Postavljati bilo kakva ograničenja i onda ih besramno kršiti zbog "nacionalne sigurnosti" koristeći organizaciju kao što je NSA, je, blago rečeno, licemjerno.
Tako da smatram da je ovo dobra odluka i uredba.
Postavljati bilo kakva ograničenja i onda ih besramno kršiti zbog "nacionalne sigurnosti" koristeći organizaciju kao što je NSA, je, blago rečeno, licemjerno.
Tako da smatram da je ovo dobra odluka i uredba.
Ako nekome nije bilo jasno zasto je Musk sasipao milijune u Trumpovu kampanju...
20kn da nece kupiti Musk iz Republike Srpske!
Ovo ne sluti na dobro.
Pazite što je ukinuto:
"Određeno je bilo i da AI algoritmi neće smjeti promovirati nejednakosti, diskriminaciju ili nepravdu, morat će štititi privatnost građana, a upotreba u pravosuđu trebala bi biti posebno pod kontrolom. Uredba je regulirala i situacije u kojima radnici ostaju bez posla uslijed primjene umjetne inteligencije."
I sad toga više nema.
Uz gomilu puno opasnijih odluka (izvršnih naredbi) sve sluti na "najebasmo i ja i ti i svi mi skupa samnom".
Tri puta sam razmislio i nisam siguran: je li moja sljedeća rečenica govor mržnje ili opis tehničke mogućnosti koja je sada i pravno dozvoljena:
U SAD je sada dozvoljeno pitati AI: "Kako napraviti uspješan atentat na POTUS-a?"
Ne znam kako americki sustav funkcionira, ali ne treba li te njegove odluke prvo netko odobriti?
Ne znam kako americki sustav funkcionira, ali ne treba li te njegove odluke prvo netko odobriti?
Koliko sam danas po portalima citao neke mogu stupiti na snagu odmah a neke se moraju provjeravati da li su u skladu sa postojecim zakonima. A sad koje i kada i tko provjeava ne znam nije bas detaljno bilo.
Ako zakon ne postoji za izvrsne naredbe (executive orders) onda glasanje novog zakona mora prvo proci kroz kongres prije nego sto dodje do predsjednika da potpise.
Predsjednik ima pravo staviti veto na izglasani zakon ako je taj novi zakon dobio manje od 66% (dvije trecine) glasova u kongresu.
Sad znamo zašto sve te glavonje iz velikih firmi bili na inauguraciji... ruka ruku mije... a najtragičnije je da se raja veseli kako će njima pomoć a sebi trpa đepove od prve minute i ne zaustavlja se do kraja.
Elon i Trump idu jako!