Pa mozes "dokazati" kakav je tvoj ukus sto jest sto je tebi ili nekom drugom drago za gledati. Jednostavno.
Te nagrade su pokazatelj popularnosti i sl. nemoraju biti pokazatelj kvalitete.
Misljenje mase apsolutno nije vjerodostojnije od misljenja pojedinca. Kako kazu ono pojedinac je pametan masa glupa. Da ne karikiram dalje.
Pa i ti si se svojom argumentacijom za druge filmove isto zakacio po tome.
Mickey mi je ipak blago razocaranje nakon parazita iako mi nije zao sto sam pogledao. I ponavljam In time nije prosao ispod radara jer je bio i reklamiran i financiran naveliko...
Umjetnost filma je stvorena da zabavi ljude, a ne da bude sama sebi svrha ili rezervirana za uski krug onih koji misle da su pametniji od ostalih.
Ako film ima veliku gledanost, zaradu i nagrade, to je konkretan dokaz da je uspio u svojoj primarnoj namjeri — da privuče i zabavi publiku.
U konačnici, publika je ta koja daje smisao filmu, ne pojedinac, ne kritičar - publika!
Ako masa ljudi kaže da je nešto dobro i to potvrdi kupnjom ulaznice, to je puno vjerodostojniji pokazatelj od subjektivnog mišljenja pojedinca koji se želi izdvajati.
Sada zaista dosta je offtopica!
Opet branis neobranjivo i sam sebi stavljas "nogu u usta"...
p.s. "primarnoj namjeri — da privuče i zabavi publiku." je poanta blocbustera i hollywooda, itd., tj. filmova koji su tebi "po ukusu", ali apsolutno nije poanta svih filmova i stvaratelja istih!!!!
p.p.s. pokrenes offtopic pametovanjem i onda ga zatvaras kada tebi nije vise do njega. Koliko ti imas godina?

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS