Krađa korisničkih podataka će se nastaviti dok se moral ne popravi.
Otkriveni najnoviji sigurnosni propusti kod testir
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.513
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesam li ja to pročitao nečiji zaključak da je AI u Recallu glup ko ???
Nisam korisnik, ali po svemu sudeći čini mi se da je Recall osmišljen za treniranje AI-ja (ovo skupljanje privatnih podataka i profiliranje korisnika je bonus), pa ako se trenutno i ne koristi za to, vjerojatno u budućnosti hoće. U budućnosti tako Windowsi možda dolaze besplatno ali uz klauzulu po kojoj se odričete [ekskluzivnog] vlasništva nad svim onim što kreirate u tim Windowsima.. Nazovite to teorijom konspiracije, ali čini mi se da stvari nekako idu u tom smjeru.
Kao što je rekao forumaš iznad mene, vjerujem da če trenirat AI na toj hrpi podataka.
Gospoda iz Mikrosofta če nas poznavat 100% u dušu, bolje od bilo kojeg prijatelja pa čak i familije.
A to kaj se bu to kao "dalo" isključit u postavkama..zaboravi.
Sigurno je u TOS-u sakriven detalj tipa, da mogu bez obzira na tvoje postavke napravit po svome.
Zamisli..poznaju sve tvoje interese,sve što te zanima,sve što voliš,mrziš,sve osobne podatke.
Stari moj,to je zlatni rudnik za serviranje oglasa.
I sve to če se moč isključit u postavkama?
Yeah right.
Kao što je rekao forumaš iznad mene, vjerujem da če trenirat AI na toj hrpi podataka.
Gospoda iz Mikrosofta če nas poznavat 100% u dušu, bolje od bilo kojeg prijatelja pa čak i familije.
A to kaj se bu to kao "dalo" isključit u postavkama..zaboravi.
Sigurno je u TOS-u sakriven detalj tipa, da mogu bez obzira na tvoje postavke napravit po svome.
Zamisli..poznaju sve tvoje interese,sve što te zanima,sve što voliš,mrziš,sve osobne podatke.
Stari moj,to je zlatni rudnik za serviranje oglasa.
I sve to če se moč isključit u postavkama?
Yeah right.
Mozda ce konacno biti godina linuxa?
-neće.. (osim deklarativno npr un-ova godina..).
-čak nije 'vic', tj zašto ljudi nešto koriste, npr računala-os-appse-uređaje? brine li ih zaštita podataka? 'za istač?'?? .. dok je juzer-domestikus-vulgarisu, ekšli nevažno špija li me mob-os-google ili recall..
edit: .. jedino 'pitanje' treba li ovo biti pod 'propust' ili fičer? -ja bi rekao fičer, odnosno nikad soft-algoritam pa i nazovi ai, ne radi nešto što mu se zabrani, radi ono za što je napravljen.. npr prikupljanje podataka, čak i kad mu se kaže da to ne radi.. no to ne radi po duhu svetom, nego je za to i napravljen, tj nije stvar zabrane (kao u članku kreditne kartice) nego što mu je primarni task, prikupljanje.
-neće.. (osim deklarativno npr un-ova godina..).
-čak nije 'vic', tj zašto ljudi nešto koriste, npr računala-os-appse-uređaje? brine li ih zaštita podataka? 'za istač?'?? .. dok je juzer-domestikus-vulgarisu, ekšli nevažno špija li me mob-os-google ili recall..
edit: .. jedino 'pitanje' treba li ovo biti pod 'propust' ili fičer? -ja bi rekao fičer, odnosno nikad soft-algoritam pa i nazovi ai, ne radi nešto što mu se zabrani, radi ono za što je napravljen.. npr prikupljanje podataka, čak i kad mu se kaže da to ne radi.. no to ne radi po duhu svetom, nego je za to i napravljen, tj nije stvar zabrane (kao u članku kreditne kartice) nego što mu je primarni task, prikupljanje.
Neće, jer je inercija prevelika, plus generacija koje je navikla sve da djeli na interweb-u ne vidi dubinu negativnih implikacija. Ali zašto Europa šuti? Rusi im ruše vlade, a ameri djele odgojne mjere.
Ovo je definitvno fičer ili kako bi Sandro napisao značajka, ali ne za krajnjeg korisnika već za Mikrosoft.