Svakoj budali njeno veselje.
O kontroverznoj cijeni PlayStationa 5 Pro oglasio
- poruka: 90
- |
- čitano: 13.190
- |
- moderatori:
vincimus
1030€ ako želiš konzolu + bd drive + stalak + 1 godina osnovne pretplate za online
super je ta ideja....
znaci, tko nema nikakav ps, prvo kupi obicni ps 5 za 500e, onda se kvalificira kao power user kome treba nadogradnja, proda ga za 350e rabljenog za 2 dana, nadoda "samo" 500e i voila - ima ps5 pro
maykeimganabiyem, prije su se barem trudili dati neko objasnjenje kad nas prave budalama, sad se vise ni ne trude.....
Eto, ljudi su se žalili da je PSVR2 skuplji od konzole pa su riješili taj problem.
Jel sad odjednom povoljniji? :P
Ovo je trebala biti cijena obicne verzije i prodavali bi se ko vruce kifle. Zasto? Skalperi su ih uspjesno preprodavali po vecim cijenama i zaradjivali na razlici sve do prije godinu dana.
Sad se svi iscudjavaju cijeni, a voljni su platiti skalpere. Bolje da je razlika isla u dzep Sonyu, skuzili su i oni to.
TLDR; sastavite si racunalo i kupite Joystick, steam big picture mode i vozi.
Eto, ljudi su se žalili da je PSVR2 skuplji od konzole pa su riješili taj problem.
Prije mjesec-dva u UK i USA su prodavali PSVR2 praktički badava. EU i ostatak svijeta nisu nikad dobili taj popust.
U rangu onoga, pa što ako je facelift XY auta poskupio s 25 na 35 tisuća eura. Zamišljeno je da postojeći prodaš (no shit Sherlock). Uglavnom nek si samo imaju i uopće nije stvar u (ne)imanju; dati preko 900eur sa BD-om/stalkom za konzolu koja i dalje bude neke igre vrtila u 30fps-a je baš ono, da se čovjek zapita jel ga radi Sony ili Apple.
Prije mjesec-dva u UK i USA su prodavali PSVR2 praktički badava. EU i ostatak svijeta nisu nikad dobili taj popust.
Mislim da nisu rijetki slučajevi da samo USA (i povremeno UK) dobiju popuste koji u EU nikada ne dođu...
A u vezi članka... Imao sam PS4, upgrade-ao ga na PS4 Pro i mogu reći da ne vidim apsolutno nikakvu razliku... U nekim igrama više trave ima i najveća razlika je što može snimati u 1080p umjesto 720p što je "običan". Osim toga nisam primjetio. Glavni motiv upgrade-a mi je bio PSVR, prilično mutna i zrnata grafika. Kao bolje je na PS4 Pro, veća rezolucija... no u praksi nisam vidio da je nešto bolje...
Tako da poučen PS4 -> PS4 Pro iskustvom nemam apsolutno razloga za upgrade...
Nego šta... a samo grafička tog ranga košta kao PS5 Pro
Nisu ništa ni za ps5 napravili za psvr igre.
Sve isto ko na base ps4
rx 7700 xt je oko 500€. Još dodaš 500€ i složiš ostatak konfe. Znači oko 200€ više, a imaš PC koji nema zen 2 smijuriju unutra
rx 7700 xt je oko 500€. Još dodaš 500€ i složiš ostatak konfe. Znači oko 200€ više, a imaš PC koji nema zen 2 smijuriju unutra
na švapskom amazonu uzmeš 7800xt za 515 eura...
meni je samo žao našeg forumaša, koji je, ogorčen cijenama, zaplanirao preći na konzolu
ovakve cijene konzola nekako mu sjebaju planove, više mu se isplati kupit novu grafu, procesor mu je i sad već jači
Cijena je suluda za čitav "bundle". Ali sjetimo se da su neki za bazni PS5 u vrijeme korone od scalpera ( pa i u Hrv. )
plaćali konzole po 1-2k. Nažalost ljudima koji su igrali/imali PS4 pa i sam PS5 od početka ovo neće biti zanimljivo.
Barem osobno ne vidim ništa na pomolu zbog čega bi se odlučio na upgrade konzole, bez daljnjeg najsiromašnija
generacija konzole, samo prepakiravanje remake-ova i remastera, svega par hvale vrijednih igri/ekskluzivi. O PS6 ću si jako dobro razmisliti.
Jesi siguran ? Gledamo cijene novih dijelova jer i konzolu kupuješ novu ne rabljenu.
Zanči 500€grafička, sad dodaj proc, hladnjak (ako ne ide uz proc) , 16 GB rama, mbo s wifi7 , napajanje, case, kontroler (ili neki bolji miš i tipkovnicu) , 2TB ssd gen 4 . Ti bi to sve našao za 500 ? sretno
Je jazizmedđu ps5 pro i pca istih performansi je sad dosta manji, ali konzola je i dalje jeftinija.
Na kraju manje je bitno što je unuitra, budemo vidjeli kako će se igre vrtiti na ps5 pro, ako bude išlo 4k/60hz odlično, ako ne onda je konzola besmislena čak i da je dosta jeftinija jer imamo ps5 koji ti sve već može
Jesi siguran ? Gledamo cijene novih dijelova jer i konzolu kupuješ novu ne rabljenu.
Zanči 500€grafička, sad dodaj proc, hladnjak (ako ne ide uz proc) , 16 GB rama, mbo s wifi7 , napajanje, case, kontroler (ili neki bolji miš i tipkovnicu) , 2TB ssd gen 4 . Ti bi to sve našao za 500 ? sretno
Je jazizmedđu ps5 pro i pca istih performansi je sad dosta manji, ali konzola je i dalje jeftinija.
Na kraju manje je bitno što je unuitra, budemo vidjeli kako će se igre vrtiti na ps5 pro, ako bude išlo 4k/60hz odlično, ako ne onda je konzola besmislena čak i da je dosta jeftinija jer imamo ps5 koji ti sve već može
Evo za 1000€:
Evo za 1000€:
30% viša cijena, a opet se nećeš fluidno naigrati u 4K rezi s tom konfom
Uvijek je bolje bilo imati PC mjesto konzole, PC vrti sve a konzola samo ono što je striktno za konzolu. Nikada nisam volio igrati na konzolama, uvijek su mi miš i tipkovnica bili bolji za upravljanje, ali to sam ja, svakome njegovo. A što se tiče cijene, svatko može staviti cijenu koju želi, druga je stvar tko će to kupiti.
Evo za 1000€:
30% viša cijena, a opet se nećeš fluidno naigrati u 4K rezi s tom konfom
Pa nećeš se ni na Prou fluidno naigrati kad neće sve igre raditi na 60 fps
One koje na ps5 rade na 30 fps, na 60% snažnijoj grafi (raster) će raditi u barem 60
Uvijek je bolje bilo imati PC mjesto konzole, PC vrti sve a konzola samo ono što je striktno za konzolu. Nikada nisam volio igrati na konzolama, uvijek su mi miš i tipkovnica bili bolji za upravljanje, ali to sam ja, svakome njegovo. A što se tiče cijene, svatko može staviti cijenu koju želi, druga je stvar tko će to kupiti.
Ja mrzim konzole :D nikad nisam igrao na njima, uvijek PC. Mali igra na konzoli i njemu je super... Ali gledam iz perspektive dugotrajnosti i kvalitete prikaza (nema nikakvih grafickih postavki, sve je na max prakticki i optimizirano kako treba jer je jedan jedini hardver).
Kad mu budem uzimao novu konzolu, nebi trepnuo za uzeti PS5 Pro s ovim specifikacijama za 800e... nije to ne znam kakva lova, a znam da će mu trajati duže od PC-a za te novce.
na švapskom amazonu uzmeš 7800xt za 515 eura...
meni je samo žao našeg forumaša, koji je, ogorčen cijenama, zaplanirao preći na konzolu
ovakve cijene konzola nekako mu sjebaju planove, više mu se isplati kupit novu grafu, procesor mu je i sad već jači
Ja kupujem konzolu za tri godine, novu generaciju i to vjerovatno xbox/game pass, koliko košta da košta, i onda mir 6-7 godina kakve performanse bile da bile.
Ovaj PC ostaje dok ne rikne
One koje na ps5 rade na 30 fps, na 60% snažnijoj grafi (raster) će raditi u barem 60
Nije 60% nego je 45% jači gpu. I s 45% jačim gpu ne možeš dobiti duplo fps.
u drugoj temi je neki leak, po njemu... 10% brzi cpu, 1.5% sporiji gpu...znaci, nista se ne mjenja....
osnovni problem, a to nikad nisu radili, je sto su poceli u konzole gurati sheme iz pc svijeta. podesavanja, rezolucije, kurce palce, frejmove......
sta im to treba, radite kvalitetne igre za konzole, dajte ljudima onaj kvalitet i wow faktor koji je bio na ps2 i ps3...i nikog nece biti briga za sva ova izdrkavanja.....
ili mozes napraviti konzolu koja je u rangu 2500e pc-a a da kosta trecinu, ili ne mozes. ako ne mozes, onda samo prodajes muda pod bubrege s tim shemama, enhanced, pro, zmijske vodice....
ali onda barem radi igre kako treba
Evo za 1000€:
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/1ffd3qs/richard_leadbetter_digital_foundry_thinks_a_pc_on/
Ako je ovo istina RTX 4070 je još bar 150 eur gore.
Meni osobno ne pada na pamet kupovati grafičku za 500 eur da se solidno igram, ostatak konfe mi je još skroz ok za to. Zadnju grafu za solidno igranje sam platio u početku korone 300injak eur i prodao je kad su bile napumpane cijene.
Od tad se igram isključivo na PS5 i to mi je više nego dovoljno.
Isto tak nema šanse da dam 800 eur za plejku, al poanta je da koliko god se mi čudili i računali ima dovoljno ljudi koji će ju kupit i za tu cijenu. Na kraju,običan PS5 još postoji i povoljniji je nego ikad, a čini se za sad da se ništa bitno ne propušta. Osobno se i dalje čudim što su ljudi spremni pljunuti tolke pare za grafičke ovih dana pored konzola.
Nije 60% nego je 45% jači gpu. I s 45% jačim gpu ne možeš dobiti duplo fps.
Oprosti ali seres kvake... PS5 je vecinu igri vozio/vozi u 4k/60 fps kao i Xbox Series X... a obje imaju 10-11 tflopsa gpu. To je rang 2070 kartice ili 6600xt/6700. PS5 Pro ima 36 tflopsa i gpu snage cirka 4070, 7700xt.
Budi siguran da ce svaka nova raditi u barem 60 fps s tim gpu upgradeom. I sve stare koje vec enhancaju, 50-60 kom u pripremi.
Evo za 1000€:
Cijena je 1060 € , ps5 pro je 800€.
Zatim dodaj kontroler/periferini na pc, pošteni gaming miš je preko 50€ ili tipkovnica.
Zatim nisam gledao, mbo ima wifi i to wifi 7 ?
Zatim ps5pro ima dodatne RT procesiranje koje još ne postoji u amd komercijalnim karticama. Zatim PSSR.
Tu je već 300€ razlike bez ikakvih ovih drugih gluposti..
Kažem, razlika je puno manja bego prije ali i dalje je pc skuplji.
Niti ovaj pc im čitač diskova i treba ga dokupit ako ga želiš koristiti.
PS5 Pro UP TO +45% raster perf....i onda neki mastaju o 30+ TFLOPsa
u drugoj temi je neki leak, po njemu... 10% brzi cpu, 1.5% sporiji gpu...znaci, nista se ne mjenja....
Malo si nešto pobrkao, gpu je osjetno bolji, ugrubo ps5 imy 10 tflopsa , ps5 pro ima 36 tflopsa.
Ovo šti ti pričaš je da developeri imaju opciju cpu busta za 10% dizanjem clocka proca, a u tom slučaju jer imaju ograničeno koliko snage ukupno može sustav uzeti, GPU se mora usporiti za 1.5 % što je neprimjetno (nznači 1.5% od 36 tflopsa)
PS5 Pro UP TO +45% raster perf....i onda neki mastaju o 30+ TFLOPsa
maštanja i želje bilo koga su potpuno nebitne jer je hardver takakv kakv je i brojeke su kakve jesu, što god mi željeli.
Ali vidi se otpor PC ekipe, pretpostavljam jer im bode u oči da bi PS5 pro mogao pomesti preskupo plaćene komponente
Ali ne treba se oko toga brinuti, izlaskom psp pro neće ničije računalo lošije raditi :)
Kod mene se doma igra i na pc-u i na ps5 , oboje dobro, veseli me ps5 pro, budem ga uzeo, ali cijenom su zaista pretjerali.