Potrebe AI-ja za vodom do 2030. usporedive s potre

poruka: 57
|
čitano: 9.866
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Potrebe AI-ja za vodom do 2030. usporedive s potre".
20 mjeseci
Re: Potrebe AI-ja za vodom do 2030. usporedive s p
Sve ide ka tome da ćemo jesti Soylent green koji ćemo proizvoditi od ljud,... ovaj, morskih algi i zelenih planktona koji se nakupljaju i smetaju na vodi s kojom hladimo podatkovne centre!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
18 godina

Ovi dvoje u anketi koji su rekli NE, iskreno se nadam da je troling u pitanju, a ne da se bave nekim ozbiljnijim poslom ili da su u doticaju sa djecom.

Kako kod nas u društvo inače ne fukncionira bazična ljudska empatija moramo ići na one najsirovije, najgluplje i najjednostavnije porive:

Pa tko od vas ovdje bi pustio kćer/ženu/djevojku/rođakinju/majku na zabavu točno onakvu kakvu je Musk želio da mu Epstein priredi:

8 Ne bi pustio
0 Pustio bi
2 Pustio bi i naklonio se Musku
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2026 10:29 (wyks).
Moj PC  
2 0 hvala 1
20 mjeseci
wyks kaže...

Pa tko od vas ovdje bi pustio kćer/ženu/djevojku/rođakinju/majku na zabavu točno onakvu kakvu je Musk želio da mu Epstein priredi:

Nije na nama da (ako pričamo o punoljetnim osobama) branimo nešto ženama. Možemo upozoriti, moliti i preklinjati da ne idu ali ne možemo zabraniti.

10 godina

Najbolje potrosenih 4 dcl vode, ever.

Nek' puknu dusmani!

5 0 hvala 0
10 godina
wyks kaže...

Her body, her choice.

Death to Partiarchy.

18 godina

Znao sa da će biti ovakvi odgovori zato je i postavljeno tako glupo pitanje, jer su cinizam i sadizam na ultra visokim razinama dok je opće stanje društva toliko nisko, da ćemo pričati o sveu i svačemu umjesto da se pomirimo sa činjenicom:

Najbogatiji pojedinac u povijesti čovječanstva je preklinjao opće poznatog pedofila, silovatelja i mučenika djece i žena da mu organizira divlji party i to je činio godinama. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina
wyks kaže...

Ovi dvoje u anketi koji su rekli NE, iskreno se nadam da je troling u pitanju, a ne da se bave nekim ozbiljnijim poslom ili da su u doticaju sa djecom.

Kako kod nas u društvo inače ne fukncionira bazična ljudska empatija moramo ići na one najsirovije, najgluplje i najjednostavnije porive:

Evo odgovaram u ime najvecih poklonika lika i djela velicanstvenog super genijalnog dara ljudskom drustvu, naseg spasitelja, gospodina muska, jer znam da bi oni htjeli tako glasati ali se srame. 

12 mjeseci
Sirotanovic kaže...
Sve ide ka tome da ćemo jesti Soylent green koji ćemo proizvoditi od ljud,... ovaj, morskih algi i zelenih planktona koji se nakupljaju i smetaju na vodi s kojom hladimo podatkovne centre!

Ide upravo tome ako to prihvatis. Temeljna logika je posve jasna i ja crtam banalizirnu verziju koja je pitka. 

Prohvatis AI, jer mozes vise ljencariti na poslu, pardon mozes raditi nesto drugo, - super

Prihvatis Socijalne politike da te se zastiti i da ne smijes dobiti odkaz zbog AIja.

U ovom trenutku Imas doslovno nula kontrole nad svojimim zivotom i svojom sudbinom.

AI treba vise resursa da bi radio umjesto tebe, tebe nemremo odpustiti jer imas prava, pa eto ti Syolent Green jer resursi nam trebaju za AI.

Ne mozes imati prava a ne imati aktivnu odgovornost, to vecina nikako ne razumije. 

Idu kao misevi u klopku po kikiriki, cvarke ili sir, pa kada ih opali onda kmece.

12 mjeseci
wyks kaže...

......jesi li kreten kao ....

Vidim da si ti u nekavom krizarskom ratu i mozebitnoj izbornoj kampanji! Tu te ne bi remetio, nego pitam, imas li ti popis bogatuna i mocnika koji nisu bili na tim i takvim partijima razno raznih organizatora?

Predumjevam da bi ti prsti jedne ruke bili previse kao baza za brojanje. Ono sto mene zanima kako izaberes iz te dugacke liste partijanera kojeg ces si uzeti na nisan? 

0 3 hvala 0
18 godina
My2Cents kaže...
wyks kaže...

......jesi li kreten kao ....

Vidim da si ti u nekavom krizarskom ratu i mozebitnoj izbornoj kampanji! Tu te ne bi remetio, nego pitam, imas li ti popis bogatuna i mocnika koji nisu bili na tim i takvim partijima razno raznih organizatora?

Predumjevam da bi ti prsti jedne ruke bili previse kao baza za brojanje. Ono sto mene zanima kako izaberes iz te dugacke liste partijanera kojeg ces si uzeti na nisan? 

Knjige se mogu napisati o ovim vašim komentarima. (I pišu se ali ok)

Pa da je stanje pojedinaca toliko ogrezlo u najgori cinizam i sadizam, pa se *pazi sad* isticanje da je najmoćniji i najbogatiji pojedinac u povijesti čovječanstva monstrum koji je preklinjao najgoreg pedofila i silovatelja za druženje - karakterizira derogativno kao "križarski rat i predizborna kampanja". 

A što se liste tiče, shvaćaš li da time projeciraš svoje izrazito zabrinjavajuće stavove, pa kao i ovaj Aldo, trčite pred rudo i priznajete što vi u biti mislite?

Jer kao što je Aldo priznao da bi volio bit kmet Musku, iako ga to nitko nije ni pitao, tako i ti sad priznaješ da ti imaš liste kojima gledaš kroz prste - jer bi svaka iole razumna i normalna osoba na isticanje Muska shvatila da se on najviše ističe - jer em je monstrum i poremećeni luđak, nacist i rasist koji tjednima huška na tviteru za rasističke ratove, a pritom je i najbogatiji i najmoćniji pojedinac u povijesti čovječanstva - da skupiš svo bogatstvo svih ljudi u povijesti teško bi mu se približili. Mislim, ima i drugih milijardera koji su problematični po sijaset tema, ali tema je tko je od njih preklinjao pedofila za "žestoki party". Eto nađi mi još jednog, pored Gatesa i Trumpa, pa da i njega istaknemo skupa!

Po kojoj to izvrnutoj logici misliš da isti princip ne bi primjenio na bilo koga tko se pokaže da je bio intiman sa najgorim zločincima? 

To što tvoj čopor očito oprašta takve zločine, jer se Muska, Trumpa i Thiela i dalje štuje i kupuju njihovi proizvodi, i što isticanje zločina posprdno nazivaš kampanjama (jer kad lik siluje par tisuća djece, i ti kažeš da je to loše, to je politička ideologija) samo dodatno pokazuje poremećno društveno stanje. 

Je, bravo, Josef Fritzl je također monstrum, ali ne kupujemo Fritzlwagene i naši fondovi ne kupuju FritzlCorp dionice čime Fritzla čine najmoćnijim pojedincem u povijesti. 

Ako i što novine na olimpijadi ne ističu Usaina Bolta već ističu Jožu Gržetgrdovića sa Suska koji drži rekord u trčanju od konobe do kuće sa bokalom gemišta. Jer boje se ako istaknu Bolta onda će ih optužit da je to križarski rat i predizborna kampanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2026 12:45 (wyks).
10 godina

Treba nova vrsta čipova ili bolje shvaćanje samog AI algoritma jer ovo je prevelika potrošnja za takve stvari. Trenutno ni sami neznaju kako im AI funcionira.

Za sad se simulira cijela moždana stanica umjesto da se prokuži koji je algoritam iza toga. To je isto kao da se simulira ARM na x86, koji vrti cijeli OS da bi napravio jednu stvar. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
wyks kaže...
Eto nađi mi još jednog, pored Gatesa i Trumpa, pa da i njega istaknemo skupa!

https://youtu.be/cwXIq81eE24?si=MMXIDMOZ-eQqHAHH&t=221 

prigodna grafika sa prijedlozima na 3:41 

17 godina

On ti je nihilist, stoga svaka akcija reakcija pozitiva negativa koju odašiljaš usisa black hole.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 mjeseci
wyks kaže...
 ali tema je tko je od njih preklinjao pedofila za "žestoki party". Eto nađi mi još jednog, pored Gatesa i Trumpa, pa da i njega istaknemo skupa!

Po kojoj to izvrnutoj logici misliš da isti princip ne bi primjenio na bilo koga tko se pokaže da je bio intiman sa najgorim zločincima?

Ja sam mislio da je moje pitajnje jednostavno a ti okrenu na manicno propovijedanje.

BTW tema je Potrebe AIja za vodom do 2030, gdje ja tvrdim da UN obmanjuje laze i serucka, umjesto da djeluju tamo gdje se moze i mora djelovati ako je ocuvanje vodnih resursa, koji su BTW obnovljivi, imperativ.

Dedukcija ti je 0 bodova, osjecas se napadnutim na pitanje kako biras svoje mete za propovijedi koje nemaju veze sa temom pa onda predumjevas da te napadati mora nekakav zlotvor, jer sebe, cini se ,vidis kao velikog borca za pravdu.

No da skratimo, pitao sam, dobio nekakav odgovor, gdje dakle lupas po tastaturi kako vidis na ekranu i to je to. impulsno emotivna reakcija? Krades Bogu dane sa provjedanjem i to na krivim temama. 

Ima puno pesa, macaka, ptica koji hodaju i lete pored tebe gladni, zedni, pa kad si tak dobar, daj kupi koju kutijcu hrane  nahrani ta stvorenja, mozda neko i udomis i pomognes umjesto da se ovak pjenis.

Evo recimo ja imam ove godine u vrtu bar 500% povecanje broja oprasivaca, nula otrova, nula gnojiva. Da vidis koja milina sreca i dobrota, da ti suza krene na oko od srece.

Ajd bok. 

12 mjeseci
dery kaže...

On ti je nihilist, stoga svaka akcija reakcija pozitiva negativa koju odašiljaš usisa black hole.

LOL..e moj andolceku, daleko sam ti ja od nihilizma. Ovo suplje moraliziranje koje vasa grupa samoprozvanih konsenzualaca provodi vam jer teski mentalni deficit kojeg niste niti svjetni. Moralisti sa pedigreom bez realne potvrde 

6 godina
Ako misliš da UN obmanjuje i serucka, daj napravi svoje istraživanje pa objavi. Inače, i taj obnovljivi resurs ima svojih limita i nije uvijek dostupan kada je to potrebno. Onečišćenje vode je sve intenzivnije. Suše postoje. Žeđ postoji. Elektrane se gase kad nema vode itd. Porast potrošnje struje je neminovan, isto kao što su i prognoze o izraženijim sušama na na našem kontinentu uzrokovanih klimatskim promjenama.
Očuvanje vodenih resursa ne podrazumijeva gradnju bilo čega. Pogotovo nečega što još dodatno opterećuje te resurse, a ima upitne ekonomske benefite za Hrvatsku.

https://unu.edu/inweh/news/environmental-cost-of-AIs-Enrgy-use-carbon-water-and-land-footprints
7 godina

Pa dobro, koliko sam shvatio ovo se Hrvatske ne tice. Naime i tu na forumu i po nasim portalima se pisalo da ce ovaj hrvatski AI biti neki "zatvoreni" sustav i skoro nista vode nece trositi (osim za samo pokretanje). Cak ce i struja dolaziti od solara, i to ne samo ljeti i po danu, vec i po noci i po zimi  . Uskoro i hladna fuzija u najavi, pa nakon toga se krecemo prema warp pogonu. Barem cemo konacno iskoristiti i planove za Udbinu. Jos samo da se dovuce dovoljan broj Nepalaca i Filipinaca koji ce u neko dogledno vrijeme "izgraditi" XCV 330. Iskreno, u zadnje vrijeme sve vise vjerujem da zivim u nekom "matrixu", jer ovoliko gluposti koje se dogadjaju na svijetu u zadnje vrijeme jednostavno ne mogu shvatiti/opravdati. 

3 0 hvala 0
8 godina

Ma lako se to rijesi. Tko hoce generirati glupe slike koje btw ne uspiju iz prve nego iz tko zna koliko ekipa pokjusaja treba da dodje do zeljene, neka plati 50-100e pretplatu mjesecno.

Isto vrijedi i za video uratke. Tko hoce raditi AI videa potpuno besmislena i glupa neka plati 100e mjesecno.

Jedino bih chat ostavio free da ljudi ne moraju guglat neke osnovne info nego eto pitaju neki chat i to je to.

Macke, pse i slicne gluposti jer im je dosadno bih jako naplacivao. Ne mora nuzno pretplata nego po slici/video naplacivati pa da vidimo. Ionako imamo previse fake AI videa da to vise nije normalno.

0 0 hvala 0
6 godina
Trebalo bi - čim gluplji upit - tim veća cijena.

(Trump bi bankrotirao preko noći... Opet)
12 mjeseci
Gallu kaže...
Ako misliš da UN obmanjuje i serucka, daj napravi svoje istraživanje pa objavi. Inače, i taj obnovljivi resurs ima svojih limita i nije uvijek dostupan kada je to potrebno. Onečišćenje vode je sve intenzivnije. Suše postoje. Žeđ postoji. Elektrane se gase kad nema vode itd. Porast potrošnje struje je neminovan, isto kao što su i prognoze o izraženijim sušama na na našem kontinentu uzrokovanih klimatskim promjenama.
Očuvanje vodenih resursa ne podrazumijeva gradnju bilo čega. Pogotovo nečega što još dodatno opterećuje te resurse, a ima upitne ekonomske benefite za Hrvatsku.

https://unu.edu/inweh/news/environmental-cost-of-AIs-Enrgy-use-carbon-water-and-land-footprints

Polako, samo ne bi ja to badava. Ono su za tu glupost pobrali lijepu svoticu para, evo ja cu za 20% cijene napraviti puno bolje i korisno.

BTW, nekako ti je, opet, promakao smisao onoga sto pisem. Predumjevam da je to namjerno jer nemres kontrolirati svoju samodopadnost.

Gubitci vode kroz ljudske distributivne mreze globalno su enormni, da se AI cini kao kap u moru.

Bacanje hrane, koje UN cak i zna je globalno enormno, ta ista hrana za proizvodnju zahtjeva enormne kolicine vode.

Pa evo samo dvije sitnice gdje mozemo se utegnuti

Popravi distribucijsku mrezu

Smanji bacanje hrane

Potrosnja vode ce biti enormno manja.

Predumjevam da ti je ovaj jednostavni tijek misli pretesko pratiti, shvatiti, sacuvaj me Boze sloziti se sa istim!.

Ajd bok!

13 godina
My2Cents kaže...

Polako, samo ne bi ja to badava. Ono su za tu glupost pobrali lijepu svoticu para, evo ja cu za 20% cijene napraviti puno bolje i korisno.

BTW, nekako ti je, opet, promakao smisao onoga sto pisem. Predumjevam da je to namjerno jer nemres kontrolirati svoju samodopadnost.

Gubitci vode kroz ljudske distributivne mreze globalno su enormni, da se AI cini kao kap u moru.

Bacanje hrane, koje UN cak i zna je globalno enormno, ta ista hrana za proizvodnju zahtjeva enormne kolicine vode.

Smanji bacanje hrane

Predumjevam da ti je ovaj jednostavni tijek misli pretesko pratiti, shvatiti, sacuvaj me Boze sloziti se sa istim!.

Ajd bok!

pa ondak je rješenje vrlo jednostavno, onaj model s druge teme gdje 50% vlasništva prelazi u vlasništvo svih građana, uz jednu bitnu napomenu - da se ta sredstva troše namjenski za rješavanje tih problema

inače ne vidim kako drukčije da ta tehnologija, čija se izgradnja zasniva na crpljenju zajedničkih resursa i za čiji razvoj je također korišteno zajedničko znanje svih nas bez dozvole, posluži razvoju cijelog društva, a ne samo bogaćenju ionako besramno bogatih

17 godina
picajzla0707 kaže...
My2Cents kaže...

Smanji bacanje hrane

Ajd bok!

pa ondak je rješenje vrlo jednostavno, onaj model s druge teme gdje 50% vlasništva prelazi u vlasništvo svih građana, uz jednu bitnu napomenu - da se ta sredstva troše namjenski za rješavanje tih problema

inače ne vidim kako drukčije da ta tehnologija, čija se izgradnja zasniva na crpljenju zajedničkih resursa i za čiji razvoj je također korišteno zajedničko znanje svih nas bez dozvole, posluži razvoju cijelog društva, a ne samo bogaćenju ionako besramno bogatih

Lijepo je to maštati tako ali on misli kako ta ulaganja idu u razvoj društva. Niti će se popravit mreža nit bacanje hrane osim bogaćenja bogatih.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
6 godina
Ja mogu izmisliti i vremenski stroj za lijepu svotu :)
Čisto sumnjam da si ti u stanju napraviti nešto što inače rade timovi od desetaka ljudi. U biti čisto sumnjam da možeš napraviti išta što može iti jedan čovjek, osim histeričnih trkeljanja po forumima.
Nije meni promakla tvoja misao, nego je kod tebe, očito, izražena disgrafija pa ti je teško misli prenijeti u pisane riječi i sam ne kužiš što si napisao. I onda kad ti netko odgovori na napisano, ostaneš iznenađen. Možda da potražiš pomoć?
Možemo, možemo popraviti distribucijsku mrežu. Zasuci rukave, kopaj kanale. Kad riješiš problem - javi. Ili misliš da se to rješava lijepim mislima. To je problem koji imaju sve zemlje svijeta. I kad imaš takav problem, ne bi li bilo pametnije pozabaviti se time, a ne nakačiti ogromnog žderača resursa na takav sustav?
Dostupnost vode je nužnost od životne važnosti, AI farme su daleko od toga. Miješaš kruške i jabuke.
Što se tiče hrane - bilo bi lijepo uzgajati lokalno i koristiti koliko ti treba... Eh...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2026 18:11 (Gallu).
12 mjeseci
Gallu kaže...
Ja mogu izmisliti i vremenski stroj za lijepu svotu :)
Čisto sumnjam da si ti u stanju napraviti nešto što inače rade timovi od desetaka ljudi. U biti čisto sumnjam da možeš napraviti išta što može iti jedan čovjek, osim histeričnih trkeljanja po forumima.
Nije meni promakla tvoja misao, nego je kod tebe, očito, izražena disgrafija pa ti je teško misli prenijeti u pisane riječi i sam ne kužiš što si napisao. I onda kad ti netko odgovori na napisano, ostaneš iznenađen. Možda da potražiš pomoć?
Možemo, možemo popraviti distribucijsku mrežu. Zasuci rukave, kopaj kanale. Kad riješiš problem - javi. Ili misliš da se to rješava lijepim mislima. To je problem koji imaju sve zemlje svijeta. I kad imaš takav problem, ne bi li bilo pametnije pozabaviti se time, a ne nakačiti ogromnog žderača resursa na takav sustav?
Dostupnost vode je nužnost od životne važnosti, AI farme su daleko od toga. Miješaš kruške i jabuke.
Što se tiče hrane - bilo bi lijepo uzgajati lokalno i koristiti koliko ti treba... Eh...

Naravno da konfabuliras na najjace, pa se samodopadno bacas u dijagnostiku. Mozda ja nisam bolestan, mozda si tek ti sa svojom grupom konsenzualaca disleksiscan ili cak hiperleksican.

Zaostali uskogrudni nacin razmisljanja je uvijek bio taj koji propagiras. "Sta ce nam to tamo", sto go "to" bilo. Ti koji ne vidi prednosti nove tehnologije tvrdis da nam ista ne treba. Nije nam trebala niti struja, niti vodovod, bio je dobar i potok. Nisu nam trebale zidane kuce, niti konjske zaprege, pa niti autu. Nista nam nije trebalo po ogranicenim uskogrudnim pogledima kakav prezentiras. Uvjek su oni manje skloni uporabi krenijalne mase desetljeca kasnije dobivali nakandnu pamet pa im je sad posve normalno koristiti se racunalnom dok su onomad u zacetcima to bile gluposti i tracenje vremena dok polje ceka da ga se pognoji, na primjer.  Prezentiras tipican fail. Ne mozes vidjeti dalje od: "U se, na se i poda se" 

Ja tvrdim, da nam rasipanje vode nikako ne treba i da se isto moze bez problema rijesiti ako se to zeli. Bageri su stara dobro poznata tehnologija, kao i cijevi. Nista ne moguce. No ti zagovaras nastavak rasipanja, na stetu razvoja korisnih tehnologija, sa krunskim argumentom. "Sta ce nam to". Dakle ogranicenost svojeg misaonog konstrukta zelis razvuci na cijeli svemir. To ti je u najmanju ruku glupo i bezobrazno, sto je u potpunom skladu sa tvojom samodopadnosti. Svak si bira, tvoj izbor ako hoces biti takav ogranicen. Mora neko biti i takav.

Ajd bok.

12 mjeseci
picajzla0707 kaže...

Pa naravno da je jednostavno, ali u nekoj drugoj temi sam to jasno napisao, sada ne znam koja je bila. 

Osnovni problem je sto ljudi reagiraju "Ne da mi se" ili "sta ce mi to" kao neki.

Da apsolutno tocno da oporezivanje bogatstva je jedna od bitnih kljuceva kvalitetnog drustava, no to oporezivanje ne smije biti u smjeru ogranicavanja napretka. Trenutno operzivanje bogatih je ravno 0 do cak i negativno jer isti usisavaju i more subvencija.

To je jedan od kljuceva, no Ne ide, dok ljudi ne prestanu reagirati sa "Ne da mi se" i klati se oko ideologija koje vode u mutez dok ispod stola bogatuni lobiraju za subvencije i 0 poreza, te ih uspjesno i izlobiraju.

Ljudi vjeruju da su ne bitni i jesu, dok god je mentalni model "ne da mi se". Ne zna on kako radi lokalna uprava, ne zna ko je na celu, ne zna tko je prestavnik stanara. Veceras je tekma, ko ce o tome brigu voditi. Nemoj, ima tko ce, pa ces ti dobiti mozda mrvice i pitati se kako to da nemas za nista osim za hranu koja ti garantira dijabetes.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2026 10:33 (My2Cents).
6 godina
Bla bla bla.... Strawman... Bla bla bla... Patetika... Bla bla bla... Gaslighting...

Kad nekom moram crtati kao djetetu u vrtiću izgubim volju...
12 mjeseci
Gallu kaže...
Bla bla bla.... Strawman... Bla bla bla... Patetika... Bla bla bla... Gaslighting...

Kad nekom moram crtati kao djetetu u vrtiću izgubim volju...

. Ajd bok!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice