Novi udar na džepove vozača: Vlada planira drastič

poruka: 89
|
čitano: 25.145
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi udar na džepove vozača: Vlada planira drastič".
13 mjeseci
Re: Novi udar na džepove vozača: Vlada planira dra
MGloc kaže...

Daj jos neka neko lupi dva TD da bude 40 okruglo vidis da se bogci pate. 
Picajzla ajde lupi ti vidim da nisi, da kada admin bude statistiku radio na kraju godine da bude post na samom vrhu. 

Evo moj je 40ti.

Stavio sam ga prije nego sam pročitao tvoj "zahtjev"

17 godina
My2Cents kaže... 

Milicija klasicno muti vodu i pokazuje statistiku jednostrano. Bez namjere da ikoga opravdavam, no kada je neko vidio statistiku koja pokazuje koliko ljudi u prometu je u nekom vremenskom periodu sudjelovalo u prometu i sigurno doslo na odrediste u odnosu na one kojima se nesto desilo. 

Nikada, jer to bi bili promili. Necete nikada cuti kako nekom cestom dnevno prodje 300 000 ili vise automobila, ali cete isti cas cuti da se cesta zove cestom smrti cim par budala na njoj pogine.

No za letece stocne vagone, ne podnosim letenje, avione i aerodorome, smatram ga najgorim mogucim oblikom transporta ljudi, uvijek uredno navode koliko putnika je prevezeno u odnosu na one koji su se neplanirano prizemljili, pa onda kazu kako je to i dalje najsigurnije, cak i ako letis u Boingu.

Statistikom se uvijek jako manipulira onda kazu da je statistika kurva, a nije, ljudi su.

Ta statistika se radi svake godine već desetljećima.

U tih preko 50 godina broj mrtvih na godišnjoj razini je pao preko pet puta, uz promet koji je narastao još i više.

14 godina

Što se tiče oduzimanja vozila, ne mora biti trajno. Može na npr 3 mjeseca, 12 mjeseci...

A drkanje po mobitelu i vožnja počne još u djetinjstvu. Nekidan, klinac od nekih 15ak godina vozi bicikl i s obje ruke drka po mobitelu... 

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
I ja sam ti stavio TD kad si debil. Tko god vozi 100 u naselju ima nizak IQ i micro penis.

Plus ne laži da je u Austriji kazna manja nego je duplo veća nego u HR.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 17:40 (Gajotres).
3 mjeseca
miki_the_pirat kaže...
picajzla0707 kaže...

jbte, kod nas u zadru su valjda sve i jedan ležeći policajac pokidali, najčešće po jedan komad sa svake strane ceste

vjerojatno klinci na skuterima da ih ne hebu dok prdekaju po gradu

Mi u Istri nemamo problema s tim tipom vandalizma (moooožda u Puli ima nešto u tragovima). Ležećih imamo umjereno (i sve manje ih viđam) ali zato imamo kružnih da ne znaš od kud si došao ni kuda si krenuo. Evo ja imam do posla 3 kružna na 2,4km, a ako idem druge strane imam (druga) dva na 2,8km. Valjda netko u ŽUC-u ima fetiš na kružne. Premda (kad razmislim) ima smisla obzirom da sam preko ljeta (prije tih svih kružnih) kad trebam negdje autom planirao kako da izbjegnem lijeva skretanja jer skrenuti lijevo je bila nemoguća misija.

U Zaboku ista stvar, 9 rotora na potezu od 5km 

14 godina
suspendiran
Minneyar kaže...
 Jednostavno nemoj vozit duplo brze od ogranicenja, pogotovo u naselju, pa nece bit ni kazne. Ja bih ti uzeo vozacku na godinu dana i auto trajno za takav prekrsaj, ove kazne su i dalje presmijesne s obzirom na tezinu i kolicinu prekrsaja.

I grafičku, pa na servis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 20:35 (Cryogenic).
9 godina
picajzla0707 kaže...
Sirotanovic kaže...
Da kazne su nebitne, možeš staviti milijun eura ili staviti ograničenje 4km/h . Zato , oni što jure to je mentalitet ma neće mene , kao oni što puše i govore neće mene rak pluća. Ne shvaćajući da zapravo podižu šansu da poginu ili zarade rak pluća. Zapravo uopće ih ne razumijem zašto misle da su posebni , prodigy.

ko je normalan, reagira na kazne... nemereš radi par posto nenormalnih sve proglasit uzaludnim

ja se godinama vozam po viru bez pojasa, koji će mi k... kad ne prelazim 30-40km/h pogotovo u sezoni i svako malo se zaustavljam, te dućan, te kava, te koiegi pomoć, te laprdat s nekim, čim idem preko mosta vežem se - takva mi je bila logika

prošle godine platio 60e za pojas, prva kazna nakon 10 godina, ove godine opet faking akcija pojas, opet 60e... i od tada već mjesecima sam uhvatio naviku povuć hebeni pojas čim sjednem u auto

bolje ih popit i pojest nego plaćat gluposti, vjerujem da tako razmišlja 90% normalnih vozača

Dobro i to je ok, ali povecanje tih kazni nece rijesit problem retarda na cesti koji ionak nemaju para za platit te kazne, tak da povecanje iste nece nista promjeniti jer oni su svjesni da nemaju para za kazne, vjerojatno ni ne rade za placu na racun pa ih nemaju na sta ni ovrsiti i bas ih briga... Ima kod mene u selu lik, klasican primitivac i pijanac, nikad nije ni polagao vozacki, uvijek vozi pijan neke krseve, uhvate ga i kaj, ne mogu mu nista, nit ima vozacku nit ima para za platit kaznu... kad mu se skupi sud ga posalje u zatvor, on odlezi 30-60 dana i opet po starom i tak vec 30 godina... kaj ce tu povecanje kazni promjenit? a takvih imas kolko hoces...

2 godine

Braćo moja, pamet u glavu prošla su vremena za zajebanciju. Bolje kupit nekakav hardware nego plaćati mafiji kazne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

U konacnici, slazem se za stroze kazne. Naravno, najbolje bi bilo da se placaju proporcionalo primanjima jer 380e je nekome pola neto place a nekome 15%...
Mislim, nije niti to najbolje jer svaki poduzetnik sebe prijavi na minimalac ili malo iznad minimalca a ima 10 apartmana i jos 10 stanova.. bilo bi tu malo zeznuto dokazivati tko koliko ima.

No, i ove fiksne kazne su ok.

Za mobitel u rukama barem 1000e kazna.

Za pojas takodjer, minimalno 1000e i plus, ako netko od suvozaca nije vezan kaznu placa i on i vozac. On jer nije vezan a vozac jer ga je pristao voziti. 

Ne mogu vam opisati koliko me zivcira ekipa koja se na straznjoj klupi nece vezat jer valjda iza ne treba ili kaj ja znam a ne znaju da u slucaju frontalnog sudara ili djelomicno frontalnog njihovo tijelo postaje ubojiti projektil i da je velika sansa da putnici na prednjem sjedalu nastradaju jer su ih ovi od iza pogodili... sa 50kmh na 0kmh (sudar) tijelo od 75kg postaje 1000kg tesko (u tom trenutku) pa si zamislite sto se dogodi kada vas to spuca. Idete i vi i sjedalo i volan kroz vjetrobransko staklo van, u drugo vozilo.

I onda ja moram prijetiti majmunima da necu krenuti dok se ne zavezu i onda se bune da jak sam ja sad ovo ono... znaci, i njima i vozacu kazna. Ako ih toje nije vezano, vozac x3 a oni pojedinacno plate kaznu. Garantiram vam da bi se odjednom svi lijepo uredno vezali pojasevima i u sudarima smrtnost i teske povrede bi se znacajno smanjile!!

Takodjer, za recidiviste bih kazne za brzu voznju vjerojatno duplao svakim novim prekrsajem ukoliko se ponovi unutar godinu dana ili dvije.

Mis mo jednostavno takav mentalitet da samo po dzepu pali.

U Njemackoj naime skroz druga prica. Lezecih policajaca NEMA (ja sam u 8.5 godina vidio mozda 3 a bio sam u barem 10 velikih gradova) jer ljudi postuju znakove. Ako je 30kmh (skole, staracki domovi...) nema sanse da cete vidjet nekoga da vozi 40, pa ni 35 jer i sa samo 5+ na 30kmh ide kazna. Isto je i na svim drugim cestama i ogranicenjima... Na autobahnu 120kmh i nitko ne vozi brze... postuju se ogranicenja i to je to. Zato i imaju jednu od najmanjih smrtnosti na cestama, narocito autocestama unatoc sto na mnogim dionicama uopce nema ogranicenja.

I sto se kamera tice, mislim da zagreb ima vise fiksnih kamera nego  cijela bavarska koja je veca od kopnene hrvatske.

Tu i tamo se naleti na neku fiksnu kameru/radar ali ovo da na svakom petom stupu visi kamera.. da svako selo ima barem jednu kameru.. nema toga...

Ja u zapresic kada dodjem, 1-2x godisnje, svaki put vidim barem jednu novu kameru, o lezecima necu uopce pricati. ZG i Zapresic ih imaju vise nego cijela njemacka valjda ali jebiga, drugaciji smo mentalitet i na zalost mora se tako raditi jer ljudi sami od sebe postivati propise i zakone ne zele.

0 0 hvala 0
16 godina

Jasno da je do mentaliteta tak da se kod nas novčane kazne nose ponosno ko ordenje borbe za slobodu. Koliko ulaganja a sve se moglo riješiti oduzimanjem automobila i debelo zaraditi. Uvijek naopako.

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 mjeseci
Zwer54 kaže:
Ma ne treba klincima nis blokirat, treba ih educirati.

Kolega klinci se danas u osnovnim školama drogiraju dali im ne treba to braniti. No roditelji kao roditelji vjeruju svom djetetu , sigurno ste svi čuli one priče ponosnih roditelja "ma neće moj to", "moj ne vozi brzo", no u današnje vrijeme se čudim mnogim roditeljima da podržavaju djecu u ludistima. Novost mi je da svojim maloljetnicima financiraju cigarete i dozvoljavaju da puše pred njima, što ne samo da im narušava zdravlje i koči razvoj , nego i stječu ovisnost i smanjuje poštovanje prema roditelju. Recimo kolega sav ponosan pokazuje fotografije kako mu sin (tek punoljetan) na street race vozi BMW, a već je nekoliko puta razbio taj BMW, a otac i dalje ponosan zato što sinčina popravlja svoj auto.

Poanta što se zalažem za ograničenje brzine mladih zato što nisu svjesni, nit razmišljaju pet minuta unaprijed , mnogima je bitan samo status da budu kao Đejms Dins, brza kola i umrijet ću lijep i mlad. Tako da tu i neke kazne koliko oni to shvaćaju ozbiljno , više jadni roditelji koji doživljavaju same stresove radi djece. A ono 18 godina , današnja djeca nisu kao nekad kad je klinac od 16 bio odrasla osoba, mnogi sa 25 su kao sa 15.
Edukacija svakako pomogne mnogima, kako je drug Lenjin rekao "učiti , učiti i samo učiti".
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
2 godine
forumaš kaže...

Jasno da je do mentaliteta tak da se kod nas novčane kazne nose ponosno ko ordenje borbe za slobodu. Koliko ulaganja a sve se moglo riješiti oduzimanjem automobila i debelo zaraditi. Uvijek naopako.

mi kao narod i ja kao pravi Hrvat, domoljub, bi htio da imamo red i da je sve po pe-esu, ali neka to vrijedi za sve osim mene.

14 mjeseci
Milenijal kaže:
" mi kao narod i ja kao pravi Hrvat, domoljub, bi htio da imamo red i da je sve po pe-esu, ali neka to vrijedi za sve osim mene".

Upravo tako , i sad ubaci razlog zašto ti ne moraš, zato što imaš skup auto kao kerum ili onaj lik što je dobio kaznu od 300 eura , svi nađu neki razlog zašto su oni posebni jaki vozači 💪

17 godina
rocko9 kaže...

Cijena kazni ne utjece na broj prometnih prekrsaja. Stvar je do ljudi, bila kazna 10 ili 100 eura onaj koji se ne veze, nece se vezati. Zdrav razum nalaze neke stvari, naravno da necu voziti suprotnom trakom i glumit budalu bilo kazne ili ne. Za oduzimanje vozila nikad nisam bio niti cu bit, smatram da tudu imovinu nitko ne moze uzet zbog nekog prekrsaja. Kazna, zatvor, oduzimanje dozvole OK ali oduzimanje vozila ne.

Mislim da bi vise postigli da se ljudi potrude oko odgoja svoje djece, samim time ce odgojiti odgovornije osobe pa nece ni biti takvih prekrsaja i problema. Ista stvar se odnosi na odlaganje smeca i otpada.

ooo itekako utječe visina kazne... da je visina kazne 10 000eur za vožnju 50km/h više od ograničenja i oduzimanje automobila trajno, te trajno oduzimanje vozačke dozvole... 99% ljudi ne bi palo na pamet to napravit.

Vožnja preko 1 promil ista stvar, pa ti sjedni pijan za volan.

Edukacija i odgoj djeluju u normalnim državama s normalnim mentalitetom, nažalost mi se ne nalazimo u takvoj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 9:09 (lllnuclearlll).
17 godina
lllnuclearlll kaže...
rocko9 kaže...

Cijena kazni ne utjece na broj prometnih prekrsaja. Stvar je do ljudi, bila kazna 10 ili 100 eura onaj koji se ne veze, nece se vezati. Zdrav razum nalaze neke stvari, naravno da necu voziti suprotnom trakom i glumit budalu bilo kazne ili ne. Za oduzimanje vozila nikad nisam bio niti cu bit, smatram da tudu imovinu nitko ne moze uzet zbog nekog prekrsaja. Kazna, zatvor, oduzimanje dozvole OK ali oduzimanje vozila ne.

Mislim da bi vise postigli da se ljudi potrude oko odgoja svoje djece, samim time ce odgojiti odgovornije osobe pa nece ni biti takvih prekrsaja i problema. Ista stvar se odnosi na odlaganje smeca i otpada.

ooo itekako utječe visina kazne... da je visina kazne 10 000eur za vožnju 50km/h više od ograničenja i oduzimanje automobila trajno, te trajno oduzimanje vozačke dozvole... 99% ljudi ne bi palo na pamet to napravit.

Edukacija i odgoj djeluju u normalnim državama s normalnim mentalitetom, nažalost mi se ne nalazimo u takvoj...

Kod nas ta edukacija još u samo startu zakazuje već od autoškole. Najjednostavniji primjer evo kod mene ne uče da se za izlazak iz kružnog daje žmigavac. 

8 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Vozio sam 151 po brzoj cesti. Ogranicenje 70. 690 eura i 3 mjeseca bez vozacke. Smatram kaznu primjerenom. Bilo je i elemenata objesne voznje, samo me jos nisu uhvatili. Jedino cega se bojim je da ne ozlijedim drugog covjeka. Za mene, cim prije odem, tim bolje. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
17 godina
cvaja997 kaže...

Vozio sam 151 po brzoj cesti. Ogranicenje 70. 690 eura i 3 mjeseca bez vozacke. Smatram kaznu primjerenom. Bilo je i elemenata objesne voznje, samo me jos nisu uhvatili. Jedino cega se bojim je da ne ozlijedim drugog covjeka. Za mene, cim prije odem, tim bolje. 

Još jedan za kojeg se pitam kako je prošao psihotest...

10 godina
lllnuclearlll kaže...
cvaja997 kaže...

Slab je taj naš psihotest. 

Danas vozi svaka budala, a nisu svi za volan

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Santana kaže...
lllnuclearlll kaže...
cvaja997 kaže...

Slab je taj naš psihotest. 

Danas vozi svaka budala, a nisu svi za volan

Već sam o tom pisao ja kad sam bio na toj lakrdiji od testa bio je zadatak kvadrat krug kvadrat krug kvadrat krug i dvije kućice da povučeš kako ide dalje niz i ženska do mene zove  medicinsku sestru ili pomoćnicu ne znam davno bilo, ne zna riješiti to i ova joj riješi.

17 godina
Gajotres kaže...
lllnuclearlll kaže...
rocko9 kaže...

Kod nas ta edukacija još u samo startu zakazuje već od autoškole. Najjednostavniji primjer evo kod mene ne uče da se za izlazak iz kružnog daje žmigavac. 

Ma žmigavac je za početnike bez muda. Prebaciš se u traku kad hoćeš, šta druge briga gdje ja idem i gdje ću skrenut. Najbolji je trol kad čekaju (s desne strane) da prođeš, i ti bez žmigavca napraviš skretanje u desno. A i nisam ni znao da moj BMW ima žmigavce.. ručica ne ostaje pomaknuta kao u drugim markama.

Malo sarkazma, ali po Zagrebu rjetko vidim žmigavce, ja sam stekao vještinu da po stilu vožnje procjenim gdje tko ide :)

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
8 godina

Ako si prosječno inteligentan, nije problem. Imam manipulatorski karakter. Nekoliko puta sam naišao na strahovito nadarene ljude i tu je bilo problema, jer su me pročitali u potpunosti. 

14 mjeseci
prije mjesec dana bio na psihotestu, pa to sprdačina , pogotovo ona retardirana pitanja dali se znojiš više od drugih , dali se crveniš više od drugih , dali voliš mučiti životinje ... napišeš onako kako bi trebao izgledati , tj. slažeš većinu, riješiš one jednostavne sudoku-geometrije i prošao si.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Mah, evo tu lik vozi 150 gdje je limit 70.
Jbg, da se majstoru oduzme vozacka uz zabranu polaganja godinu-dvije + novčana kazna od par tisuća eur, brzo bi se ponašanje korigiralo u neko donekle normalno.

Možemo mi tu drvit o prevenciji od malih nogu, psihotestovima, al činjenica je da smo poludivlji svijet u kojem većina ne kuži nikako osim batinom.
Malaka!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2025 4:23 (Apachy).

4 0 hvala 0
8 godina

To nije istina. Ulovljen sam u prekrsaju taj put, 151 na sat. Oduzima se 15. Medutim, tu sam znao vozit do 200. Sad cemo jos 120 konja nabacit gore pa ce valjda ic preko. 

6 mjeseci
napomena: osim za pripadnike Romske i ostalih manjina

0 0 hvala 0
2 godine
cvaja997 kaže...

To nije istina. Ulovljen sam u prekrsaju taj put, 151 na sat. Oduzima se 15. Medutim, tu sam znao vozit do 200. Sad cemo jos 120 konja nabacit gore pa ce valjda ic preko. 

malo je to. treba ubacit i kojeg magarca, ne samo konje.

a onda ožeži sa barem 160 kroz naselje...

ovako nekako

https://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-je-motociklist-koji-je-usmrtio-ceskog-pjesaka-u-sv-filipu-i-jakovu/2730407.aspx

obitelj i prijatelji će zatim pisati kako si bio duša od čovjeka 

8 godina

Taakooo jeee. 

17 godina
millennial kaže...
cvaja997 kaže...

malo je to. treba ubacit i kojeg magarca, ne samo konje.

a onda ožeži sa barem 160 kroz naselje...

ovako nekako

https://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-je-motociklist-koji-je-usmrtio-ceskog-pjesaka-u-sv-filipu-i-jakovu/2730407.aspx

obitelj i prijatelji će zatim pisati kako si bio duša od čovjeka 

Ja bih volio da meni netko objasni što ih privlači na toj cesti. Ja taj potez vozim samo zimi ali vračao nas je Dragec iz Karlobaga na Zavižan. Vozi kombi skroz po desnom rubu zbog ovih luđaka. Nek pogine on BMK, ali ubije pri tome nedužnu osobu. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 9:41 (Gajotres).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice