Privremena genetska kirurgija: nove RNK-alatke koj

poruka: 7
|
čitano: 2.319
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Privremena genetska kirurgija: nove RNK-alatke koj".
17 godina

Gle čuda, uspjeli su jednokratno i trajno rješenje pretvoriti u doživotnu terapiju, pod izlikom sigurnosti. Ne zvuči poznato uopće..

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2025 10:35 (PaleRider).

0 0 hvala 0
2 mjeseca
protjeran

I reče mudri Solomon: sve šta je bilo - bit će i sve šta se je radilo od drevnih dana - radit će se.Ništa novo pod suncem. Prvi put je bilo uništenje vodom, a ovaj put će bit uništenje vatrom i potresom (knjiga Otkrivenja). I jednog dana će bit načinjena nova zemlja i nova nebesa. 

Genesis 6:

The Nephilim were on the earth in those days, and also afterward, when the sons of Elohim came in to the daughters of men and they bore children to them. Those were the mighty men who were of old, the men of name. Mitski junaci, polubogovi.

And the earth was corrupt before Elohim, and the earth was filled with violence.

And Elohim looked upon the earth and saw that it was corrupt –for all flesh had corrupted their way on the earth

and Elohim said to Noaḥ, “The end of all flesh has come before Me, for the earth is filled with violence through them. And see, I am going to destroy them from the earth.

As it was in the days of Noah, so will it be at the coming of the Son of Man. For in the days before the flood, people were eating and drinking, marrying and giving in marriage, up to the day Noah entered the ark. And they were oblivious until the flood came and swept them all away. So will it be at the coming of the Son of Man.

0 1 hvala 0
4 godine

ne treba se plašiti napretka, eno, i ovca Dolly je preminula (kažu da je umrla nakon šest godina, mislim ipak, da je zavšila u kakvom finom slavonskom čobancu), a toliko su se svi bojali kloniranja.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Privremena genetska kirurgija: nove RNK-alatke
PaleRider kaže...

Gle čuda, uspjeli su jednokratno i trajno rješenje pretvoriti u doživotnu terapiju, pod izlikom sigurnosti. Ne zvuči poznato uopće..

Daj ne lupetaj bzvz.

Editiranje DNK je kao da "kopas po mozgu", dok editiranje RNK je "izmjena signala koje je mozak poslao". Reci mi, kaj je sigurnije?

Dozivotna terapija za neke autoimune bolesti ne zvuci pretjerano lose ako drzi bolest pod kontrolom ili komplet rjesi problem.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
2 mjeseca
protjeran

Već se odavno ljudi kloniraju, ne pokazuju to bez razloga po filmovima. Istraži malo crne projekte. 

Kad se račun zbroji, sve ovo šta se danas događa je napredak, ali napredak u zlu. Kakve ti koristi od 997 novih i odličnih izuma, kad će te ona preostala 3 izuma doć glave?

Zar nije već stvarnost nebrojeno puta pokazala to da smo neodgovorna vrsta?; jer vrednujemo moć poviše morala, a kojeg svakim danom sve više zapostavljamo. 2020. godine, granica moralne odgovornosti se je počela i službeno brisat, da bi se otvorila široka vrata ideologiji Transhumanizma, a koji nam nije blagonaklon nego nam je smrtni neprijatelj.  

11 mjeseci
Piše dotur: "omogućuje terapiju koja traje samo onoliko dugo koliko molekule RNK postoje u stanici, što u praksi znači da učinak traje od nekoliko sati do nekoliko dana, nakon čega se sustav vraća u ravnotežu".
Te nabraja mogućnosti liječenja što je plemenito i za pohvalu. No gledajući previše ZF si mislim postoje li već super vojnici, jer ovo je idealno , dok ti treba topovsko meso fino ga poboljšaš te smanjuješ opasnost da ostane takav kad ti više ne budu trebao, te ga ne moraš ukloniti. Nedavno sam gledao Bourne legacy, odličan film 😅

No ako genska terapija postane pristupačna poput plastične kirurgije koju sad imamo na svakom ćošku i svaka šuša se "uljepšava", ne sumnjamo da će biti pomama za genetskim poboljšanjem bilo legalno ili ilegalno. Već ima likova koji su zvanično GM poboljšani (Bryan Johnson).

Zanimljivost iz povijesti ZF na temu je da u Star Treku treći svjetski rat se vodio između nas i genetski poboljšanih ljudi tamo negdje oko 2060. Razlog poboljšani su dobili veću inteligenciju , snagu , samopouzdanje, hrabrost, izdržljivost,... ali su zato postali hladniji , proračunati , važniji,... opasni te je nastao problem.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2025 5:43 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

E, dobro da si ti Doturu objasnio, neka mu.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice