Odgođeno glasanje o Chat controlu, još ima nade za

poruka: 36
|
čitano: 10.034
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odgođeno glasanje o Chat controlu, još ima nade za".
14 mjeseci
Re: Odgođeno glasanje o Chat controlu, još ima nad
gpd: "BigTech i Ujak te nadziru i kontroliraju na internetu, htio to ili ne.

To su neke od ovozemaljskih životnih činjenica".

To ne bi trebala biti činjenica nikako (iako je tako).
To su do nedavno bile teorije zavjere.
To pod hitno treba promijeniti, a Europa bi se trebala otrgnuti od utjecaja i špijuniranja od strane Ujke.
Ostvarivati dobar odnos s Ujkom ali bi se trebala osamostaliti i birati svoj put.

Ta nismo ušli u EU da bi bili kolonija trećoj strani.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
18 mjeseci

Taj chat control je samo bacanje prašine u oči, odavno se sve nadzire i prati, pa ovakvi zakoni samo obmanjuju narod da misli da ima privatnost koja je sada ugrožena.

Mikrofoni i kamere na smartphonu kao i na laptopu su stalno aktivni, iako ne bi smjeli biti.

Koliko puta vam se dogodilo da nešto pričate u društvu, a kasnije vam nude videa i oglase povezane s tom temom o čemu ste pričali?

Smartphone je uređaj za nadzor i praćenje i na njemu stalno sve radi, čak i kad je navodno ugašeno, tako da tu nema nikakvog govora o privatnosti.

Zuckerberg je još prije 10 godina lijepio traku preko mikrofona i kamera, a on ipak malo više zna od prosječnog čovjeka:

https://www.bbc.com/news/technology-36596070

Sanader je još davne 2008. godine vadio bateriju na dumb phonu jer mu je to netko savjetovao.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vlasnik-marcellina-konobari-su-mi-rekli-da-sanader-skida-baterije-s-mobitela/2124775.aspx

1 0 hvala 0
15 godina
Batista kaže...
bus kaže...

Btw. Kako nadzirati kriminalce, mafijaše i one koji koriste te blagodati sto se mogu dobro sakriti iza tehnologije 🤔

Hah, da se hoce stat na kraj kriminalu, stalo bi se i bez ovakvog pokusaja kompletnog nadzora...

Problem je sto veliki kriminalci su isprepleteni sa politikom te se otkucavaju i hapse sitne ribe te trenira strogoca na onim najmanjim pacijentima...

Kriminalci poput nasih, Berosa, Banozica - dzabe ti svi dokazi dok ga sustav tretira kao povlastenog...

Budimo realni i prestanite sr@t kako je ovo za opcu dobrobit...

Ne mislim na ove nase, nego recimo ove sa drogom, i takvim kanalima...

5 mjeseci
protjeran
Novice kaže...

Je to onaj čiji otac (ili je to on, ili su oboje?) koji ubija nevinu djecu ili čitave gradove kada nije po njegovom?

Ne, nego je onaj koji sudi onim narodima (uključujući i svoj vlastiti) koji čine najodvratnije, besmislene grozote - koji piju iz čaše kaosa i time uništavaju kreacijski red. Kad ih nebi ima tko zaustavit, sav život bi doša svom kraju, još davnih dana. Hobiji takvih su uključivali te i dalje uključuju: štovanje zloduha (koji mrze ljude), štovanje neživih stvari (zahvaljivanje komadu drva, kamenu..), tiransku vladavinu, vladavinu laži i obmane - sveobuhvatna korupcija, vještičarenje (bacanje uroka na druge, manipulacija lažnim proročanstvima i drugo), silovanje i pedofiliju, prinošenje ljudskih žrtava - velikih i malih, kanibalizam i lov na ljude. Jeli to dovoljno ili moram dalje navodit? 

Gajotres kaže...
A najgore od svega ne zna ni vlastitu vjeru.

Ako je tako, zašto me još nisi podučio mojoj vjeri, mom svjetonazoru? Šta čekaš?

Novice kaže...

Zašto svaka društvena tema mora imati vjerske elemente. Neka je to privatna stvar pojedinca super, ali pobogu društvo je puno šire od tih ljudi. I mi koji vjerujemo u pink unicorn that shits rainbows se držimo za sebe.

Zato jer svi iole značajni događaji, imaju izvor u duhovnosti; Kako na nebu, tako i na zemlji. Kako gore, tako dolje. Danas se taj princip može primijetit bolje nego ikad ranije - ako se želi vidit, čut i naučit, jer je upravo u tijeku drevno proročanstvo, dano po proroku Danijelu (Danijel 12:4): "A ti, Danijele, šuti o ovim riječima i zapečati ovu knjigu sve do vremena svršetka; i mnogi će tumarati, i znanje će se umnožiti.”

Imaš slobodu da istražuješ i izučavaš sve - od nevažnih stvari do onih najvažnijih, i sve između toga. 

Bez upoznavanja duhovne sfere, iznimno kompleksna stvarnost se ne može razumijet i čovjek se ne može obranit od zla, ne može prosperirat, jer je time u velikom, dvostrukom hendikepu. Nije lijepo bit rekvizitom u Satanovom kazalištu te na prijevaru sudjelovat u njegovim bolesnim predstavama - socijalnim eksperimentima.   

0 0 hvala 0
17 godina
Napon kaže...
Gajotres kaže...
A najgore od svega ne zna ni vlastitu vjeru.

Ako je tako, zašto me još nisi podučio mojoj vjeri, mom svjetonazoru? Šta čekaš?

Pa jesam na par topicka već ali mi ne odgovaraš ili me ne znaš me tagati. Ako hoćeš nekoga tagati @i počneš pisati nick. Ovo sam slučajno vidio da si me spomenuo. Dakle @+ Gajotres 

Sad je pitanje jel ti treba nešto iz Biblije rastumačiti ili opčenito vjera i kako je moguće da su katolički, protestantski, pravoslavni, muslimanski bog različit i jedini ispravni dok su svi drugi nevjernici i slične budalaštine. 

Makar po meni je bolje otvoriti neki dedicirani topick za to nego da nas smaraš (obožavam ovu rijeć) na svakoj temi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2025 14:25 (Gajotres).
12 godina
Mael kaže...

Slažem se da Hrvatska ima benefite od EU-u, ali molim te objasni kako je to EU uvela reda kod nas?

I dalje je krivosuđe apsolutno isto kao i prije, i dalje je zdravstvo kao prije - pardon, još je gore nego što je bilo... i dalje je školstvo teška banana.

Na koji način se uvelo red u Hrvatsku? 

ne bi vjerovao (vidim da i ne vjeruješ), ali malo reda je ipak uvedeno

krivosuđe niti približno (a kamo li apsolutno) nije isto kao nekada, pa tako niti ostali segmenti države

recimo, međunarodni sud pravde dosta je puta izazvao promjenu zakona i podzakonskih akata, isto kao i praksu (znam da to ne ovisi o eu, ali na isti način i eu ima mehanizme kojima mijenja neke stvari kod država koje su friške članice ili su pred pristupanjem)

ovršni sustav značajno se promijenio, pa te više ne pljačkaju kao prije 20-ak godina (sam nešto malo manje i malo manje bezobrazno, ali opet su se neke stvari dosta popravile)

neki javni natječaji su pod direktnom paskom eu istražitelja i smanjuje se korupcija, posredno se ta praksa prenosi i na natječaje koji nisu direktno pod eu 

ima toga dosta što je posljedica 'uvođenja reda' od strane eu, može se nekom činiti da se apsolutno ništa nije promijenilo, ali jest itekako bez obzira što prostora za napredak i dalje ima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice