Više njih muči što su svi odabrali korejske baterije u vrećici (pouch) koje su se pokazale problematične i preskupe. Pa sad ispočetka, samo što sad nije zgodno ići u Kinu u takvu vrstu šopinga.
Ovo su proizvođači automobila koji su smanjili ili
- poruka: 9
- |
- čitano: 6.782
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne, zapravo ih muči to što ljudi više žele i vole ono što su imali do sada. Znam, šokantno! Ljudi žele!
ne, zapravo ih muči to što ljudi više žele i vole ono što su imali do sada. Znam, šokantno! Ljudi žele!
Ljudi su htjeli i telefone s tipkama pa su se predomislili. Ja se sjećam i kad su govorili da je TV u boji glupost.
Nije elektrifikacija savršena, ali bogme nisu ni svi svjetski putnici, poslovnjaci i slično, iako trkeljaju o nemogućnosti punjenja i dugom čekanju. To je strah i neznanje. Zapalit će se. Ne smije pokisnuti. Može li uzbrdo? A norvežani trenutno na 92% udjela...
Ljudi su htjeli i telefone s tipkama pa su se predomislili. Ja se sjećam i kad su govorili da je TV u boji glupost.
Nije elektrifikacija savršena, ali bogme nisu ni svi svjetski putnici, poslovnjaci i slično, iako trkeljaju o nemogućnosti punjenja i dugom čekanju. To je strah i neznanje. Zapalit će se. Ne smije pokisnuti. Može li uzbrdo? A norvežani trenutno na 92% udjela...
pa nije bas to isto za porediti iako kontam sta si htio reci
isto kao da ja sad kazem, ljudi zele klasicne smartphone, ali proizvodjaci i dalje guraju preklopne ili savitljive telefone.
trziste valjda radi tako da se osluskuje potreba samih kupaca, ako vecina kupaca ne zeli preci na EV, onda ne treba forsirati taj prijelaz.
to je trebalo raditi polako, eventualno tek od 2040te da se krene agresivnije u tu zelenu tranziciju.
Meni ovo lici kao da se na silu guraju ta elektricna auta, iako nije sama infrastruktura kompletna za njih, kao ni sama auta kad govorimo o dometu, brzini punjenja, a tek da ne spominjem cijenu samih vozila danas, pogotovo elektricnih.
isto kao da ja sad kazem, ljudi zele klasicne smartphone, ali proizvodjaci i dalje guraju preklopne ili savitljive telefone.
trziste valjda radi tako da se osluskuje potreba samih kupaca, ako vecina kupaca ne zeli preci na EV, onda ne treba forsirati taj prijelaz.
to je trebalo raditi polako, eventualno tek od 2040te da se krene agresivnije u tu zelenu tranziciju.
Meni ovo lici kao da se na silu guraju ta elektricna auta, iako nije sama infrastruktura kompletna za njih, kao ni sama auta kad govorimo o dometu, brzini punjenja, a tek da ne spominjem cijenu samih vozila danas, pogotovo elektricnih.
E sad, ljudi zapravio neznaju što žele dok im to ne naguraš u grlo. Činjenica: Električni auti, još uvijek, nisu za svakoga. Ali, ima 60 % onih za koje je EV sasvim praktična solucija, ali oni misle da nije. Drugi dio je dostupnost i tu si 200% u pravu- preskupi su. Škoda octavia je 33, corsa EV, dva broja manji auto - 34 tisuće. I tako redom. Infrastruktura se jako brzo mijenja, a za one koji žive u kućama je već sada upotrebljiva, a za godinu dvije će biti odlična.
Solari se na našem području uz poticaj isplate nakon četiri godine. Nakon toga imaš besplatnu električnu energiju, pa ako si imao račun za struju od 100 eura onda ti godišnje ostane u džepu 1200 eura. A to je jedna plaća.
Računica isplate el. auta nije ni približno tako brza. Ali recimo kako ću proizvoditi viška el. energije zbilja mami da se prebacim na auto na struju i iskoristim taj višak energije. Mislim elektra svakako otkupljuje višak te proizvedene energije ali naravno ne isplaćuju punu cijenu kao i kad naplaćuju.
I sad ako se u računicu ubaci najavljeno poskupljenje struje u jesen i da će cijene ugradnje solara isto porasti, naravno i cijena struje neće tu stati (pa nismo u socijalizmu) nego će samo rasti, ispada što prije ugradiš sunčanu elektranu veća je isplativost.
Odakle ti taj enormni postotak i na što se isti odnosi? Što je onda ovo?
Kolega misli na novoprodane aute.
Pa ako se uzme prosječni životni vijek auta u Norveškoj (kad odu iz funkcije, na otpad ili izvan države) od 18 godina, računaj si koliko godina bude trebalo da im skoro svi auti budu BEV (vjerovatno za nekih 30-ak godina, ako sad svake godine postotak novoprodanih bude prek 90%, kaj sigurno bude).
A ostatak Europe, ako masovno počne prelaziti na BEV od 2035. kao što najavljuju, onda otprilike 2055.
Kolega misli na novoprodane aute.
Pa ako se uzme prosječni životni vijek auta u Norveškoj (kad odu iz funkcije, na otpad ili izvan države) od 18 godina, računaj si koliko godina bude trebalo da im skoro svi auti budu BEV (vjerovatno za nekih 30-ak godina, ako sad svake godine postotak novoprodanih bude prek 90%, kaj sigurno bude).
A ostatak Europe, ako masovno počne prelaziti na BEV od 2035. kao što najavljuju, onda otprilike 2055.
Ne mislim mijenjat ICE auto pa sve da mi za đ poklone EV-a. Jebiga, ako uspiju riješiti te neke kritične quality of life probleme s baterijama, punjenjima (Norveška ima infrastrukturu za ovo, mi nemamo), drastično smanjiti cijenu (Norvežani imaju para, mi nemamo), itd. onda može.
U suprotnom, benzinjara ili dizlo do daljnjega. Nemam ništa protiv takve tehnologije, dapače, ali jebiga zasad im ROI (iz moje perspektive) nije neka sreća.
Nadam se da EU birokrati nisu dovoljno ludi pa da retroaktivno skroz "zabrane" ICE aute. Penaliziranje vlasnika auta sa starijim Euro normama već postoji svugdje po većim EU gradovima.