Drago je još uvijek ljut jer su mu onomad uzeli Fable :)
Što kažu u narodu: ne dao Bog da imao pa nemao.
Gledam te!
Drago je još uvijek ljut jer su mu onomad uzeli Fable :)
Što kažu u narodu: ne dao Bog da imao pa nemao.
Gledam te!
Kaže Fable da je smrt Fablea pretjerana.
(BTW, nije uspio ni dobro parafrazirati šalu - da bi imala smisla, treba biti "... da su vijesti o smrti Fablea pretjerane." Aj se sad ti pouzdaj u nešto što ne zna ponoviti niti najcitiraniju šalu svih vremena valjda.)
A gle, postoji razlog zašto Anthropic ima više poslovnih korisnika nego ChatGPT. Mislim okej, ja ih koristim u besplatnim verzijama ali iz aviona je vidljivo koliko je Claude "lišen duha", a CGPT se trudi biti kompić. Claude je valjda ko Sheldon, a CGPT ko... Štajaznam, onaj glavni lik iz te iste serije (sry fanovima, ne pratim): isto puno zna samo nije baš toliko precizan.
On topic: meni se zapravo tehnika međusobne provjere CGPT-a Claudeom (i obratno) pokazala vrlo dobrom. Također su mi korisni u slaganju promptova jedan za drugog kada želim dobiti nekako usmjeren odgovor.
No priznajem, moje teme su u globalu nederminističke same po sebi, vjerojatno bih i ja pi*dio da ih plaćam za giberrish.
Ono malo što sam ih koristio za kodiranje (neke moje sitne gluposti) Claude mi se pokazao puno konkretnijim od CGPT-a koji me znao vrtiti u krug s glupostima.
Gledam te!
- a smijali smo se hegsetu s citatima pulp-biblije..
-odvjatnicima bi ukinuo licencu.. tj nema razlike od npr pepisivanja na ispitu ili fejk diplomi, jer posao odvjetnika i stručnost su upravo njegov posao i odgovornost..
-sama kazna je premalo da ih uplaši.. kao kerumu za vožnju..
-tko god u obrani kaže 'nismo znali..' posao ti je znati, provjeriti, pogotovo odvjetnicima, tj bez takvog kriterija odvjetnik može biti bilo tko.. 'čoban' .. a ako pravosuđe ode u takvom smjeru tad opet ukinuti licence jer nema smisla.. tj postojanje licence je već dokaz potrebe postojanja i sankcija koje su primjerene za nestručnost-pogreške u radu.. samo postojanje licence za bilo što kazuje da se ta licenca u slučaju nepoštivanja pravila-procedure-znanja-stručnosti.. mora izgubiti.. za bilo koju struku-djelatnost.. a to se ne događa dovoljno često, premalo... skoro nikad, npr poništavanje vozačke, dok je oduzimanje-zabrana terminski-rok kazne neko vrijeme.. no i to se smatra težim oblikom kazne.. ono kad netko dovoljno zasere da ga se kazni za istač.. a to je često potrebno, preblagi sudovi-presude itd. ..
nego usputno za bug-reklame.. kad idući put dođe neka poslovna ponuda s prodajom enterprise keyeva, nije dovoljno staviti ogradu u fusnotu.. :)
- tj jednom ako sud dođe.. pa bolje izbjeći ako baš nije trtmrtsmrt situacija koju grumf ne može riješiti za dollar.. :)
Ovaj komentar možda sadrži gluposti, molimo provjerite ga drugim komentarom
Rant goes on? 
Slozio bi se, no i ne bi.
kada kazes "Marice, dajte mi provjerite ovo...", Marica je utrenirani asistent, zna tocno sto radis i sto je bitno u njenom radu tijekom provjere.
Napravis li to isto danasnjim modelima, radi kao i Marica, samo puno brze.
Determinizam mnogi shvacaju kao potrebu za rezultatom u koji se ne sumnja, avaj to je samo dio kompleksne price.
Ja bum samo napomenul da poznato definirani input, plus odredjena rezolucija dovoljno veca od trazene preciznosti i eto, ga. Sve radi ko Bog.
Ako je input ne poznat, ne postoji, izrazito varijabilan ili atipican, AI bude cesce napravil flop kada korisnik takve inpute ne definira. Razlog je banalan kako se meni cini jer AI mora proizvesti ouput.
Eh sad, taj stupanj potrebe za definiranjem zadatak AI cini manje pouzdanim na velikim i kompleksnim zadatcima, za sada, No kao pomocnika nekome iskusnom u fragmentiranim dijelovima velikih projekata, rastura.
Pravi problem AI modela je ne mogucnost prepoznavanja da mu fale infomracije ili definiranje istih. Ne moze sam kvalitetno ocjeni tocnost svog izlaza, u svaki je 100% siguran, cak i kadaje 100% u krivu. Unatoc enormnim datacentrima pokazuje senilnost kod kompleksnih dugackih zadataka, i tak to, ima toga jos, stoga i tvrdim kao pripomoc u frgamentiranim zadatcima koje moze prozvakati, AI rastura. Iako realno, ide mi na zivce od prvog dana sto to zovu AI.
Mi kažemo me'sečini.
Mozebiti. Ne znam. Mozda negdje.
Men's cini..... je fraza koju ja znam, a o mjesecini valjda Brega vise zna....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS