Novi saziv Europske komisije neće odgoditi zabranu

poruka: 49
|
čitano: 7.699
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi saziv Europske komisije neće odgoditi zabranu".
6 godina
Re: Novi saziv Europske komisije neće odgoditi zab
Gebirgs kaže...
gpd kaže...

Moći će se voziti na dizel/benzin i u budućnosti jedino što će se uvesti dodatni trošak - karbonski offset.

Sorry, moram sada pitati mnijenje, ako imaju vise informacija od mene.

Karbonski offset, zvuci divno.

Kome ga placamo? Tj tko dobija lovu? Kazu UN.

Tj, i sada cu ja iz HR perspektive, kome se daje lovu i po kojem kljucu?

Tko je ta neka osoba koja je na celu tog nekog fiktivnog tijela koja uzima lovu nama iz dzepa i rasporedjuje je nepoznatim osobama? Tko ju je izabrao?

Kolikim budzetom barata?

Zasto se Karbonskim Offsetom trguje?

Koliko ja vidim, ovo je jos jedna u nizu NGO/UN/Swamp shema kojima se isisava lova na globalnom nivou i upumpava u "projekte". A "projekti" se onda nama razbijaju o glavu i druge, njeznije dijelove tijela.

Već i sad postoje trošarine ukalkulirane u cijenu goriva, (HAC, HC i HŽ).

Samo će se dodati još jedna trošarina CO, (carbon offset).

i pići po starom, ako nećeš , imaš EV pa pići s EV autićem na baterije.

tako pretpostavljam da će biti, budimo realni,

iako bih ja htio da nema trošarine za karbonski kredit. niti drugih trošarina, da je gorivo kvalitetno i  džabe. ali to baš i nije realno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2024 11:38 (gpd).
11 godina
corco kaže...
Glupa je zato što treba pustiti tržištu da se samostalno regulira....

kad korporacije ne bi gledale isključivo vlastiti proft i to u što kraćem roku, s filozofijom da će posljedice rješavat neki drugi ceo u budućnosti za koju ih boli piton, možda bi to i bilo ok

ovako, regulacija tržišta mora postojat, ofkors, uz nekakav balans jednog i drugog, jer niti prevelika birokracija nije baš najbolje rješenje

16 godina
picajzla0707 kaže...
corco kaže...
Glupa je zato što treba pustiti tržištu da se samostalno regulira....

kad korporacije ne bi gledale isključivo vlastiti proft i to u što kraćem roku, s filozofijom da će posljedice rješavat neki drugi ceo u budućnosti za koju ih boli piton, možda bi to i bilo ok

ovako, regulacija tržišta mora postojat, ofkors, uz nekakav balans jednog i drugog, jer niti prevelika birokracija nije baš najbolje rješenje

Korporacije su tu da zarađuju i danas i u budućnosti.

Ako ih stisneš danas (ESG), nastojat će riješiti problem danas, a rješenje problema ne znači i stvarno smanjivanje zagađenja.

Primjer, korporacija daje popriličan broj vozila zaposlenicima, globalno je odluka ići na EV, to je ekstreman skok u trošku, umjesto leasinga daju ljudima car allowance, ljudi kupuju vlastite dizelaše, smanjuju zagađenje iz perspektive firme, isti trošak firmi, okolišu isto zagađenje.

To je samo jedan od primjera.

15 godina

Sad je jasnije: "MAROKO je nakon Kine najveći automobilski izvoznik u Europsku uniju. Kako je objavio EUobserver, u 2023. godini Maroko je proizveo 700 tisuća vozila, a na europsko tržište ih je izvezao 536 tisuća. Izvoz marokanske autoindustrije u EU iznosio je 15.1 milijardu eura, što je predstavljalo 30-postotni porast u odnosu na godinu ranije. Ispred je samo Kina sa 782 tisuće izvezenih automobila u Europsku uniju u 2023. godini, piše Forbes. AfricaNews u svom ranijem članku navodi da značajnu ulogu u Maroku imaju francuske tvornice. U njima se, između ostalog, proizvode Renault Clio, Dacia Sandero i Dacia Jogger. Stellantis u Maroku proizvodi Peugeote, Opele i Fiate, a kineski, japanski, američki i korejski proizvođači proizvode brojne dijelove. Kineski BYD već dugo najavljuje gradnju tvornice, no to se još nije dogodilo. Analitičari očekuju da će marokanski izvoz automobila nastaviti rasti, pri čemu će u njemu rasti i postotak broja električnih vozila. Glavna izvozna tržišta su Španjolska, Francuska, Njemačka i Italija".

Dakle, EU je u zamjenu za čuvanje granica od emigranata, omogućila Maroku da (uskoro) postane najveći izvoznik u EU. Ujedno je jeftinije proizvodit u Africi, nego li u nekoj EU državi. Profit ispred svega.

1 0 hvala 0
13 godina

Evo slušam da je Trump već najavio povlačenje iz pariškog green woke sranja, da bar slijede svi pa će možda i glupa EU progledati. Oni bi nama zabranili ICE do 2035, smradovi. 

U zadnjih 8 godina zelena efikasnost pariškog sporazuma je porasla sa 1.98 na 1.99% što je očito da nema smisla.

1 0 hvala 0
16 godina
sstrmi kaže...

Evo slušam da je Trump već najavio povlačenje iz pariškog green woke sranja, da bar slijede svi pa će možda i glupa EU progledati. Oni bi nama zabranili ICE do 2035, smradovi. 

U zadnjih 8 godina zelena efikasnost pariškog sporazuma je porasla sa 1.98 na 1.99% što je očito da nema smisla.

Meni je žao što se ti i tebi slični niste rodili cca 2200.-2300. godine... Mi smo među zadnjim generacijama koje imaju sreće da im ovi prije njih nisu zatrovali i uništili planet u toj mjeri da im je kvaliteta života ravna nuli... To čeka ljude u budućnosti, pogotovo s ovako sebičnim razmišljanjem velikog dijela civilizacije. Da, jasno mi je...vas neće biti pa je to u vašim glavama OK.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 11:55 (lllnuclearlll).
16 godina

Njega i onako boli briga pošto vjerojatno nema djece. 

Meni je osobno baš drago zbog ove uredbe. VW, Renault i Ford će žestoko spustiti cijene električnih auta nagodinu. Bez obzira na uspješne prototipe auta s SSB-om Do kraja desetljeća bi auti SSB-om zaživjeti. Tehnologija s baterijama napreduje žestoko. Još kad država bude regulirala punionice bit će prst u uho. Ove godine je Byd počeo proizvoditi Blade 2.0 baterije. Čeka nas lijepa auto budučnost. 

13 godina
lllnuclearlll kaže...
sstrmi kaže...

Meni je žao što se ti i tebi slični niste rodili cca 2200.-2300. godine... Mi smo među zadnjim generacijama koje imaju sreće da im ovi prije njih nisu zatrovali i uništili planet u toj mjeri da im je kvaliteta života ravna nuli... To čeka ljude u budućnosti, pogotovo s ovako sebičnim razmišljanjem velikog dijela civilizacije. Da, jasno mi je...vas neće biti pa je to u vašim glavama OK.

Ti stvarno misliš da mi ljudi možemo u tolikoj mjeri utjecati na našto, a u povijesti planeta je bilo već 5 velikih "reseta. Nagledao sam se puno dokumentara o planetu našem, svemiru itd. Pogotovo mi je najdraži Cosmos, gdje prođu kroz resete planeta. Uglavnom dovoljno je da eruptira jedan od 20 supervulkana i nema nas, magnetni polovi se zamjenjuju i tko zna kako će to završiti. Uglavnom mi smo toliko sitni i nebitni da protiv pravih reseta zemlje mi jednostavno ne može utjecati. Da ne pričam o svemiru, tako da se ne brinem ni najmanje za ove zelene gluposti

16 godina
sstrmi kaže...
lllnuclearlll kaže...
sstrmi kaže...

Ti stvarno misliš da mi ljudi možemo u tolikoj mjeri utjecati na našto, a u povijesti planeta je bilo već 5 velikih "reseta. Nagledao sam se puno dokumentara o planetu našem, svemiru itd. Pogotovo mi je najdraži Cosmos, gdje prođu kroz resete planeta. Uglavnom dovoljno je da eruptira jedan od 20 supervulkana i nema nas, magnetni polovi se zamjenjuju i tko zna kako će to završiti. Uglavnom mi smo toliko sitni i nebitni da protiv pravih reseta zemlje mi jednostavno ne može utjecati. Da ne pričam o svemiru, tako da se ne brinem ni najmanje za ove zelene gluposti

Kakav tužan selektivni odabir. U samom Cosmosu kojeg tvrdiš da gledaš Neil deGrasse Tyson kaže sa smo mi krivi za trenutno izumiranje vrsta. 

13 godina
Gajotres kaže...

Njega i onako boli briga pošto vjerojatno nema djece. 

Meni je osobno baš drago zbog ove uredbe. VW, Renault i Ford će žestoko spustiti cijene električnih auta nagodinu. Bez obzira na uspješne prototipe auta s SSB-om Do kraja desetljeća bi auti SSB-om zaživjeti. Tehnologija s baterijama napreduje žestoko. Još kad država bude regulirala punionice bit će prst u uho. Ove godine je Byd počeo proizvoditi Blade 2.0 baterije. Čeka nas lijepa auto budučnost. 

Imam dijete i uopće se ne bojim za takvu budućnost, nego za nekakve drugačije budućnosti.

To je sve, samo ne lijepa auta budućnost. Tolika hajka i ispijeni mozgovi protiv ICE auta, a 20 najvećih brodova na svijetu napravi više CO2 nego svi automobili skupa . Nemam ja ništa protiv zelene tranzicije, ali to mora biti realno i postupno, a ne kao sada. Ljudi moji, pogotovo vi što zabrijavate na EC i ložite se na to misleći da je to neki spas, a bogataši upregnu privatni avion za šopinge, večere itd .

Gdje su tek vojna vozila, vojna industrija i same elektrane koja je većina na ugljen, plin itd itd. Misliš da je EC 100% zelen jer ide na struju? daleko od toga, daleko od toga

16 godina
Gajotres kaže...

Kakav tužan selektivni odabir. U samom Cosmosu kojeg tvrdiš da gledaš Neil deGrasse Tyson kaže sa smo mi krivi za trenutno izumiranje vrsta. 

Samo je jedan Cosmos. Onaj od Carl Sagana.

Nazivati ove druge nastavcima je blasfemija.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
13 godina
syncmaster245b kaže...
Gajotres kaže...

Gledam trenutno i taj, bilo je malo teže za pronaći skinuti. Iako moram priznati da mi je bolji ovaj noviji

16 godina
syncmaster245b kaže...
Gajotres kaže...

Pa baš hjedoh napisati da si još zapeo 1980 kao ovi naši političari u 1945 i 1991.  

16 godina
sstrmi kaže...

Gledam trenutno i taj, bilo je malo teže za pronaći skinuti. Iako moram priznati da mi je bolji ovaj noviji

Svakako pronadji onaj "neokljastreni" (60 miunutne epizode sa "10 years update" segmentom na kraju nekih epizoda sa samim Carl Saganom,  naspram onih 45 minutnih sto su ovih moderni isjekli kako bi ubacili 15 minuta reklama u jednom satu programa).

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
16 godina
Gajotres kaže...

Pa baš hjedoh napisati da si još zapeo 1980 kao ovi naši političari u 1945 i 1991.  

Ma joj, ne povlaci paralele izmedju politike i znanosti.

Vidimo sto se dogadja kad se to dvoje pomijesa (uostalom komentiramo na temu gdje je to ocito).

16 godina
syncmaster245b kaže...
Gajotres kaže...

Ma joj, ne povlaci paralele izmedju politike i znanosti.

Vidimo sto se dogadja kad se to dvoje pomijesa (uostalom komentiramo na temu gdje je to ocito).

Ove nove su isto dobre, samo ne znam ja koje reklame misliš ne sječam se da ih je bilo. Čak mi je ona ekološka s olovom najgora i najdosadnija.  

16 godina
Gajotres kaže...

Ove nove su isto dobre, samo ne znam ja koje reklame misliš ne sječam se da ih je bilo. Čak mi je ona ekološka s olovom najgora i najdosadnija.  

Ma ne, govorim kako su prilagodili originalni Cosmos modernom televizijskom programu na nacin da su isli sjeci to remek djelo, izbacivajuci segmente, kako bi  dobili 45 minutnu epizodu i mogucnost ubacivanja 15 minuta reklama u jednom satu TV programa.

Ima na netu pronaci i tu verziju pa sam samo htio sstrmi -ja upozoriti na to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 14:10 (syncmaster245b).
13 godina
syncmaster245b kaže...
sstrmi kaže...

Svakako pronadji onaj "neokljastreni" (60 miunutne epizode sa "10 years update" segmentom na kraju nekih epizoda sa samim Carl Saganom,  naspram onih 45 minutnih sto su ovih moderni isjekli kako bi ubacili 15 minuta reklama u jednom satu programa).

58 minuta trajanja bez reklama, to je onda ta prava verzija?

16 godina
sstrmi kaže...
syncmaster245b kaže...
sstrmi kaže...

58 minuta trajanja bez reklama, to je onda ta prava verzija?

Da (iako neke epizode imaju nepojmljivu duzinu trajanja za danasnje pojmove, paz' sad, 1h02m)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice