Mogu li ljudi spavati zimski san?

poruka: 7
|
čitano: 5.275
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mogu li ljudi spavati zimski san?".
12 godina

Potrebna mi je hibernacija od jedno 2-3 godine da odmorim malo. 

Nadglednik dina
Moj PC  
13 0 hvala 0
6 godina

Pola života provesti u spavanju, katastrofa.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mogu li ljudi spavati zimski san?

Ti ne spavas uopce?

Linux, Arch Linux.
16 godina
30-50% zivota provdes spavajuci (70% kad se rodis). Dobar krevet je broj jedan. Ima ekipe koja prvu polovicu godisnjeg samo lezi i regenerira se.

2 0 hvala 0
8 godina

Kod mene je u zadnje vrijeme veoma grdo. Ni kvaliteta ni kvantiteta. 6 sati i lupam se nogom u guzu. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
14 godina

..što je biološki podvig o kojem ljudska medicina još uvijek može samo sanjati..

..već sofisticirano stanje metaboličke štednje koje se održava kroz precizan niz hormonskih i živčanih signala,.

Ove konstrukcije bi trebalo nekako ubaciti u definiciju pojma "fjaka" kako bi se uklonila nepravedno nametnuta stigma s tog uzvišenog stanja koje štedi energiju u ovim teškim vremenima.

2 0 hvala 3
16 godina

"Ako NASA i ESA uspiju pretvoriti hibernaciju u stvarnost, prva primjena vjerojatno će biti upravo u svemirskim misijama." 

Veca vjerojatnost je da ce prvo biti primjenjena na zemlji, cvrstom i tvrdom tlu. Usput kao i skoro sve tehnologije prvo se trebaju dokazati tu na zemlji prije nego se koriste u svemirskim misijama.

"Hoće li zimski san postati luksuzni odmor od stvarnosti za one koji si ga mogu priuštiti?" 

Tesko da ce hibernacija biti luksuzni odmor. Mozda prije nekakva "vremenska precica" i skladiste, kao sto astronautima treba za duga putovanja. Cemu propustati luksuz ziovota i vremena ako si ga mozemo priustiti?

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Forever_War

Cini mi se da se u clanku pojmovi hibernacije i torpora koriste kao sinonimi?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice