Također potpuno ISTINIT za razliku od srbijanske kinematografije, kako za vrijeme juge, tako i od 90-ih u potpunosti pod vladajućom "četničkom paskom" ..
Prvi domaći film nominiran za Oscara od osamostalj
- poruka: 15
- |
- čitano: 2.790
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovaj film svojom atmosferom doslovno briše granicu između dokumentarnog i igranog filma. Nevjerojatan, nije ni čudo da je pokupio toliko nagrada.

Mogao sam i misliti da je ratni.. Ne podnosim ratne filmove, pogotovo bazirane na tzv. istinitim događajima, jer je jasno da, namjerno ili ne, prvenstveno služe određenoj političkoj propagandi, a nominacije za Oscara su u zadnje vrijeme vrlo političke. Pitam se da li bi dobili nominaciju da se radi o fiktivnom događaju s obrnutim ulogama. Vjerojatno ne, bez obzira na kvalitetu. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.
Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.
Piše ti u naslovu.
Pogledao ga jučer (ima na youtubeu na Arte kanalu)...
Film mi je na prvu bio, onak - ništa posebno, dok nisam malo razmislio o svemu - nije samo o ratu, ratnim stradavanjima, puno je šira poruka u filmu - pogotovo u današnje vrijeme kad svi samo šutimo dok nas gaze sa svih strana...
atmosfera filma odlična - podsjetila me na momente na The Zone of Interest gdje točno znaš što se dešava/će se desiti, ali to ne vidiš u prvom planu već ti cijela atmosfera i zvukovi okolo dočaravaju sliku...
Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.
Piše ti u naslovu.
Na izvorište državnosti (ZAVNOH) sam i mislio, kolega :-) Novinar očito nije...
Nije me se dojmio, možda sam previše očekivao, da će me izut iz cipela. Vojnici mi nisu bili uvjerljivi. Ali bilo bi super da osvoji Oscara.
.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.
-u predtrumpekovo doba, no sad je obrnuto :) .. pa šanse postoje...
.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.
Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.
Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.
-si siguran? :) .. postoji (upravo sad izmišljena..) teorija da je on rođak ili sam (tm) djedmraz.. i kad malo razmisliš postoji dovoljno koincidencija da bi čak mogao biti.. :)) npr djeca mu vjeruju (ili glasači, dođe na isto), a prva stvar koju je napravio, nije mir u svijetu pa ni rat, nego pedala 'uključivostima' i postaje neobično (nadnaravno?) kako sve stiže, pa i gluparije barem naoko.. no opet i musk je 'isti', pa se tako bavi s tisuću poslova, buši tunele, lansira rakete, dijeli ponyje dok čita na gejmanju pa dobije ban.. odnosno, naravno, ne rade oni to osobno nego imaju 'male patuljke' i tad svaki veliki vođa može biti svemoguć ili djedmraz.
Kog briga za te američke nagrade?
Ionako ih dobivaju samo oni koji promiču njihove bolesne agende.
Tako da ako film nema određene woke smjernice, nema ni nagrada.
I govori...
A lijepo im je receno... uzmite svoj mali kipic i odjebite, ne trebaju nam nikakvi politicki i woke govori...samo kipic i pa pa