Obsidian - višeplatformska mobilna baza znanja koj

poruka: 1
|
čitano: 3.200
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Obsidian - višeplatformska mobilna baza znanja koj".
11 godina
Obsidian - višeplatformska mobilna baza znanja koj

Pokušavam ga koristiti već neko vrijeme, ali malo me koći činjenica da ga se ne može koristiti preko preglednika. Barem ne u besplatnoj varijanti. Recimo, ako želim na tuđem računalu, ili poslovnom provjeriti svoje bilješke u Obsidianu, trebao bih prvo staviti podatke na neki cloud, pa ih onda povući na željeno računalo i na kraju na tom računalu instalirati Obsidian. Bilo bi super da za Google Drive postoji online Obsidan uređivać pa da se sve može raditi preko browsera.

Ja za sada rješavam problem sa platformom Syncthing. Za ovo nikad ne bih niti čuo da nisam počeo korisiti Obsidian. Radi se o platformi koja sinkronizira mape na više računala bez da ih sprema u cloudu i sve se odvija kriptirano. Znaći, nešto slično Whats Appu samo za datoteke. Naravno, da bi se sinkronizacija mogla odvijati oba uređaja moraju biti spojeni na internet.

Još malo o Obsidianu. Nedavno su uveli i canvas (platno) na kojem možete stavljati bilješke i crtati veze između njih. To mi se čini dosta korisnim za stvaranje mentalnih mapa.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice