Projekt Spasitelj: SF kakav kina dugo nisu imala

poruka: 76
|
čitano: 16.391
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Projekt Spasitelj: SF kakav kina dugo nisu imala".
16 godina
Re: Projekt Spasitelj: SF kakav kina dugo nisu ima
Milka30 kaže...
konjRR kaže...

Pa mozes "dokazati" kakav je tvoj ukus sto jest sto je tebi ili nekom drugom drago za gledati. Jednostavno. 

Te nagrade su pokazatelj popularnosti i sl. nemoraju biti pokazatelj kvalitete.

Misljenje mase apsolutno nije vjerodostojnije od misljenja pojedinca. Kako kazu ono pojedinac je pametan masa glupa. Da ne karikiram dalje.

Pa i ti si se svojom argumentacijom za druge filmove isto zakacio po tome. 

Mickey mi je ipak blago razocaranje nakon parazita iako mi nije zao sto sam pogledao. I ponavljam In time nije prosao ispod radara jer je bio i reklamiran i financiran naveliko...

Umjetnost filma je stvorena da zabavi ljude, a ne da bude sama sebi svrha ili rezervirana za uski krug onih koji misle da su pametniji od ostalih.

Ako film ima veliku gledanost, zaradu i nagrade, to je konkretan dokaz da je uspio u svojoj primarnoj namjeri — da privuče i zabavi publiku.

U konačnici, publika je ta koja daje smisao filmu, ne pojedinac, ne kritičar - publika!

Ako masa ljudi kaže da je nešto dobro i to potvrdi kupnjom ulaznice, to je puno vjerodostojniji pokazatelj od subjektivnog mišljenja pojedinca koji se želi izdvajati.

Sada zaista dosta je offtopica!

Opet branis neobranjivo i sam sebi stavljas "nogu u usta"... 

p.s. "primarnoj namjeri — da privuče i zabavi publiku." je poanta blocbustera i hollywooda, itd., tj. filmova koji su tebi "po ukusu", ali apsolutno nije poanta svih filmova i stvaratelja istih!!!!

p.p.s. pokrenes offtopic pametovanjem i onda ga zatvaras kada tebi nije vise do njega. Koliko ti imas godina?

14 godina
konjRR kaže...

p.s. "primarnoj namjeri — da privuče i zabavi publiku." je poanta blocbustera i hollywooda, itd., tj. filmova koji su tebi "po ukusu", ali apsolutno nije poanta svih filmova i stvaratelja istih!!!!

p.p.s. pokrenes offtopic pametovanjem i onda ga zatvaras kada tebi nije vise do njega. Koliko ti imas godina?

Ne, poanta svih filmova i onih koji ih stvaraju da budu negledljivi za većinu, nego samo nekolicini istinskih ljubitelja "kvalitetnoga sadržaja", te da pri tome zarade što manje love!

Sve nagrade i ocjene filmova su zapravo lažne i produkt su ili korumpiranih moćnika ili "stoke sitna zuba" koja ne znaju cijeniti pravo remek-djelo filmske umjetnosti!
Pošto sada sam skužio da ti nadimak baš stoji, moram ti napomenuti da je ovo gore napisano sarkazam, čisto da znaš!

Ja nisam htio pljuvati po tvome izboru "vrhunskih produkcija", ali netko tko War of the worlds, Annihilation i Bugoniju svrstavaju u vrhunske produkcije ... sve mi je jasno - kao što rekoh u svome prvome postu, savršeni primjer "istinskoga filmofila" s Bug foruma. (opet sarkazam)
Ta tri navedena filma su po čemu "vrhunske produkcije"?

Po količini iritantnih sporednih likova, nelogičnosti u War of the Worlds, presporoj/dosadnoj radnji, katastrofalnim efektima, nejasnim odgovorima u Annihilation, o Buginiji ne znam što bih rekao što već nisam.
Ali ok, to su tebi remek dijela i ja se nisam uhvatio kao pijan plota pljuvajući tvoj ukus na osnovu tih djela, a pri tome namjerno izostavio (poput tebe) djela koja se i meni sviđaju, a na tvome popisu su!
- Ja nisam pokrenuo Offtopic, ti si ga prvi pokrenuo ovdjepa onda u maniri pravoga filmofila spominjanje "boga" Nolanapa opet offtopicovaj puta offtopic na kvadratpa nudiš "remek djelo" i opet offtopičarišNudiš svoj popis (mene zaintrigiraš za Bugoniu)-offtopic, Tek tada pišem prvi post u kojem kritiziram Bugoniju, ali opet spominjem Hail Mary..... ostalo je povjest!

Znaći prije mene si 6 puta zaredom offtopičario i onda mene optužuješ da sam započeo offtopic?

Da, nickname ti baš stoji!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 15:50 (Milka30).
16 godina
Milka30 kaže...
konjRR kaže...

Ne, poanta svih filmova i onih koji ih stvaraju da budu negledljivi za većinu, nego samo nekolicini istinskih ljubitelja "kvalitetnoga sadržaja", te da pri tome zarade što manje love!

Sve nagrade i ocjene filmova su zapravo lažne i produkt su ili korumpiranih moćnika ili "stoke sitna zuba" koja ne znaju cijeniti pravo remek-djelo filmske umjetnosti!
Pošto sada sam skužio da ti nadimak baš stoji, moram ti napomenuti da je ovo gore napisano sarkazam, čisto da znaš!

Ja nisam htio pljuvati po tvome izboru "vrhunskih produkcija", ali netko tko War of the worlds, Annihilation i Bugoniju svrstavaju u vrhunske produkcije ... sve mi je jasno - kao što rekoh u svome prvome postu, savršeni primjer "istinskoga filmofila" s Bug foruma. (opet sarkazam)
Ta tri navedena filma su po čemu "vrhunske produkcije"?

Po količini iritantnih sporednih likova, nelogičnosti u War of the Worlds, presporoj/dosadnoj radnji, katastrofalnim efektima, nejasnim odgovorima u Annihilation, o Buginiji ne znam što bih rekao što već nisam.
Ali ok, to su tebi remek dijela i ja se nisam uhvatio kao pijan plota pljuvajući tvoj ukus na osnovu tih djela, a pri tome namjerno izostavio (poput tebe) djela koja se i meni sviđaju, a na tvome popisu su!
- Ja nisam pokrenuo Offtopic, ti si ga prvi pokrenuo ovdjepa onda u maniri pravoga filmofila spominjanje "boga" Nolanapa opet offtopicovaj puta offtopic na kvadratpa nudiš "remek djelo" i opet offtopičarišNudiš svoj popis (mene zaintrigiraš za Bugoniu)-offtopic, Tek tada pišem prvi post u kojem kritiziram Bugoniju, ali opet spominjem Hail Mary..... ostalo je povjest!

Znaći prije mene si 6 puta zaredom offtopičario i onda mene optužuješ da sam započeo offtopic?

Da, nickname ti baš stoji!

Neznam sto da ti kazem drugo osim da lazes i haluciniras.  

Ali neznam zasto to cinis? Sto te tjera da izmisljas i lazes bezveze? 

Ili se sazimas sve sto su svi postali na temi pod moj nadimak? Ok, i to je moguce da ti se malo u glavi sve postano pomijesalo u nakakvu "forumsku juhu" pa nemozes vise razluciti s kime se raspravljas. Mislis da se raspravljas sa cijelim forumom istovremeno? Da smo svi jedan lik u tvojoj masti?

Svejedno je jako nepristojono lagati i i zmisljati. 

18 godina

Netko je rekao da je scifi mrtav zadnjih 10 godina, ja bih dodao da je u 21. stoljeću filmska umjetnost odlučila umrijeti zajedno s muzikom.

1 0 hvala 0
16 godina
Korny1603987 kaže...

Netko je rekao da je scifi mrtav zadnjih 10 godina, ja bih dodao da je u 21. stoljeću filmska umjetnost odlučila umrijeti zajedno s muzikom.

"Race to the bottom", tj. sve se prilgodava za "lowest common denominator" ekipu kao sto je milka. Samo zasto bas mora sve, mislim da ima dovoljno drugacijih ljudi ali svi ciljaju na najveci "pot of gold". Mislim da tu ekonomski rade gresku zbog pohlepe.

Iako, mislim da si prepesimistican i da jos nije vrijeme za sprovod. 

18 mjeseci
Korny1603987 kaže...

Meni je hrpa scifi serija u zadnjih deset godina premašilo za par kopalja kvalitetu scifi filmova.

16 godina
Novice kaže...
Korny1603987 kaže...

Meni je hrpa scifi serija u zadnjih deset godina premašilo za par kopalja kvalitetu scifi filmova.

Tu se definitvno slazem. The Expanse kao primjer mi je bolji valjda od svih scifi filmova u zadnjih 20 godina. 

Kazes hrpa pa daj nabrajaj mozda sam nesto propustio. Hvala. 

18 mjeseci
konjRR kaže...
Novice kaže...
Korny1603987 kaže...

Tu se definitvno slazem. The Expanse kao primjer mi je bolji valjda od svih scifi filmova u zadnjih 20 godina. 

Uh, westworld, silo, for all mankind, dark, the foundation kojih se mogu sjetiti ovako

16 godina
Novice kaže...
konjRR kaže...
Novice kaže...
Korny1603987 kaže...

Uh, westworld, silo, for all mankind, dark, the foundation kojih se mogu sjetiti ovako

Sve gledao osim foundation, cekam da zavrsi nadam se uskoro.

Silo mi je nekako ipak meh. To vise gledao zbog drage.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2026 17:35 (konjRR).
18 mjeseci
konjRR kaže...
Novice kaže...
konjRR kaže...
Novice kaže...
Korny1603987 kaže...

Sve gledao osim foundation, cekam da zavrsi nadam se uskoro.

Silo mi je nekako ipak meh. To vise gledao zbog drage.

Ako ćeš prošireno iako nije po redu kvalitete i nisu sve naravno čisti scifi ali su najmanje bar gledljive: Altered Carbon, severance, raised by wolves, His Dark Materials, The Peripheral, the man in high castle, snowpiercer, the handmaids tale imam ih još hrpu za preporučiti ali moram pogledati popis jer zaboravim

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2026 18:06 (Novice).
17 godina
Nisam neki vjernik ali moja vizija pakla je definitivno Severence.
10 godina
Gajotres kaže...

Maybe, ali to za "innie-a".

"Outie" cese testise 16 sati dnevno, bavi se hobijima, i kupi placu bez rabote. 

Jedini downside je da nemere nekamo otputovati na duzi vremenski period, jer "innie" treba da crnci za placu. 

Osim toga, fak jea. La vita e bella. 

16 godina
Gebirgs kaže...
Gajotres kaže...

Maybe, ali to za "innie-a".

"Outie" cese testise 16 sati dnevno, bavi se hobijima, i kupi placu bez rabote. 

Jedini downside je da nemere nekamo otputovati na duzi vremenski period, jer "innie" treba da crnci za placu. 

Osim toga, fak jea. La vita e bella. 

Mislim da nije bas bez rabote. Ako nista drugo mora se naspavat za inija...

17 godina

Film je prosjek, dapače, dok nisam pročitao koliko je zaradio ne bi se nikad okrenija za njim.

Priča je zanimljiva, malo mi je taj humor razvodnio SF dio. Lijepo je da ga ima al bi volio da su se više vrimena iskoristili na SF dio.

Kraj je bio  zanimljiv, pa i neočekivan(mene je doveo u pitanje što bi napravio u njegovom mjestu i samim time je pogodio što je trebao)

O ukusima se ipak ne raspravlja.

Za mene je Interstellar mama i tata za ovaj film.

Budem bacio oko na tu Bugoniu koja mi je promakla...

Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
Abomb kaže...

Film je prosjek, dapače, dok nisam pročitao koliko je zaradio ne bi se nikad okrenija za njim.

Priča je zanimljiva, malo mi je taj humor razvodnio SF dio. Lijepo je da ga ima al bi volio da su se više vrimena iskoristili na SF dio.

Kraj je bio  zanimljiv, pa i neočekivan(mene je doveo u pitanje što bi napravio u njegovom mjestu i samim time je pogodio što je trebao)

O ukusima se ipak ne raspravlja.

Za mene je Interstellar mama i tata za ovaj film.

Budem bacio oko na tu Bugoniu koja mi je promakla...

Eto bugonia mi osobno zanimljivija i bolja nego hail mary ali dragoj je ipak hail mary dobar a bugoniu vjerojanto nebi gledala, tj. nebi gledala do kraja. Ona gleda za "mozak na pasu" a ja bi ipak malo mozdane aktivnosti. 

Cak i takav hail mary mi je lakse bilo odgledati nego npr. avatar. A bugonia ni blizu necega sto bi svojevoljno ikome predlagao kao nesto sto se nesmije propustit. Iako je mozda cak pogledam opet, jer i malo "svjezine" je tesko naci danas.

Interstellar mi bas i nema puno veze sa hail marry osim sto su oba scifi i treba "spasiti planet". Tako da mislim da ih bas i ne treba direktno usporedivati osim kazati koji je kome po ukusu. 

p.s. jos malo prijedloga kome fali scifija

https://www.imdb.com/title/tt0160399/

https://www.imdb.com/title/tt0120458/

18 mjeseci
Evo malo čistog novog spjez ZF , nije vrh ali 8/10 i najbitnije nema stupid akcije za mozak na pašu , niti ima ne logičnih rupa u radnji što je rijetkost i pohvalno.

https://www.imdb.com/title/tt6341826/?ref_=rt_t_14
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice