Je li nam Netflix skup ili jeftin? Evo koliko mora

poruka: 30
|
čitano: 6.349
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li nam Netflix skup ili jeftin? Evo koliko mora".
17 godina

Džaba to koliko košta kad u Njemačkoj dobiju normalne serije a kod nas dobijemo Korejske niskobudžetne sapunice snimane ajfonom i to ne najnovijim

Moj PC  
10 1 hvala 1
4 godine
Re: Je li nam Netflix skup ili jeftin? Evo koliko
Ne koristim Netflix, skidam remux verzije Blu-Raya (identična kopija bez transkodiranja).

Kod svakog istraživanja koje za cilj ima utvrditi koliko sati netko mora raditi za nešto dobra je praksa prvo od plaće oduzeti osnovne troškove (grijanje i hlađenje, komunalije, osnovna hrana sa dovoljno bjelančevina i minimumom vitamina i minerala) pa tek onda ostatak podjeliti sa brojem radnih sati i dobiti stvarni trošak neke stvari ili servisa izražen u radnim satima.

Uvijek ljudima skrenem pažnju da npr. povećanje plaće sa 1000€ na 1100€ nije "samo 10%" već često puno više jer ulazi u ostatak (npr. sa plaćom od 1000€ ti ostane 200€ a sa plaćom od 1100€ ti već ostane 300€ . Povećanje od 50% dostupnih prihoda (ako inflacija stoji).

10 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ne moraš imati streaming uslugu video sadržaja. Globalna kompanija sa interesom profita.

Uvijek govorim, ako je nešto skupo, pa budi muško, pa zaradi. Svatko može raditi sat vremena više, pa da ima za Netflix ako mu to treba u životu.

BTW, volim Netflix i ima ga. Al ga slabo gledam, više je to za moje ukućane.

Mac
Moj PC  
0 8 hvala 0
17 godina
"ako je nešto skupo, budi muško i zaradi" - ne znam jesam li se u životu više neslagao sa nečijom izjavom 😂

Ja mislim da je Netflix skup za ono što nudi.
Da bi izbjegao plaćanje Netflixa (i gledanje smeća koje serviraju) napravio sam si media server za streaming filmova i serija, uz trošak veći nego X godina Netflix pretplate. To nas dovodi do zaključka da je "skupo" relativan pojam i ne znači da si netko ne može priuštit to što je skupo, već da to sto je skupo ne vrijedi te novce.

13 0 hvala 0
12 mjeseci
Kad čujem to "budi muško" sjetim se Rojsovog "krucijalnog" govora u saboru 😅

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine
Ribnjak2048 kaže...
Ne koristim Netflix, skidam remux verzije Blu-Raya (identična kopija bez transkodiranja).

Kod svakog istraživanja koje za cilj ima utvrditi koliko sati netko mora raditi za nešto dobra je praksa prvo od plaće oduzeti osnovne troškove (grijanje i hlađenje, komunalije, osnovna hrana sa dovoljno bjelančevina i minimumom vitamina i minerala) pa tek onda ostatak podjeliti sa brojem radnih sati i dobiti stvarni trošak neke stvari ili servisa izražen u radnim satima.

Uvijek ljudima skrenem pažnju da npr. povećanje plaće sa 1000€ na 1100€ nije "samo 10%" već često puno više jer ulazi u ostatak (npr. sa plaćom od 1000€ ti ostane 200€ a sa plaćom od 1100€ ti već ostane 300€ . Povećanje od 50% dostupnih prihoda (ako inflacija stoji).

Gdje skidas? Pozdrav

16 godina

-skupo? objektivno? -nema 'točnog' odgovora, jer ovisi o osobi, želji-guštu i novcu.. dovoljno da za dvije osobe nema istog odgovora, dok ja sve usporedim s npr cijenom cigareta +5€ ili parkingom.. i tad ono što mi izgleda skupo postane jeftino :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

4 0 hvala 0
2 godine
tiki kaže...

Džaba to koliko košta kad u Njemačkoj dobiju normalne serije a kod nas dobijemo Korejske niskobudžetne sapunice snimane ajfonom i to ne najnovijim

na netflixu ima toliko sadržaja da stvarno ne znam što to nama toliko fali, a da njemci imaju... za cijenu jednog burgera mjesec dana filmoteke na raspolaganju. pa svatko neka si bira kako voli i što želi.

mateo kaže...
"ako je nešto skupo, budi muško i zaradi" - ne znam jesam li se u životu više neslagao sa nečijom izjavom 😂

Ja mislim da je Netflix skup za ono što nudi.
Da bi izbjegao plaćanje Netflixa (i gledanje smeća koje serviraju) napravio sam si media server za streaming filmova i serija, uz trošak veći nego X godina Netflix pretplate. To nas dovodi do zaključka da je "skupo" relativan pojam i ne znači da si netko ne može priuštit to što je skupo, već da to sto je skupo ne vrijedi te novce.

to je osobni stav koji apsolutno ništa ne znači, ja recimo mislim baš obrnuto, po meni su spotify, netflix i slične usluge super jeftine. s druge strane pizza za 18 eura, kava za 2.50 eura, žensko šišanje i pituranje za 150-200 eura, kutija otrova (cigarete) za 5 eura, kvadrat stambenog kaveza za 5000 eura, meni osobno je daleko precijenjenije i preskupo. i što ćemo sad?

srećom imamo slobodu izbora.

10 godina

Skupo je trošit dragocjeno vrijeme gledajući TV. Osim ako je u pitanju "Netflix & chill", al 15 minuta gledanja u TV je ok. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 mjeseci
Dragi moji ima tu i jedan zajeb na kraju igre. Za sad je netflix još uvijek jeftin ali kako bude osvajao tržište tako će se sve više šupačkokorporacijski ponašati. A zna se kakvo je to ponašanje zato što korporacije gledaju samo zaradu , cijena ide gore dokle god ljudi budu plaćali i imali za platiti. Plus umećati će svoje propagande i dalje i još žešće.

Ta nije to socijalistička HRT televizija , dobrobitna za društvo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
hudibitek kaže...

Skupo je trošit dragocjeno vrijeme gledajući TV. Osim ako je u pitanju "Netflix & chill", al 15 minuta gledanja u TV je ok. 

Da, u današnje vrijeme kad ljudi slobodno vrijeme provode čitajući kvalitetne knjige i educirajući se, TV i Netflix su glavni uzroci zaglupljivanja 

12 godina
mateo kaže...

"Da bi izbjegao plaćanje u trgovini trpam stvari u duple džepove kaputa koje sam si napravio kupio od novaca koje bi inače potrošio u trgovini,  kada ih napunim izađem mimo blagajne, kako ne želim plaćati smeće koje prodaju isključivo trpam samo zdrave skuplje namirnice, nije da si nemogu priuštiti već je naprosto preskupo za ono što se nudi" 

- ovo gore bi bila tvoja rečenica kada bi se povukla paralela, ne moraliziram već naprosto pokušavam dočarati što znači banaliziranje stvari do te mjere da se uspoređuje krađa sa legitimnom uslugom pa se gleda isplativost iste. Cijena nečega u trgovini i cijena ukradenog se ne može uspoređivati. Druga je stvar što je kod nas to postalo normalno i prihvatljivo zato danas kao društvo i jesmo tu gdje jesmo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2025 9:56 (UncleJimbo).
15 godina
UncleJimbo kaže...

"Da bi izbjegao plaćanje u trgovini trpam stvari u duple džepove kaputa koje sam si napravio kupio od novaca koje bi inače potrošio u trgovini,  kada ih napunim izađem mimo blagajne, kako ne želim plaćati smeće koje prodaju isključivo trpam samo zdrave skuplje namirnice, nije da si nemogu priuštiti već je naprosto preskupo za ono što se nudi" 

- ovo gore bi bila tvoja rečenica kada bi se povukla paralela, ne moraliziram već naprosto pokušavam dočarati što znači banaliziranje stvari do te mjere da se uspoređuje krađa sa legitimnom uslugom pa se gleda isplativost iste. Cijena nečega u trgovini i cijena ukradenog se ne može uspoređivati. Druga je stvar što je kod nas to postalo normalno i prihvatljivo zato danas kao društvo i jesmo tu gdje jesmo.

Ne bih se bas slozio s ovom analogijom, ovo sta ti usporedjujes sa trgovinom bi vise bilo pay per view, ispravnije bi bilo netflix usporediti s trgovinom u kojoj placas fiksnu mjesecnu pretplatu i uzimas kod njih ono sta imaju dostupno.
I sta sad npr. (banaliziram) treba ti kruh, jaja, ulje (placas trgovini mjesecnu pretplatu da konzumiras proizvode iz njihove trgovine), a oni od toga u lijepoj nasoj imaju samo kruh. Jaja i ulje ces se snaci i uzeti tamo di ti je dostupno (ili trgovina koja po razumnoj pretplati nudi sve to dostupno ili se okreces alternativama).

Sve sam ih otkazao davno (netflix. disney, prime... wolt, glovo..), uzivam u zivotu bez pretplata i reklama.
Naravno ko voli, neka koristi i dalje

4 godine

Netflix je odlična usluga za nekoga tko nije 20 godina pogledao ni jednu seriju.

Inače ne. 

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina

Svi streaming servisi imaju dva kronična nedostatka za korisnike osim cijene:
1. Nedostupnost kompletnog sadržaja u svim regijama

2. Mogućnost lakog pretraživanja ima li određenog naslova (opet povezano dijelom sa točkom 1)

3. Repeat točke 2 - Mogućnost lakog pretraživanja ima li određenog naslova kroz sve dostupne streaming servise (ovo je nešto što me čudi da netko već nije izradio)

1 0 hvala 1
17 godina
Da bi se netflix ili bilo koji drugi servos odrzao, mora vratiti novce investitorima i stalno povećavati broj korisnika. Kad se broj novih korisnika uspori nemaju šta nego podizat cijene. Osim toga, moraju stalno stancati novi sadržaj. Tako se gubi kvaliteta i povećava cijena. Dugoročno, takav model poslovanja je neodrživ, pa mislim da su "alternativne metode" opravdane.
Istina, nema smisla uspoređivati legalnu uslugu s piratskom, ali streaming usluge ne gledam vise kao nekad, kad su se tek pojavile i bile pune potencijala. Sad mi obicna kabelska TV izgleda kao bolja opcija.

Edit: evo danas vijest da je HBO poskupio😂
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2025 13:30 (mateo).

2 0 hvala 1
16 godina

ja sam doslovce radi Star Treka NG plaćao Netflix, žena i kćer su odgledale baš za vikend zadnju...

jednostavno preskupo, a ne gledamo...

SkyShowtime je baš ih skinuo pred par mjeseci (ST:NG)  kad sam ih tamo konačno našao (a upola jeftinije)

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina

skupa je jebena hrana, stanarina, nekretnine i rezije, a ne streaming i gaming servisi. 

kada su bili video klubovi, unajmljivanje jednog filma 1 dan je kostalo 20kn, to je danas oko 6 EUR..

6 EUR ZA JEDAN JEDINI FILM

tada su filmovi i vrijedili nesto 

pogotovo 1994 i 1999, ako tada nisam bankrotirao necu nikad:

Leon: The Professional, Dumb and Dumber, Ed Wood, Clerks, The Crow, Speed, True Lies, Legend of the Drunken Master, Natural Born Killers, Hoop Dreams, The Mask, Pulp Fiction, The Shawshank Redemption, Forrest Gump svi izasli u istoj 1994. godini 

https://nestali.gov.hr/ 2800+ osoba se vodi kao nestali
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Eva ja bi dao drage volje 6e da odgledam nove filmove takve kvalitete, umjesto 13e mjesečno za hrpu generičkog slopa.
Halo Bing! Kako bratac?
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2025 16:13 (Apachy).

2 0 hvala 0
14 godina

Ljudi, znate da se na netflixu mogu naći i stariji kvalitetni filmovi i serije? treba otić dalje od homepagea

4 0 hvala 1
2 godine
hudibitek kaže...

ne slažem se. kao što kažu da je ljepota u oku promatrača, tako je i odabir što čemo gledati isključivo na nama. isto ovo tvoje se može primijeniti na bilo koji segment u životu, npr. internet. možeš trošiti dragocjeno vrijeme, a možeš i koristiti dragocjeno vrijeme.

Keops kaže...
hudibitek kaže...

Da, u današnje vrijeme kad ljudi slobodno vrijeme provode čitajući kvalitetne knjige i educirajući se, TV i Netflix su glavni uzroci zaglupljivanja 

+1

Zaporožac kaže...

Netflix je odlična usluga za nekoga tko nije 20 godina pogledao ni jednu seriju.

Inače ne. 

opet se ne slažem. trebam li ti nabrajati dobre i kvalitetne serije unutar zadnjih 20 godina? hoćeš unutar zadnjih 5 godina? ima ih jako jako puno.

maximus007 kaže...

Svi streaming servisi imaju dva kronična nedostatka za korisnike osim cijene:
1. Nedostupnost kompletnog sadržaja u svim regijama

2. Mogućnost lakog pretraživanja ima li određenog naslova (opet povezano dijelom sa točkom 1)

3. Repeat točke 2 - Mogućnost lakog pretraživanja ima li određenog naslova kroz sve dostupne streaming servise (ovo je nešto što me čudi da netko već nije izradio)

1. ništa čudno. zamisli odeš u pizzeriju i sad na meniju nemaju biftek i tvoje omiljeno vino, pa sad moraš sljedeći put otići u drugi restoran... gdje je problem? misliš odjednom gledati 20 različitih filmova i serija?

2. svi imaju klasični search, ne vidim tu nikakav problem, uz to danas na mobu imaš AI pa ako ne znaš naziv nečega pitaš AI

3. imaš takvih servisa koliko želiš, evo ti primjer https://www.justwatch.com/

Apachy kaže...
Eva ja bi dao drage volje 6e da odgledam nove filmove takve kvalitete, umjesto 13e mjesečno za hrpu generičkog slopa.

uvijek je bilo loših i dobrih filmova, kako prije 70, 50, 30 godina, tako i danas. razlika je što je danas sve daleko dostupnije i što se treba malo potruditi razmaknuti korov i pronaći sadržaj vrijedan gledanja. najlakše je otići na TOP 10 gledanosti i kliknuti, a tu je obično 90% toga šund.

Keops kaže...

Ljudi, znate da se na netflixu mogu naći i stariji kvalitetni filmovi i serije? treba otić dalje od homepagea

upravo to.

4 godine
millennial kaže...
opet se ne slažem. trebam li ti nabrajati dobre i kvalitetne serije unutar zadnjih 20 godina? hoćeš unutar zadnjih 5 godina? ima ih jako jako puno.

Čitam da nisi shvatio ispijanje kavice.

Tko god drži do sebe, sve s Netflixa je već pogledao u jogurt verziji, tako da mu se pretplata ne isplati.

2 godine
Zaporožac kaže...
millennial kaže...

Čitam da nisi shvatio ispijanje kavice.

Tko god drži do sebe, sve s Netflixa je već pogledao u jogurt verziji, tako da mu se pretplata ne isplati.

očito nisam. mea culpa.

taj tko je sve pogledao skidam mu kapu, vjerojatno nije godinama izašao iz kuće 

ja evo tek nekidan završio Black Mirror. Sad me čeka Beef završiti. Pa Eternaut. Pa Ripley. Pa Kaos... u međuvremenu se uvijek vratim na StarTrek, Seinfelda... za cijenu već od 6 eura mjesečno, bagatela.

4 godine

Pretplatim se jednom godišnje na mjesec-dva, baš zbog starih dostupnih serija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ako već korsitiš analogiju pizzerije onda je kao da platiš 9eur slavonsku ali dobiješ margeritu jer ostali sastojci nisu dostupni u tvojoj regiji.

12 godina
Meni je tako svejedno koliko kosta dok je torrent 0€
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Da nemam zenu i djecu ne bi imao nista a ovak imam sve, Netflix, Disney, Amazon Prime Video i Audible. Znam sve ukrast i ne trebam tocno nista od toga ali nisam sam na svijetu pa moram placati :)
Jedino kaj ocu, trebam i koristim je Spotify.
11 godina
protjeran

Koliko vas ne plaća video-servise, a rado plaća pristup sadržaju za odrasle il onu verziju soft verziju OnlyFans??

Prostački sadržaj.

Mac
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
maximus007 kaže...

Ako već korsitiš analogiju pizzerije onda je kao da platiš 9eur slavonsku ali dobiješ margeritu jer ostali sastojci nisu dostupni u tvojoj regiji.

nisam primijetio da u serijama koje nama netflix servira uklanjaju određene glumce, kadrove i slično. kod mene su svi na broju.

mp3david kaže...
Meni je tako svejedno koliko kosta dok je torrent 0€

ne baš, za dobar kvalitetan torent i stream ti treba nekakav debrid, a on isto košta, istina daleko manje nego netflix, ali onda treba tražiti titlove, pa opet dobri kvalitetni titlovi isto tako traže nekakvu pretplatu.... na kraju je sve to divno i krasno, ali i dalje nije plug&play.

evo znam gledati ufc i box preko ipTVa i sve je to ok, ali nije mi se jednom desilo da slika zašteka u ključnom trenutku, e pa u tom trenu bi dao i 100$ samo da mogu gledati kvalitetan stream bez prekida i u lošoj rezi.

NEW_MAN kaže...
Da nemam zenu i djecu ne bi imao nista a ovak imam sve, Netflix, Disney, Amazon Prime Video i Audible. Znam sve ukrast i ne trebam tocno nista od toga ali nisam sam na svijetu pa moram placati :)

sve skupa nije niti 50 eura. smiješno. za 3 video streaming servisa, 1 knjižnicu i 1 glazbeno/edukativni servis.

meni je samo zanimljivo kako svi grakču kad streaming servisi poskupe eur dva, a istovremeno plaćaju kavu 2 eura (koja u nabavi dođe 1kg 10 eura ili 10 centi po kavi), burek 2.50 eura (koji u sebi ima doslovno 80-90 grama svježeg sira i 130-140 grama kora = 60 centi), to je ok, tu se nitko ne buni. ne vidim da pljačkate dučane. da galamite da su lopovi koji zarađuju na nama pa su zaslužili da ih opljačkamo itd.

17 godina
millennial kaže...
NEW_MAN kaže...

sve skupa nije niti 50 eura. smiješno. za 3 video streaming servisa, 1 knjižnicu i 1 glazbeno/edukativni servis.

meni je samo zanimljivo kako svi grakču kad streaming servisi poskupe eur dva, a istovremeno plaćaju kavu 2 eura (koja u nabavi dođe 1kg 10 eura ili 10 centi po kavi), burek 2.50 eura (koji u sebi ima doslovno 80-90 grama svježeg sira i 130-140 grama kora = 60 centi), to je ok, tu se nitko ne buni. ne vidim da pljačkate dučane. da galamite da su lopovi koji zarađuju na nama pa su zaslužili da ih opljačkamo itd.

Nije mi niti problem platiti jer da je problem nebi placao ali od svih servisa samo Spotify koristim. Sve ostalo je za ukucane. 

Godisnje izadu dva i pol dobra filma te mozda jedna serija. To bi mogel jednom mjesecno konzumirat i ostatak godine ne placat, ali zena i djeca stalno gledaju neke gluposti tak da placam.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice