Neprofitni projekt planira lansirati sondu prema s

poruka: 9
|
čitano: 1.262
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Neprofitni projekt planira lansirati sondu prema s".
18 godina

Ovo je dobar scenario za SF s radnjom kojih 500god u budućnosti, gdje se otkrije da se u tom sustavu nalaze izrazito neprijateljski elijeni na koje nas upozore neki prijateljski(ji) i onda kreće utrka nove tehnologije sa starom, da unište sondu prije nego ju ovi detektiraju. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2026 8:33 (Ges).

2 0 hvala 0
8 godina

od ovih udaljenosti boli glava...a to je kao da govorimo o susjednoj ulici...a tek galaksija andromeda...čak i brzina svjetlosti je bullshit za većinu međuzvjezdanih putovanja...ljudotine imaju sriću ča nam je naš sunčev sustav prilično zanimljiv...skoro svemir u malome tako da

kad  se napoko opametimo imamo s čime zabavljati

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
5 0 hvala 1
6 godina
Re: Neprofitni projekt planira lansirati sondu pre
Ovim tempom senzibiliziranja javnosti (kuhanja žabe) očekujem da če mi za pet godina o neljudskim inteligencijama pričati oni koji su mi se smijali prije pet godina.
Dobar posao 👍

0 0 hvala 0
18 godina

Komunikacija s Voyagerom zahtjeva ogromnu infrastrukturu na zemlji. Pitao sam se kako ovi to misle komunicirati sa svojim "Explorerom"?

Na stranicama imaju PDF s malo detaljnijim planom, gdje opisuju kako se nose s tim izazovom:

The mission therefore needs no terminal guidance, no course-correction propellant, and no late-mission contact with the vehicle; the requirement set is consistent with a fully expendable, out-of-contact cruise lasting the entire 73,000-year coast.

Nema komunikacije. To je praktički projektil, a ne letjelica.

2 0 hvala 0
18 godina

Da ne bude kao u ovoj pričici

Moj PC  
1 1 hvala 1
8 godina
Solo761 kaže...

znači prema videju nas u 22 stoljeću očekuje renesansa u svemiru...znanosti...aj dobro...nije to ni daleko...odo ja u končar škrinju za zamrzavanje...odledite me za 170 godina

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
18 godina
Solo761 kaže...

Ovo je genijalno!!! 😀

10 godina
HCMAA kaže...
Solo761 kaže...

znači prema videju nas u 22 stoljeću očekuje renesansa u svemiru...znanosti...aj dobro...nije to ni daleko...odo ja u končar škrinju za zamrzavanje...odledite me za 170 godina

Zamisli  odmrznu te  nakon 170 godina očekuješ komercijalne međuzvjezdane letove a čovječanstvo se još uvijek međusobno tamani zbog hirova staraca koji  raketiraju tankere po oceanima 

Baš i ne tako davno , prije pedesetak godina zamišljali smo mnogo drugačiji početak 21. stoljeća , zar ne ? 

Nismo mnogo odmakli mentalitetom od Australopiteka .Samo smo  se uspravili  i  izgubili krzno . 

waaagh ;
21 mjesec
Tema je bila i obrađena u Star Treku kao Elijeni našli Vojađer i vraćaju nam ga. A na Zemlji panika, dolaze svemirci 😱
Sreća bili su prijateljski nastrojeni.
no to je diseny verzija, ako sudimo po homosapijensima završili bi smo ili kao Židovi i Slaveni kod Hitlera ili kao Indijanci sa dekama zaraženim nekim bolešćurinama ili kao Afrički robovi.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice