MX Keys S nova je Logitechova bežična tipkovnica

poruka: 32
|
čitano: 10.529
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MX Keys S nova je Logitechova bežična tipkovnica".
6 godina
neaktivan
Re: MX Keys S nova je Logitechova bežična tipkovni
H4X0R kaže...

"Wireless nije prioritet kod custom tipkovnica." - Sta mene zaboli sta jest a sta nije prioritet kod custom tipkovnica. Meni je glavni prioritet u svemu da se rijesim kablova i da nema latency, zato je i precizno pitanje bilo postavljeno. Latency od 15ms je na granici bluetooth latency-a, kucanje ok, igranje upitno.

u biti sve koje koriste 2.4GHz bezicno spajanje bi trebale biti 1ms latencije, osim ako nije neki sroteks

korisnik sam Iqunix tpkovnica i obje imaju ovako:

Response Time: 1ms (Wired & 2.4GHz) / 8ms (Bluetooth)
Polling Rate: 1000Hz (Wired & 2.4GHz) / 125Hz (Bluetooth)

17 godina
MX Keys S nova je Logitechova bežična tipkovnica

To je specifikacija dobijena kao prosto uzeta recipročna vrednost polling ratea, bez merenja i uzimanja u obzir bilo kog drugog parametra sistema. Imaš vreme koje je potrebno tastaturi da obradi pritisak na taster, zatim prenošenje informacije od tastature do donglea, i na kraju računar treba da obradi informaciju koju mu dongle isporučuje. Taj 1ms pokriva samo jednu od ovih faza.

U praksi, ovo je prvo što sam izguglao: https://www.rtings.com/keyboard/tests/latency#:~:text=The%20polling%20rate%20refers%20to,%2C%204000Hz%2C%20or%20even%208000Hz. Imaju jednu IQUNIX tastaturu, F97, koja koliko vidim nije ni malo jeftina, i kojoj proizvođač takođe deklariše 1ms response time preko 2.4GHz konekcije (i žice). U praksi su na testu izmerili 11,2ms, što za ceo red veličine sporije nego što je specificirano i čak sporije nego što neke druge tastature postižu preko Bluetootha.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2023 10:54 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice