I koliko sezona ljeto/zima promjene temperaturre uz grijanje motora će izolacija kabela izdržati? Za fleksibilnost neću ni pitati...
Novi električni Fiati imat će integrirani kabel za
- poruka: 9
- |
- čitano: 5.880
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Takav novi kabel slozi obican elekticar.
I koliko sezona ljeto/zima promjene temperaturre uz grijanje motora će izolacija kabela izdržati? Za fleksibilnost neću ni pitati...
Kakvo grijanje motora kod EVa?
Ne znam jesi li ikada vozio EV, ali električni motori gotovo pa ne griju u usporedbi sa klasičnim gorivima.
Efikasnost električnih motora je 85-95%, dok je benzinaca i dizelaša oko 20-35%
Kod tih električnih bedastoća mi je najače kad se zapali u garaži pa izgori još stotinjak auta sa njime. Treba im zabranit parkiranje u garažama. Samo na nekim mjestima minimalno 50 metara od objekata.
Uopce nije trenutak za elektricne automobile. Hibridi da, ali dok se ne izmisle kvalitetnije baterije EV-ove bi trebalo zabraniti. Fascinantno mi je kako niti jedna regulativa ovo uopce ne pokusava regulirati.
Ne znam jesi li ikada vozio EV, ali električni motori gotovo pa ne griju u usporedbi sa klasičnim gorivima.
Efikasnost električnih motora je 85-95%, dok je benzinaca i dizelaša oko 20-35%
https://www.amphenol-sensors.com/ev-thermal-management-and-sensors-for-manufacturers#:~:text=Like%20an%20ICE%20engine%2C%20an,%2D%2D%20between%2090%2D95%20%E2%84%83.
Like an ICE engine, an EV motor needs to be kept within a certain temperature range to run efficiently -- between 90-95 ℃.