'Najaviti projekt AI centra od 50 milijardi dolara

poruka: 153
|
čitano: 32.607
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "'Najaviti projekt AI centra od 50 milijardi dolara".
17 godina
Re: 'Najaviti projekt AI centra od 50 milijardi do
Old Iggy kaže...
konjRR kaže...
Old Iggy kaže...

Davno se to zna, demokracija je samo najmanje loš način.

Kako bi Churchill rekao, "Demokracija je loš oblik vladavine, ali ne znamo bolji." ili pak "Najbolji argument protiv demokracije je petominutni razgovor s prosječnim biračem."

No znamo li bolje?

Onda srecom sto demokracija danas ne postoji. 

Hm?

Kako da prosto objasnim, narod ne vlada. Vlada "vlada". 

12 mjeseci
Old Iggy kaže...

Zato se biraju zastupnici, ne ide se hrpom. Samo to tebi baš nije jasno.

Na stranu što ogromna većina ljudi nije za to, u stanju su jedva donositi odluke za sebe, a kamoli za društvo.

Dlaka u jajetu, jamacno!

12 mjeseci
Al Crane kaže...

Znači, kad sustav ne funkcionira kako je dizajniran, treba stvoriti paralelni sustav koji će popunjavati rupe? I onda kad taj paralelni sustav ne bude funkcionirao, treba stvoriti još jedan paralelni... i tako u nedogled?

Ajd probaj opet, mozes ti to, ali ovaj puta probaj kako treba. Evo ti hint, feedback loop!

12 mjeseci
Gallu kaže...
Pa valjda svi shvaćaju da je osnova države državljanin. Koji plaća porez i koji za novac koji plaća očekuje neku uslugu.
Ili ti misliš a da ako ostaneš bez struje i vode moraš postati i vodoinstalater i električar pa sam riješiti problem?

Jamacno sam tako ogranicen i glup, to bi sigurno pasalo tvojoj samodopadnoj personi. Procitaj si ponovno, probaj se uskladiti sa procitanim pa budes vidio.

Upozorenje - Ne funkcionira ako je samodopadni ego jak, u tome slucaju mozes odmah odustati i reci sam sebi kako si pametan, a onaj tamo glup ko qrac.

6 godina
I mislio sam da samo sereš kvake...
7 godina
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...

Znači, kad sustav ne funkcionira kako je dizajniran, treba stvoriti paralelni sustav koji će popunjavati rupe? I onda kad taj paralelni sustav ne bude funkcionirao, treba stvoriti još jedan paralelni... i tako u nedogled?

Ajd probaj opet, mozes ti to, ali ovaj puta probaj kako treba. Evo ti hint, feedback loop!

To se nakon 30+ godina zove status quo.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
12 mjeseci
Gallu kaže...

Eto, ego pobijedio, uglavnom i pobjeduje! jbga. BTW zajebo si se tam u drugoj temi, malo sam se pogubio koja je vise, ali dao si mi like, daj odi to ispravi! 

12 mjeseci
Al Crane kaže...
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...

fail, to se zove ono kako je Igy opisao, pa se sad odlucio predomisliti. To ti se zove "ne da mi se"

6 godina
My2Cents kaže...
Gallu kaže...

Eto, ego pobijedio, uglavnom i pobjeduje! jbga. BTW zajebo si se tam u drugoj temi, malo sam se pogubio koja je vise, ali dao si mi like, daj odi to ispravi! 

Nisam ni sumnjao.

Neka i ti napokon dobiješ koji lajk. Makar slučajno....

18 godina
My2Cents kaže...
Gallu kaže...

Čovjek koji je očiti primjer Dunning Krugera se ruga nečijem egu...o ironije

7 godina
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...

fail, to se zove ono kako je Igy opisao, pa se sad odlucio predomisliti. To ti se zove "ne da mi se"

Ma o čemu ti pričaš? Kad god bi netko pokušao progurati ili barem predložiti kakve stvarne socijalne reforme u korist stoke sitnog zuba, odmah je od stranke na vlasti i njenih medija dobio etiketu komunjare, radikalnog ljevičara, jugonostalgičara, državnog neprijatelja, i slično. To ti se zove jednoumlje i diktatura.
Kako je netko rekao: "Ludost je iznova raditi jednu te istu stvar i svaki puta očekivati drugačiji rezultat".

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
12 mjeseci
Al Crane kaže...

Ma o čemu ti pričaš? Kad god bi netko pokušao progurati ili barem predložiti kakve stvarne socijalne reforme u korist stoke sitnog zuba, odmah je od stranke na vlasti i njenih medija dobio etiketu komunjare, radikalnog ljevičara, jugonostalgičara, državnog neprijatelja, i slično. To ti se zove jednoumlje i diktatura.
Kako je netko rekao: "Ludost je iznova raditi jednu te istu stvar i svaki puta očekivati drugačiji rezultat".

Recimo da si u pravu, iako samo da se zna nisi, u teskoj si zabludi jer se vodis nedefiniranim moralnim kompasom koji ti iskrivljuje cinjenice pa i stvarnost.

Nedefinirani netko pokusava progurati nesto za stoku sitnog zuba i "pojede ga mrak". Mrak kao sustav, pozicija, desnicar.. ne bitno, uglavnom "satare ga"

Seres, a evo i zasto. Guranje necega sto podrzavaju gradjani proizlazi iz legitimnosti, sto ti daje ogromnu tezinu da proguras i predjes preko sive birokracije koja je instalairana.

Daklem ono sto se nije proguralo, nije imalo dovoljnu legitimnost pa nije moglo nit proci. 

Raditi jednu te istu stvar iznova i ocekivati drugaciji rezultat - Tu si u pravu, no ne razumijes sto i kako pises. Jedna te ista stvar je upravo to sto navodis, nekakav oporbenjak predlaze nesto sto se cini "moralno i dobro" bez dovoljne kolicine legitimiteta. Taj oporbenjak jedva je usao u Sabor sa par posto i sada pokusava moraliziranjem izvuci nesto vise bodova za sljedecu rundu skupljanja legitimiteta, no ne pogadja u zicu da bi ga ljudi dozivjeli i podebljali njegovu legitimnost kojom bi mogao progurati ono sto bi mozda bilo dobro.

I tu prica staje.

Dakle imas dvije osnovne poluge moci sa kojih mozes djelovati, jedna je novac i koristenje postojecih pravila igre, koja ukljucuju zakon i zakonske propuste

Druga je legitimitet, koji mora biti izrazito jak.

Te varijacije na temu.

Savjet: stani na loptu, okani se nedefiniranog morala, racionaliziraj dobro i lose, biti ce ti lakse, biti ces sebi i okolini puno korisniji.

12 mjeseci
segregator kaže...

Kontstruktivno, jako, energicno, cvrsto i odrjesito, s visoka i dovoljno "teskih" pojmova koji argumentiraju stav i crtaju lik velikog uma.

Kaj ti nisi sam sebi smijesan?

12 mjeseci
segregator kaže...

Tipičan Hrvat kojem je normalno da se zabušava na poslu, koji riječ "moral" traži u Klaića,

a trajna inspiracija mu je Bukara:

Sve samo ne tipican Hrvat. Zabusavanje na poslu ti je globalni fenomen, nije Hrvatski. Znao bi to da imas iskustva, pa bi ti onda bilo jasno da je odprilike cijeli planet Mrdusa Donja dok ljudi ne odluce da bi trebalo malo drugacije te se ostave nedfiniranog morala kojeg svak savija kako mu pase i  prime se razuma sa povratnom vezom u realnosti.  Masio si fuzbal i zloporabio teatralnost, probaj opet smislit nesto da obranis svoja uvjerenja koja niti razumijes niti ih znas komunicirati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2026 11:32 (My2Cents).
18 godina
My2Cents kaže...
segregator kaže...

Kontstruktivno, jako, energicno, cvrsto i odrjesito, s visoka i dovoljno "teskih" pojmova koji argumentiraju stav i crtaju lik velikog uma.

Postoje i slučajevi kad je jedan pametniji od 100 drugih, ali to nije tvoj slučaj,

a čini mi se da imamo konsenzus na forumu oko toga

17 godina
segregator kaže...
My2Cents kaže...
segregator kaže...

Postoje i slučajevi kad je jedan pametniji od 100 drugih, ali to nije tvoj slučaj,

Kako nije? 

On posta i prihoduje sendvice, a mi postamo njemu za sendvice 

7 godina
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...

Recimo da si u pravu, iako samo da se zna nisi, u teskoj si zabludi jer se vodis nedefiniranim moralnim kompasom koji ti iskrivljuje cinjenice pa i stvarnost.

Nedefinirani netko pokusava progurati nesto za stoku sitnog zuba i "pojede ga mrak". Mrak kao sustav, pozicija, desnicar.. ne bitno, uglavnom "satare ga"

Seres, a evo i zasto. Guranje necega sto podrzavaju gradjani proizlazi iz legitimnosti, sto ti daje ogromnu tezinu da proguras i predjes preko sive birokracije koja je instalairana.

Daklem ono sto se nije proguralo, nije imalo dovoljnu legitimnost pa nije moglo nit proci. 

Raditi jednu te istu stvar iznova i ocekivati drugaciji rezultat - Tu si u pravu, no ne razumijes sto i kako pises. Jedna te ista stvar je upravo to sto navodis, nekakav oporbenjak predlaze nesto sto se cini "moralno i dobro" bez dovoljne kolicine legitimiteta. Taj oporbenjak jedva je usao u Sabor sa par posto i sada pokusava moraliziranjem izvuci nesto vise bodova za sljedecu rundu skupljanja legitimiteta, no ne pogadja u zicu da bi ga ljudi dozivjeli i podebljali njegovu legitimnost kojom bi mogao progurati ono sto bi mozda bilo dobro.

I tu prica staje.

Dakle imas dvije osnovne poluge moci sa kojih mozes djelovati, jedna je novac i koristenje postojecih pravila igre, koja ukljucuju zakon i zakonske propuste

Te varijacije na temu.

Savjet: stani na loptu, okani se nedefiniranog morala, racionaliziraj dobro i lose, biti ce ti lakse, biti ces sebi i okolini puno korisniji.

> Recimo da si u pravu, iako samo da se zna nisi, u teskoj si zabludi jer se vodis nedefiniranim moralnim kompasom koji ti iskrivljuje cinjenice pa i stvarnost.<

- Neka si ti meni nadrobio.

>Nedefinirani netko pokusava progurati nesto za stoku sitnog zuba i "pojede ga mrak". Mrak kao sustav, pozicija, desnicar.. ne bitno, uglavnom "satare ga"<

- Cilj je uručiti istome/istoj odjebaus na pokušaj reforme, zbog žigosanja koje uvijek pali kod fašističkih retarda i pobornika statusa quo... eto ti tvog "feedback loopa".

>Seres, a evo i zasto. Guranje necega sto podrzavaju gradjani proizlazi iz legitimnosti, sto ti daje ogromnu tezinu da proguras i predjes preko sive birokracije koja je instalairana.
Daklem ono sto se nije proguralo, nije imalo dovoljnu legitimnost pa nije moglo nit proci. <

- Tražiti recimo da se minimum dodatka na noćni rad povisi na više od 1% nema legitimnost?? To nekim zakonom ili ustavom zabranjeno??
Jedva se nedavno progurao sličan zakon da se rad nedjeljom bolje plaća, i to nakon intervencije Tvrde Stolice (aka crkve u Hrvata) - objasni po čemu je prvi zahtjev nelegitiman, a drugi legitiman.
Ne možeš, bez da se opet do koljena ne ukakiš. 

>Raditi jednu te istu stvar iznova i ocekivati drugaciji rezultat - Tu si u pravu, no ne razumijes sto i kako pises. Jedna te ista stvar je upravo to sto navodis, nekakav oporbenjak predlaze nesto sto se cini "moralno i dobro" bez dovoljne kolicine legitimiteta. Taj oporbenjak jedva je usao u Sabor sa par posto i sada pokusava moraliziranjem izvuci nesto vise bodova za sljedecu rundu skupljanja legitimiteta, no ne pogadja u zicu da bi ga ljudi dozivjeli i podebljali njegovu legitimnost kojom bi mogao progurati ono sto bi mozda bilo dobro.<

- Ma je li? Šljakeri inače žele raditi za čavle, i ne žele povišenje izvanrednih satnica, a njihovi zastupnici ih svesrdno podržavaju u tome?

>I tu prica staje.<

- Misliš "feedback loop"? 

>Dakle imas dvije osnovne poluge moci sa kojih mozes djelovati, jedna je novac i koristenje postojecih pravila igre, koja ukljucuju zakon i zakonske propuste
Te varijacije na temu.<

- Ovo ne bi čak niti nogometnu loptu napumpalo, koliko praznine sadrži.

>Savjet: stani na loptu, okani se nedefiniranog morala, racionaliziraj dobro i lose, biti ce ti lakse, biti ces sebi i okolini puno korisniji.<

- Savjetuj si ti svoje frendove u Remetincu. Ovoliko šupljih prosera odavno nisam pročitao. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2026 16:26 (Al Crane).
7 godina
segregator kaže...
My2Cents kaže...
segregator kaže...

100%  

17 godina
Al Crane kaže...
segregator kaže...
My2Cents kaže...
segregator kaže...

100%  

Ovakvog filozofa još ne vidjeh opravdao je dijagnozu blago njemu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 mjeseci
Al Crane kaže...

- Cilj je uručiti istome/istoj odjebaus na pokušaj reforme, zbog žigosanja koje uvijek pali kod fašističkih retarda i pobornika statusa quo... eto ti tvog "feedback loopa".

- Tražiti recimo da se minimum dodatka na noćni rad povisi na više od 1% nema legitimnost?? To nekim zakonom ili ustavom zabranjeno??
Jedva se nedavno progurao sličan zakon da se rad nedjeljom bolje plaća, i to nakon intervencije Tvrde Stolice (aka crkve u Hrvata) - objasni po čemu je prvi zahtjev nelegitiman, a drugi legitiman.

- Ma je li? Šljakeri inače žele raditi za čavle, i ne žele povišenje izvanrednih satnica, a njihovi zastupnici ih svesrdno podržavaju u tome?

- Savjetuj si ti svoje frendove u Remetincu. Ovoliko šupljih prosera odavno nisam pročitao. 

A joj, mislio sam da nisi poptu andolceka Dery i plitkog literarca akak seratora. Nesto te jamacno jako izbacilo iz takta pa nisi uspio povezati znacenje rijeci legitimitet, jamacno ne razumijes niti feedback loop i sve lijepo zacinis sa morem frustracija, morala be kompasa i normalizacije.  Hrkljus! Ok nema savjeta, jasno si rekao da ne zelis, a krivim tumacenjem napisnog jasno si napisao da te komunikacija ne zanima, eventualno pljuvacina i seracina jer si se nasao uvredjen kao tetkica.  A jbga, bude valjda bolje kada odrastes, tj ako odrastes.  Aj bok!

12 mjeseci
segregator kaže...

LOL, a to tebe smeta, cinis se sam sebi glup nakon sto si procitao neke moje banalne komentare pa ne znas kako bi si obranio svoj pogled na svijet! 

Ja sigurno nisam lumen, no u usporedbi sa nekavim samoproglasenim  "konsenzualnim forumskim odborom" nije neki problem izgledati poput AGIja, cak!

Ne beri brigu, sta se zamaras. ima onaj cool isjecak iz Matrixa: "Ignorance is bliss" opusti se i uzivaj, kaj te boli ak nisi bas najbistriji.

16 godina
'Najaviti projekt AI centra od 50 milijardi dolara

Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina
My2Cents kaže...
segregator kaže...

LOL, a to tebe smeta, cinis se sam sebi glup nakon sto si procitao neke moje banalne komentare pa ne znas kako bi si obranio svoj pogled na svijet! 

Ja sigurno nisam lumen, no u usporedbi sa nekavim samoproglasenim  "konsenzualnim forumskim odborom" nije neki problem izgledati poput AGIja, cak!

Ne beri brigu, sta se zamaras. ima onaj cool isjecak iz Matrixa: "Ignorance is bliss" opusti se i uzivaj, kaj te boli ak nisi bas najbistriji.

Ne nego mi te žao..ali ajde, bar si anoniman pa te ipak ljudi neće IRL sažalijevat.

Inače, Dunning Kruger ti je kad te 20 ljudi smatra budalom, a ti se i dalje ukopavaš misleći da si pametan

Za Rimca ćeš vjerojatno trebati i duže od Olega Butkovića da shvatiš što se dogodilo, a to je kolosalan "uspjeh"

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2026 13:03 (segregator).
17 godina
Mno kaže...

Sad će nama ovde dežurni nuklearni fizičar rezimirati My2Cents  "nije problem toplina, nego balans sustava". 

Za 2° im se podigla temp u regiji uhhh.  Naivac je vjerovao u rimčev projekt kao što vjeruje u ovaj. Etiketira sve odreda ništa on ne razumije jadničac ali mnogo pametan izgleda. Ljubi ga majka.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2026 13:25 (dery).
17 godina
segregator kaže...
My2Cents kaže...
segregator kaže...

Ne nego mi te žao..ali ajde, bar si anoniman pa te ipak ljudi neće IRL sažalijevat.

Inače, Dunning Kruger ti je kad te 20 ljudi smatra budalom, a ti se i dalje ukopavaš misleći da si pametan

Za Rimca ćeš vjerojatno trebati i duže od Olega Butkovića da shvatiš što se dogodilo, a to je kolosalan "uspjeh"

Mislim da je O. B. dobro zano sto radi kada je rimku uplacivao hrpe javnog novca. 

7 godina
My2Cents kaže...
Al Crane kaže...

A joj, mislio sam da nisi poptu andolceka Dery i plitkog literarca akak seratora. Nesto te jamacno jako izbacilo iz takta pa nisi uspio povezati znacenje rijeci legitimitet, jamacno ne razumijes niti feedback loop i sve lijepo zacinis sa morem frustracija, morala be kompasa i normalizacije.  Hrkljus! Ok nema savjeta, jasno si rekao da ne zelis, a krivim tumacenjem napisnog jasno si napisao da te komunikacija ne zanima, eventualno pljuvacina i seracina jer si se nasao uvredjen kao tetkica.  A jbga, bude valjda bolje kada odrastes, tj ako odrastes.  Aj bok!

Dakle, pitao sam te: po čemu je zahtjev za bolje plaćenim radom nedjeljama legitiman, dok onaj za bolje plaćenim radom noću/prekovremeno - nije, jer po tvojoj klimavo improviziranoj apologetici aktualnog nam sranja, da bi ovaj kleptokratski sustav funkcionirao, pojedinci ga trebaju retroaktivno korigirati i to vlastitim legitimnim zahtjevima (ili tebi feedback loop u kontekstu ove priče nešto drugo znači?), a ne "samo kmečati"... i budi zahvalan što sam se potrudio tako suvislo interpretirati te stupidne floskule koje brabonjaš pa uopće krenuo u neku diskusiju s takvim tupsonom. I opet sam u odgovoru dobio još jednu tiradu prosera i baljezgarija koje veze s vezom nemaju. Daj se zauvijek odjavi s ovog profila i otvori si drugi da se više ne brukaš, pa piši na temama o kojima možda nešto i znaš (ako takvih ima).

20 mjeseci
Gdje su vremena kad je subota bila 150% plaćena a nedjelja 200%. Ovo danas je ogavno, "katolička" zemlja, svima puna usta očenaša a guzica krunica no nikom ne smeta što jedan katolik dela nedjeljom za kikiriki!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina
Sirotanovic kaže...
Gdje su vremena kad je subota bila 150% plaćena a nedjelja 200%. Ovo danas je ogavno, "katolička" zemlja, svima puna usta očenaša a guzica krunica no nikom ne smeta što jedan katolik dela nedjeljom za kikiriki!

Nije baš da se ne vodi računa, većinom stavljaju Nepalce na šihtu u nedjelju, a Filipince u subotu.

20 mjeseci
Aha , vidiš nisam tako pakosno razmišljao , znači katolici meću Budiste ili Muje da rade nedjeljom i da ovi sagriješe pa da završe u paklu 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
Sirotanovic kaže...

ante_etna kaže...
Sirotanovic kaže...

Nije baš da se ne vodi računa, većinom stavljaju Nepalce na šihtu u nedjelju, a Filipince u subotu.

Momci, poanta je u tome da je zahvaljujući parazitskom crkvenom lobiju koji viri iz državne guzice nedavno izglasano da se rad nedjeljom obilnije plaća, što povlači da će tzv. poslodavci/poduzetnici izbjegavati koliko mogu da upregnjuju tzv. uposlenike da rade i nedjeljama pa ovi umjesto toga vise u crkvama na političkoj nastavi, dok taj isti crkveni lobi za masu onih koji moraju delat i noću boli kršćanki (ne)milosrdno dupe.
U širem kontekstu, to je kao planina golem primjer kako ta neolibertarijanska laž o funkcioniranju kapitalističkog sistema pomoću povratne sprege zdravih snaga društva, koju ovdje širi naš Dvije Pare forumski kolega superpametnjaković, ne djeluje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2026 9:26 (Al Crane).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice