Od Odiseje do Spider-Mana: filmski vodič kroz mjes

poruka: 117
|
čitano: 17.571
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od Odiseje do Spider-Mana: filmski vodič kroz mjes".
14 godina
Re: Od Odiseje do Spider-Mana: filmski vodič kroz
Chronosus kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Želiš reći da "normalni kritičari" nisu opredjeljeni tj ne favoriziraju prema nekim stvarima malo više? 

Zlatni globusi i te ostale nagrade nisu unaprijed predviđene? Oscari se nisu dijelili s strane sudaca koji 95% filmova nisu pogledali?

Gledao sam obje sezone RoP, galandriel je jedna od najgorih napisanih ženskih uloga ikada, i nemože se nikakav znak jednako staviti između nje i tolkien/jackson verzije.

Pratim i criticala, i osvrtnika, jer jebat ga, nemožeš živjeti od stare robe i gledati neke stvari 1000 puta, tu se slažem s kolegom gore. Ali to ne znači da treba gutati propagandu na sve strane. Gutajte i dalje, glasajte za kradeze što se mene tiče.

@forumaš

Ja sam tako jebeno uzbuđen bio kad sam čuo da nolan radi odiseju nemogu ti to opisati riječima, i onda su govna isplivala na površinu.. tako da, jebat ga.. Trebat će mi biti jebeno dosadno u životu u budućnosti da odem i piratizirati taj film. Nadam se da neće biti seedera da ne dolazim u iskušenje.

Naravno da postoji subjektivni stav koji uvijek utječe na dojam o filmu. Moja poanta je da Drinker nije kritičar jer se uopće ni ne trudi uopće staviti svoj svjetonazor na stranu pa izdvojiti i stvari koje su dobre, i upravo to čini njegovo mišljenje potpuno bezvrijednim.

Primjerice, u gore linkanoj recenziji Rings of Powera u startu kaže "it manages to be both obnoxiously overproduced and shockingly cheap at the same time". To je objektivno netočno bez obzira na svjetonazor, ako išta serija stvarno izgleda suludo dobro. I kako onda vjerovati ičemu što govori ako ne može takvu sitnicu priznati?

Opet, pitanje je koliko je to zbilja njegovo mišljenje (a to vrijedi za sve njemu slične) - da mu je stvarno to tako mrsko i ne želi da to uopće postoji ne bi radio 10 (ili doslovce prek 300 u slučaju onog drugog kojeg nećemo imenovati) videa na temu iste serije, ne bi radio trosatne analize svake epizode. Svaka reklama je dobra reklama, i oni produciranjem ovakvog sadržaja dižu popularnost sadržaju kojeg navodno mrze. Garantiram da jedva čekaju novu sezonu i da se nadaju da će serija poživjet još koju sezonu da mogu počet opet iznova. Treba kupit  još jednu vikendicu. A sigurno ima ljudi koji ih prate i koji će ić pogledati seriju čisto da vide jel zbilja tak loša, il samo hate watchat.

Da zbilja rade to samo zbog uvjerenja napravili bi jedan opsežniji video u kojem izražavaju mišljenje i krenuli dalje. Zašto ne pumpaju po 10 videa za nešto što je zbilja po njima vrijedno da dignu popularnost takvom sadržaju? Jednostavno - pozitiva se ne prodaje tako dobro ko hejt.

Kao da ne kužite da vas zapravo samo vuku za nos igrajući na najniže pobude.  

Šta ti kritičari koji nisu pristrani jednoj strani rekli na Cuties? Slažeš se s tim legitimnim i poštenim kritičarima?

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
17 godina
wyks kaže...

Navesti 10ak filmova od kojih su neki direktno stvoreni baš kao ekspresija trans osoba, pa onda navesti filmove protiv američkog konzervatizma i imperijalizma, pa onda i sam film protiv nacizma a i dalje imati stavove protiv manjina je zapanjujuće.

Imaš li još koji film? Ajde baš je zabavno vidjeti da uopće nisi shvatio poante tih filmova niti što su redatelji i glumci htjeli napraviti. 

O čemu ti? Jesam išta rekao protiv njih samo kažem da današnji filmovi kakve god poante bile nisu sjena ovima prije dok su vladali kultni režiseri. Koje ti vodiš borbe gdje odluta? 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina
dery kaže...
wyks kaže...

Navesti 10ak filmova od kojih su neki direktno stvoreni baš kao ekspresija trans osoba, pa onda navesti filmove protiv američkog konzervatizma i imperijalizma, pa onda i sam film protiv nacizma a i dalje imati stavove protiv manjina je zapanjujuće.

Imaš li još koji film? Ajde baš je zabavno vidjeti da uopće nisi shvatio poante tih filmova niti što su redatelji i glumci htjeli napraviti. 

O čemu ti? Jesam išta rekao protiv njih samo kažem da današnji filmovi kakve god poante bile nisu sjena ovima prije dok su vladali kultni režiseri. Koje ti vodiš borbe gdje odluta? 

Oppenheimer, Mad Max Fury Road, Dune 1/2, Blade runner 2049, Top Gun Maverick, The Revenant, Ford v Ferrari, Sicario itd.

17 godina
forumaš kaže...
dery kaže...
wyks kaže...

Oppenheimer, Mad Max Fury Road, Dune 1/2, Blade runner 2049, Top Gun Maverick, The Revenant, Ford v Ferrari, Sicario itd.

Dune i Blade runner jedini koji su mi od novijih impresivni. Može se još pronači koji ali puno puno manje danas, mlak dojam ostavljaju, jednako kao igre nemaju dušu kao nekad bez obzira koliko mi godina imali.

18 godina
dery kaže...
wyks kaže...

Skužaj onda, mislio sam da pričam sa ovi drugim kolegama koji nabrajaju iste filmov kao odličnee, a ne shvaćaju da su baš ti filmovi bili jako kontroverzni i na udaru konzervativaca pogotovo jer se bilo kakva kritika vijetnamu ili podrška manjinama karkaterizirala kao anti-američki terorizam, komunizam i izdaja.

Dodao bih i da su ti filmaši bili hrabri jer su svoje kritike snimali niti 10 godina nakon rasnih nemira oko pokreta za građasnska prava crnaca i niti 15/20 godina nakon McCarthianizma i crnih listi u Holivudu gdje su umjetnici bili proglašavani komunistima i žestoko proganjani. (Ne kao danas kad se kensela tipa koji šalje slike kurca ženama na setu, pa na Foxu zaradi milijune kao "komentator").

dery kaže...
forumaš kaže...
dery kaže...
wyks kaže...

Dune i Blade runner jedini koji su mi od novijih impresivni. Može se još pronači koji ali puno puno manje danas, mlak dojam ostavljaju, jednako kao igre nemaju dušu kao nekad bez obzira koliko mi godina imali.

Čak bi se i složio sa time, a razlog je što Holiud puca na sigurno - Sinners je prvi film nakon 2010, koji je zasjeo na liste najisplativijih a da je kompletno originalan film, a ne ekranizacija knjige/stripa, frnašiza, remake, nastavak ili pred-nastavak.

Eto i Dune i Blade Runner su tada bili originali - sada puki remake.

Svijetu fale moderni ekvivalenti Star Warsa, Harry Pottera, Balde Runnera i takvih filmova, samo što eto, novac finacira novac a ne umjetničke projekte.

Ovo je lista najisplativijih originalnih filmova na američkoim kino blagajnama u zadnjih 16 godina:

Inception (2010) — $292 million

Sinners (2025) — $275 million

Gravity (2013) — $274 million

Dunkirk (2017) — $189 million

A Quiet Place (2018) — $188 million

Interstellar (2014) — $188 million

Get Out (2017) — $176 million

Us (2019) — $175 million

Bridesmaids (2011) — $169 million

The Heat (2013) — $159 million

La La Land (2016) — $151 million

Imaš 3 Nolana - Inception, Dunkirk, Interstellar

3 horora sa rasnim/socijalnim temama - Sinners, Get Out, Us

Nostalgični film/mjuzikl o "prijašnjim vremenima pokretnih slika i žive glazbe" - La La Land

Prosječni horor - A quiet place

I 2 ženska filma sa Melissom McCarthy

Jedini film u top 50 onih koji su najviše zaradili od 2010 - 2020 a da je originalna priča je Secret life of pets - animirani film koji je zaradio 850 milijuna i on je zadnji na listi. Svih ostalih 49 je ili remake, ili nastavak, ili franšiza, ili strip ili prednastavak. 

Od 2020-2026 jedini originalni film u top 50 po zaradi je Hi, mom - kineski autobiografski fantastični film o djevojci koja je vraćena u 1981u i sprijateljuje se sa vlastitom majkom.

Ali eto, po gornjoj ljestvici zarade - treba snimati Nolana, horore o rasnim problemima i ženske komedije :D Sve woke, a po ovom kineskom filmu vidimo da i kinezi očito vole ženske filmove :D

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
wyks kaže...
dery kaže...
wyks kaže...

Skužaj onda, mislio sam da pričam sa ovi drugim kolegama koji nabrajaju iste filmov kao odličnee, a ne shvaćaju da su baš ti filmovi bili jako kontroverzni i na udaru konzervativaca pogotovo jer se bilo kakva kritika vijetnamu ili podrška manjinama karkaterizirala kao anti-američki terorizam, komunizam i izdaja.

Dodao bih i da su ti filmaši bili hrabri jer su svoje kritike snimali niti 10 godina nakon rasnih nemira oko pokreta za građasnska prava crnaca i niti 15/20 godina nakon McCarthianizma i crnih listi u Holivudu gdje su umjetnici bili proglašavani komunistima i žestoko proganjani. (Ne kao danas kad se kensela tipa koji šalje slike kurca ženama na setu, pa na Foxu zaradi milijune kao "komentator").

dery kaže...
forumaš kaže...
dery kaže...
wyks kaže...

Čak bi se i složio sa time, a razlog je što Holiud puca na sigurno - Sinners je prvi film nakon 2010, koji je zasjeo na liste najisplativijih a da je kompletno originalan film, a ne ekranizacija knjige/stripa, frnašiza, remake, nastavak ili pred-nastavak.

Eto i Dune i Blade Runner su tada bili originali - sada puki remake.

Svijetu fale moderni ekvivalenti Star Warsa, Harry Pottera, Balde Runnera i takvih filmova, samo što eto, novac finacira novac a ne umjetničke projekte.

Ovo je lista najisplativijih originalnih filmova na američkoim kino blagajnama u zadnjih 16 godina:

Us (2019) — $175 million

Imaš 3 Nolana - Inception, Dunkirk, Interstellar

3 horora sa rasnim/socijalnim temama - Sinners, Get Out, Us

Nostalgični film/mjuzikl o "prijašnjim vremenima pokretnih slika i žive glazbe" - La La Land

Prosječni horor - A quiet place

I 2 ženska filma sa Melissom McCarthy

Jedini film u top 50 onih koji su najviše zaradili od 2010 - 2020 a da je originalna priča je Secret life of pets - animirani film koji je zaradio 850 milijuna i on je zadnji na listi. Svih ostalih 49 je ili remake, ili nastavak, ili franšiza, ili strip ili prednastavak. 

Od 2020-2026 jedini originalni film u top 50 po zaradi je Hi, mom - kineski autobiografski fantastični film o djevojci koja je vraćena u 1981u i sprijateljuje se sa vlastitom majkom.

Ali eto, po gornjoj ljestvici zarade - treba snimati Nolana, horore o rasnim problemima i ženske komedije :D Sve woke, a po ovom kineskom filmu vidimo da i kinezi očito vole ženske filmove :D

Ti idalje ellen page smatraš ženskom?

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
18 godina
ramzocro-HCR kaže...
wyks kaže...

Tko je spomenuo njega? 

Rekao sam da kinezi očito vole ženske filmove jer je jedini originalni film koji je zaradio preko 800 milijuna dolara unazad 6 godina kineska obiteljska drama/komedija o ženi koja se vraća u povijest i sprijateljuje sa majkom.

Ne kužim što si htio reći?

Ali ajde nam ti reci koji su ti najdraži filmovi

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Us (2019) — $175 million

Sve to za mene nadmaši Južna Koreja sa npr. Parasite ili I Saw the Devil. Južnokorejci su mi favoriti. 

14 godina
wyks kaže...
ramzocro-HCR kaže...
wyks kaže...

Tko je spomenuo njega? 

Rekao sam da kinezi očito vole ženske filmove jer je jedini originalni film koji je zaradio preko 800 milijuna dolara unazad 6 godina kineska obiteljska drama/komedija o ženi koja se vraća u povijest i sprijateljuje sa majkom.

Ovaj mi se sve više sviđa.

Nemam popis filmova jer sve i svašta gledam, nemogu biti tolko specifičan. Znaš kolko je sati kad smo žena i ja imali fazu gledanja bollywood filmova, korejskih također, japanskih/kineskih. Ne držimo se samo mainstream filmova/serija.

Plus što bi trebao se jako posvetiti napisati ti sad popis i objasniti film po film, a mindset mi uopće nije u tome, imam fizičkih problema koji nisu trebali se uopće dešavati zadnjih mjesec dana(slika) i postoji mogučnost da ovo ljeto neće još biti riješeno(poprilično sam uvjeren da je motor bio otvaran u prošlosti i da su previše skinuli glave, i kompresija je sad prevelika, i ja pametnjaković stavio supercharger kit sa gotovim flash tuneom gore, i sad mi knocka auto kad je zagrijan, a s druge strane postoji mogućnost da mu nepaše vruće vrijeme, i u pat poziciji sam)

Natuknuo sam u par prijašnjih postova da jesam bio dosta velik fan nolana, ali to ne znači da ću progutati svaki kurac koji mi se gura niz grlo. I takav je moj stav prema svim filmovima, dal je remake, dal je original, dal je nešto novo, nije uopće bitno. Trebali bi tuđi svjetonazor poštivati, a po našemu nek se sere i piša na sve strane.

Jedva čekam the ressurection of christ, nadam se da će sve zapaliti sve prave osobe koje treba zapaljivati(ne doslovno).

Prve reakcije su tu na zlatnu odjesjebu, zanimljivi su grčki komentari na redditu:

18 godina
ramzocro-HCR kaže...
wyks kaže...
ramzocro-HCR kaže...
wyks kaže...

Tko je spomenuo njega? 

Ovaj mi se sve više sviđa.

Nemam popis filmova jer sve i svašta gledam, nemogu biti tolko specifičan. Znaš kolko je sati kad smo žena i ja imali fazu gledanja bollywood filmova, korejskih također, japanskih/kineskih. Ne držimo se samo mainstream filmova/serija.

Plus što bi trebao se jako posvetiti napisati ti sad popis i objasniti film po film, a mindset mi uopće nije u tome, imam fizičkih problema koji nisu trebali se uopće dešavati zadnjih mjesec dana(slika) i postoji mogučnost da ovo ljeto neće još biti riješeno(poprilično sam uvjeren da je motor bio otvaran u prošlosti i da su previše skinuli glave, i kompresija je sad prevelika, i ja pametnjaković stavio supercharger kit sa gotovim flash tuneom gore, i sad mi knocka auto kad je zagrijan, a s druge strane postoji mogućnost da mu nepaše vruće vrijeme, i u pat poziciji sam)

Natuknuo sam u par prijašnjih postova da jesam bio dosta velik fan nolana, ali to ne znači da ću progutati svaki kurac koji mi se gura niz grlo. I takav je moj stav prema svim filmovima, dal je remake, dal je original, dal je nešto novo, nije uopće bitno. Trebali bi tuđi svjetonazor poštivati, a po našemu nek se sere i piša na sve strane.

Jedva čekam the ressurection of christ, nadam se da će sve zapaliti sve prave osobe koje treba zapaljivati(ne doslovno).

Prve reakcije su tu na zlatnu odjesjebu, zanimljivi su grčki komentari na redditu:

Jel to C6? I tko to ima uopće kod nas? Vlasnik rafinerije? 

Svaka čast, mislim žao mi je da te baš potrefilo popravljati nakarade idiota, ali sigurno zabavnije nego po 5 put mjenjati remen u ulju u susjedinooj 208 1.2 PureSHITTech. Nadam se da će preživit i pacijent i doktor.

Manje gledaj tipove koji ne znaju očistiti sobu, više čisti aute kojima treba ljubavi i bit će ti bolje. Ili ga prodaj AutoAlexu, oni vole egzotična vozila sa sumnjivim nadogradnjama :D

17 godina

Je li isao tko od velikih fanova jucer na predstavu? Da dobijemo dojam iz prve ruke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ja nisam!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
21 mjesec
Ono je prenategnuto da su stari Grci jačali muškost Ili sjeme tako što su guzili i silovali mladiće , radi se samo o činu dominacije nad njima , potčinjenosti mladića i to se onda dešavalo generacijski, ne sumnjam da su poneki gejmeri voljeli više to nego sise.
Bilo je to tipa kao silovanja u ratovima, to je uvijek "normalna" stvar od praljudi da se potčinjene žene na okupiranom području siluju. No čak i danas imamo muška silovanja u one svrhe dominacije, Izraelci Palestince po zatvorima.
Što se tiče "jačanja" sjemena imali smo plemenske običaje u zabitima da sin mora popiti očevo sjeme i tek tada mladić postane plodan, (za nadati se da je pio iz nekog kaleža što je otac "napunio" sjemenom te da nije direktno napunio sinova usta).

No ono što neki pišu ovdje da su nekad filmovi bili bolji , samo se varaju za nekom nostalgijom. Danas su filmovi daleko kvalitetniji u svim pogledima ali problem je hiperprodukcija gdje na jedan izvrstan film naštancaju tisuću loših. A drugi je razlog što su sve teme već obrađene te je nemoguće da film bude nekakav "original" ili nešto novo, to graniči gotovo s nemogućim.
Mogu nabrojati stotine mom ukusu odličnih filmova koji su snimani zadnjih godina i desetke starih filmova, desetke starih zato što su prije filmovi bili užasno loši, nekvalitetni, nedorađeni, lošija nedorasla gluma...

No opet razumijem ljude koji su "zapeli" u starim filmovima i ne žele da otkrivaju nove (a nije da ih nema). Slično se ja odnosim prema glazbi , nemam vremena niti volje istraživati glazbu u današnjoj hiperprodukciji.
No bilo bi sasvim pogrešno reći da je današnja glazba loša, čak štoviše naletim na odlične pjesme.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2026 7:32 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sirotanovic kaže...
Ono je prenategnuto da su stari Grci jačali muškost Ili sjeme tako što su guzili i silovali mladiće , radi se samo o činu dominacije nad njima , potčinjenosti mladića i to se onda dešavalo generacijski, ne sumnjam da su poneki gejmeri voljeli više to nego sise.
Bilo je to tipa kao silovanja u ratovima, to je uvijek "normalna" stvar od praljudi da se potčinjene žene na okupiranom području siluju. No čak i danas imamo muška silovanja u one svrhe dominacije, Izraelci Palestince po zatvorima.
Što se tiče "jačanja" sjemena imali smo plemenske običaje u zabitima da sin mora popiti očevo sjeme i tek tada mladić postane plodan, (za nadati se da je pio iz nekog kaleža što je otac "napunio" sjemenom te da nije direktno napunio sinova usta).

No ono što neki pišu ovdje da su nekad filmovi bili bolji , samo se varaju za nekom nostalgijom. Danas su filmovi daleko kvalitetniji u svim pogledima ali problem je hiperprodukcija gdje na jedan izvrstan film naštancaju tisuću loših. A drugi je razlog što su sve teme već obrađene te je nemoguće da film bude nekakav "original" ili nešto novo, to graniči gotovo s nemogućim.
Mogu nabrojati stotine mom ukusu odličnih filmova koji su snimani zadnjih godina i desetke starih filmova, desetke starih zato što su prije filmovi bili užasno loši, nekvalitetni, nedorađeni, lošija nedorasla gluma...

No opet razumijem ljude koji su "zapeli" u starim filmovima i ne žele da otkrivaju nove (a nije da ih nema). Slično se ja odnosim prema glazbi , nemam vremena niti volje istraživati glazbu u današnjoj hiperprodukciji.
No bilo bi sasvim pogrešno reći da je današnja glazba loša, čak štoviše naletim na odlične pjesme.

Pa kada se nagledas filmova tesko da ce te nesto sto je kao nesto sto si vec gledao impresionirati kao to sto si vec gledao. Ista stvar i sa muzikom i bilo kojim drugim iskustvom.

Ali ima jedan ali, primjer top gun prvi a onda ovaj drugi pa ebem mu sve po redu skoro sam izasao iz kina. To se prije nije moglo dogoditi. 

Takoder pogledam neke stare filmove po nekoliko puta i znaju biti "svjezi" opet i opet dok novi filmovi vec na prvo gledanje su ofucani i izlizani u velikoj vecini. 

Tu si mi iznimka villeneuve i nolan ciji filmovi zasad su mi uvijek bar na prvo gledanje svjeze iskustvo i stvarno mislim da vrijede dozivljaja u kinu na velikom platnu dok vecinu filmova zadnjih dosta godina sto sam gledao u kinu sam pozalio gubitka "kucnog komoda" u odnosu sto sam dobio "kino dozivljaj". Zadnjih desetak godina vecinu filmova sto sam pogledao vec sljedeci dan se ne sjecam da sam ih uopce gledao.

Cameron mi je npr. do titanica bio sve sto takne uzitak a onda dosao titanik i covjek kao da vise ne zeli snimiti dobar film. On "rucno" vozi podmornice a filmove snima autopilot/AI. Avatari su mi pojam "slopa". I recimo tu su mi nolan i villeneuve dragi jer nastoje napraviti sve sto mogu "prakticno" i jednostavno to "meni" izgleda mnogo bolje dok avatari i ostala kakica mi izgledaju ocajno. Ima tu i nesto u tome sto su neki voljni izdvojit dio novca na dizajn i umjetnost, kao i na scenariste dok vecina radije te novce trosi na marketing i slop. A da na pricam o "hollywood movie formula" koje se pridrzavaju toliko da svaki film je kao da samo "reskinas" jednu te istu igru. Ocaj. I onda ljudi drame tko je koje "boje" u filmu? Pa koga zaboli meni je do gampleaya a ne do skina! Nazalost tu sam u manjini jer "djecica" vole skinove.

Ma mogu ovako rantat u nedogled. Isprike.

p.s. uvijek otvoren za neku filmsku preporuku 

21 mjesec
Čuj pastuše, o ukusima se ne raspravlja. A ono netko je strastveni filmofil, netko onako , dok neke uopće ne dira a četvrti mrze filmove i sad još netko voli ovo , ono , pa zato zaista je teško nekome davati preporuke.
Pogotovo kad si spomenuo top gun... pa prvi čista propaganda i meni osobno loš film , usiljena gluma frajerčina, jedino pjesma je vrh. A drugi dio je opet propaganda valjda za djecu , odrasli znaju da protuzračne rakete ne moraju pogoditi ili promašiti zrakoplov nego eksplodiraju blizu zrakoplova the end, i nema šanse da izbjegneš raketu kaou igrici Ace Combat.

Ali evo pokušati ću:
Planina Brokeback je baš muška priča , koja jača sjeme 😂
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2026 20:14 (Sirotanovic).
17 godina
Sirotanovic kaže...
Čuj pastuše, o ukusima se ne raspravlja. A ono netko je strastveni filmofil, netko onako , dok neke uopće ne dira a četvrti mrze filmove i sad još netko voli ovo , ono , pa zato zaista je teško nekome davati preporuke.
Pogotovo kad si spomenuo top gun... pa prvi čista propaganda i meni osobno loš film , usiljena gluma frajerčina, jedino pjesma je vrh. A drugi dio je opet propaganda valjda za djecu , odrasli znaju da protuzračne rakete ne moraju pogoditi ili promašiti zrakoplov nego eksplodiraju blizu zrakoplova the end, i nema šanse da izbjegneš raketu kaou igrici Ace Combat.

Ali evo pokušati ću:
Planina Brokeback je baš muška priča , koja jača sjeme 😂

Pa da prvi top guna cista propaganda glupa zabava mozak na pasu. I bvjerojatno da ga sad upalim bi ga mogao pogledati bez problema i vjerojanto se nebi bunio. Drugi dio neznas jeli gledas remake star warsa, baywatch, duh ili koji k. glup gluplji imaju uvjerljiviju radnju tj. suspense of disbelief. Neznam kako je to moguce i neznam kako ljudi mogu gledati takve filmove sa uzitkom. 

Da, o ukusima se ne raspravlja, ali mozart je mozart prijovic je prijovic. I tu nema rasprave. 

p.s. hvala na preporuci ali rijetko mi se svide "ljudske drame" ( neznam kako prevest human drama  ) .

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2026 12:25 (konjRR).
21 mjesec
Muška drama 🤔
Gurni muški isto nije materijal za oskara ali "nekima" se sviđa!
17 godina
Sirotanovic kaže...
Muška drama 🤔

Ja bi cak nekad pomislio da su top gunovi muska drama. Prvi onako tinejdz 80ih muska drama a drugi twilight emo muška drama 

16 godina
konjRR kaže...
Sirotanovic kaže...
Muška drama 🤔

Ja bi cak nekad pomislio da su top gunovi muska drama. Prvi onako tinejdz 80ih muska drama a drugi twilight emo muška drama 

da emo drama...

gay drama, što misliš zašto je više od 50% scena u slow-motionu ?!?

Da prisnažim:

Ju je je? Je ju je!
17 godina

to je Tarantino odavnooo analizirao i zaključio da je Top Gun film o homeseksualnosti 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Stric_Jura kaže...
konjRR kaže...
Sirotanovic kaže...
Muška drama 🤔

da emo drama...

gay drama, što misliš zašto je više od 50% scena u slow-motionu ?!?

Da prisnažim:

Krivi dio. 

18 godina
Entry Point kaže...
wyks kaže...
... 

Evo ne znam kako smo zbilja preživjeli sa toliko pederluka. Svijet je valjda trebao implodirati 2006e

Ah evo jednog propagandista abecedne agende. Vjerojatno navijaš i za supresore hormona u djece i sve što ti trans i ostali bolesnici rade djeci.

I ne ne promičem ni podržavam ultra desne gluposti, nego je već i bogu i narodu dosta te američke boleštine koja se uporno želi svijetu nametnuti.

Došlo je do toga da se i LGB dio abecedne ekipe želi odvojiti od tog ludila i boleštine koje propagiraju osobe zelenih, ljubičastih i ininih boja kose. Osobe koje lupetaju da postoji više od 2 spola i koji tvrde da trans muškarci trebaju tampone jer menstruiraju.

Podržavam svačiju borbu za jednakost i slobodu, pa tako i gay i trans osobe. Ali u što se to pretvorilo u zadnjih 5-10 godina nije normalno. Jednostavno nije.

Inače si dosta pametan forumaš, pa sad eto moram istaknuti kad nisi.

Osim što su oba filma iz naslova članka pomela kino blagajne, bitnija je druga informacija.

Josh Kushner - brat Trumpova zeta Jareda Kushnera, skupa sa Bob Igerom - CEO Disenya od 2005-2020/2022-2026 dao je ponudu za kupnju LA Lakersa i to za 12,5 milijardi dolara.

Ova vijest je zanimljiva zbog dva razloga:

1. Josh Kushner je kao i brat mu nepo baby, totalno bezlično stvorenje koje bi bez novaca od ćaće vjeorjatno bio neki šupak asistent menadžera. Otac Charles je još 2005e osuđen za A-Ž prevare u biznisu, što bi bilo pečat na "dinastiju" da drugog sina nije oženio za Trumpa. Jared Kushner, sa druge strane je također bezlično stvorenje, ali je i monstrum koji nema nikakve moralne kočnice u glavi pa mu je tako glavni izvor zarade mešetarenje na ratnim zločinima . Prije toga je između dva mandata postao perač love za arapske fondove, a sada dirigira svakom koruptivnom regijom u koju se punac Trump može umješati svojim nekrotičnim prstima - nedavno i do Albanije. Već sada se piše da je kupnja Lakersa u biti samo pranje love iz kripto/Iran/UAE/Qata/Saudi izvora.

No to sve znaš, pretpostavljam, jer kao što sam rekao - nisi glup.

2. Bob Iger je bio CEO Disneya za vrijeme svih vaših "woke agendi", i kad je izašla crna Mala Sirena i kad je izašla "Latina" Snjeguljica.

E sad, kako si inače pametan reci mi što je izglednije:

1. Da su Saudijci, Qatar, Trump, UAE i Kushneri - sve redom extremistički vjerski radikali po pitanju prava manjina ušli u biznis od 10+ milijardi dolara sa tipom koji je po vašoj tvrdnji 20 godina vršio woke agendu, pederizirao djecu i oskvrnjivao zapadnjačku kulturu

ILI

2. Da ste popušili priču najvećih kriminalca, ratnih zločinaca, silovatelj, pedofila i maloumnika, koju su vam prodali baš zato da - se jebeno okoriste na vašoj kretenskoj naivnosti i gluposti?

Ili imaš neko drugo objašnjenje zašto Trump ulaže pare sa tipom koji je bio čelo Woke Agende?

(Inače, apsolutni svi filmski kritičari se slažu da kinematrografija i TV nikad nisu bili konzervativniji i da nikad nije bilo manje sexa na ekranima)

15 godina
wyks kaže...

Meni nije jasno što Daily Wire dijeli otkaze, Jeremy Boreing i Shapiro su najavljivali kako će pomesti Hollywood, skinuti Židove i staviti - sebe - na tron filmske umjetnosti, tada su još to zvali SJW Hollywood, izraz "woke" nije bio u modi. Critical Drinker koji inače ne gubi vrijeme na razne neovisne produkcije im je nahvalio radove, skupili su financijere, po komentarima se činilo da je publika gladna takvog sadržaja, školske pucačine i westerna s konzervativnim vrijednostima ili što onaj jedan prije reče "daj povijesno ispravnog kršćanskog Zeusa". Na kraju Boreing bježi glavom bez obzira, Ben dijeli otkaze, a ciljanoj im publici ne pada na pamet izdvojiti jedan cent za njihova djela nego radije gledaju biološki i povijesno krivo pigmentirane morske sirene i starogrčke satire i onda beskonačne jubito rantove oko toga premda im se nudi roba koju traže, no oni ju uporno odbijaju.

18 godina

A evo da budemo malo bliži nama i razumu, jer mi se neda baš o jadnicima sa YouTubea jer neonacisti i homofobi svako malo izbace nekog retardiranog kretena kao svog šampiona, a radije bi hrđavim šiljkom kopao oči nego saznao ime i pogledao tog nekog 457og po redu isprtka koji drka na dječije crtiće. 

Kako je moguće da su stranke na vlasti dobile izbore na račun sigurnosti granica i suverenizma, a sad kad se pokazalo da nam je granicu de-suverenizirao svatko tko je htio (ono kad su i Bosanci zaustavili te kamione i poslali ih nama) - JEBENI SABOR JE I DALJE NA LJETNOJ STANCI?

Jer je sve to laž da kreteni koji gledaju kretene vrše tvoju borbu za tebe dok ti ne osiguraš debele krave. A kad ih osiguraš - koga onda boli kurac za woke agendu? To kažeš par puta da se raja narajca opet i hajmo dalje jebat djecu.

Tako i ovo, Trump je u godinu dana zaradio više love nego u prijašnjih 79. 

Što će mu onda više neki jadnik sa YouTubea koji ne zna guzicu obrisat?

I što će tim neonacistima sad jedan kreten Shapiro, kad će imati Paramount+CBS+CNN+HBO+WB? A i Ellison je veći židov od Shapira.

Ali pazi 10 jebenih godina se priča o woke agendi koja siluje djecu - a to propagiraju Trump - Epsteinov pajdo i Musk - Epsteinov pajdo. 

Kao da slušaš tipa o katoličanstvu koji te straši ljudima koji oskvrnjavaju boga, a on na oltaru mlati kip majke božije kurcem - i ti slušaš pokorno i onda oštriš vile.

A što se tiče filmova? Umjetnost se ne može kupiti novcem. Evo što spriječava Muska da uloži 250 milijuna u Odiesju kao Nolan i zaradi 1,2 milijarde? Pa to bi mu bilo unosnije od ijednog biznisa.

16 godina

Ajmo 'vako: sinoć pogledao cam snimku Odiseje sa španjolskim titlom (začuđujuće, iznenađujuće dobru. otić ću ga pogledat i u kino, u imaxu).

Kao poznavatelj i ljubitelj grčke mitologije, nemam primjedbi. Mislim da bi i sam Homer (da je uistinu postojao) odradio par dramaturških intervencija u smjeru jedinstva mjesta vremena radnje i tako to. Nije bilo velikih lutanja, a i redoslijed Odisejevih iskrcavanja nije toliko bitan (ono, ka, Lestrigonci i sl. kao i činjenica da se priča o kiklopu poteže po raznim stranama, ima je i 1001 noć).

Za početak, akonto grčke mitologije, crnaca i trojanskog rata, mutavim idiotima poručujem samo jednu riječ: Memnon. Pa guglajte.

Akonto filma u globalu: mili moji, niste vi gledali razne kozare neretve sutjeske. Okupacije u dvaesšes slika. Ili barem Plavog vojnika, di plave bluze mačevima režu trbuhe trudnim indijankama. Realizam do grla. Tako da, film je mila majka. Prikaz nasilja ublažen do jaja. Da vas ne bi uznemiravalo. Stoga vas sad uznemirava što je Sinona glumila trans osoba (dežurni dušebrižnici izje*aše i šefa i stanicu kako Ahileja glumi transić, Ahileju ni traga / napose njegova veza s Patroklom). Što su Helena i Klitemnestra crnkinje (A di piše da nisu?)? Nitko nikog nije naguzio, al ste se uz*ebali oko grka pedera. Mimozice. Znaš kako se kaže... kome smetaju pederi... i zašto...

Inače, lamentiranje o filmskoj umjetnosti od strane ljudi kojima su filmovi o superjunacima vrh: neprocjenjivo (ovdje ne trpati Burtonovog Batmana koji spada u art, kao i Phillipsov Joker).

Film je dobar, i kako je kolega ranije reka za Muska, aj snimi ti film pa još i zaradi...

P.S. Matt je dobar, ali bio je dobar i Bekim...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2026 13:34 (Punti).

5 0 hvala 1
4 godine
Punti kaže...

Ajmo 'vako: sinoć pogledao cam snimku Odiseje sa španjolskim titlom (začuđujuće, iznenađujuće dobru. otić ću ga pogledat i u kino, u imaxu).

Kao poznavatelj i ljubitelj grčke mitologije, nemam primjedbi. Mislim da bi i sam Homer (da je uistinu postojao) odradio par dramaturških intervencija u smjeru jedinstva mjesta vremena radnje i tako to. Nije bilo velikih lutanja, a i redoslijed Odisejevih iskrcavanja nije toliko bitan (ono, ka, Lestrigonci i sl. kao i činjenica da se priča o kiklopu poteže po raznim stranama, ima je i 1001 noć).

Za početak, akonto grčke mitologije, crnaca i trojanskog rata, mutavim idiotima poručujem samo jednu riječ: Memnon. Pa guglajte.

Akonto filma u globalu: mili moji, niste vi gledali razne kozare neretve sutjeske. Okupacije u dvaesšes slika. Ili barem Plavog vojnika, di plave bluze mačevima režu trbuhe trudnim indijankama. Realizam do grla. Tako da, film je mila majka. Prikaz nasilja ublažen do jaja. Da vas ne bi uznemiravalo. Stoga vas sad uznemirava što je Sinona glumila trans osoba (dežurni dušebrižnici izje*aše i šefa i stanicu kako Ahileja glumi transić, Ahileju ni traga / napose njegova veza s Patroklom). Što su Helena i Klitemnestra crnkinje (A di piše da nisu?)? Nitko nikog nije naguzio, al ste se uz*ebali oko grka pedera. Mimozice. Znaš kako se kaže... kome smetaju pederi... i zašto...

Inače, lamentiranje o filmskoj umjetnosti od strane ljudi kojima su filmovi o superjunacima vrh: neprocjenjivo (ovdje ne trpati Burtonovog Batmana koji spada u art, kao i Phillipsov Joker).

Film je dobar, i kako je kolega ranije reka za Muska, aj snimi ti film pa još i zaradi...

Hvala na osvrtu. Iako sam i sam imao primjedbe, film je odličan i jedva čekam da iziđe na Blu-Rayu. 

17 godina

Dobar film, ali za nolanov film ocekivao nekako vise. Nije mi najgori nolanov film ali pri dnu kao tenet. Jednostavno fali ono nesto™. Jeli ritam, glavni glumci, muzika...? Neznam ali nesto mi ne stima. Kada pogledam opet mozda mi se razbistri. Mozda nisam bio u "dobroj formi" za gledanje.

Glavni glumci, sve bi mijenjao. Ovi navodno "agenda woke" glumci, svi top odradili posao. Nebi mijenjao. 

Woke dusebrzinici bi trebali popiti terapiju i ostaviti normalne ljude na miru. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:42 (konjRR).

3 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice