Novi zagrebački tramvaji imat će USB utičnice i ba

poruka: 46
|
čitano: 5.568
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi zagrebački tramvaji imat će USB utičnice i ba".
9 godina

Predobro!

A di su sad komentatori na Senfa za rabljene tramvaje?

Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
Re: Novi zagrebački tramvaji imat će USB utičnice
Mislis na one rabljene koje su nedavno uzeli, a koji nemaju klimu? Ma sve super, jedva cekam ljeto.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina

Barem se ne vozi na krovu tramvaja

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
EricCartman kaže...

Predobro!

Ma daj ljudi seru govna, lik je okrenuo naopacke sve i ispravio 90% toga sto se unistava zadnji 20+g

Team Blue
9 godina
suspendiran
Boris grozni kaže...
EricCartman kaže...

Predobro!

Ma daj ljudi seru govna, lik je okrenuo naopacke sve i ispravio 90% toga sto se unistava zadnji 20+g

Tip je ocajan.
Nije najgori gradonacelnik u povijesti samo zato što je prije njega bio najgori  u povijesti

15 godina

Prije i poslije Holjevca sve treća liga.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

opet tramvaj u kojem se dvoje ljudi na nekim mjestima ne može normalno mimoići :/

al ok izgleda, zanima me koliko dugo će ostati ovako čist i nepošaran...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
60nine kaže...

opet tramvaj u kojem se dvoje ljudi na nekim mjestima ne može normalno mimoići :/

al ok izgleda, zanima me koliko dugo će ostati ovako čist i nepošaran...

I kod nas u rajvoSa slicna stvar sa novim tramvajima, koji su nam itekako neophodni bili, ali nazalost, sjedala zauzimaju najveci prostor u tramvaju.

Posto je grad Sarajevo vecinom kroz donacije dobijao tramvaje, imamo tramvaje uvezene iz Turske. Oni su prostorno najbolji.

https://depo.ba/media/pictures/2015/05/12/thumbs/5551f0a4-b1dc-4bf0-a0b5-76930a0a0a6d-novi-tramvaj-turska-1-preview.jpg

https://depo.ba/media/pictures/2015/05/12/thumbs/5551f0a9-f6f8-4310-8e06-76960a0a0a6d-novi-tramvaj-turska-3-previewOrg.jpg

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
sporttest kaže...
Boris grozni kaže...
EricCartman kaže...

Predobro!

Tip je ocajan.
Nije najgori gradonacelnik u povijesti samo zato što je prije njega bio najgori  u povijesti

Argumentiraj

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
6 godina

Meni malo smeta jer su se tek izrazenije aktivnosti oko radova u gradu pocele desavati unazad godinu dana, klasicni populizam koji je vec vidjen na ovim prostorima masu puta. Takodjer neke zile kucavice grada su u losem stanju, kvartovi su i dalje ruzni, ne ulaze se u parkove, i dalje zgradurine nicu tamo gdje je nekad bila prizemnica od 50 kvadrata. Iako rijetko danas ljudi idu u setnju, tu i tamo odem, nema novih setnica, ovo cega ima izgleda prljavo s asfaltom iz juge.

Takodjer opet se desava da na novoobnovljenim cestama se popravljaju sahtovi, pukne cijev, i nova cesta opet krene u krc dosta brzo.

Sad da je za to sve kriv Tomasevic - nije, ali velim, imam osjecaj da se prve dvije godine nista nije radilo, sad je krenulo, a treba pojacat tempo jos bar za duplo da se grad dovede u red.

8 0 hvala 0
16 godina

-ali 'radi se..' (istina većinom beskorisno...) :) .. npr novi parking za biceve po gradu (klemerica dizajn, vrlo važno..) dok se u mom kvartu uredan pješački renovira, jer negdje treba potrošiti-naplatiti radove, kojih ekšli nema, jer tjednima (nakon danima) radovi stoje, jer ljudi negdje moraju parkirati pa ni traka ne pomaže i sve stoji dva tjedna.. u 100m, na pješačkom koji NIJE trebalo popravljati-renovirati.. no kako kažu, bit će iscrtana nova biciklistička staza, pa je to recimo opravdanje a nije samo farbanje nego i radovi jer tad je račun veći, mada opet, ništa nije trebalo popravljati-krpati, kao ni to da desetci vozila-parkinga nema mjesta i sve stoji u žabokrečini..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
9 godina
suspendiran
sudy_freak kaže...
sporttest kaže...
Boris grozni kaže...
EricCartman kaže...

Predobro!

Tip je ocajan.

Argumentiraj

dovoljno mi je kad cujem mantru da otpad nije poskupio.
ne nije na uplatnici, no zato sad moras kupovat vrecice koje kostaju suho zlato.
Centar grada izgleda uzasno, krizanje masarykove i preradoviceve izgleda kao najgori dijelovi warschauer strassea u Berlinu

kvartovi neuredni i boze sacuvaj, kupljeni otpadni tramovi od kojih je svako drugi u voznom stanju.

Sve aktivnosti koje ovi rade su trenutno sporedni problemi grada.

Jedino sto su otvorili jedan vrtic a da nije projekt onog pokojnog kriminalca

Neka se malo ugleda na kolegu Puljka, koji uz apsolutno sva podmetanja nogu od strane zupanije/drzave radi renesansu splita

10 godina

Za promašaj "novih" starih njemačkih tramvaja je pregovore vodio stručni zetov kadar...Po Končarevim starim su konstantno  pljuvali a sami su ih neeodržavali poslije isteka garancije.Frodo je tu samo na papiru,a novi tramvaji su 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
sporttest kaže...

dovoljno mi je kad cujem mantru da otpad nije poskupio.
ne nije na uplatnici, no zato sad moras kupovat vrecice koje kostaju suho zlato.
Centar grada izgleda uzasno, krizanje masarykove i preradoviceve izgleda kao najgori dijelovi warschauer strassea u Berlinu

Ne samo centar, cijeli grad je zatrpan smećem na sve strane. Maknuli su kante za smeće da ljudi u njih ne bi bacali smeće jer je sustav odvoza otpada katastrofalno riješen. Plastiku ne odvoze po mjesec dana, brda plastike imamo u kvartu, doslovno zatrpane kante. Na otpadu neće ništa primiti bez uplatnice, uopće nije poanta imati čist grad bez bolesti, nego tko je što platio, civilizacijski doseg 21. stoljeća. Kata-fakin-strofa.

Gledam te!
9 godina
suspendiran
ZGamer kaže...

Za promašaj "novih" starih njemačkih tramvaja je pregovore vodio stručni zetov kadar...Po Končarevim starim su konstantno  pljuvali a sami su ih neeodržavali poslije isteka garancije.Frodo je tu samo na papiru,a novi tramvaji su 

to je samo djelomicno istina
Vlasnik Zet-a u 100% udjelu je Grad Zagreb, na celu grada znamo tko je.
Amenovanje tih tramvaja je napravio direktno gradonacelnik
Tomašević oduševljen tramvajem iz Augsburga: 'Zagrebačkim ulicama vozit će još najmanje 10 godina' - Večernji.hr
"Naša gradska uprava je ta koja to mijenja, zato smo i kupili 20 novih tramvaja...."- zaključio je Tomašević.

Uostalom, ovakve investicije mora potvrditi NO, kojeg je birala nova gradska vlast
Tomašević smijenio Nadzorni odbor ZET-a i predstavio tri nova člana - Index.hr

14 godina

Neću pojedinačno odgovarati i upuštati se u rasprave jer ne vrijedi.

Klasični argumenti antiTomaševića "smeće i trava nije pokošena".

Hrvati stvarno imaju pamćenje zlatne jebene ribice. Jeste vi zaboravili tko je 20 godina bio na vlasi?

Jel vi REALNO očekujete u jednom mandatu da je netko u stanju restrukturirati upravu - dakle maknuti sav onaj Banditov talog društva koje je postavio na funkcije, rebalansirati proračun da izvuče grad iz minusa, a istovremeno da zadovolji sve one koji su očekivali u najmanju ruku Amsterdam unutar 4 godine?!

Daleko je od savršenog, ali grad je otišao u dijametralno suprotnom smjeru (pozitivnom) od onoga koji je utabao Bandit sa svojom svitom herceg bosne.

Može vam Tomašević biti protiv vaših uvjerenja, ali pozitivan smjer u kojem grad ide ne vide jedino oni koji su imali izravne koristi od prethodnika. Koji su lizali dupe toj istoj vlasti ne bi li se ogrebali za neku poziciju sitnog činovnika u Holdingu ili ZET-u.

Serete za tramvaje, 2006. je zadnji novi tramvaj pušten na pruge. Dvije faking šeste.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
19 3 hvala 1
12 godina
Što je točno preokrenuo naglavačke? Promet, pitanje otpada, vrtiće? Apsolutno NIŠTA po sva tri pitanja nije napravio (izgrađene vrtiće je naslijedio), kao što nije ispunio niti jedno veliko predizborno obećanje (npr. Jakuševac).
Grad je zatrpan u smeću, promet je gori nego ikad, gradi se gdje tko želi, nema nikakvog plana razvoja postojećih kvartova, itd itd itd. Grad doslovno odlazi kvragu (ne samo s Tomaševićem, odlazi već zadnjih 20 godina).
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 8:53 (Great Scott!).
16 godina
Tkozna kaže...

Meni malo smeta jer su se tek izrazenije aktivnosti oko radova u gradu pocele desavati unazad godinu dana, klasicni populizam koji je vec vidjen na ovim prostorima masu puta. Takodjer neke zile kucavice grada su u losem stanju, kvartovi su i dalje ruzni, ne ulaze se u parkove, i dalje zgradurine nicu tamo gdje je nekad bila prizemnica od 50 kvadrata. Iako rijetko danas ljudi idu u setnju, tu i tamo odem, nema novih setnica, ovo cega ima izgleda prljavo s asfaltom iz juge.

Takodjer opet se desava da na novoobnovljenim cestama se popravljaju sahtovi, pukne cijev, i nova cesta opet krene u krc dosta brzo.

Sad da je za to sve kriv Tomasevic - nije, ali velim, imam osjecaj da se prve dvije godine nista nije radilo, sad je krenulo, a treba pojacat tempo jos bar za duplo da se grad dovede u red.

sve se krenulo dešavati tek zadnjih godinu dana jer su se bavili utvrđivanjem svoje vlasti u gradu a ne zbog populizma. Možemo u početku jednostvno nije imao kadra koji je mogao odmah preuzeti rukovođenje no malo po malo su im se pridružili oportunisti kao što to biva sa svim vlastima. E sad, pitanje je samo hoće li Tomašević malo po malo popustiti pod pritiskom ili će zadržati kompas. Jer i Bandić je odlično radio u prvom i drugom mandatu a kasnije otišao na kvasinu jer se okružio banditima koje više nije kontrolirao i tu je sve otišlo u klinac.

sve u svemu, moja ocjena trenutne vlasti je -3/5 i to jer ipak nisu korumpirani kao prethodnici i da, grad ima više para, ali daleko od toga da su učinili puno za Grad a bogme su učinili puno za svoje raznorazne pridošlice koje su kadrovirali sve do mjesta rukovoditelja u svim gradskim tijelima

9 godina
suspendiran
sudy_freak kaže...

Hrvati stvarno imaju pamćenje zlatne jebene ribice. Jeste vi zaboravili tko je 20 godina bio na vlasi?

Jel vi REALNO očekujete u jednom mandatu da je netko u stanju restrukturirati upravu - dakle maknuti sav onaj Banditov talog društva koje je postavio na funkcije, rebalansirati proračun da izvuče grad iz minusa, a istovremeno da zadovolji sve one koji su očekivali u najmanju ruku Amsterdam unutar 4 godine?!

Daleko je od savršenog, ali grad je otišao u dijametralno suprotnom smjeru (pozitivnom) od onoga koji je utabao Bandit sa svojom svitom herceg bosne.

Može vam Tomašević biti protiv vaših uvjerenja, ali pozitivan smjer u kojem grad ide ne vide jedino oni koji su imali izravne koristi od prethodnika. Koji su lizali dupe toj istoj vlasti ne bi li se ogrebali za neku poziciju sitnog činovnika u Holdingu ili ZET-u.

Serete za tramvaje, 2006. je zadnji novi tramvaj pušten na pruge. Dvije faking šeste.

nitko ovdje nema pamcenje zlatne ribice te smo jasno izrazili da on nije najgori jer je bandic bio gori od njega.
ovo je tipican proTomasevic narativ

Jednako kako je u ZG bandić radio kriminal 20g, tako su u ST radili sdp,hdz, kerumi.

Tamo je također bio kaos ali je Puljak (sa višestruko manjim proračunom) okrenuo grad naglavacke, od uvođenja reda u staroj gradskoj jezgri, ulaganja u prometnice (sad i ITS), vrtice, garaze, tehnoloski HUB i ogroman projekt koji niti jedna vlast prije nije bila sposobna realizirati ŽNJAN

Može Tomaštević biti protiv mojih uvjerenja, nemam sa tim problem, priznao bih da je sposoban al nažalost nije. Pozitivan smjer u kojem grad ide je mizeran i zanemariv.

Isto tako i Puljak je protiv mojih uvjerenja, al priznam mu dobar rad i cestitam na tome 

11 godina
Tkozna kaže...

treba ljudima dati šansu... tih prvih dvije godine im je trebalo samo da bi vidjeli gdje su i koliko se mogu nositi sa sranjima prijašnje vlasti

da ne spominjemo da nitko od njih nije imao iskustva u vođenju tako velikog sustava, da i među sobom moraju vidjeti tko je sposoban, a tko se šlepao i sad im je više teret nego pomoć

vjerujem da će ekipa dobiti još jedan mandat, da će tek u tih dodatnih četiri godine pokazati značajniju razliku u odnosu na banditosa

a ako ne uspiju, jgba, popušit će na onim sljedećim izborima, pa će netko drugi dobiti priliku 

ono što je bitno, jest da zadrže sliku nekorumpirane vlasti

12 godina
Upravo to. Da je on sposoban i da grad prosperira i da nam je svima bolje živjeti u Zagrebu, bilo bi me briga iz koje političke opcije dolazi.
14 godina
sporttest kaže...
sudy_freak kaže...

nitko ovdje nema pamcenje zlatne ribice te smo jasno izrazili da on nije najgori jer je bandic bio gori od njega.

Jednako kako je u ZG bandić radio kriminal 20g, tako su u ST radili sdp,hdz, kerumi.

Tamo je također bio kaos ali je Puljak (sa višestruko manjim proračunom) okrenuo grad naglavacke, od uvođenja reda u staroj gradskoj jezgri, ulaganja u prometnice (sad i ITS), vrtice, garaze, tehnoloski HUB i ogroman projekt koji niti jedna vlast prije nije bila sposobna realizirati ŽNJAN

Može Tomaštević biti protiv mojih uvjerenja, nemam sa tim problem, priznao bih da je sposoban al nažalost nije. Pozitivan smjer u kojem grad ide je mizeran i zanemariv.

Isto tako i Puljak je protiv mojih uvjerenja, al priznam mu dobar rad i cestitam na tome 

Mislim da uspoređuješ kruške i jabuke.

Razina uhljebljenosti i umreženosti u Zagrebu je kud i kamo veća, upravo zbog toga što si imao jednu vlast 20 godina i do zadnje tajnice, čistačice, portira se hobotnica protezala.

Puljak taj problem u Splitu nije imao jer su prethodne vlasti bile "kratko" u usporedbi sa zagrebačkom vlašću.

Kao što rekoh, daleko je Tomašević i ekipa od savršenog, jesu li mogli neke stvari drugačije/bolje - vjerojatno. Ali o

Puljak i Tomašević su druga dva kadra pri čemu je ovaj prvi apsolutno kompetentniji od potonjeg, ali nitko me ne može razuvjeriti da je najgore sad što se Zagrebu može dogoditi je upravo promjena vlasti.

Da su ljudi pametni, glasali bi za Tomaševića za još jedan mandat, pravi mandat gdje imaju sve konce u rukama.

Ove probleme koje vi zamjerate, smeće i trava smatram da su puno manji problemi i lakše rješivi od problema rebalansa proračuna, vraćanja dugova i vraćanja pozitivne bilance u grad.

Kad ima novaca, lako je rješavati te probleme koji su vam trn u oku.

14 godina
picajzla0707 kaže...
Tkozna kaže...

treba ljudima dati šansu... tih prvih dvije godine im je trebalo samo da bi vidjeli gdje su i koliko se mogu nositi sa sranjima prijašnje vlasti

da ne spominjemo da nitko od njih nije imao iskustva u vođenju tako velikog sustava, da i među sobom moraju vidjeti tko je sposoban, a tko se šlepao i sad im je više teret nego pomoć

vjerujem da će ekipa dobiti još jedan mandat, da će tek u tih dodatnih četiri godine pokazati značajniju razliku u odnosu na banditosa

a ako ne uspiju, jgba, popušit će na onim sljedećim izborima, pa će netko drugi dobiti priliku 

ono što je bitno, jest da zadrže sliku nekorumpirane vlasti

Doslovno to!

Netko priča o nekom narativu, a podlegli su mazanju očiju lijepog grada s jeftinim adutima koje je radila prošla vlast.

Tobože čist, fontane, NajLJepšIiši adVEEnnT u Europi, te ovo, te ono, a smetlište i kaos u upravi i blagajni gdje god pogledaš.

Ono što se ne može osporiti ovoj vlasti je da je sve transparentnije, da evidentno ima više novaca i da bolje gospodare.

Zato što očito ne kradu! A to je trn u oku očito onima koji nisu interesna skupina uz vlast.

9 godina

S tim da zbrinjavanje smeca drzi mafija

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Santana kaže...

S tim da zbrinjavanje smeca drzi mafija

Koja je blisko surađivala s prethodnom vlasti, nemojmo zaboraviti.

5 mjeseci

Ma Možemo je bogomdan. Da vidimo ta grandiozna djela i postignuća: 

- Najviši porez na plaće u RH

- Skupe vrećice za smeće

- Financiranje nebrojenih LGBT i feminističkih udruga

..Ukupno, to je minimalno 3 120 419 eura i 12 centi za udruge, tvrtke i organizacije u kojima su članovi stranke Možemo, te njihovi simpatizeri i glasači koji su im javno izrazili podršku.

Svi navedeni subjekti ujedno i dijele iste vrijednosti i ideologiju sa strankom Možemo. To su LGBT i rodna ideologija i ljevičarenje.

- Kićenje tuđim perjem: 

Novim tramvajem pohvalio se i na društvenim mrežama uz napomenu: “Kad se ne krade, ima novca za sve!”.

A tramvaji financirani EU novcem putem KraDeZea. 

“Za nove tramvaje potpisali ste ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i proveli javnu nabavu. Tu se vaša uloga oko novih tramvaja završava, tako da ovakva samohvala nije primjerena. Prije vas, netko je napravio strategiju, za što je bio potreban cijeli niz dokumenata, jako puno rada kako bi novi tramvaji ušli u prioritete financiranja. Sva konstrukcija dobivanja novih tramvaja bila je postavljena prije nego ste došli na vlast, golemi, obiman posao koji negirate da postoji, kako biste predstavili da ste sve sami obavili. Ali niste. Obavili ste najmanji dio posla, a sve, čak i dokumentacija za javnu nabavu bila vam je servirana na pladnju. Vaši su tramvaji iz Augsburga, to je u potpunosti vaš projekt”.

2 8 hvala 0
9 godina

Apsolutno se slažem sa kolegama koji vide promjene, Možemovcima još jedan mandat,
a poslije najbolje neka 3. opcija.

Treba ih mijenjati ko gaće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 11:09 (EricCartman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
suspendiran
sudy_freak kaže...
sporttest kaže...
sudy_freak kaže...

Mislim da uspoređuješ kruške i jabuke.

Razina uhljebljenosti i umreženosti u Zagrebu je kud i kamo veća, upravo zbog toga što si imao jednu vlast 20 godina i do zadnje tajnice, čistačice, portira se hobotnica protezala.

Puljak taj problem u Splitu nije imao jer su prethodne vlasti bile "kratko" u usporedbi sa zagrebačkom vlašću.

Kao što rekoh, daleko je Tomašević i ekipa od savršenog, jesu li mogli neke stvari drugačije/bolje - vjerojatno. Ali o

Puljak i Tomašević su druga dva kadra pri čemu je ovaj prvi apsolutno kompetentniji od potonjeg, ali nitko me ne može razuvjeriti da je najgore sad što se Zagrebu može dogoditi je upravo promjena vlasti.

Da su ljudi pametni, glasali bi za Tomaševića za još jedan mandat, pravi mandat gdje imaju sve konce u rukama.

Ove probleme koje vi zamjerate, smeće i trava smatram da su puno manji problemi i lakše rješivi od problema rebalansa proračuna, vraćanja dugova i vraćanja pozitivne bilance u grad.

Kad ima novaca, lako je rješavati te probleme koji su vam trn u oku.

Najbolja stvar koja se može dogoditi Zagrebu je promjena vlasti neke treće opcije (nedaj boze sdp=hdz)

Treba netko sa dokazanim organizacijskim iskustvo, a ne ekipa aktivista koja nikad nije vodila nikakav kolektiv.

Zagreba treba izvrstan kadar a ne ispodprosjecan, pricamo o nenormalno velikom proracunu za hrv prilike, o glavnom gradu drzave.
Treba mu potpuni zaokret i kvantni koraci prema naprijed, a ne "natkrivena biciklisticka staza" koja zapravo ide iznad nadzemne pruge, a nije niti sredena  

Kada pricamo o proracunu treba znati da: 

• Zagreb: Proračun Grada Zagreba za 2023. godinu iznosio je oko 1,4 milijarde eura.

• Split: Proračun Grada Splita za 2023. godinu iznosio je oko 200 milijuna eura.

• Osijek: Proračun Grada Osijeka za 2023. godinu iznosio je oko 100 milijuna eura.

• Rijeka: Proračun Grada Rijeke za 2023. godinu iznosio je oko 150 milijuna eura.

• Zadar: Proračun Grada Zadra za 2023. godinu iznosio je oko 120 milijuna eura.

• Dubrovnik: Proračun Grada Dubrovnika za 2023. godinu iznosio je oko 80 milijuna eura.

Bi ste li vi dali tako nekompetentnim ljudima da vode vas portfolio koji vrijedi cca 50-100tisuca eura? ne bi, al dali bi ima da vode proracun Grada Zagreba koji je 1,4milijarde (koji je duplo veci nego svim ostalim velikim gradovima zajedno)

p.s. Puljak je imao nenormalnih problema u splitu oko "uhljebljenog" kadra. Zivim na relaciji zg-st 

• u splitu je apsolutno svaki javni servis od vrha do dna prozet uhljebljenim kadrom i to sa puno jacim adutom iza sebe (zna se koja stranka)
    Pa njega su cak i smetlari iz Cistoce pokusali ucjenjivati strajkom i bolovanjima. Do te granice dole ide uhljebljivanje 

16 godina
sporttest kaže...

Treba mu potpuni zaokret i kvantni koraci prema naprijed, a ne "natkrivena biciklisticka staza" koja zapravo ide iznad nadzemne pruge, a nije niti sredena  

...

• u splitu je apsolutno svaki javni servis od vrha do dna prozet uhljebljenim kadrom i to sa puno jacim adutom iza sebe (zna se koja stranka)
    Pa njega su cak i smetlari iz Cistoce pokusali ucjenjivati strajkom i bolovanjima. Do te granice dole ide uhljebljivanje 

pa i Tomaševića su smetlari ucjenjivali štrajkom na što je on odgovorio da je samo išao ručno skupljat smeće i popustio zahtjevima. Definitivno fail.

i slažem se da Zagrebu treba kvantni skok u razvoju a ne pametovanje građanima da se previše voze autima jer do sada možemovci samo pametuju kako bi trebali živjeti umjesto da olakšaju stanje kakvo jest

Recimo gužvetine bi se relativno brzo mogle riješiti kada bi krenuli pritiskati HŽ da iseli iz grada jer nema potrebe za teškom željeznicom u gradu, te umjesto metroa da se po trasi sadašnje željeznice napravi izdignuta skyrail željeznica koja je puno puno jeftinija od metro-a i lakša za održavanje. Spojio bi se sjever i jug grada, dobio bi se odgovor za gužve i od autiju i od prijevoza ljudi, rasteretila bi se potražnja za stanovima u centru jer bi bilo lako doći do grada iz bilo kojeg dijela povezanog skyrailom (a može biti povezan od Ivanić Grada do Samobora i od Zaprešića do V.Gorice), te bi ispod svakog čvirišta mogli napraviti ogromno parkiralište za sve koji žele ostaviti auto na periferiji.

I gle čuda, niko se ne bi morao odreći svog auta

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 12:09 (Ges).
13 godina

Već vidim žvake u USB portu,  prvi dan, 

7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice