koliko treba goriva da ih notočiš do čepa ?
Pista s preko 400 prizemljenih zrakoplova snimljen
- poruka: 21
- |
- čitano: 5.008
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čudno da ima toliko FedEx-ovim aviona. Koliko vidim na flightradaru u Europi lete skoro pa najviše oni i DHL.
Čudno da ima toliko FedEx-ovim aviona. Koliko vidim na flightradaru u Europi lete skoro pa najviše oni i DHL.
Fedexova flota aviona se sastoji od 390 aviona, tako da nije niti toliko čudno da ih imaju toliko prizemljenih.
Postoji puno modela sa različitim konfiguracijama, pa sam morao odraditi pretpostavke koliko jedan model točno ima kapacitet, također ne vidim točan podatak o broju koji su zrakoplovi tamo pa sam sveo to na tri Boeing modela gdje 737 uzima 50% kolača, 767 25% i 777 posljednjih 25%.
Time se dobiva 31 milijun litara potrebnoga goriva.
Zadnjih mjeseci je primjećujem došlo do epidemije dadakanja u našim medijima, a lektora nigdje ni za lijek, pa tako ni u BUG-u. Konstrukcija "dozvolu da nadleti zračnu luku" je tipičan primjer, umjesto "dozvolu za nadlijetanje zračne luke". Nevezano je naravno za temu i isprika unaprijed za to, ali nisam mogao izdržati ne prokomentirati.
Zadnjih mjeseci je primjećujem došlo do epidemije dadakanja u našim medijima, a lektora nigdje ni za lijek, pa tako ni u BUG-u. Konstrukcija "dozvolu da nadleti zračnu luku" je tipičan primjer, umjesto "dozvolu za nadlijetanje zračne luke". Nevezano je naravno za temu i isprika unaprijed za to, ali nisam mogao izdržati ne prokomentirati.
Piše se i ".. je, primjećujem, došlo..." pa to nisi napisao.
Tak nisu ni oni. Puti ih na miru.
Piše se i ".. je, primjećujem, došlo..." pa to nisi napisao.
Tak nisu ni oni. Puti ih na miru.
*Pusti
To je namjerno, da pokažem da me nije briga za pravopis :D

Tankaju za 100kn
Slike necega sto uzimamo zdravo za gotovo uvijek su fascinantne, jer se najcesce radi o stvarima koje vidmo jako cesto, ali ih gotovo i neprimjecujemo. Kao i ona fenomenalna fotografija parkiranih tramvaja.
https://www.instagram.com/zagreb.from.above/?utm_source=ig_embed
Ali ono sto je meni ovdje u biti genijalan izvor komedije jest ovaj nadasve nadahnuti preserans i emotivni proljev naratora:
- Toliko aviona prakiranih na vrucem pustnijskom suncu, "koji žele letjeti i ponijeti nas u posjet obitelji, prijateljima i dalekim lokacijama o kojima sanjamo"
Covjece, pola ovih aviona sa slike je FedExova flota koji salju 30cm dildo kojeg je narucila necija mama, waifu jastuk, SuperMočo, najlepršaviji topić iz Zare koji baš ono je trendi za ljeto i paket za moj rođendan od moje bivše cure koji je već 3 godine zapeo u pošti, ali doći će, kaže da je za ozbač poslala, ali da FedEx kasni, joj taj fedex.
Ajde da su se napušili pa da ovo shvatimo - plaaaaaaaaaaaaaanes dude, so many plaaaaaaaaaaaaanes, ali ovo je bas ocajan preserans. Snimke su zakon, al brate zacepi srat :D.
Predlazem da mu novi projekt budu vlakovi, jer:
Predlazem da mu novi projekt budu vlakovi, jer: (…)
Život nije ljepši ako si kivan na svijet.
mislim da samo 737 Maxića ima skoro 800 prizemljenih...
ali apropos "parkanja", znate da RH ima izvoz automobila?
tamo oko Konjšćine, lijepo se vidi ako idete vlakom VŽ-ZG, imate hrpe parkanih automobila, recimo Mercedesu je jeftinije dofurati u Hrvatsku aute i plaćati nama privremeno skladištenje, pa ih onda vratiti u svoje salone po potrebi...
eh od stoljeća sedmog, Hrvati jedino imaju Hrvatsku za rentati, da Švabe parkiraju "merđane" ili gujsce uz more...

Da sam dobio poklon na vrijeme možda ne bi bio kivan! 🤔🤣

Imam ja primjer firme kod sebe, uveze na godišnjoj razini 1000+ , sve nova vozila iz Češke ( Škoda ) i nakon toga prodaja u D.
''Računica'' je poznata samo vlasniku, koliko ja znam 90% tih su benzinci barem zadnjih godinu dana.
I to ti se nama statistički vodi pod izvoz vozila.
Detalje nije pametno objavljivati na forumu, ali eto samo osnovni info kako to funkcionira da nama zavod za statistiku vodi izvoz vozila kod nas, iako se ne proizvode kod nas.
napokon da i kontrolori letova malo odahnu.
Cekaj, stvarno neces komentirati pravopis??
...Avione slomiću ti krila
Da ne letiš,
Ona bi tu bila
Joj ako ti uhvatim pilota
Lišiću ga, njegovog života
Avione slomiću ti krila
Da ne letiš,
Ona bi tu bila
Joj ako ti uhvatim pilota
Lišiću ga njegovog života...
Pokusao sam biti duhovit, ali izgleda da diploma Donald J. Trump skole za sarkazam ne vrijedi puno u stvarnom zivotu...