Ovaj napad radi figurativno kao kad otruješ izvor i svi se potruju. Napad lanca opskrbe
Ransomware zarazio milijun računala, napadači traž
- poruka: 12
- |
- čitano: 5.475
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-zanimljivo.. mada ujkosem ima doktrinu da se s terorom-ucjenama ne pregovara i ne isplaćuje, vidimo da plaćaju (što će reć ujko ubire porez).. a naravno, opet nešto sumnjaju na ruse, kaže biden, jadan-bidan.. smantalo mu se :)
tj ako usa-ujko, nešto ne može, npr otkriti počinitelje, tad ne može baš nitko, jer ujko ima sve, sve moguće zamislive (i nezamislive) reusrse, vlasnik svega i sve zna. .. no eto još ne znaju tko je počinitelj, osim što spomenu možda rusi .. jadno-prozirno.
-napali su tako isti i trumpeka, za kojeg je bila i optužba da mu rusi pomažu, pa malo kontradiktorno.. ili-ili.. no naravno, dnevnopolitički očekivano.
-ok, možda su rusi, možda haker iz zadra ili zaprešića :)) možda netko treći.. a što ako je ujko? usa+uk? što ako je .. ma ne, ne bi oni, nikad, ni CA ili face, osim što već jesu i kažnjeni.. no jamačno su neki rusi ili kinezi ili s.koreja.. pa čak i zaprešićbojsi prije nego ujko? koji može sve, samo ne ovo? .. ok, pušim priču i čekam, sad će neki dokaz o rusima? :)) ako neće, možda zato jer nisu?
meni je zanimljivije kako knjižiti otkupninu. 😀
-trošak reprezentacije i izvanrednih troškova poslovanja u svrhu očuvanja konkurentnosti na slobodnom tržištu kapitala roba i usluga u svhu računalne sigurnosti i transparentnosti .. kao skraćeni formular koji se prilaže uz ostale fascikle u rutinskom postupku koji priznaje i IRS kako se već naziva porezna u usa i sve je tax deductible, pa koristi i trumpek..
Koliko je ono INA morala platiti?
-misliš, koliko je direktor s ininog računa prebacio na svoj? -dovoljno.
50% na trošak obrazovanja od strane ransomverskih kuća, a 50% na povećanje vrijednosti baze podataka.
Neznam,ali dam se kladit da im je računalna sigurnost bila na zadnjem mjestu di če investirat lovu prije ovog događaja.
Skupa škola.
Gledam, lijepa tipkovnica na slici...
A, grupni popust je ok, korektno.
100 milijuna kuna odn. tadašnjih 1500 bitcoina.
Mislim da se ovo prikazuje kao trošak pa onda ne moraš platit porez tj. možeš sam sebe napast i tako izbječ porez a okrivit uvijek ruse. . Ista stvar se može napraviti i sa gotovinom pa čak i sa običnim žiro računom. Ako je javna firma u pitanju bit će "Ujia vuk magarca". Država doštampa da pokrije gubitak a Mate dobije vilu sa bazenom i tako u krug. Normalno Mate digne kredit da ispadne sve pošteno i vraća ga od tih novaca. Porezi su za ove koji nisu Mate i koji misle da se država financira iz poreza.
Ina nije ništa platila, ostali su bez dijela baze podataka.......