Prosječna masa automobila u samo sedam godina nara

poruka: 15
|
čitano: 5.497
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prosječna masa automobila u samo sedam godina nara".
8 godina
suspendiran

Danas je ludost voziti mali gradski auto kad su na cesti samo grdosije..

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Prosječna masa automobila u samo sedam godina
Najgore mi je što od tih SUV sranja ne vidiš što se događa ispred na cesti. Ako hoćeš imati dobar pregled u vožnji, jedino im se možeš pridružiti.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
16 godina
Bome, ili prestići. Najgore kad se voze otvorenom cestom 70 i još sjeku. Naravno u retrovizor ne gleda, a ti ga onda pređi...
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
3 mjeseca

Masa i dimenzija auta je narasla, a parking mjesta su dimenzijama ostala u 1980-im.

7 0 hvala 1
4 godine
I neka su. Možda ljudi shvate da ne trebaju s kamionom ići do grada.
15 godina
kratos091 kaže...
Najgore mi je što od tih SUV sranja ne vidiš što se događa ispred na cesti. Ako hoćeš imati dobar pregled u vožnji, jedino im se možeš pridružiti.

Najbolje mi kad mi ona jebena kričavo bijela LED svijetla po noći mažu direktno u retrovizore, pošto su pozicije farova kod SUV-ova nešto više, a ja imam niži auto.

A tek kad idem u 1. smjenu u 5 ujutro, a ovaj se nahebe iza mene... Milina

A koliko se cijena automobila povećala, uz očiti manjak kvaliete izrade i samih materijala da ne pričamo...

3 mjeseca
Gallu kaže...
I neka su. Možda ljudi shvate da ne trebaju s kamionom ići do grada.

Ma da, ići će romobilom od 500W u grad.

Jedino što se postiže sa uskim parkingom je da će svaki drugi zauzeti 2 mjesta, nastane nered i više crte ništa ne znače.

12 godina

Sve većim brojem povišenih automobila na cesti kristalizira se i osobnost tih vozača, arogancija, bahatost...marka vozila je više nebitna dok god ja sjedim na povišenom iznad vas običnog puka :)

3 0 hvala 1
8 godina
coldGT kaže...

Sve većim brojem povišenih automobila na cesti kristalizira se i osobnost tih vozača, arogancija, bahatost...marka vozila je više nebitna dok god ja sjedim na povišenom iznad vas običnog puka :)

Zapravo se događa ista stvar kao i u SAD-u, konstantno se ide na veće gabarite jer svi razmišljaju da će u direktnom okršaju poginuti onaj u manjem vozilu (kaj je većinom točno), pa onda iz generacije u generaciju idu na sve veća vozila.

A ameri su uveli tu light truck kategoriju zbog toga jer za njih ne vrijede eko norme.

A EU je pod pritiskom američkih firmi da im postane glavno tržište za aute (zato i tjeraju europske proizvođače iz Europe), pa i kod nas taj trend amerikanizacije uzima maha.

I EU će sad zbog toga dignuti B kategoriju na 4.5 tone, tak da smo mi, (bar ja) koji si tenk ne možemo priuštiti, nadrapali.

Da bar uvedu i uvjete na tehničkom kao u SAD-u, kad se već vode njihovim idejama, pa da lijepo možemo modificirati auto do mile volje, ubaciti neke dodatne bumpere, šiljke na kotače itd.

Ovak nam se ne piše dobro...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2024 8:26 (fer-de-lance).
14 godina

U ovome se jedino isplati ići nekud među ljude

-
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina

Lako bi to drzava ogranicila da hoce, jer moze. Naravno nece jer ne zeli. Sto fali tome da B kategorija bude do 1.5 tone? Sve preko posebna namjena i dozvola. 

I sto je najljepse koliko "ekolosko" osvijestenih voza auto teze od 1.5 tone? Postoji li uopce tesla laksa od 2 tone?  

4 0 hvala 1
16 godina
I ekologija, skuplje za kupca i kvarljivije. Toliko truda za gašenje cilindara, mild hybrid sklopIĆ da se skine par grama CO2 i onda idemo na par sto kila teže aute s aerodinamikom sobnog ormara i ne samo da ovo prvo pada u vodu nek još i više zagađuje (govorim jasno o normalnim, ne-EV vozilima).
A bila je i čini mi se neka studija da je ta sigurnost jako relativna jer puno nesreća se ne bi ni desilo u stabilnijem/agilnijem automobilu.
O potrošnji guma i kočnica te time opasnih čestica da ne govorim porastom mase
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
10 0 hvala 1
8 godina
suspendiran
konjRR kaže...

Lako bi to drzava ogranicila da hoce, jer moze. Naravno nece jer ne zeli. Sto fali tome da B kategorija bude do 1.5 tone? Sve preko posebna namjena i dozvola. 

I sto je najljepse koliko "ekolosko" osvijestenih voza auto teze od 1.5 tone? Postoji li uopce tesla laksa od 2 tone?  

Ma cijela ta ideja da će se proizvodnjom novih stvari spasiti išta je suluda. Iskorištavanje resursa i izbacivanje nusprodukata u prirodu nas je i dovelo tu gdje jesmo, ovo je sad blesavo balansiranje - izbaciomo plastične slamke od 0,2 grama, uvedimo električne aute koji su teži za 300 kg.

Ja rekoh
14 godina
coldGT kaže...

jedini koji su gori od njih su racer-boys u ćuniranim beemvejima, visine metar i šumska jagoda, koji zavaljeni suvereno nadziru cestu s malim prasećim okicama u visini gornjeg ruba volana, uz spuštene prozore i laktove vani, a cajkače na 11 da se čuje "lepa muz'ka"...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...
coldGT kaže...

jedini koji su gori od njih su racer-boys u ćuniranim beemvejima, visine metar i šumska jagoda, koji zavaljeni suvereno nadziru cestu s malim prasećim okicama u visini gornjeg ruba volana, uz spuštene prozore i laktove vani, a cajkače na 11 da se čuje "lepa muz'ka"...

Ja mislio izumrli? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice