Patent General Motorsa otkriva da je u razvoju nov

poruka: 3
|
čitano: 5.956
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Patent General Motorsa otkriva da je u razvoju nov".
17 godina
Patent General Motorsa otkriva da je u razvoju nov

Nisu baš 2T motori pali u zaborav, barem ne u pomorstvu, Evinrude ima patent , koristi moderan 2T motor u vanbrodskim motorima, u biti posebno dizajnirani cilindar, specijalni injektori koji rade pod visokim tlakom, na motor je zakačn custom cpu modul koji konstantno prati rad klipova i motora i podešava unutar svakog takta parametre,  Motor za razliku od klasičnih 2T ne korsti  smjesu ulja u gorivu nego ide na listi eurosuper, ima spremnmik ulja odvojeno koji koristi za podmazivanje ključnih točaka motora, tj ulje se ne dubrizgava s gorivom nego samo ulji u motoru gdje treba i to kontrolirano.  Ti motori su thihi, tj isto kao i 4T iako se po zvuku čuje da su 2T jer imaju drugačiji prizvuk, mirni su u radu i imaju potrošnju manju nego ekvivalentni 4T, također zadovoljavaju strože norme nego 4T, tj manje zagađuju.  Odziv na gasu takvog motora ne treba niti spominjati, skoro ko električni :)
Održavanje je minimalno, tj večinom ga nema jer motor ima jednostavnu konstrukciju. Imam jednog već 12g, nikad nikakvih problema s njim, servisa nikad vidio jer nema se što raditi po njemu.

Zato mislim da 2T motori imaju popriličan potencijal samo se industrija nije bavila njima jer su sve karte stavljene na 4T i tako je ostalo, barem u auto industriji

1 0 hvala 1
5 godina
Re: Patent General Motorsa otkriva da je u razvoju
Evinrude kao firma više ne postoji
17 godina
Re: Patent General Motorsa otkriva da je u razvoju
Gallu kaže...
Evinrude kao firma više ne postoji

Znam, ugasili su se, prestali su s proizvodnjim, šteta, motori su im odlični.  Ali govorim o konceptu motora, 2T ima puno za ponudit,  pitanje je ima li smisla ulagati u razvoj kad je ionako budućnost u struji

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice