New York Times tvrdi da je razotkrio identitet Sat

poruka: 12
|
čitano: 2.363
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "New York Times tvrdi da je razotkrio identitet Sat".
17 godina

Kao da bi priznao i da je.

To bi mu samo bila meta na leđima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina

Po NYT-u, Adam Back je dakle još od 2008. sam sebi slao mailove s različitih adresa kako bi "zaštitio svoju privatnost", premda Bitcoin tad još nije uopće postojao. A istovremeno je uredno objavljivao stručne tekstove o kriptografiji, hashcashu i decentraliziranim sustavima pod svojim pravim imenom? Takvih nesuvislih "analiza" na Redditu ima na tisuće.

Ruhe im Puff

4 0 hvala 2
17 godina
Re: New York Times tvrdi da je razotkrio identitet
BroccDaRock kaže...

Po NYT-u, Adam Back je dakle još od 2008. sam sebi slao mailove s različitih adresa kako bi "zaštitio svoju privatnost", premda Bitcoin tad još nije uopće postojao. A istovremeno je uredno objavljivao stručne tekstove o kriptografiji, hashcashu i decentraliziranim sustavima pod svojim pravim imenom? Takvih nesuvislih "analiza" na Redditu ima na tisuće.

Skroz logično, ja isto sam sebi već 10 godina šaljem mailove sa različitih adresa, za slučaj da mi neki od projekata prodavanja magle uspiju i naglo se obogatim.

12 godina
Odličan članak (nyt). G.Beck će se teško obraniti, međutim novo osnovani bitcoin treasury će mu pružiti sigurnost, ako je istina da je on satoshi.

0 0 hvala 0
18 godina

Ne kužim tu silnu težnju da se razotkrije. Ako čovjek želi ostati anoniman, čemu siliti identifikaciju? Pa nije kriminalac.

Amenoum

2 0 hvala 0
18 godina
Što je posao novinara, nego da privuku čitatelje...
7 godina

Pravi Satoshi bi se začas razotkrio na igri detekcije u Kviskoteci.

3 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...
BroccDaRock kaže...

Skroz logično, ja isto sam sebi već 10 godina šaljem mailove sa različitih adresa, za slučaj da mi neki od projekata prodavanja magle uspiju i naglo se obogatim.

Samo jedan problem....  ovaj se kao obogatio, a ne koristi svoje bogatstvo.

Nesto je trulo u toj tezi...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2026 20:40 (lovac82).
17 godina
lovac82 kaže...

Neću ni ja koristiti svoje bogatstvo, moj alter ego će.

17 godina
Bitanga kaže...
lovac82 kaže...

Neću ni ja koristiti svoje bogatstvo, moj alter ego će.

Je li ti razumiješ sam sebe?  Kakav alter ego, u ovom slučaju nemoguće.

Znači lik ima toliko bogatstvo, a nije napravio niti jednu transakciju, nije pomaknuo niti jedan coin.... dakle, nije ništa potrošio jer taj trag ne može prikriti.

Tehnički je bogat ako to ikada odluči biti u nekom trenutku pod pretpostavkom da posjeduje "ključeve", ako ih "pametnjaković" nije izgubio u ovih dugih 17 godina (zapravo on, netko drugi ili neka određena skupina ljudi) ali efektivno je "siromah" jer to ne koristi i za to nema apsolutno nikakve logike, svi ostali bi se okoristili barem malo jer to je najčudnije u cijeloj ovoj priči, da ne koristiš ni 0.0001% svojeg bogatstva.

Logičnije mi je da je američki FED ili netko sličan pokrenuo BTC

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2026 3:14 (lovac82).
7 godina

Naravno da to od početka nije mogla biti ideja/projekt jednog čovjeka. Sve da je i stabilni genije kao Donald Trump 
https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Strategic_Bitcoin_Reserve
https://uabonline.org/english-news/37t-question-can-stablecoins-be-a-magic-bullet-for-us-debt/

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2026 7:47 (Al Crane).

1 0 hvala 0
17 godina
lovac82 kaže...

Je li ti razumiješ sam sebe?  Kakav alter ego, u ovom slučaju nemoguće.

Znači lik ima toliko bogatstvo, a nije napravio niti jednu transakciju, nije pomaknuo niti jedan coin.... dakle, nije ništa potrošio jer taj trag ne može prikriti.

Tehnički je bogat ako to ikada odluči biti u nekom trenutku pod pretpostavkom da posjeduje "ključeve", ako ih "pametnjaković" nije izgubio u ovih dugih 17 godina (zapravo on, netko drugi ili neka određena skupina ljudi) ali efektivno je "siromah" jer to ne koristi i za to nema apsolutno nikakve logike, svi ostali bi se okoristili barem malo jer to je najčudnije u cijeloj ovoj priči, da ne koristiš ni 0.0001% svojeg bogatstva.

Logičnije mi je da je američki FED ili netko sličan pokrenuo BTC

De smiri se, ne kužiš ti baš sarkazam. 

Pa napisao sam još u prvoj poruci da je potpuno suludo kao dokaz navoditi da je lik sam sebi slao poruke s drugih accounta, u trenucima kad nitko nije ni čuo za bitcoin niti da će tako uspjeti.

To što je on trošio, a što nije, uopće nije bitno u ovom slučaju. Jer je ona gore priča još nevjerojatnija nego ova druga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2026 10:01 (Bitanga).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice