Potrebna mi je hibernacija od jedno 2-3 godine da odmorim malo.
Nadglednik dina
Potrebna mi je hibernacija od jedno 2-3 godine da odmorim malo.
Nadglednik dina
Pola života provesti u spavanju, katastrofa.
Ti ne spavas uopce?
Kod mene je u zadnje vrijeme veoma grdo. Ni kvaliteta ni kvantiteta. 6 sati i lupam se nogom u guzu.
AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
..što je biološki podvig o kojem ljudska medicina još uvijek može samo sanjati..
..već sofisticirano stanje metaboličke štednje koje se održava kroz precizan niz hormonskih i živčanih signala,.
Ove konstrukcije bi trebalo nekako ubaciti u definiciju pojma "fjaka" kako bi se uklonila nepravedno nametnuta stigma s tog uzvišenog stanja koje štedi energiju u ovim teškim vremenima.
"Ako NASA i ESA uspiju pretvoriti hibernaciju u stvarnost, prva primjena vjerojatno će biti upravo u svemirskim misijama."
Veca vjerojatnost je da ce prvo biti primjenjena na zemlji, cvrstom i tvrdom tlu. Usput kao i skoro sve tehnologije prvo se trebaju dokazati tu na zemlji prije nego se koriste u svemirskim misijama.
"Hoće li zimski san postati luksuzni odmor od stvarnosti za one koji si ga mogu priuštiti?"
Tesko da ce hibernacija biti luksuzni odmor. Mozda prije nekakva "vremenska precica" i skladiste, kao sto astronautima treba za duga putovanja. Cemu propustati luksuz ziovota i vremena ako si ga mozemo priustiti?
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Forever_War
Cini mi se da se u clanku pojmovi hibernacije i torpora koriste kao sinonimi?