući našim trgovcima koji moraju imati zaradu bar dvostruku od uobičajene cijene u okruženju EU, i po tom pitanju NIKAD niti neće biti bolje ..
Win11 je glorificirano smeće od OS-a s integriranim reklamama i spywareom... imam osjećaj da i Microsoft pomalo diže ruke od windowsa... Linux je budućnost!
Bilo bi praktično da ima i touch screen opciju. Kut gledanja je dosta mali, no negdje može poslužiti kao privacy screen
Win11 je glorificirano smeće od OS-a s integriranim reklamama i spywareom... imam osjećaj da i Microsoft pomalo diže ruke od windowsa... Linux je budućnost!
Sličnih parola sam se naslušao u zadnjih 30 godina dosta, no M$ je jači nego ikada.
Jašta, evo baš danas majkrosoft uprava jednoglasno odlučila da prelaze na Linux, ali nisu se mogli dogovorit na koju distru pa su odustali.
Jašta, evo baš danas majkrosoft uprava jednoglasno odlučila da prelaze na Linux, ali nisu se mogli dogovorit na koju distru pa su odustali.
Pa valjda idu na Azure Linux
Steta sto se u nasim skolama uce smeca poput MS Worda i MS Painta te koriste sugavi androjd tableti ili windows racunala.
Uredjivanje teksta ne bi smjelo biti vezano za OS, kao ni vrtanje i sl. vec koristiti otvoreni alati, bitna je sustina a ne komercijalnost nekog alata.....
Kada bi ovo bio standard za osnovne skole, a nema razloga ne biti, svi bi imali svoje osobno racunalo.
Za 200e dobijes monitor i racunalo koje malo trosi a moze SVE sto skolarcu treba. Od uredjivanja teksta, matematike, programiranja pa sve do grafike i sl.
maleno, jeftino za zamjenu a time i svima dostupno....
nema itx racunala koje sve to moze za tu lovu a da uza sve bude i pouzdano i tiho i elegantno i sitno i dinamitno!!!
jedino sto ovome fali je nekakav gen8 snapdragon core i nekakav amd gpu sa akceleracijom za enc i dec i bio bi idealan za svih..... pa i mene.....
zar ima neki laptop za 220$ a da nije smeće? nedavno sam kupio polovni thinpad t14 za 400€ i iako je to thinkpad i ozbiljna serija sve mi to djeluje nekako jeftino, nekvalitetno