Mrvljenjem stijena protiv klimatskih promjena: Goo

poruka: 15
|
čitano: 2.801
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mrvljenjem stijena protiv klimatskih promjena: Goo".
16 godina

I onda to sve razvoze kamionima na dizel. Kako ekološki

7 0 hvala 0
6 godina
Re: Mrvljenjem stijena protiv klimatskih promjena:
Ges kaže...

I onda to sve razvoze kamionima na dizel. Kako ekološki

Zapravo je obrnuto, oni smiju voziti na dizel , drugi više neće smijeti ni prdnuti, ne bez co2 kredita.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 12:12 (gpd).
8 godina

To sve je čisto mazanje očiju i takav poligon za pranje para da padneš u nesvijest:

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 12:43 (xebeche).

6 0 hvala 0
8 godina
Naravno, stijene se mrve ekološkom energijom, a sam kamenolom gdje će se mrviti će se skladno uklopiti u okoliš.

3 0 hvala 0
16 godina

co2 krediti, glupost nad gluposcu.

Linux, Arch Linux.

2 0 hvala 0
2 mjeseca
Aha, znači u Brazilu gdje su desetkovali prašumu Amazonu i uzrokovali epske razmjere pušćanja CO2 u atmosferu uzrokovanog sječom prašume i krčenja i paljenja iste. Sad će tu ogoljenu zemlju zasipavati velikim količinama tamo nekom prašinom bazaltnih stijena iz totalno drugačijeg područja i dodatno ugrožavati lokalne mikroorganizme, floru i faunu. Uopće ne znajući posljedice, ali bitno da grijehe prošlih generacija nova generacija ljudi kao popravlja i to na "ljudski" specifičan način.

A ne znam možda smo prekritični prema ljudima koji mogu i žele nešto poboljšati, promijeniti. Nadati se da nije samo interes u pitanju 🤑

1 0 hvala 0
15 godina
xebeche kaže...

To sve je čisto mazanje očiju i takav poligon za pranje para da padneš u nesvijest:

Prvi put kada sam cuo za "carbon credits", ima mozda i 20 godina, mi je prva misao bila covjece koji vrhunski drzavno odobreni kriminal. Daljnu misao nisam imao 

13 godina

Ako ova metoda u konačnici ukloni više CO2 iz atmosfere, nego što ga je proizvodnjom napravljeno - zašto da ne?
Gotovi produkt biti će plodna zemlja koja će nas hraniti i biljkama još više ukloniti CO2.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Milka30 kaže...

Ako ova metoda u konačnici ukloni više CO2 iz atmosfere, nego što ga je proizvodnjom napravljeno - zašto da ne?
Gotovi produkt biti će plodna zemlja koja će nas hraniti i biljkama još više ukloniti CO2.

Steta sto se u clanku uopce ne objasnjava mehanizam ni metode mjerenja polucenih rezultata niti su dati sami rezultati mjerenja. Sam istrazivati jednu iz mora ideja/prevara stvarno niti smisla niti vremena.

Posadi stablo ukloni co2 iz atmosfere, ali j3b1ga to nije multibilion $ bizmis/prevara? 

p.s. ovakve bi ja osobno poticao ali nema d.o.o. nema dionice na burzi itd.

p.p.s. nemogu sada pronaci jer ni to nije "financijaska" vijest, ali prilog prije nekih 10 ak godina o jednom aktivistu/dobrotvoru koji je u jednom dijelu afrike gdje su zbog prekomjernog crpljenja podzemne vode (koje se btw i dalje forsira kao najbolje rjesenje u africi) u svrhu industrijske poljoprivrede ostali bez vode isao po selima i poducavao i motivirao ih kako obnoviti stare akumulacije. Ali bezveze ni tu nemozes obrnuti miljarde pa ni miljune 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 13:18 (konjRR).
3 godine

Ova tehnologija koju je prenio BUG je već zaboravljena, ili ?

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Ova tehnologija koju je prenio BUG je već zaboravljena, ili ?

Vjerojatno je to sudbina sa 99.99 % takvih vijesti/zehnologija. I tako im je cilj obrnuti/oprati pocetnu lovu i ispariti.

2 mjeseca
Kina kao država se isto bori sa širenjem pustinja. Uspjeli su sadnjom nekih vrsta grmlja i drveća zaustaviti širenje i isto ozeleniti pustinju. I ima nekoliko projekata pošumljavanja po Africi, ali sve je to malo, prvo moraju educirati ljude da ne sijeku neplanski drveće pa jako sporo ide. Ali da inspirirajuće priče.
Eto kažu da pošumljavanje nije dovoljno da bi se smanjio efekt staklenika ali sigurno pomaže.
8 godina
Sirotanovic kaže...
Kina kao država se isto bori sa širenjem pustinja. Uspjeli su sadnjom nekih vrsta grmlja i drveća zaustaviti širenje i isto ozeleniti pustinju. I ima nekoliko projekata pošumljavanja po Africi, ali sve je to malo, prvo moraju educirati ljude da ne sijeku neplanski drveće pa jako sporo ide. Ali da inspirirajuće priče.
Eto kažu da pošumljavanje nije dovoljno da bi se smanjio efekt staklenika ali sigurno pomaže.

Da, kinezi odlično rade, zasadili su jako puno šuma.

Premda, kod njih je sad veliki problem ova masovna gradnja divovskih kanala za preusmjeravanje rijeka, kaj će na kraju rezultirati ratom sa Indijom i ostalim okolnim državama.

A afrikanaci ne da malo pošumljavaju, nego je ovaj njihov zid čudo jedno.

I ne samo kaj je koristan za planet, nego i stanovništvo ima jako puno od njega (hrana, poslovi, itd.)

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 7:43 (fer-de-lance).
15 godina
fer-de-lance kaže...
Sirotanovic kaže...

Da, kinezi odlično rade, zasadili su jako puno šuma.

Premda, kod njih je sad veliki problem ova masovna gradnja divovskih kanala za preusmjeravanje rijeka, kaj će na kraju rezultirati ratom sa Indijom i ostalim okolnim državama.

A afrikanaci ne da malo pošumljavaju, nego je ovaj njihov zid čudo jedno.

I ne samo kaj je koristan za planet, nego i stanovništvo ima jako puno od njega (hrana, poslovi, itd.)

"We have invented nothing new" buuu nema love nije vijest 

21 mjesec

Kina je radila puno na usporavanju dezertifikacije. Ima dobar dokumentarac 

o metodama koje su koristili i isto zdravo razumski i nikakvo izmišljanje tople vode. Samo sam negdje pročitao da sada imaju problema s bolestima među posađenim šumama u Great Green Wall of China jer su uglavnom sadili monokoluture drveća pa su ih nametnici i bolesti desetkovali.

Video što si poslao je s kanala Adrewa Millisona, ne znam jesi li gledao ostatak njegova kanala no pratio sam njegove videe iz Indije, gdje i oni imaju problema s vodom.

Koga zanima neka si svakako pogleda.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice