Nvidia i šest financijskih teškaša kreću u prikupl

poruka: 18
|
čitano: 3.617
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia i šest financijskih teškaša kreću u prikupl".
18 godina

Znaci on da 125 mlrd
Mi damo 375 mlrd
Onda on da tih 500 mlrd data centrima
Onda data centri kupe od njega GPU-ove za 450 mlrd (325 mlrd čistog za Haunga)

Dakle, Haung želi da umjesto njega mi financiramo OpenAI i slicne.

Jer on sada kreditira OpenAI ik slicne, da od njega kupuju HW stack.

Cirkularno financiranje po formuli "ajte sad i vi" u moje džepe malo penez pridometnite. Nu. Nu. Ja Jensen nemrem, mam se na socijalne bum prijavil, vsutra. 

*NVDIA trenutni market cap 5.2 trilijuna USD 

16 0 hvala 2
18 godina
Re: Nvidia i šest financijskih teškaša kreću u pri
jozobozo kaže...

Znaci on da 125 mlrd
Mi damo 375 mlrd
Onda on da tih 500 mlrd data centrima
Onda data centri kupe od njega GPU-ove za 450 mlrd (325 mlrd čistog za Haunga)

Dakle, Haung želi da umjesto njega mi financiramo OpenAI i slicne.

Jer on sada kreditira OpenAI ik slicne, da od njega kupuju HW stack.

Cirkularno financiranje po formuli "ajte sad i vi" u moje džepe malo penez pridometnite. Nu. Nu. Ja Jensen nemrem, mam se na socijalne bum prijavil, vsutra. 

*NVDIA trenutni market cap 5.2 trilijuna USD 

Bas to...

Svi neki trilijunasi pa sad prose i nagovaraju za nekakva udruzenja da se prikupe milijardice... 

Hah, neke šuplje pare u igri...

Fakin Ameri i fakin AI...

Truth in engineering.
15 godina

Pretresanje iz šupljeg u prazno. Po svim postulatima kapitalizma i tržišnog natjecanja nije normalno da konkurenti ulažu jedni u druge.

Međutim u ovom ludilu zvan AI bubble - sve je moguće + kad ti iza stoji Trumpova administracija i blagoslov.

Hyperscalari moraju vrtiti lovu jer kad prestanu, gotovo je.

Crna rupa zvana AI se urušava i tonemo u recesiju.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
6 0 hvala 1
10 godina
Hm, meni ovo smrdi na onu priču o vožnji bicikla: dok vrtiš pedale bicikl ide, kad prestaneš - padneš.
Nitko nije vrtio zauvijek.
Samo je pitanje tko će zaraditi na tome, a tko popušiti.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
12 0 hvala 0
5 godina
suspendiran

Nvidia i vodeće svjetske banke udružuju se kako bi financirale i izgradile masivnu infrastrukturu za umjetnu inteligenciju, čime računalna snaga postaje nova komunalna usluga slična električnoj energiji.
Iako ovaj trend osigurava stabilno financiranje i geopolitičku moć ulagača, nosi i značajan financijski rizik zbog brzog zastarijevanja tehnologije unutar tri do pet godina.

Moj PC  
2 0 hvala 0
22 mjeseca
"smrdi na onu priču o vožnji bicikla: dok vrtiš pedale bicikl ide, kad prestaneš - padneš."

Pita učiteljica Cigu da kaže nešto na temu gorila. Na to će Cigo - ničija nije do zore gorila 😅

Boris: Nvidia i vodeće svjetske banke udružuju se kako bi financirale i izgradile masivnu infrastrukturu za umjetnu inteligenciju, čime računalna snaga postaje nova komunalna usluga slična električnoj energiji.

Ne mogu shvatiti usporedbu sa el. energijom, gdje je logika 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
5 godina
suspendiran

Hardver seli u "oblak", doma ces imati neki drek od Pc a sve ostalo ces placati po potrosnji, oni ce napraviti svu infrastrukturu!

Moj PC  
1 0 hvala 0
22 mjeseca
Sretno im s time 😅
Za veliku većinu nas drek od računala je dovoljan uz mobač u džepu!

Inače nas milijarde se baš raduje još jednoj pretplati.
5 godina
suspendiran
Sirotanovic kaže...
Sretno im s time 😅
Za veliku većinu nas drek od računala je dovoljan uz mobač u džepu!

Inače nas milijarde se baš raduje još jednoj pretplati.

Izgleda da je tako i da ljudi vole da ih se guzi, pogledaj samo Apple

17 godina
Macumba kaže...
..
Samo je pitanje tko će zaraditi na tome, a tko popušiti.

-to se zna, igrači zarađuju, ostali gube, fondovi koji moraju u portfelj diversifikacije.. ono zbog čega je čitava igra napravljena s trilijardama.. a ovo je nešto kao džeparac-bonus koji žele prikupiti parsto milijuna-milijardi.. izgleda da im uvjek treba još malo-više.. no to je barem razumljivo-ljudsko ponašanje, jedino normalno u čitavoj priči-balonu-hypeu ekipe oko trumpek-muska i aija.. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 mjeseci
Boris grozni kaže...

Ironično da to kaže osoba koja je platila 1250 eura za mid-range grafičku i još guta marketing o e-crap jezgrama  .

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2026 19:53 (9800x3d).
5 godina
suspendiran
9800x3d kaže...
Boris grozni kaže...

Ironično da to kaže osoba koja je platila 1250 eura za mid-range grafičku i još guta marketing o e-crap jezgrama  .

Prica je o makroekonomskim trendovima, gradnji masovne AI infrastrukture a ti to svodiš na razinu kucnog geyminga i brojanja tuđih novaca.
Kupio sam već četiri rtx kartice za redom i ta za 1250 je bila najeftinija ne brinu me 'e-crap' jezgre ni cijene hardvera koje za tvoju informaciju rade perfektno za sto su namjenjene.
Poanta je u 'As-a-Service' modelu u oblaku jer im to donosi stabilnu pretplatu, a to je ono što tvojim sivim stanicama promice..

17 godina

Jedva cekam da pukne, ne zato sto se veselim sto ce neki propasti nego zato sto svako puknuce mi je bilo lijepo razdoblje za zivjeti, sto financijski sto drustveno 

1 0 hvala 0
22 mjeseca
Gospon Konjo ako može malo opširnije, možda sam propustio koji trenutak dobrog perioda za vrijeme fin. krize, brinući se hoće li mi firma propasti, pa da saznam?
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2026 20:09 (Sirotanovic).
12 godina

Nema pucanja na vidiku, nemaš brige.

22 mjeseca
Mislim radujemo se da budale napokon popuše zato što je njihova igra uočljivo šuplja i kriminalna, te se radujemo pucanju balona ali tada uvijek najebu sitnozubi, dok ove budale čak dobiju i pomoć od države (tu big to feil!
17 godina
Sirotanovic kaže...
Gospon Konjo ako može malo opširnije, možda sam propustio koji trenutak dobrog perioda za vrijeme fin. krize, brinući se hoće li mi firma propasti, pa da saznam?

Propustio si procitati da kazem meni i onima oko mene. Ne tvrdim da je drugima bilo dobro.  

Ja i oni oko mene nisu imali kredite u svicarcima, nisu imali investicije niti su se bavili "poslovima" koje je kriza ugorzila. A nisu niti imali firme.

E sad samo da pogodim ciljas na 2009? Jer nisam siguran da je bas precizno nazivati je "financijskom" krizom.

13 godina

Naišao sam na jednu "finu" infografiku u vezi ovog slučaja, a onda i na još jedan graf vezan uz cijenu osiguranja dotične kompanije.

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice