Prvi domaći film nominiran za Oscara od osamostalj

poruka: 15
|
čitano: 2.790
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi domaći film nominiran za Oscara od osamostalj".
10 godina

Također potpuno ISTINIT za razliku od srbijanske kinematografije, kako za vrijeme juge, tako i od 90-ih u potpunosti pod vladajućom "četničkom paskom" ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 18:19 (W2000).

8 2 hvala 0
10 godina

Ovaj film svojom atmosferom doslovno briše granicu između dokumentarnog i igranog filma. Nevjerojatan, nije ni čudo da je pokupio toliko nagrada.

7 0 hvala 5
15 godina
Re: Prvi domaći film nominiran za Oscara od osamos
Hrvat pa mu sin 93. sluzi vojni rok u Crnoj Gori.... a i nije se isao buniti u Vukovar 91.....
VenAtoR#2231
Moj PC  
2 7 hvala 0
13 godina
Za mlade kolege - to nije prvi hrvatski film u nominaciji, nego 6. A i Bitka na Neretvi se vodila kao hrvatska koprodukcija. Ne zaboravimo da je Hrvatska, iako tada dio bivše države, i osvojila jednog Oscara. To što se trebamo stidjeti što se Dušanu Vukotiću, nakon 90-tih radilo, trebamo se stidjeti.

3 1 hvala 0
16 godina

Mogao sam i misliti da je ratni.. Ne podnosim ratne filmove, pogotovo bazirane na tzv. istinitim događajima, jer je jasno da, namjerno ili ne, prvenstveno služe određenoj političkoj propagandi, a nominacije za Oscara su u zadnje vrijeme vrlo političke. Pitam se da li bi dobili nominaciju da se radi o fiktivnom događaju s obrnutim ulogama. Vjerojatno ne, bez obzira na kvalitetu. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 12:23 (PaleRider).

3 9 hvala 1
3 godine
Corto_1973 kaže...
Za mlade kolege - to nije prvi hrvatski film u nominaciji, nego 6. A i Bitka na Neretvi se vodila kao hrvatska koprodukcija. Ne zaboravimo da je Hrvatska, iako tada dio bivše države, i osvojila jednog Oscara. To što se trebamo stidjeti što se Dušanu Vukotiću, nakon 90-tih radilo, trebamo se stidjeti.

Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.

Piše ti u naslovu.

合氣道
11 godina

Pogledao ga jučer (ima na youtubeu na Arte kanalu)...

Film mi je na prvu bio, onak - ništa posebno, dok nisam malo razmislio o svemu - nije samo o ratu, ratnim stradavanjima, puno je šira poruka u filmu - pogotovo u današnje vrijeme kad svi samo šutimo dok nas gaze sa svih strana...

atmosfera filma odlična - podsjetila me na momente na The Zone of Interest gdje točno znaš što se dešava/će se desiti, ali to ne vidiš u prvom planu već ti cijela atmosfera i zvukovi okolo dočaravaju sliku...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Zaporožac kaže...

Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.

Piše ti u naslovu.

Na izvorište državnosti (ZAVNOH) sam i mislio, kolega :-) Novinar očito nije...

15 godina

Nije me se dojmio, možda sam previše očekivao, da će me izut iz cipela. Vojnici mi nisu bili uvjerljivi. Ali bilo bi super da osvoji Oscara.

https://presearch.org/signup?rid=3665639

0 0 hvala 0
16 godina
PaleRider kaže...

.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

-u predtrumpekovo doba, no sad je obrnuto :) .. pa šanse postoje...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
PaleRider kaže...

.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.

Amenoum
16 godina
PaleRider kaže...
ihush kaže...
PaleRider kaže...

Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.

-si siguran? :) .. postoji (upravo sad izmišljena..) teorija da je on rođak ili sam (tm) djedmraz.. i kad malo razmisliš postoji dovoljno koincidencija da bi čak mogao biti.. :)) npr djeca mu vjeruju (ili glasači, dođe na isto), a prva stvar koju je napravio, nije mir u svijetu pa ni rat, nego pedala 'uključivostima' i postaje neobično (nadnaravno?) kako sve stiže, pa i gluparije barem naoko.. no opet i musk je 'isti', pa se tako bavi s tisuću poslova, buši tunele, lansira rakete, dijeli ponyje dok čita na gejmanju pa dobije ban.. odnosno, naravno, ne rade oni to osobno nego imaju 'male patuljke' i tad svaki veliki vođa može biti svemoguć ili djedmraz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 mjeseci

Kog briga za te američke nagrade?

Ionako ih dobivaju samo oni koji promiču njihove bolesne agende.

Tako da ako film nema određene woke smjernice, nema ni nagrada.

2 0 hvala 0
2 mjeseca
@SharkZ ili to ili propaganda ili se moraš jehački isticati recimo kao redatelj Nolan.
15 godina
Ali ipak prije agende....
I govori...
A lijepo im je receno... uzmite svoj mali kipic i odjebite, ne trebaju nam nikakvi politicki i woke govori...samo kipic i pa pa
VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 23:05 (jocommb).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice