Pazite što čitate: 'doomscrolling' potiče moralnu

poruka: 15
|
čitano: 3.767
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pazite što čitate: 'doomscrolling' potiče moralnu ".
15 godina

Ovo je tipican "modus operandi" MSM-ova u posljednjih desetak godina. Optuzi nekog drugog (socijalne mreze u ovom slucaju), usput dodijeli simpatican "buzzword" za ono sto ti nemilice cinis.

Prije 30tak godina crna kronika u medijima je imala dvije, do eventualno 3 stranice. Danas, sto god procitas od vijesti, u bilo kojim glasilima (i nasa domaca ukljucena) sve crnjak na crnjaku.

Pa ko je tu lud vise?

Skrivena poruka je naravno, ne vjerujte nicemu drugome osim onome sto mi kazemo., jer eto..."conspiracy theory"

A onda zadnjih nekoliko godina track record...mema u prilogu

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

3 0 hvala 0
13 godina

Po meni, problem s doomscrollingom je što su maltene sve vijesti negativne, a one pozitivne su uglavnom vezane za stvari s kojima se mi mali ljudi ne možemo povezati.

Tak da po meni ne postoji doomscrolling već samo scrolling, a "doom" nam je svakodnevica.

Moj PC  
22 0 hvala 1
15 godina
Re: Pazite što čitate: 'doomscrolling' potiče mora
TibzzX kaže...

Po meni, problem s doomscrollingom je što su maltene sve vijesti negativne, a one pozitivne su uglavnom vezane za stvari s kojima se mi mali ljudi ne možemo povezati.

Tak da po meni ne postoji doomscrolling već samo scrolling, a "doom" nam je svakodnevica.

Eto, bolje si to srocio od mene.

Upravo sam na to mislio.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
14 godina

najbolje da Mick i Keith prisnaže:

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina

odličan članak,

ja čitam samo onu rubriku na index.hr, 5 dobrih vjesti tjedna.

3 0 hvala 0
10 godina
Jednostavna psihologija. Negativne vijesti privlače više pažnje od pozitivnih (bio je i ovdje članak o tome ako se ne varam). Pa mediji koji su u privatnom vlasništvu trebaju generirati profit i iskorištavaju tu psihologiju. Negativne vijesti, senzacionalizam, prenapuhavanje, pa čak i direktne laži, i evo vam recept za zaradu.
Zapamtite, mi nismo čitatelji, nekog koga treba informirati, mi smo kupci, sredstvo zarade.
Zlatni lokalni primjer gore navedenog je index.hr, jutarnji i slični. Jedino što je okej je telegram.
Nadglednik dina
Moj PC  
9 0 hvala 2
2 godine
gpd kaže...

odličan članak,

ja čitam samo onu rubriku na index.hr, 5 dobrih vjesti tjedna.

Ja na indexu čitam samo komentare i tek onda se začudim kolikim kretenima sam okružen i baci me u egzistencijalnu krizu, mizantropiju, doomed osjećaje po cijelom tijelu...

15 godina

Otkriva se "topla voda". A taj "doom" je bio u srži medija i izvještavaja tijekom prenapuhane pandemije. Da, da, sve se vraća lagano (zapravo, prije se može reći ubrzano). Jako, jako, jako je vladajućoj kasti (po cijelome svijetu) i medijima (opet, po cijelome svijetu ispada na kraju) stalo do zdravlja i dobrobiti ljudi. Toliko su mislili na ljude, da su ih svakodnevno skoro 3 godine gušili i bombardirali negativnim vijestima i sijali strah i paniku.

U pm... U srži poruka je bilo čuvamo vas i pazimo, a realnost i samo djelovanje toga svega (od izvještavanja, pa do raznih poduzetih tj. propisanih mjera) je radilo totalno suprotno u ogromnoj većini slučajeva - gazimo vas dragi građani. Nevjerojatno kako su se ljudi dali zavesti i izmanipulirati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 22:28 (Izzy).
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 mjeseci

Ne treba nam scrooling kad imamo doom u obliku bljuvotina zvanih Index i Jutarnji list. Na tom smeču samo lendanje na stranicu i jedan pogled na njihove click-bait naslove čovjeku zgadi pripadnost vrsti homo sapiensa. Kako sam prestao ići na te portale, počeo sam se osjećati puno bolje i pozitivnije. Glede toga, pozivam Vas da date svoje mišljenje o tome koja je najveća doom bljuvotina u Hrvatskoj:

3 Jutarnji list
1 24 sata
3 Index.hr
4 Dnevno.hr
2 Narod.hr
0 Novi List
0 Slobodna Dalmacija
0 Vijesnik
1 Večernji list
Mučko Đubre
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...

Ja na indexu čitam samo komentare i tek onda se začudim kolikim kretenima sam okružen i baci me u egzistencijalnu krizu, mizantropiju, doomed osjećaje po cijelom tijelu...

čudi me da se začudiš. trijebalo bi te odavno već prestati čudjeti. na tom i nalikujućim portalima čudo je kulturan, informiran/educiran i odmjeren komentar, a ne hrpa zapjenjenih i umno pojednostavljenih majmuna drekavaca

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
2 godine

narod.hr, glasilo željke markić i dnevno.hr nemoguće tupo glasilo za teoretičare zavjera, ljude koji promatraju kemtrejlse populističkodesničarske provinijencije, index je za njih neki dr.mr.

8 godina

Imbex hr  definitivno najgori portal u HR,prvo sta je 90% fake news,urednici moraju sami radit botove i komentirat po vlastitom forumu.

Moj PC  
0 3 hvala 0
8 godina
notloB kaže...

Premda, bio danas članak da je neki naš klinac već drugi put svjetski prvak u mentalnoj aritmetici.

Na Indexu !!!

Tak da ima nade, zadnja dobra vijest kaj su imali prije toga je ono kad se Bartulica vozao s ekipom u Ferrariju, a puno je prošlo od onda...

A kaj se komentara tiče, definitivno najbolji dio na Indexu, ja se ni ne zgražam (jer cijeli život sam okružen tim ljudima), zapravo me to jedino drži u toku, da znam kakvo ih ludilo trenutno pere -  već skoro 7 godina komuniciram s ljudima samo kad je neizbježno, pa nisam više "in" s teorijama "svega i svačega", a i ovdje kolege polako posustaju pa nisam informiran (Hoggy, trgni se... ).

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2024 16:33 (fer-de-lance).
2 godine
fer-de-lance kaže...

...već skoro 7 godina komuniciram s ljudima samo kad je neizbježno, pa nisam više "in" s teorijama "svega i svačega", a i ovdje kolege polako posustaju pa nisam informiran (Hoggy, trgni se... ).

Sad je neko zatišje čini mi se, treba pričekati da trupac ponovno zasjede u bijelu kuću pa će onda vjerujem krenuti sa žešćom debilanom.

15 godina
notloB kaže...

Sad je neko zatišje čini mi se, treba pričekati da trupac ponovno zasjede u bijelu kuću pa će onda vjerujem krenuti sa žešćom debilanom.

Sve to stoji, no problem je sto se nitko ne pita kako je trupac dosao u priliku da zasjedne u Bijelu kucu, a najizglednije ce i po drugi puta?

Uvijek netko drugi kriv, a realnost je da su demokrati toliko usrali motku da se i reality zvijezda cini kao razuman izbor nakon svih ovih fekalija u zadnje 4 godine, a koje su procurile i do nas pa sad i mi, na drugom kontinentu, radi podguznih muha, placamo cijenu.

Dovoljno je samo pogledati cijene benzina u US pa da je jasno zasto  se svima zivo hebe tko je u Bijeloj kuci dok god ne mora razmisljati "od danas do sutra"

Jos je to Reagan u jednom od svojih zadnjih obracanja najbolje opisao u vicu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice