Ima još koji meme od Ahileja? Možda ga Zeus maltretira u međuvremenu kroz petu koja nije bila uronjena u čarobnu vodu.
Critical Drinker je predvodnik MAGA "antiwoke"vala youtuberskih kričitara koji ocjenjuju filmove, serije i igre isključivo kroz prizmu koliko "woke" elemenata ima ili nema. Ocjena se obično donese već kad izađe prvi trailer i hejt održavaju skroz do izlaska. Npr, Supergirl je izašao pred dva tjedna, a ima 5 videa o filmu od kojih su 3 izašla mjesecima prije filma. Svi naravno već u thumbnailu napucani hejtom i negativom.
Poslovni model je odličan, ako nas je nešto internet naučio je da ljudi više klikaju na sadržaje koji ih bejtaju negativom i koji podupiru njihov svjetonazor.
Pogledao sam dosta njegovih videa i nisam čuo ni jedno zanimljivo zapažanje niti trunku neke nijanse u kritici kakvu imaju pravi kritičari. Zna imat dobre quipove kao i Honest Trailers, al to nema veze s kvalitetom samog filma.
Da se razumijemo - vrlo inteligentan lik koji bi mogao raditi prave kritike al to nije toliko profitabilno ovih dana. Umjesto toga je odlučio Trumpovu retoriku primjeniti na industriju zabave.
Jedino me pozivno iznenadio u recenziji Snjeguljice gdje je priznao da Rachel Zegler nije najgori dio filma (il je najbolji, ne sjećam se)... Kad smo kod toga, nabrojao sam barem 13 videa posvećenih tom filmu i njoj.
Jedino me pozivno iznenadio u recenziji Snjeguljice gdje je priznao da Rachel Zegler nije najgori dio filma (il je najbolji, ne sjećam se)... Kad smo kod toga, nabrojao sam barem 13 videa posvećenih tom filmu i njoj.
2008a - Ekipa, novi Nolanov film je okej, nije remek djelo, ali je dobar film
- Horda balavaca koja je u životu pogledala samo Dark Knight oštri vile, pale lomaču i viču kao bijesni zombiji sa vuvuzelama NOLAN JE BOG KINA FILMA HIT LEĐER JE BOG OTAC GLUME ĐOKER JE BOG
2026a - Ekipa, novi Nolanov film je okej, nije remek djelo, ali je dobar film
- Horda balavaca (koja je sad starija točno 18 godina) koja je u životu (i dalje) pogledala samo Dark Knight (i Jokera) oštri vile, pale lomaču i viču kao bijesni zombiji sa vuvuzelama NOLAN JE WOKE LEFTARD PEDOFIL SEKTA TOMAŠEVIĆ
Jebote kad sam ja bio mlad milijun mladih muškaraca se sa milijun mladih žena jebalo po ulicama Berlina na Love paradi, milijun mladih muškaraca se sa milijun mladih žena jebalo na Rock in Rio, a danas milijuni mladih muškaraca zahtjeva da svi glumci u filmovima budu mišičavi, nauljeni muškarci i gledaju 13 videa kritika o Snjeguljici.
Sunce ti jebem, horde 40godišnjaka gleda kritke o Snjeguljici.
Ha ha ha
moja baba je govorila, s kim si takav si 
- Horda balavaca koja je u životu pogledala samo Dark Knight oštri vile, pale lomaču i viču kao bijesni zombiji sa vuvuzelama NOLAN JE BOG KINA FILMA HIT LEĐER JE BOG OTAC GLUME ĐOKER JE BOG
- Horda balavaca (koja je sad starija točno 18 godina) koja je u životu (i dalje) pogledala samo Dark Knight (i Jokera) oštri vile, pale lomaču i viču kao bijesni zombiji sa vuvuzelama NOLAN JE WOKE LEFTARD PEDOFIL SEKTA TOMAŠEVIĆ
Jebote kad sam ja bio mlad milijun mladih muškaraca se sa milijun mladih žena jebalo po ulicama Berlina na Love paradi, milijun mladih muškaraca se sa milijun mladih žena jebalo na Rock in Rio, a danas milijuni mladih muškaraca zahtjeva da svi glumci u filmovima budu mišičavi, nauljeni muškarci i gledaju 13 videa kritika o Snjeguljici.
Tadašnjim milijunima muškaraca se nije na svu silu i na sve strane guralo niz grlo woketardizam. Prvo su uništili zabavu na velikim ekranima, sad na malim ekranima, gaming industrija je neprepoznatljiva na istu tu tematiku. Studiji koji su bili bog i batina unazad 15god, sad su neprepoznatljivi. Ko što jedan nolan koji je snimio the prestige(po meni najbolji njegov film), i ovaj nolan tu, nema veze jedno s drugime, zamjenili su ga s gušterom.
Tadašnjim milijunima muškaraca se nije na svu silu i na sve strane guralo niz grlo woketardizam. Prvo su uništili zabavu na velikim ekranima, sad na malim ekranima, gaming industrija je neprepoznatljiva na istu tu tematiku. Studiji koji su bili bog i batina unazad 15god, sad su neprepoznatljivi. Ko što jedan nolan koji je snimio the prestige(po meni najbolji njegov film), i ovaj nolan tu, nema veze jedno s drugime, zamjenili su ga s gušterom.
Muškarcima koji su jebali žene i ženama koje su jebale muškarce na slikama dolje nije smetalo što se pored jebu dva tipa ili dvije žene, dapače možda su pali i veslački turniri - četverci, a vjerojatno i koji osmerac, sa i bez kormilara pa na pariće u pauzi. Nego su uživali u životu, imali su plave kose i sigurno ih je bolio kurac kako od jebanja tako i za dječije filmove.
Samo je vama u jednom trenutku postalo bitno kako izgleda muškarac na filmu - a kao niste homoseksualci - i počeli ste gledati dječije filmove - koji su uvijek imali "woke" poruku, tamo još u 30ima.
Misliš li da je ovaj sa zadnje slike u plavoj suknji gledao 14ti po redu video zašto je Snjeguljica woke leftard ili je vjerojatno tu večer pojebao ove dve pored? Oh ne ova jedna ima plave pletenice sigurno je ona kriva za Snjeguljicu!
jebote ovo je bilo prije skoro 30 godina, vi danas raspravljate o Snjeguljici
Muškarcima koji su jebali žene i ženama koje su jebale muškarce na slikama dolje nije smetalo što se pored jebu dva tipa ili dvije žene, dapače možda su pali i veslački turniri - četverci, a vjerojatno i koji osmerac, sa i bez kormilara pa na pariće u pauzi. Nego su uživali u životu, imali su plave kose i sigurno ih je bolio kurac kako od jebanja tako i za dječije filmove.
Samo je vama u jednom trenutku postalo bitno kako izgleda muškarac na filmu - a kao niste homoseksualci - i počeli ste gledati dječije filmove - koji su uvijek imali "woke" poruku, tamo još u 30ima.
Misliš li da je ovaj sa zadnje slike u plavoj suknji gledao 14ti po redu video zašto je Snjeguljica woke leftard ili je vjerojatno tu večer pojebao ove dve pored? Oh ne ova jedna ima plave pletenice sigurno je ona kriva za Snjeguljicu!
8
Na krivom mjestu kmečiš ko i ta manjina koju podržavaš, a oni sami nemogu svoje ništa stvoriti jer previše neotkrivenih dijagnoza imaju, pa samo znaju uništavati iz mržnje ono što je iz nekakve strasti, entuzijazma, ljubavi, nazovikakogodhoćeš davnih dana stvoreno.
Itaj "muškarac" u novom nolanovom filmu, je sve, samo ne muškarac.
8
Na krivom mjestu kmečiš ko i ta manjina koju podržavaš, a oni sami nemogu svoje ništa stvoriti jer previše neotkrivenih dijagnoza imaju, pa samo znaju uništavati iz mržnje ono što je iz nekakve strasti, entuzijazma, ljubavi, nazovikakogodhoćeš davnih dana stvoreno.
Brate, na ovom i na nekoliko prije i nekoliko festivala poslije prošlo je sigurno 10-20 milijuna ljudi od kojih većina danas ima djecu, a možda neki imaju i unuke. Rock in Rio oko 15 milijuna.
Ja ne kmečim oko ničega, danas sam ugradio 60m2 izolacije, sad idem popit par piva i laprdat po forumu. Sutra ću pregletat pa okrečit pa onda idem radit kupaonu i kuhinju. Pa ak završim do kraja mjeseca idem malo kod frendica i frendova iz amerike, švedske i njemačke u zadar, možda i mi napravimo Love paradu. Osim ako ofarbaju kosu u ljubičasto kao neki woke leftardi - onda ću se vrati kući i pogledat novu video analizu je li Snjeguljica ok ili smeće.
Ti si se uzjebo oko toga ima li muškarac na filmu dovoljno jake mišiće i je li film za djecu o maloj sireni i princezi dovoljno bijel.
8
Brate, na ovom i na nekoliko prije i nekoliko festivala poslije prošlo je sigurno 10-20 milijuna ljudi od kojih većina danas ima djecu, a možda neki imaju i unuke. Rock in Rio oko 15 milijuna.
Ja ne kmečim oko ničega, danas sam ugradio 60m2 izolacije, sad idem popit par piva i laprdat po forumu. Sutra ću pregletat pa okrečit pa onda idem radit kupaonu i kuhinju. Pa ak završim do kraja mjeseca idem malo kod frendica i frendova iz amerike, švedske i njemačke u zadar, možda i mi napravimo Love paradu. Osim ako ofarbaju kosu u ljubičasto kao neki woke leftardi - onda ću se vrati kući i pogledat novu video analizu je li Snjeguljica ok ili smeće.
Ti si se uzjebo oko toga ima li muškarac na filmu dovoljno jake mišiće i je li film za djecu o maloj sireni i princezi dovoljno bijel.
Nisam se uopće oko toga uzjebao, nego to si ti među prvima spomenuo. To je samo jedna od posljedica/rezultat woketardizma koji se gura niz grlo nasilno zadnjih 10-ak godina. I onda se čude što film nije uspješan, neće nikada niti biti. Rađe ćemo sidney sweeney ić gledati kako mlati sisama i guzicom kolko god joj gluma bila loša nego pustiti debilima da dalje guraju svoju agendu.
Pazi na razinu estrogena, piva ti smanjuje testesteron. Uzmi cinka bisglycinata 15mg ujutro, možda ti nakon par mjeseci razbistri um pa prestaneš braniti bolesnike.
Sirotanovic kaže: ...
Uopće nije stran pederluk i pederasti (namjerna igra riječi) izgled u starih Grka.
Gajotres:
U muzeju seksa kažu da je u pitanju bila seks (podefilija/silovanje) maladih vojnika pod izgovorom uvođenjem u život odraslih i obuka. Dok su im žene bile zatvorene u kuće i bez ikakvih prava oni su išli u kupaonice silovati djecu/regrute".
Da grozno , ljepuškasti mladići u antičko doba su najebali isto kao i danas u zatvoru. Dok ono pederasty je više bilo kod bogataša koji su si mogli priuštiti muške mlade priležnice ili robove (baš nam je odvratna tema).
Nisam znao za ta grupna silovanja novaka , odvratno.
Ali pretpostavljam da se radi o pokazivanju dominacije , slično u doba Rima je bilo u tim visokim "bolesnim" krugovima da ovi na vrhu pokazuju svoju "dominaciju i muškost" tako što su javno na zabavama silovali mladiće. Dok su se jedino zgražali onom ludom rimskom caru što se oblačio kao žena i biroa ljude oko sebe i na funkciji po dužini alata , zato što je baš volio penis maksimus. I jedino što su se zgražali je bilo što je volio primati što je bilo njima kao da netko dominira nad tobom.
U odličnom filmu Alexander od Olivera Stonea ali dobra je samo ona verzija ultimativna ili director cut kako li se već zove, tamo je u par scena pokazano i grupno silovanje mladog vojnika na fešti i careva muška "konkubina" 🤮
A možemo pretpostaviti da curice nisu ništa bolje prolazile!
Tako da što se mi uopće čudimo Epštajnovim prijateljima kad se ljudi nisu promijenili, nažalost. Svi ti "polubogovi" (milijarderi) su takvi (ćas nekim normalnim iznimkama).
Možda redatelji u zadnje vrijeme previše ističu takvo ponašanje moćnika pa nam ispada da su svi u filmu gejmeri i pedofili.
Zamisli woke scenu Ahil i Odisej se kucaju jajima na zlatnom runu 🙄
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Pa u grčkim mitovima sve je puno muških "prijateljstava", čak iincestuoznih---
Ahlej i Patroklo...
A Heraklo je "šiljio" Jolaja, svog nećaka...
Pa u grčkim mitovima sve je puno muških "prijateljstava", čak iincestuoznih---
Ahlej i Patroklo...
A Heraklo je "šiljio" Jolaja, svog nećaka...
I dodatno kako je Helenu napravio Zeus dok je bio labud, nadam se da ćemo vidjeti historijski precizan prikaz muda labudovih. A kako su labudovi u jednom trenutku crni, ili ako se radi o australskom labudu koji je crn cijeloga života, sasma je moguće da je i Helena bila crna.
Sud u Ateni nije još odredio je li odnos Zeusa kao labuda i Lede bio sa pristankom ili je to bilo silovanje. Naime puno je slučajeva oko dotičnog pojedinca, sumnja se da je imao i otok i planinski resort, sve je obavijeno velom tajne koju skriva duboka država.
Da, Helena se izlegla iz jajeta....pa sad ak vam je ta žena zbog koje bi ginuli i jurišali na zidove Troje onda svaka čast 😂
hubris je to, kakva Helena...
Jebote od svog silnog pederluka, wokeizma kretenske amerike na kraju će Jackass biti film godine... 
Ponosan sam centrist i woke idioti si mogu Odiseju koja je ništa drugo nego woke agenda protiv bijelaca gledati dok im oči ne ispadnu.
Da su stavili azijata za ahila, svi bi se smijali. Da su stavili Azijatkinju za Helenu, svi bi se smijali. Jer slučajno su odabrane: jedna trans whatever osoba od 152 cm i 15 kg kao jedan od najvećih mitskih ratnika (i uzora ratnicima kroz povijest) i najcrnija crkinja kao, pazite sad ovo, najljepša žena na svijetu (prema priči).
Zašto recimo ne stavimo bijelkinju kao Moanu? To je ne ne. Ne smiješ dirati druge kulture i njihove mitove i priče. Neeeee samo europsku mitologiju treba izvrtati, kao i povijesni kontekst jer su samo bijelci zli i opasni. Svi ostali su cvijeće.
Toliko odvratan je postao taj holywood da je prava umjetnost naći dobar film gdje nam ne guraju abecednu agendu niz grlo.
Evo jednog dobrog članka na tu temu gdje su pitali ljude koji možda i znaju o čemu pričaju:
Prof Daniel Mendelsohn, whose translation of Homer's poem was published last year, said at the UK's Hay Festival in May that he was amusedby "all of these bros suddenly worrying about Greek literature". According to a report in The Telegraph, Mendelsohn said: "What's so funny is that Helen has the tiniest role in The Odyssey… so the debate is particularly silly." But he proposed that Nyong'o's casting was "consonant with the concern of the Troy myth, which is how to think about beauty… I think [Nolan's] choice of this very beautiful actress who happens to be African lands you squarely in the middle of a very old discussion."
"I wonder whether we have become inclined to treat mythological material as though it were historical material," Prof Susan Deacy, the author of The Greek Gods and Their Worlds, tells the BBC. "Yet the Odyssey is continually being reimagined, with pretty well every age producing its own Homer."
when Emily Wilson published her translation of The Odyssey in 2017, she was subject to what she has described as "misogynist trolling" for her modern wording, among other things. "I find it quite baffling. It's people who don't care about the poem, yet when it comes to this culture-war internet discourse, they perform anger about it and a protectiveness of it," she told Vulture this week. "It has to do with an idea of a totally stable notion of greatness and masculinity… Anything that challenges that interpretation of what ancient history is threatens their identity in terms of their gender and racial identities."
I to je najurnebesnije u svemu, ljudi koji u životu nisu pročitali nikakvo klasično djelo a kamo li da im je to nešto posebno važno i sveto (kao recimo Tolkienova dijela) brinu o čistoći interpretacije.
Još smiješnije od Odiseje je da su Snjeguljica i Mala sirena postala bojna polja gdje će mnogi desničar dušebrižnik položiti svoj život samo da obrani od kaljanja njima takvih svetih djela od woke agende.
Grčkog vojnika glumi cura sa krizom identiteta od cca 150 cm.
Atenu, skoro pa vrhovnu grčku božicu po kojoj je nazvan glavni grad, koja je prema mitu genijalni strateg, borac za pravdu, lijepog i autoritativnog izgleda - glumi je Zendaya, ženskica sa 2 vrste facijalnih ekspresija, koja u svakom filmu izgleda ko da joj je dosadno i jedva čeka otići doma.
Helenu, po priči najljepšu ženu u cijeloj Grčkoj glumi žena subsaharskog podrijetla i koja veze nema sa Grčkom niti Mediteranom. I još pritom glumi Klitemnestru koja po priči nije uopće blizanka Helene.
Grčke brodove trireme i bireme koje valjda svi znamo iz Age of Mythology i AC Oyssey, prikazani su ko brodovi niskog gaza i vikinškog izgleda.
Antička grčka nije bila sivo-smeđa, već je bila prepuna boja, od hramova, kuća pa do odjeće i oklopa.
I to samo iz trailera.
Grčka mitologija je nepresušan izvor priča, a toliko nezastupljena u modernoj filmskoj industriji i onda kad napokon naiđe neki ovakav film kojeg odradi cijenjen režiser, onda dobijemo ovakav ideološki proljev. Skroz nepotrebno i bez veze.
Uopće nije stran pederluk i pederasti (namjerna igra riječi) izgled u starih Grka.
grci su doslovno smislili seks.
kasnije su ga rimljani usavrsili i ukljucili zene u cijelu stvar.
Jebote od svog silnog pederluka, wokeizma kretenske amerike na kraju će Jackass biti film godine... 
Lista prikaza LGBTQ i drugih (rasnih/etničkih) manjina od 1980-2010.
Philadelphia
My Own Private Idaho
Chandlerov tata postaje trans žena / Rossova prva žena je gay.
Will & Grace
Mama i kćer Charliea Harpera su lezbijke
Winslowi
Cosby
Prince of Bel Air
Scrubs - dobar dio pozadinskih likova ima seksualne fetiše i/ili su gay, jedan je čak panseksualac
Spin City - jedan od glavnih likova je gay crnac
Birdcage - Robin Williams i Nathan Lane glume gay par koji "glumi" da su hetero kako ne bi radili probleme sinu koji ženi kćer konzrevativnog senatora kojeg glumi Gene Hackman. Film zarađuje skoro 200 milijuna na budgetu od 35mil
Matrix - mješavina kritike kapitalizma i odnosa prema LBTQ osobama, jer su kreatori trans
Bound - odličan neo noir - prvi film kreatora Matrixa
Brady Bunch filmovi - jako popularne nove verzije starijeg (također popularnog) sitcoma imali su gay likove
Batman Returns postaje queer klasik zbog prikaza "oslobođenja" Catwoman iz stiska groznog kapitalista u anti-heroinu u latexu.
Talented mr. Ripley - Jude Law, Matt Damon glume u napetom trileru o socio-ekonomskoj i gay
Mulan
Melrose Place
Ellen
My So Called Life
Star Trek TNG
Roseanne
Northern Exposure
Gilmore Girls
Golden Girls
NYPD Blue
Law and Order
Beverly Hills
Dawsons Creek
ER
Chicago Hope - glavni lik izlazi sa ženom za koju misli da je sestra njegovog prijatelja iz djetinstva pa ispadne da je to taj prijatelj samo trans.
Party of Five
Mad About You
Ally McBeal
Nash Bridges
The Drew Carey Show
Buffy the Vampire Slayer
Felicity
Boys don't cry
OZ
Law and Order SVU
Bad Girls
24
Dark Angel
Degrassi
Six Feet Under
Everwood
Firefly
The Shield
The Wire
NCIS
NIP/Tuck
One Tree Hill
Entourage
House
Lost
The L word
Rescue Me
Shameless
Veronica Mars
St. Elswhere
Scary Movie
I još 500-1000 primjera
Sa svime ovime ste odrasli, od remek djela TVa i Filmova do svakodnevnih serija koje su se vrtile na svim svjetskim i našim televizijama.
Ja bih čak rekao da je danas i manje toga, nemamo niti jedan sitcom sa crnačkom postavom a imali smo ih 4 uspješna na našim ekranima i još jedno 5-6 koji su bili ultra popularni u Americi.
Sve ste to gledali, sve se to vrtilo dan noć na našim televizijama i sve je bilo OK. Čak je i masa serija za mlade imala gay likove.
Svi smo gledali kako našem DOKTORU LUKI šefuje gej dr. Kerry koja se svaku drugu epizodu ljubakala sa onom vatrogaskinjom.
Evo ne znam kako smo zbilja preživjeli sa toliko pederluka. Svijet je valjda trebao implodirati 2006e
grci su doslovno smislili seks.
kasnije su ga rimljani usavrsili i ukljucili zene u cijelu stvar.
I pavijane! (baš gledam Stari Rim svaki dan po epizodu oko 20h na HBO3 :)
Evo ne znam kako smo zbilja preživjeli sa toliko pederluka. Svijet je valjda trebao implodirati 2006e
Ah evo jednog propagandista abecedne agende. Vjerojatno navijaš i za supresore hormona u djece i sve što ti trans i ostali bolesnici rade djeci.
I ne ne promičem ni podržavam ultra desne gluposti, nego je već i bogu i narodu dosta te američke boleštine koja se uporno želi svijetu nametnuti.
Došlo je do toga da se i LGB dio abecedne ekipe želi odvojiti od tog ludila i boleštine koje propagiraju osobe zelenih, ljubičastih i ininih boja kose. Osobe koje lupetaju da postoji više od 2 spola i koji tvrde da trans muškarci trebaju tampone jer menstruiraju.
Podržavam svačiju borbu za jednakost i slobodu, pa tako i gay i trans osobe. Ali u što se to pretvorilo u zadnjih 5-10 godina nije normalno. Jednostavno nije.
Evo jednog dobrog članka na tu temu gdje su pitali ljude koji možda i znaju o čemu pričaju:
Prof Daniel Mendelsohn, whose translation of Homer's poem was published last year, said at the UK's Hay Festival in May that he was amusedby "all of these bros suddenly worrying about Greek literature". According to a report in The Telegraph, Mendelsohn said: "What's so funny is that Helen has the tiniest role in The Odyssey… so the debate is particularly silly." But he proposed that Nyong'o's casting was "consonant with the concern of the Troy myth, which is how to think about beauty… I think [Nolan's] choice of this very beautiful actress who happens to be African lands you squarely in the middle of a very old discussion."
"I wonder whether we have become inclined to treat mythological material as though it were historical material," Prof Susan Deacy, the author of The Greek Gods and Their Worlds, tells the BBC. "Yet the Odyssey is continually being reimagined, with pretty well every age producing its own Homer."
when Emily Wilson published her translation of The Odyssey in 2017, she was subject to what she has described as "misogynist trolling" for her modern wording, among other things. "I find it quite baffling. It's people who don't care about the poem, yet when it comes to this culture-war internet discourse, they perform anger about it and a protectiveness of it," she told Vulture this week. "It has to do with an idea of a totally stable notion of greatness and masculinity… Anything that challenges that interpretation of what ancient history is threatens their identity in terms of their gender and racial identities."
I to je najurnebesnije u svemu, ljudi koji u životu nisu pročitali nikakvo klasično djelo a kamo li da im je to nešto posebno važno i sveto (kao recimo Tolkienova dijela) brinu o čistoći interpretacije.
Još smiješnije od Odiseje je da su Snjeguljica i Mala sirena postala bojna polja gdje će mnogi desničar dušebrižnik položiti svoj život samo da obrani od kaljanja njima takvih svetih djela od woke agende.
Šta je tebi rings of power remek djelo?
Jebeš mi sve ali poprilično sam siguran da smo svi na nekakav način prošli grčku i njezinu povijest i čak jebenu odiseju u povijesti/hrvatskoj u osnovnih 11/12god školovanja, a ima tu i ekipe koja je zabrij - završila faks. Ja sam išao u trogodišnju strukovnu školu pa su nas opet jebali s odisejom na hrvatskom.
Poprilično sam siguran da svi mi koji trenutačno seremo protiv woketardizma na ovom forumu smo 30-40+. Mi smo zapravo morali ići u školu i učiti, nisu nas roditelji držali ispod staklenog zvona i prijetili se nastavnicima ko mlađim woketarderima čiji rezultat dobiješ da se svim silama trude da svoj manjak karaktera liječe na totalno weird načine zastupanja psihičko nestabilnih osoba - i eto šta dobiješ, ubisoft, blizzard, activision, microsoft(xbox), itd(nedamisenabrajati dalje) uništeno, hollywood, nema smisla komentirati... Sve probleme koje su si stvorili možeš korijene problema naći na izvoru woketardizma
Ja sam u 55. i igram se od arkadnih automata. Igre su i dalje odlične, količina dobrih je ogromna. Kaj se filmova tiče samo su se prilagodili isplativoj publici, da u kina ne ide samo klinčadija snimalo bi se više ozbiljnih filmova. Wokeizam je prisutan u filmskoj industriji odavno...bijelci su nekad koristili crne i crvene farbe da bi glumili crnce i indijance...kako je drštvo sazrijevalo ti bijelci su zamijenjeni stvarnim crncima i indijancima. Išlo je to postepeno ali je išlo.
Danas se zahtjevaju kvote i prisutnost svih ili večine rasa i seksualnih orijentacija, to se pravda ravnopravnošču, različitim tržištima i dodvoravanju tim tržištima itd. Ima tu opravdanih razloga ali ima i besmislenih gdje se "povijesno" neki lik zamijeni drugom rasom ili spolom.
Sad birajte, stvarno dobar film i ignoriranje takvih pojava tj. nedopuštanje samom sebi da ti to pokvari doživljaj ili vježbanje tolerancije, ili gledanje Uve Bolla kao vrhunskog filmša. Ja biram ovo prvo jer izađe možda desetak meni vrijednih novih filmova godišnje. Ovo je jedan od tih , ne mora biti savršen samo nek imam onu iskru iz mladosti kada dolazi nešto napeto u kino.
Isti medij objavio ovaj clanak o Moani i ovaj clanak o Odiseji. Dakle jako im je bilo bitno da paze na polinezijsku kulturu u Moani, ali za Odiseju je dobro da je woke i da nije odana grckoj kulturi. Nikome nije cudno kako su uvijek napada kultura i povijest Europljana i krscana, a za svaku drugu kulturu se ne smije reci nista negativno i svaka druga kultura se treba prikazati u najboljem mogucem svjetlu? Mislim mozete vi tvrditi da su danasnji muskarci i ljudi ovakvi / onakvi itd, ali to ne mijenja cinjenicu da se ovakve stvari realno guraju kroz film, serije i glazbu. I mislim da to ljudima smeta, jer na neki nacin to shvacaju kao i napad na sebe jer nas kultura, povijest i religija oblikuju i utjecu na to kakve smo mi osobe, cak u vecoj mjeri nego sto mi sami mozda spremni priznati.
Svijet se mijenja. Stalno.
Što kaže wys nekad su bijelci potamponirani pastom za cipele glumili crnce.
Nekad žena nije smjela pokazati bedro (niti danas ne smije u nekim dijelovima svijeta i zapadnjačka kultura koje ste dio to osuđuje) i to vam je normalno. Jer ono što je danas je normalno, ono što je jučer je nazadno, ono što je sutra je nakaradno...
Dobro kažu, nitko u životu pročitao ta djela nije, ali su ista odjednom jaaako bitna kad su unutra crne grkinje. jer svi znaju daprije par tisuća godina nije bilo crnaca, LOL.
Mene bi bilo sram da sam tako malen.
Postoji razlozi zašto se ta agenda gura i ti razlozi nisu glupi niti se tiču LGBTQXYZ osoba.
Pogledajte oko sebe: svi govorite engleski. Kada pričam s englezima čude se kako govorim pet jezika (ne govorim, tečno govorim tek dva, treći je OK, na četvrom se mogu sporazumjeti ako baš moram a peti mi je želja naučiti samo nema se vremena).
Osim što dolazim iz područja gdje je gramatika zahtjevna i jezik složen, doslovno sam BOMBARDIRAN engleskim jezikom. Kao i moja kćer, kao i njene frendice u školi, kao i sva druga djeca. Ono što oni vide na TV-u je istina. S tim rastu, to prihvaćaju, to im je normalno.
Normalno je da se Moana (pardon, Vayana) bori protiv goruće planine i pobijedi ju. Osobno mislim da su to poruke koje su dobre za djecu. U ovom šupku svijeta kojeg zovemo domovinom toliko nas sprcaju u mozak s glupostima da dok krenemo u svijet nemamo osjećaj da se išta može. Vani nemaju taj problem. A problem nije u njima, problem je u nama.
Zapravo je fascinantno da jedna kultura toliko jaka uopće ima snage boriti se protiv vlastitih stereotipa. Po mnogo čemu mogu pljuvati po zapadnjačkoj kulturi ali po borbi za ljudska prava i jednakost ne.
Vama je problem ženski Ahil. Meni nije. Niti crnkinja Helena. Neka i male crnkinje imaju svoje heroje. Neka znaju da mogu napraviti razliku, da mogu mijenjati svijet, da mogu nekome nešto značiti. Jer mogu.
I neka male bjelkinje znaju da male crnkinje to mogu. Neka kad vide djevojčicu ne vide osobu crne boje kože nego osobu. Točka. To dan danas nisu lake niti jednostavne stvari i kad si na pravoj strani štapa ti je lako ignorirati cijelu priču.
Imate li djece? Planirate li imati djece?
Koliko možete biti ignoranti, retardi, idioti?
Koliko vam može ne biti stalo?
Koliko možete biti sebični?
Hoće li vas boljeti kada vam dijete naleti na neku prepreku koja nije realna, nego društveni konstrukt? Ili vi postavljate te prepreke?
Zar je tako **jebeno** teško prihvatiti da društvo može biti bolje?
Cijeli život gledate u slikice bijelih-kao-sir Grka iz antike da mislite da je to jedina Prava istina™.
P.S. Grci nisu bili pederi. Ni gejevi. Kultura antičke Grčke nije današnja kultura.
Grci su vjerovali da se muškost širi sjemenom i u seksualnim odnosima su zapravo dva muškarca postajali "više muški".
Ne znam to iz razloga što sam sociolog ili antropolog, već iz razloga što pričam s ljudima (ovo gore sam konkretno naučio od sociologa koji je - gej. Zamisli!).
Pričajte s ljudima. Ali ne uvijek s istima. S različitim ljudima. Ili bolje nemojte, jer naučiti ionako nećete ništa, jer da možete već bi naučili.
Mene bi bilo sram da sam Tako Jebeno Malen.
Oh hell nah bruh, zadovoljan sam s svojih 183cm.