Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a

poruka: 71
|
čitano: 13.778
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a".
13 godina

600e je stancic od 40kvadrata a placa 1200 at best....

Kvadrat stana za novogradnju 4000+ eura ako imas srece, vise oko 5....

pa eto....

1999 mi je placa bila hiljadu maraka a stan isto toliko (po kvadratu)....

danas mi je plata nedovoljna za kvadrata, tolko mogu o sebi....

9 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a

@pshio84

Mislim da se ne bi trebao dati uvući u raspravu provokatora i trollova.

Stanovanje nije problem. Odite u neki drugi stan od vaše familije, nađite partnera koji ima gajbu, živite sa cimerima (-cijela jedna agenda je nastala od toga da ljudi u svojim 30im godinama žive zajedno, npr. ona serija tzv. Prijatelji), budite skvoteri, počnite si raditi kuću u slobodno vrijeme,...., vozite u kamion, budite svjetioničari, odite u velečasne, neku drugu sektu,....Al ipak mislim da je najbolje kod mame.

Volim Zagreb, al ZGB nije niš posebno u globalnim razmjerima. Imate NYC, London, još jedan grad iz regije, itd.

Mac
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2025 14:52 (PzKpfw).
2 godine
psiho84 kaže...
Napisao si hrpu gluposti.
Ljudi ne rade za popularnost, vec za novac.
A kada je u redu moralizirati? Korupcije ima svugdje, to nije hrvatska izmisljotina, ali je zanimljivo kako hrvati vole opravdavati svoje ilegalne aktivnosti, ali biti kivni na drzavne ilegalne aktivnosti.
Nije u redu ni krada sladoleda u ducanu, pa tako ni piratstvo, pa tako ni ono za sto se tereti josipu rimac, pa tako ni ono sto se radi u drzavnom vrhu,a jos nije otkriveno.
Treba moralizirati oko svega, jer jedino tako gradimo nekakvo normalno drustvo. Pa ce jednog dana doci neka generacija ljudi koji ce odrasti na temeljima legalnosti i kao takvi uci i u politiku. Ako cemo gledati za sve da je ok i da je snadi se druze prihvatljivo, ta generacija nikad nece doci. Jer ih od malih nogu ucimo da je kriminal prihvatljiv, a kao takvi ce se njime baviti u onoj razini kojoj imaju pristupa. Cistacica ce si uzimati za doma toaletni papir i deterdzente, Neki sef ce varati na porezu i doprinosima, neki ministar ce uzimati proviziju, a neki premijer ce radi osobnih interesa prodati narod.

potpis na sve. +1

picajzla0707 kaže...
millennial kaže...

jeste otkazali netflix, hbo...? 

zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 

nisam još, al otkazat ću

zašto? vrlo jednostavno, plaćam već godinama obiteljski paket, koristim ga ja na jednoj adresi povremeno, djeca na drugoj skoro stalno

i sad me guze zbog toga, jer kao moja djeca i ja valjda nismo familija da koristimo obiteljski paket, iako smo na drugoj adresi

i boli me piton što oni to rade zbog onih koji zloupotrebljavaju obiteljsi paket da bi podijelili račun... neka nađu načina kako da provjere jedsmo li ja i djeca familija i jel zloupotrebljavam tu opciju

neće, ne da im se, ne znaju kako? bmk, otkažem i miran sam

usput, plaćam pretplatu na jubito i pretplatu na amazon prime, kad mi nešto ne bude pasalo, otkazat ću

iptv nisam koristio nikad, ali s guštom skinem film s torrenta

obiteljski paket? nisam siguran o kojem servisu pričamo. tko te guzi zbog toga? pretplate se vezuju uz kućanstvo (adresu), ako ti i tvoja djeca živite na različitim adresama onda su to dva različita kućanstva pa imaš opciju ili koristiti na jednoj ili drugoj lokaciji istu pretplatu ili imati dvije pretplate i koristiti ih istovremeno. gdje je tu problem?

nisi zadovoljan? odjavi.

Mael kaže...
millennial kaže...

zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 

Oh no, genije stiže, motaj kablove...

IQ doseg... a gle očito mjeriš po sebi, pa je takav i rezultat.

Kliše za klišejem, kao da čitam reddit/index i slične komentare. Da nema tebe, ne bismo ništa od navedenog znali... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje

Mislim da treba sve pretplatnike odmah zašmajsat, jer ono ima čak 850€ plaće i još hoće jeftino gledat tv... odmah to riješiti... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje

nije tebi baš dobro? 850 eura plaće  objesi te laži mačku o rep.

Bichanich kaže...

Ne radi se o temi piratluka kao takvoj nego o tome da si prije mogao normalno gledati filmove, serije i da ne govorim sportske sadržaje s jednom pretplatom. Danas obzirom na poplavu raznih platformi i blokovsku podjelu sporskih paketa, da bi pogledao sve što si prije mogao bi morao plaćati 3-4 različita paketa. Sve je prešlo na model pretplate, od raznih softwarea, YouTubea, glazbenih sadržaja itd.. I trend je takav da se za sve moraš registrirati i imati neki oblik obaveze plaćanja. 

Kad pogledam što sve plaćam za medijske sadržaje putem pretplate skupi se dobrih 6-7 servisa. 

ovo opravdanje se redovito može pročitati, ponavljaju ga ljudi kao papagaji, ali ja ga i dalje ne kužim. znači ako ne možeš sve imati na jednom mjestu za jednu pretplatu onda imaš pravo krasti? kad ideš u trgovinu često moraš obići 2-3 da bi kupio sve što ti treba, čemu onda plaćati idemo pljačkati.

ti servisi ti nisu neophodni, to je luksuz, i imaš izbor imati ih ili ne. imaš 6-7 sevisa, plaćaš mjesečno vjerojatno 50 eura i sad je to kraj svijeta. 

Ivan(4) kaže...
millennial kaže...

Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali ovde sam sa trenutnom pretplatom imao sledeće iskustvo: "Uzmeš ovaj paket i imaš sve Arene", a onda, nekoliko meseci kasnije, se pojavi nova mega giga Arena (AdRENAlin ili tako neka retardacija) i na nju se prebaci sve što zapravo želim da gledam i ona naravno nije u paketu (iako je obećanje bilo "sve Arene"), ali mi "velikodušno" nude da se dodatno kod njih pretplatim na Arena Cloud. Slična situacija i kod kolege, osim što on kod drugog operatera ima bukvalno najveći paket koji postoji, na kome je do sada uvek sve bilo uključeno, i obećanje je da imaš sve što nude, ali k****, nateže se već neko vreme s njima da mu aktiviraju.

I onda zašto ljudi daju pare lopovima umesto legalnim servisima? Pa, zato što su lopovi prema svojim mušterijama pošteniji! (disclaimer - ne koristim piratske prenose sportskih događaja, ali apsolutno ne osuđujem)

Dodatno to što si ti pomenuo dva online servisa za filmove i serije, a ima ih još nekoliko i svaki ljubomorno čuva ekskluzive i svi konstantno dižu cene do nivoa kada trošak spram količine sadržaja koji će biti konzumiran prestaje da ima smisla. Ove godine sam pogledao novu sezonu White Lotusa, HBO, delimično Squid Gamea, Netflix, i pogledam South Park, Paramount+. I to je sve. Tri serije, tri servisa. Od toga trenutno pratim samo South Park, koji ima dve epizode mesečno.

Online servisi distribucije, svojom politikom (imaju opciju pretplate, pri čemu barem u nekoj meri kombinuju kataloge, ali zapravo pretplata nije neophodna, te svi redovno nude sniženja), su postigli da se ne sećam kada sam poslednji put piratizovao neku igru. Online servisi distribucije filmskog i TV sadržaja su svojom politikom (isključivo pretplatnički model, konstantna fragmentacija i stalno podizanje cena) postigli to da se nikad nisam pretplatio ni na jedan od njih (ne računajući pretplatu koju dajem kablovskom operateru).

evo opet isto. vrlo jednostavno, ponuda i potražnja.

lopovi su prema svojim mušterijama pošteniji. 

umjesto da ste sretni da vam je sad sve dostupno na jedan klik vi kukate i tražite opravdanja za kriminal. bravo. 

igre? pa ista stvar. imaš eksluzive samo za određenu konzolu, što sad to znači da imaš pravo krasti jer što bi ti morao imati sve konzole, a jadničak moraš odigrati sve te igre.

ti se nisi pretplatio? pa koga briga. je li ti jasno da streaming servisi rastu kao ludi, znači tvoja osobna anegdota apsolutno ništa ne znači i nema nikakvu vrijednost. ti si samo jedna kap u vodi. brojka.

JackIsBack kaže...
Znam za sebe osobno a i prilicno sam siguran da hrpa mojih prijatelja a vjerojatno i ovdje prisutnih kolega forumaša nije piratizirala nijednu igru od kada su se pojavili servisi kao što su steam, gog itd. Zašto, zato jer se ne osjecam ko budala kada platim neku igru. Ako mi se igra odmah kupim po punoj cijeni ili cekam popust ako mi nije hitno. Dapace, cak sam i neke igre koje sam kao klinac piratizirao (heroji, stari gta, witcher 1 itd) kupio iz poštovanja prema izdavacu iako ih nisam ponovo ZAIGRAO (osim heroja :))

S druge strane koristim iptv i Real debrid upravo iz razloga što ne mogu dobiti ono što źelim po nekoj razumnoj cijeni nego mi se podvaljuju kojekavi paketi koje ne trebam i uvijek fali ono nešto što trebam jer je u drugom paketu ili kod konkurencije ili se rascjepkalo na milon nekih servisa i svaki zahtjeva pretplatu. Dokle god oni igraju igru igram je i ja, ali na svoj nacin.

I cak nije ni lova u pitanju nego "convinient". Ne želim 5- 6 servisa na smart tv-u, niti eon + max tv da bi imao i HNL i ligu prvaka. Ponudi mi servis sa svim tim sadržajem na jednoj platformi za neku razumnu cijenu ili mi naplati ono što gledam i rado cu ga uzeti i otkantati sve piratske servise.

opet lažno opravdanje i moraliziranje kako bi se opravdao kriminal.

segregator kaže...

Ako susjed ima HBO, a ja nemam i odem kod njega doma pa skupa gledamo, jel to po zakonu?

praviš se blesav. imaš uvjete korištenja pa čitaj, sve je jasno.

SharkZ kaže...
segregator kaže...

Ako susjed ima HBO, a ja nemam i odem kod njega doma pa skupa gledamo, jel to po zakonu?

Jako dobro pitanje, a po logici nekih stručnjaka ovdje - to nije po zakonu jer gledaš tuđe intelektualno (lol) vlasništvo, a nisi platio.

Ima tu materijala za procesuiranje.

jako dobro pitanje može biti samo likovima poput tebe koji valjda u životu nisu na ovom forumu napisali nešto pametno, a da nije nekakvo s*anje vezano za teorije zavjera i podrumske filmiće koje su vas pojedince prosvijetlili. što se uopće petljaš u ove teme kad si ti borac protiv establišmenta, ljudi guštera i ostale elite. pojma nemaš o ničemu, a misliš da znaš nešto i da si popio pamet svijeta jer eto pratiš Joe Roganov podcast, a on je poznat kao vrhunski intelektualac sa širokim spektrom znanja. 

LudaRajcica kaže...

Piratiziranje smatram uredu, ne vidim nista losega u tome. Osoba koja ce konzumirati piratski sadrzaj tim cinom nikoga nije, realno, ostetila. 

Pojam autorskih prava, autorskog djela (kao i patenata i drugih sranja) je samo konstrukt kojeg je nekakvo zivo bice, nalik majmunu, usvojilo.

Zasto bih ja trebao to pravilo prhvatiti i drzati se toga? To je moje pravo, izabirem piratski sadrzaj a ne majmune koji bi u moje ime donosili odluke.

Realno... Kada bi taj sadrzaj bio dostupan, cijenom primamljiv, ne bi bilo piratiziranja. Kada sam bio mladji, govorio sam, prodaj mi album za nekoliko eura, kupiti cu ga. Prodaj mi igricu za 10 eura, kupiti cu ju.... Ali nedam ti za 50 minuta muzike 30eura niti cu ti dati 60 eura za igru i 20tak sati igranja iste...

Koliko ljudi trose vremena na opustajuci sadrzaj prosjecno? Kolika je satnica tog covjeka? Moramo prvo to uzeti u obzir, nema tu crnog bjelog pogleda, sve je u LGTVHD+ bojama...

npr. postoji ms servis za igranje, 30 eura mjesecno :) Kako da ne... de uvedite paket od 5 eura, paket od 10 eura, onaj od 20 pa onda i ovaj od 30, svaki neka nudi nesto... takodjr, omogucite customizaciju, dajte i onima za 5e mjesecno da nesto mogu birati... i imati cete korisnike i sve ce se vrtijeti... ali ne, oholost... i eto ti piratluka...

Ja osobno nisam nikada piratizirao IPTV, ne gledam takav sadrzaj, ne pratim tv serije, utakmice ne gledam netflix i sl. sadrzaj.

youtube je ono sto me veseli, izbora u izobilju, zabave, svega... to placam, igrice kupujem na steamu kada su na velikom popustu a kadkada i manjem(extremno rijetko, ali neki naslovi to zasluzuju), muziku streamam preko youtube musica a F1 placam direktno izvoru...

Prica se da bi Apple kupio ekskluzivu na F1, tada cu biti primoran piratizirati taj sadrzaj i to je uredu. Nemam mogucnost to gledati van Appleovom eko systema, kojeg nisam clan i necu biti... piratluk je tada pozeljan, potreban i pozitivan!

sramotno razmišljanje. pitam se što bi rekao da si ti autor recimo neke knjige koju mi onda ovdje dilamo po forumu za 0 eura. bi li i onda pisao da nitko nije oštečen? kada mi dođe keramičar doma ja mu isto kažem moje mišljenje je da tvoja cijena treba biti 5 eura po m2, pa ako on kaže 10 eura zveknem ga šipkom po glavi i prisilim da radi za 5 eura. jer eto ja smatram da je to fer cijena.

odakle samo ispadate mila majko... naučio sam u životu da je ovo tip ljudi koji će omalovažavati sve i svakoga osim sebe i vlastiti rad, to im zlata vrijedi, ali kad treba drugome platiti onda su oni najpametniji i sve najbolje znaju.

živimo u demokraciji, svatko ima pravo staviti cijenu na svoj proizvod kako on želi, a ti možeš to kupiti ili preskočiti. sve ostalo je KRAĐA, a tebe to onda čini LOPOVOM.

ovi "marsovci" na vodečim pozicijama u državi, političari i slični su samo vaša slika i prilika.

LudaRajcica kaže...
UncleJimbo kaže...
SharkZ kaže...
To što netko gleda neke filmove i sport preko iptv-a se uopće ne može okarakterizirati kao bilo kakva krađa, pogotovo ne kao konkretna krađa sladoleda iz trgovine.
Kompanije koje imaju milijarde i koje su vlasnici tv prava trebaju sami naći način i uložiti sredstva u svoju zaštitu, naglasak je ovdje na zaštiti.

Neznanje o izvršenom dijelu nikog ne oslobađa krivnje, tumačenje da se gledanje ili korištenje tuđeg intelekutalnog vlasništva ne smatra krađom je davno završena tema i kao takva je unešena u zakon. U određenim zemljama članicama EU se i provodi kada se priča o sadržaju torrenta (glazba, filmovi itd....)

Intelektualno vlasništvo je zakonski izjednačeno sa onim materijalnim u pogledu vrijednosti ili izgubljene dobiti.

"Neovlaštena uporaba ili umnožavanje predmeta intelektualnog vlasništva predstavlja povredu prava, a pravo vlasnika na raspolaganje, uporabu i stjecanje koristi od takvog vlasništva štiti se sredstvima i institucijama pravnog sustava." >>>>> znači nikakva zaštita nije potrebna, ako je moj bicikl u dvorištu, na pločniku, livadi...nitko nema pravo isti uzeti i tumačiti da isti nije bio zaključan pa nema kaznenog dijela<<<<<<<<

S obzirom da se za sada obračunavaju samo sa onima koji su omogucavali korištenje bez kupnje prava za reprodukciju same korisnike nisu dirali, međutim već se duže spominje da će u cilju suzbijanja svega skupa ljestvica ići na korak niže te će se provoditi postupci protiv samih naručitelja ilegalne usluge.

Da, ljudi jesu ogorčeni situacijom i idu po sistemu ko ih hebe, kad mogu oni milione mogu i ja par desetaka eura, ali moramo biti iskreni prema sebi pa reći da takav trend ne vodi nicemu dobrom za generacije koje dolaze jer spustanjem kriterija društva dovodimo se u situaciju da će takvo razmišljanje postati normalno i društveno prihvatljivo. 

Covjece ti si ko oni likovi sa televizije koje vidim na youtubuponekad.... ne znam tocno ime, ima jedan Andrija Plenkavic i nekakav Ivan Prnar, ima ih jos.... zvucis ko oni.... kvarava, zalizana frizura, puno lijepih manira i glumljenja finoce i elokventnosti ali u dusi praznoglava bljuvotina :)

Sve sto si rekao nema nikakvog smisla, kakvo drustvo? Ustaska vukojebina? Molitelji na trgu tvog glavnoga grada? Daj ne seri... Daj ne budi utegnuti kromanjonac koji nema mudap riznati da nemamo ni drustvo i drustvene norme a kamo li potrebu da se brinemo o autorskim pravima....

ljudi u drzavi nemaju novaca da si plate, jebenu, najamninu.... 600e mjesecno nemaju.... nemaju novaca da si kupe vlastiti stan ili im banke ne daju kredite jer su im place PRE malene.... daj ne seri, daj odjebi sa svojim manirama i blesavocama.... a producentima autorskih djela bih porucio, odite raditi a ne glumiti bogove..... kakva djela, kakva prava, de odj....

biti ustogljeni LGTVHD+ koji nije sposoban reci ne i izboriti se za svoja prava,,,, to ne vodi nicemu, a ne gledanje glupave televizije, medija 17 stoljeca.... daj,,, Berlusconi je umro, nema vise zanimljivih stvari na tom mediju...... ne seri......

600 eura? ti živiš u nekakvoj paralelnoj RH.  nemaju novaca platiti najamninu? daj ne pizdi bez veze. kafići svaki dan puni ko šipak, glovo i wolt voze 24h jer se više nikome ne kuha i mogu si priuštiti obroke od 15-20 eura, ali nitko nema novaca i rade za 600 eura.

LudaRajcica kaže...

600e je stancic od 40kvadrata a placa 1200 at best....

Kvadrat stana za novogradnju 4000+ eura ako imas srece, vise oko 5....

pa eto....

1999 mi je placa bila hiljadu maraka a stan isto toliko (po kvadratu)....

danas mi je plata nedovoljna za kvadrata, tolko mogu o sebi....

e majstore, ja bi se na tvom mjestu upitao što ja to radim krivo kad u 26 godina nisam postigao nikakav napredak u životu, ali za to je potrebna doza samokritičnosti, a uvijek je puno lakše okriviti sve oko sebe. ogledalce, ogledalce...

16 mjeseci
millennial kaže...
pljuc, bljuv, srać...

Mene samo zanima što tebe boli kuki ako netko gleda IPTV i kako taj netko tebe oštećuje u životu?

Zbog čega imaš potrebu pisat ovdje svoje moralne romane?

Ne, to nije nikakva krađa, niti kazneno djelo, niti kriminalna radnja, jer da je, već bi netko lovio korisnike, tako da laprdaš nepotrebno.

Slobodno ti plaćaj 15 tv servisa ako želiš, to je tvoja osobna stvar, baš kao što je nečija da gleda iptv.

millennial kaže...

daj ne pizdi bez veze. kafići svaki dan puni ko šipak, glovo i wolt voze 24h jer se više nikome ne kuha i mogu si priuštiti obroke od 15-20 eura, ali nitko nema novaca i rade za 600 eura.

Bravo legendo! 

Nisam još čuo da netko platežnu moć stanovništa ocjenjuje prema svom osobnom dojmu i to na način da gleda koliko ima ljudi po kafićima i koliko se glovo vozika...

Vrh, pobjeda, nema dalje.

Vidim i ja često po cestama nove bmw-ove i mercedese, pa je moja procjena da smo al pari s Monte Carlom.

Ajde malo proči bdp i kupovnu moć, uredno smo u svemu ispod EU prosjeka, tu smo negdje s rumunjima i bugarima.

I da, JAKO puno ljudi radi za plaću ispod 1000 eura, gotovo cijela istočna HR, minimalna NETO plaća je 750 eura ako slučajno nisi znao.

To što ti previše vremena provodiš na Netflixu i Disney sranjima pa ne vidiš što se događa oko tebe je isključivo tvoj problem, dovedi se u realnost i ne lupaj.

12 godina

Ma vidiš da je trol il sendvičar, ne možeš ovakve gluposti shvatiti ozbiljno

14 godina

Mislim da neće iskorijeniti ilegalni IPTV zato jer nisu niprije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2025 23:54 (ante_etna).

3 0 hvala 1
13 godina

e majstore, ja bi se na tvom mjestu upitao što ja to radim krivo kad u 26 godina nisam postigao nikakav napredak u životu, ali za to je potrebna doza samokritičnosti, a uvijek je puno lakše okriviti sve oko sebe. ogledalce, ogledalce...

LOL, jedina je sramota imati stav poput tebe, hladna, pateticna licnost... na tipkovnici, ali mali kekec u IRL

13 godina

wrf

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2025 1:19 (LudaRajcica).
12 godina

Jako je interesantno kako u pokušaju argumentirane rasprave postoje pojedinci koji takav način komunikacije smatraju nekakvim napadom na sebe.

Počnu vrijeđati, pričati o ekonomskoj situaciji, borbi za prava, državi, pravdi, borbi za nekakvu univerzalnu pravicu.... uglavnom nalaze opravdanja za sve i svašta osim za ono što je problem a to je njihovo vlastito financijsko, emocionalno i duševno stanje, što je razumljivo uzimajući u obzir rečenicu da je uvijek najteže pobjediti samog sebe.

što se tiče same teme, vidim Italija je krenula sa ljestivom na niže ove godine...

https://www.tportal.hr/tehno/clanak/nema-vise-sale-talijani-kaznili-gomilu-ljudi-jer-su-gledali-piratske-prijenose-20250520

Što se tiče ostalih Grčka također ide u tom pravcu

"

Argumente za ovaj potez grčke pravosudne vlasti pronašle su u anketama koje ukazuju da je čak 20 posto grčke populacije barem jednom koristilo nezakoniti streaming. Italija je ove godine krenula istim putem i dosad je novčanim kaznama od 150 do 5000 eura kaznila najmanje 6000 identificiranih privatnih korisnika ilegalnog IPTV-a.

Korisnicima globa, pružateljima usluga zatvor

Sličnu pravnu regulaciju pripremaju Španjolska, Nizozemska i Belgija, a inicijativa je u listopadu pokrenuta i u nordijskim zemljama, gdje se obično prate ilegalni sportski prijenosi.

"

Ne znam da li je itko ovdje bio u sudskom procesu koji se naslanja na izgubljenu dobit usljed okolnosti koje je uzrokovala treća strana, osobno sam bio dio jednog takvog procesa u HR na trgovačkom sudu i kada se prilaže dokumentacija veoma je lako izračunati izgubljenu dobit kada su poznate komercijalne brojke (cijena, sati, količina, broj repeticija ili korisnika)

Smješno je kada netko navodi da nema oštećene strane kada postoji platofrma koja distribuira, studio koji proizvodi i čitav niz tvrtki podizvođača koji su dio lanca i svi odreda ostali bez svog dijela novca. 

2 5 hvala 1
16 mjeseci
UncleJimbo kaže...

Smješno je kada netko navodi da nema oštećene strane kada postoji platofrma koja distribuira, studio koji proizvodi i čitav niz tvrtki podizvođača koji su dio lanca i svi odreda ostali bez svog dijela novca. 

Nitko od njih nije ostao bez novca jer taj novac nikada ne bi ni imali jer korisnici iptv-a nisu njihove mušterije.

Drugo, kako netko može tvrditi kolika je šteta načinjena i tko je ostao bez novca kad uopće ne znaju tko je gledao koje programe??

IPTV ima 1000+ programa, velika većina ljudi ne gleda ni 1% od tog sadržaja.

Hrpa ljudi uzme iptv samo da gleda porniće, i onda se javljaju "oštećeni" nekakav bnet, max sport, arene... iako uopće ne znaju koliko iptv korisnika je gledalo njihove programe.

Kako USKOK uopće može navoditi nekakve cifre i štete? Oni to samo rade na osnovu toga koliko je paketa prodano, ali bez podataka koji su se točno kanali gledali to sve može okačit mačku o rep.

Ja sam svojevremeno plaćao IPTV iako ga nisam mjesecima upalio, koga sam oštetio?

Tako da molim tebe i slične tebi, da uključite mozak barem na 5 sekundi, ili još bolje, da uopće ništa ne pišete na ovu temu, jer samo ponavljate nebuloze.

12 godina
SharkZ kaže...
UncleJimbo kaže...

Nitko od njih nije ostao bez novca jer taj novac nikada ne bi ni imali jer korisnici iptv-a nisu njihove mušterije.

Drugo, kako netko može tvrditi kolika je šteta načinjena i tko je ostao bez novca kad uopće ne znaju tko je gledao koje programe??

IPTV ima 1000+ programa, velika većina ljudi ne gleda ni 1% od tog sadržaja.

Hrpa ljudi uzme iptv samo da gleda porniće, i onda se javljaju "oštećeni" nekakav bnet, max sport, arene... iako uopće ne znaju koliko iptv korisnika je gledalo njihove programe.

Kako USKOK uopće može navoditi nekakve cifre i štete? Oni to samo rade na osnovu toga koliko je paketa prodano, ali bez podataka koji su se točno kanali gledali to sve može okačit mačku o rep.

Ja sam svojevremeno plaćao IPTV iako ga nisam mjesecima upalio, koga sam oštetio?

Tako da molim tebe i slične tebi, da uključite mozak barem na 5 sekundi, ili još bolje, da uopće ništa ne pišete na ovu temu, jer samo ponavljate nebuloze.

Mislim da ti ne razumiješ da si onog trena kada ti dođe sudski poziv upravo ti taj koji treba objasniti svoje radnje a ne strana koja protiv tebe pokreće postupak, ta strana već ima argument jer je pokrenut postupak po službenoj dužnosti od strane države koja je nadležna.

Kada postupak završi oštećenik može ili ne mora na temelju presude iz tog postupka pokrenuti tužbu za naknadu štete koja se utvrđuje sukladno onom što bude podastrijeto tijekom samog postupka, ovdje odvjetnici znaju biti jako maštoviti pa se na tebe kao okrivljenika prebacuje da dokažeš da nisi napravio štetu koju oni utvrde.  To ti izgleda ovako, sve što je bilo raspoloživo za tebe će bit ukalkulirano znači svaka kuća koja ima prava na neki paket i radi distribuciju će uzeti zbroj svega što je nađeno i uračunati kroz cijene paketa i trajanje i prikazati štetu kao zbroj svih paketa u kojem se nalaze programi koji su ti bili dostupni u npr trajanju od 3 mjeseca koliko si recimo imao ilegalnu pretplatu. Naplata nekada ide solidarno na sve sudionike a može ići i pojedinačno.

Znači da ti još jednom pojasnim, tebe tereti država po službenoj dužnosti, po završetku postupka i nakon izricanja presude da li će onaj čiji su materijali nađeni protiv tebe ići privatnom tužbom ovisi o njima samima ali kazna od države ti je zagarntirana.

16 mjeseci
UncleJimbo kaže...

To ti izgleda ovako, sve što je bilo raspoloživo za tebe će bit ukalkulirano znači svaka kuća koja ima prava na neki paket i radi distribuciju će uzeti zbroj svega što je nađeno i uračunati kroz cijene paketa i trajanje i prikazati štetu kao zbroj svih paketa u kojem se nalaze programi koji su ti bili dostupni u npr trajanju od 3 mjeseca koliko si recimo imao ilegalnu pretplatu. 

NIKADA nigdje to neće ići tako niti će proći.

Netko je meni prodao hrpu programa, 50-70% tih programa ne radi niti mi je dostupno, to je mix svega i svačega jer to nije stabilan i službeni paket.

Onaj tko me tuži treba dokazati da sam ja ilegalno gledao BAŠ NJEGOVE programe jer jedino je tada on oštećen.

A zapravo, ne može ni tužiti mene nego onoga tko je to prodavao, a i njemu ne može ništa zbog gore navedenog.

UncleJimbo kaže...

Mislim da ti ne razumiješ da si onog trena kada ti dođe sudski poziv upravo ti taj koji treba objasniti svoje radnje a ne strana koja protiv tebe pokreće postupak

Mislim da ti ne razumiješ pravne osnove.

Ako podižeš tužbu protiv nekoga onda trebaš imati jasne dokaze da je taj napravio nešto.

Teret dokazivanja je na tužitelju, a ne tuženiku.

Uostalom, ajd se javi na forum kad nekome u HR stigne poziv za bilo što vezano za IPTV umjesto da širiš dezinformacije, jel može? Može.

17 godina
SharkZ kaže...

NIKADA nigdje to neće ići tako niti će proći.

U Italiji je npr prošlo, tako da je neprecizno reći "nikada nigdje"

12 mjeseci
SharkZ kaže...
Mislim da ti ne razumiješ pravne osnove.
Ako podižeš tužbu protiv nekoga onda trebaš imati jasne dokaze da je taj napravio nešto.
Teret dokazivanja je na tužitelju, a ne tuženiku.

Ako netko kupi drogu moraš dokazati da ju je konzumirao ili kupio?

14 godina
Novice kaže... 

Koju drogu?

17 godina
Zna li netko za provjeren VPN koji radi na router levelu? Da cijeli promet ide preko VPN-a, tako da ne treba previše razmisljat o tome? Naravno, da pritom ne uspori pretjerano brzinu interneta.
Mislim da bi to riješilo problem, pod uvjetom da je VPN značajno jeftiniji od streaming servisa.

0 0 hvala 0
16 mjeseci
Novice kaže...

Čemu konstantno debilne usporedbe sa stvarima koje su neusporedive??

Ako si kupio drogu onda si kupio jasnu fizičku stvar, koja je usput nelegalna i za proizvodnju i za prodaju i za posjedovanje i za korištenje.

Ako si kupio nekakav neslužbeni mix tv paketa, ti kao kupac si tu nebitan i ne kršiš ništa, teret može biti samo na onome tko to prodaje, a onda prvo treba dokazati što se u tom paketu sve nalazi i što je tu funkcionalno.

Kako sam rekao, pola tih programa ne radi ili radi povremeno ili nisu potpune liste, tako da prvo treba ići dokazivati što sadrže ti paketi, a već to će biti teško.

Samim gledanjem IPTV-a ne kršiš nikakav zakon, barem ne u HR i nemojte više lupat nepotrebno.

Ako to nekad i dođe, onda će tv kuća morati dokazati da sam nelegalno GLEDAO njihovo autorsko djelo, to što potencijalno ja imam pristup tom djelu nije i ne može biti prekršaj.

Kako je u nekim drugim državama me stvarno ne zanima, ali nije čudno da se na zapadu provode svakakve Orvelovske metode koje nemaju nikakvog smisla niti logike.

Mislim da je sve rečeno i objašnjeno i svakome s 2 grama mozga je jasno da je sve ovo teški nonsens i igrokaz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 12:05 (SharkZ).
12 godina
SharkZ kaže...

Samim gledanjem IPTV-a ne kršiš nikakav zakon, barem ne u HR i nemojte više lupat nepotrebno.

Ako to nekad i dođe, onda će tv kuća morati dokazati da sam nelegalno GLEDAO njihovo autorsko djelo, to što potencijalno ja imam pristup tom djelu nije i ne može biti prekršaj.

...ako dođe do toga, budi siguran da će biti po principu rtv pretplate, ništa oni neće dokazivat koliko si i što gledao

sama mogućnost pristupa biti će dovoljna za prekršaj, ako nisi platio

za rtv pretplatu ne smiješ imat doslovce nikakav prijemnik niti tv niti radio signala, što uključuje televizor, mobitel, radio, a vjerojatno i pametni hladnjak ili mikrovalnu

16 mjeseci
picajzla0707 kaže...

...ako dođe do toga, budi siguran da će biti po principu rtv pretplate, ništa oni neće dokazivat koliko si i što gledao

Budi siguran da neće niti može.

RTV pretplata je običan porez implementiran u naš zakon od osnutka države.

Manje je bitno što ti gledaš ili ne gledaš, plaćaš posjedovanje prijemnika za radio signal, a i to nisi obvezan plaćati jer prema našem zakonu ne postoji metoda utvrđivanja da li imaš takav prijemnik jer ne može nitko ući na tvoj posjed niti provjeravati tvoje pokretnine.

Ovdje se pak radi o kršenju autorskog prava što je sasvim drugo područje i tu se tek ne može ništa utvrditi, ide se na plašenje korisnika, to je i svrha svih ovih akcija.

12 godina
SharkZ kaže...

Budi siguran da neće niti može.

Ovdje se pak radi o kršenju autorskog prava što je sasvim drugo područje i tu se tek ne može ništa utvrditi, ide se na plašenje korisnika, to je i svrha svih ovih akcija.

neće niti u italiji i grčkoj, jelda

i tamo samo 'plaše' korisnike s kaznama 750-5000 eura

16 mjeseci

Stvarno ne znam šta tamo rade niti kakvi su zakoni.

Nije dovoljno čitati blesave članke po portalima nego treba vidjeti točno koji članci njihovih zakona su prekršeni i na koji način su došli do korisnika i njegovih aktivnosti.

Da bi se proveo zakon koji bi nadzirao što korisnik radi na iptv-u treba prije toga primjeniti hrpu drugih zakona, ovlastiti providere da imaju veću kontrolu, nadzor itd.

Tako da, neće se ništa provoditi niti može, a pogotovo se neće provoditi kao rtv pretplata koja nema nikakve veze s ovime.

12 mjeseci
SharkZ kaže...
Novice kaže...

Čemu konstantno debilne usporedbe sa stvarima koje su neusporedive??

Ako si kupio drogu onda si kupio jasnu fizičku stvar, koja je usput nelegalna i za proizvodnju i za prodaju i za posjedovanje i za korištenje.

Ako si kupio nekakav neslužbeni mix tv paketa, ti kao kupac si tu nebitan i ne kršiš ništa, teret može biti samo na onome tko to prodaje, a onda prvo treba dokazati što se u tom paketu sve nalazi i što je tu funkcionalno.

Kako sam rekao, pola tih programa ne radi ili radi povremeno ili nisu potpune liste, tako da prvo treba ići dokazivati što sadrže ti paketi, a već to će biti teško.

Kako je u nekim drugim državama me stvarno ne zanima, ali nije čudno da se na zapadu provode svakakve Orvelovske metode koje nemaju nikakvog smisla niti logike.

Mislim da je sve rečeno i objašnjeno i svakome s 2 grama mozga je jasno da je sve ovo teški nonsens i igrokaz.

Nema igrokaza, ako se može dokazati da si kupio ilegalnu stvar nitko ne mora dokazati da si je i koristio.

16 mjeseci
Novice kaže...

Nema igrokaza, ako se može dokazati da si kupio ilegalnu stvar nitko ne mora dokazati da si je i koristio.

Deseci tisuća ljudi u HR su kupili "ilegalnu" stvar, što se čeka?

Razumiješ se u zakone ko mara u...

12 mjeseci
SharkZ kaže...
Novice kaže...

Deseci tisuća ljudi u HR su kupili "ilegalnu" stvar, što se čeka?

Razumiješ se u zakone ko mara u...

Možda neće biti ništa, najvjerojatnije neće. Ali moj odgovor je jer si netočno rekao da se mora dokazivati da si gledao određeni sadržaj, odakle ti to ne znam, moraju samo dokazati da si kupio nelegalno.

16 mjeseci

Ne trolaj.

12 godina
SharkZ kaže...

Ne trolaj.

čim se netko ne slaže s tobom, odmah trola, jel

a kad ti se da primjer članica eu koje isto kao hrvatska ima usklađene zakone sa eu, primjer rtv pretplate koja u praksi jest porez, ali je zapravo namet i pokazuje kako to funkcionira kad ti nešto hoće naplatit - a da ne moraju dokazivat jesi li koristio ili ne, e onda ti ne znaš što i kako, al kod nas to neće sigurno

pa nadam se i ja da neće, ali obzirom koliko se naši ulaguju briselu i krupnom kapitalu, čisto sumnjam da ćemo proći bolje od talijana i grka

16 mjeseci

Trolanje je uporno ponavljati kako je nešto kažnjivo zakon, a nije!

Bez problema se dođe do vlasnika kartica koji su uplaćivali iptv, ali se to ne radi jer nije provedivo niti ima elemenata prekršajnog/kaznenog djela.

Ako imamo usklađene zakone s EU zašto se kod nas ne kažnjava skidanje s torrenta, a u Njemačkoj se kažnjava već 20 godina?

Znači, trenutno to ništa nije ilegalno u HR, a to je jedino bitno.

Kad bude ilegalno onda ćemo pričati, a onda će nam AI sastavit obranu i neće biti problema, ne treba čak ni odvjetnik.

14 godina
picajzla0707 kaže...

čim se netko ne slaže s tobom, odmah trola, jel

ahaha, prvi koji upire prstom i govori trol nekome si ti, sad bi ti mamic rekao" sad si dobio svoje". 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 19:23 (Cryogenic).
12 godina
SharkZ kaže...

Trolanje je uporno ponavljati kako je nešto kažnjivo zakon, a nije!

Bez problema se dođe do vlasnika kartica koji su uplaćivali iptv, ali se to ne radi jer nije provedivo niti ima elemenata prekršajnog/kaznenog djela.

Ako imamo usklađene zakone s EU zašto se kod nas ne kažnjava skidanje s torrenta, a u Njemačkoj se kažnjava već 20 godina?

Znači, trenutno to ništa nije ilegalno u HR, a to je jedino bitno.

Kad bude ilegalno onda ćemo pričati, a onda će nam AI sastavit obranu i neće biti problema, ne treba čak ni odvjetnik.

nitko niti nije rekao da je ilegalno kod nas, nego da bi moglo postati ilegalno

a primjer kako imaš u italiji, pokupili su podatke o korisnicima iptv koju su uhvatili ranije 

DAZN’s action follows approval from prosecutors in Lecce, who authorised rights holders to access the list of fined users after an earlier nationwide operation identified 2,282 individuals across 80 provinces. The investigation traced more than €500,000 in proceeds from illegal subscriptions, leading to the seizure of properties, cars and cash.

ne samo da koriste podatke koji su korisnici samo platili ilegalni iptv i dernuli ih državnim kaznama od 150-5000 eura, nego još daju i kompanijama poput dazn te informacije kako bi ovi mogli ganjati korisnike za naknadu

to što ćeš se braniti da nisi gledao vrijedit će ti isto kao i u slučaju rtv pretplate, ako imaš prijemnik moraš je platit, gledao ili ne (ofkors, u slučaju da se odluče kod nas da je iptv ilegalan i da primjene slični način primjene zakona kao u italiji)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 19:38 (picajzla0707).
16 mjeseci
picajzla0707 kaže...

nitko niti nije rekao da je ilegalno kod nas, nego da bi moglo postati ilegalno

Mnogi su ovdje rekli da je ilegalno, a po tvojim postovima je to manje-više gotova stvar, čak znaš i način kako će se provoditi... Ajmo se okaniti vidovitog Milana nego treba pričati kako stvari trenutno stoje.

Nitko neće naše informacije nikome davati, pogotovo ne privatnim kompanijma (DAZN) jer to također nije moguće zakonom, a nije moguće ni zakon provoditi retroaktivno pa da se netko sjeti za 5 godina da smo nešto imali/kupili.

Kako sam rekao, ta sranja što čitaš po portalima su površne gluposti napisane od novinarskih botova.

Da bi razumijeli o čemu se radi u Italiji, potrebno je malo dublje istražiti slučaj i činjenice i vidjeti tko, kada, kome, koliko i zašto.

A opet, bilo nas neka stvar što se događa u Italiji...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 19:50 (SharkZ).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice