MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa nam ne

poruka: 49
|
čitano: 3.999
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa nam ne".
16 godina

Nema džabe, ni u stare babe.

7 0 hvala 0
3 mjeseca

Avijacija?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Nisu li Madjari prijetnja kao i Srbija? Po ministru obrane.

4 1 hvala 0
15 godina
Re: MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa na

Eto jednima i drugima lake prilike za špijunažu tj. da snime ono što im je eventualno interesantno.

14 godina
Izzy kaže...

Eto jednima i drugima lake prilike za špijunažu tj. da snime ono što im je eventualno interesantno.

To pogledaju iz fotelje ili snime i sa satelitom ili malim dronom kad god žele, ne moraš imat avione, jbga..

15 godina

Sada im se tako nešto može lako uklopiti u misiju nadzora zračnog prostora susjedne države. Tko će od naših provjeravati jesu li što prikupili nakon obavljenog zadatka? Dron im je rizik jer je sumnjiv (ako ga se uoči), a ne znam imaju li Talijani i posebno Mađari pristup nekom satelitu koji im može poslužiti za tu svrhu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 0:01 (Izzy).
16 godina

Jesu. Ako Orban i Putin pocnu dijeliti granicu.... https://www.romaniajournal.ro/world/photo-stirs-discontent-viktor-orban-and-the-map-of-hungary-including-transylvania/https://www.bbc.com/news/world-europe-63724710

Bude bilo malo -"Jó napot és viszlát."

Ako nisu mogli skinuti Tu-141 koji je preletio njih kak ce nama glumiti zracnu policiju?

https://www.bug.hr/tehnologije/sto-je-tu-141-i-kako-je-moguce-da-je-stigao-od-ukrajine-do-zagreba-26114

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 18:45 (Ante).
13 godina

14 godina
Izzy kaže...

Sada im se tako nešto može lako uklopiti u misiju nadzora zračnog prostora sujedne države. Tko će od naših provjeravati jesu li što prikupili nakon obavljenog zadatka? Dron im je rizik jer je sumnjiv (ako ga se uoči), a ne znam imaju li Talijani i posebno Mađari pristup nekom satelitu koji im može poslužiti za tu svrhu.

Ma baš ćeš uočit mali dron na 200-300m visine, eto svi škilje u nebo i gledaju dal je ptica il dron. Još pogotovo danas,pa ni nemamo neke baze vojne

8 godina

Mene zanima oće l Vučko sad i Talijane i Mađare uvrstiti u potencijalne neprijatelje i prijetnju njegovoj megauspješnoj demokraciji.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Molim da tog vucica ne zoves Vucko jer nije to zasluzio 👍
Intel 80286
16 godina
Trebamo se baviti sami sobom, a ne susjedima. Imamo mi dovoljno svojih sr**a.
Kako stvari stoje, ova europski rat se blizi kraj te se iskreno nadam miru, opcenito. Ne znam samo tko se veseli tom zveckanju oruzjem i ratu opcenito.

3 2 hvala 0
13 godina

Mozes se ti bavit cime hoces ali to ne znaci da se susjed nece bavit s tobom.

Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Jel se vi stvarno osjećate sigurnije sad kad imamo te francuske avione? Ono, prije ste bili zabrinuti da vam bomba ne padne na kuću, a odahnuli ste kad smo potrošili puste milione i avioni su došli?

Nego, šta je s morem? Smatrate li da bi bilo dobro da si nabavimo nosač aviona i par podmornica? Glupo je braniti nebo, a tuđi nosač aviona ti prolazi kraj Palagruže. Čak vidim potrebu i za podmornicama...
Šta je s kopnom? Možda novi tenkovi i helikopteri?

A da se prijavite služit vojni rok, jer treba netko i vozit to sve?

4 6 hvala 0
13 godina

naravno da se osjećamo sigurnije. živim blizu aerodroma i svaki put kada su letjeli migovi iskreno sam se bojao da nam se ne sruše na glavu.

5 0 hvala 0
6 godina
Inovator kaže...
Trebamo se baviti sami sobom, a ne susjedima. Imamo mi dovoljno svojih sr**a.
Kako stvari stoje, ova europski rat se blizi kraj te se iskreno nadam miru, opcenito. Ne znam samo tko se veseli tom zveckanju oruzjem i ratu opcenito.

"Glavom u pijesak" nije riješenje.

Uvukli smo se u vojni industrijski kompleks i utrku u naoružanju. Kotač se okreće.

Ne možeš samo tako izaći, moguće je izaći ali nije jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 11:26 (gpd).
8 godina
mateo kaže...
Jel se vi stvarno osjećate sigurnije sad kad imamo te francuske avione? Ono, prije ste bili zabrinuti da vam bomba ne padne na kuću, a odahnuli ste kad smo potrošili puste milione i avioni su došli?

Ne znam ako pratis, ali na Balkanu imamo te neke cikluse od 30-50 godina izmedju tih ratova, sukoba i tako to.

Al' ne bi bio ni problem da su to neki civilizirani ratovi, s pravilima itd, al' kod nas su srednjevjekovni ratovi s klanjem, vadjenjem ociju, ubijanjem staraca sjekirama i sl zanimacijama.

Igrom slucaja sam bio u regiji Pozege kada su pobili onu starcad sjekirama i nozevima u Vocinu, i u VP 2145/20 gdje su u spaljenom odmaralistu konobara Zlaju vezali lisicama za radijator, polili benzinom i zapalili.

Ne ponovilo se.

30 godina je proslo od zadnje situacije, a mi tih 30 god nismo ulagali u vojsku.

Onda je doletio stanoviti bojler iz Ukrajine i kresnuo na Savski, a mi, i da smo htjeli, nismo ga imali cime srusiti. Glavni grad nam je nebranjen. Jer kao tko ce nas, mi smo u NATO.

Danas se vlast mijenja u Americi, Ukrajina gubi rat, a Balkan se naoruzava. Trebao bi niti jako naivan pa nastaviti s pacifistickim politikama jer BiH je bacva baruta, na Kosovu imamo drugu bombu, a vrlo nedavno je na trg sudu ugasena tvrtka koja je organizirano autobusima dovozila Srbe iz Srbije s HR papirima u Gospic na glasanje. Znaci netko prati, financira aktivnosti i aktivno se bavi nama i nasim izborima, iako se mi bas puno ne bavimo drugima.Od toga do neke druge situacije je jedan mali korak.

Jer stvar nije gotova. Racuni su u necjim glavama nerascisceni, i cekaju novu rundu.

Naivno bi bilo misliti da je sadasnje stanje zakljucno stanje, i geografski i politicki, i da je nasa neovisnost zagarantirana bilo cime. Jer nakon iskustva 91' trebali smo biti Izrael, ne s 50 Leoparda 2 nego max dozvoljenim brojem, i jos 50 vise u dijelovima po skladistima, vrhunskim sustavima nadzora granica i obavjestajnom aparatom koji je nalazio i likvidirao ekipu koja je ovdje krvarila ruke. I vrlo jasnim obecanjem u Ustavu, ako nas se opet dirne da cemo krenuti i odgurati sve do Grcke. Jer ta ekipa poznaje samo jezik sile.

Bavili smo se privatizacijama, ne sigurnoscu, pljackom umjesto gradjenju ekonomije koja moze biti neovisna ako se EU sutra raspadne.

A to je vrlo realna mogucnost, raspad EU.

13 godina

Telad nije svjesna sto bi moguci raspad EU i NATO-oa znacio uz tendenciju za biranje nacionalistickih populista u zadnjih par godina.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
mateo kaže...

Nego, šta je s morem? Smatrate li da bi bilo dobro da si nabavimo nosač aviona i par podmornica? Glupo je braniti nebo, a tuđi nosač aviona ti prolazi kraj Palagruže. Čak vidim potrebu i za podmornicama...
Šta je s kopnom? Možda novi tenkovi i helikopteri?

A da se prijavite služit vojni rok, jer treba netko i vozit to sve?

Iz upisa bih zaključio - netko tko nije služio vojsku niti zna čemu služi.  Ročna vojska može samo točiti gorivo (to sam i radio).  Vojni pilot je profesionalno zanimanje koje nije za svakoga (niti svatko može biti). Nisam za vraćanje vojnog roka, ali sam za manju profesionalnu vojsku vrhunski opremljenu i obučenu.

Zrakoplovima se planira braniti i more, no mogu zamisliti kada (bi) naručili ozbiljne brodove , kakva bi tek bila reakcija ekipe.

Inače funkcionalan nosač zrakoplova osim naših saveznika imaju još Indija i Kina, pa ako su nam oni prijetnja                                        

3 godine
Gebirgs kaže...
umjesto gradjenju ekonomije koja moze biti neovisna ako se EU sutra raspadne.

A to je vrlo realna mogucnost, raspad EU.

Nema države iz EU koja gradi ekonomiju za slučaj da se EU rasformira.

Ne vjerujem u potpuni raspad, no nekakav oblik transformacije je moguć . Previše je tu novca u igri, previše su najjače države vezane jedne sa drugima, da bi se na koncu sve vratilo u početno stanje.

Zato mislim da je teška riječ i pomisao; "EU će se raspasti". 

Osobno se ne plašim svjetske geopolitičke situacije i velikog Putinova utjecaja na istu. 

Ako bi slučajno došlo do atomskog napada od strane Rusije na npr. Veliku Britaniju, nećemo morati brinuti o Srbiji, Dodiku, ili o raspadu EU.

Tu "počinje" kraj života kakvoga poznajemo.

Inače, talijanski i mađarski avioni će ići uglavnom uz obalu Hrvatske, snimajući parcele za hotele i apartmane njihovih tajkuna. (doznao iz pouzdanih izvora) 

合氣道
15 godina
Ne znam tko će ponovno dragovoljno braniti bilo što ili bilo koga nakon posljedica zadnjeg rata. Ja mogu na front nakon svih političara i njihovih familija...Minken bojna mi zvuči puno bolje.
Moj PC  
9 1 hvala 0
16 godina

Članak iz Guardiana od 29.11.:

Njemačka: "Experts predict an attack by Russia may be a possibility within the next five years and the search is now on for any structure that could be used if such an event occurred, including metro stations and basements of public offices, schools and town halls."

Ne tvrdim da će biti rata ali tvrdim da bi bilo glupo ne biti spreman.

Gledam te!

1 0 hvala 0
15 godina

Ja bum bio spreman, kad mi dođe VP dočekam ih u usranoj peleni, nertikulirano se glasajući uz noge koje ne rade, pa nek me vuku u zatvorsku bolnicu na besplatni smještaj :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Veliki Brat kaže...

Njemačka: "Experts predict an attack by Russia may be a possibility within the next five years and the search is now on for any structure that could be used if such an event occurred, including metro stations and basements of public offices, schools and town halls."

Mi smo pokriveni što se toga tiće. /s

U slučaju opasnosti, javlja se sustav preko SMS poruka, dio civila koji dobiju poruku kreću u skloništa ( to jest oni koji se prisjete gdje je sklonište, ) Tamo nailaze na poduzetničke prostore brdo limenki, razbijenih boca, grafite na zidu i ruzinava protu-udarna vrata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 14:17 (gpd).
14 godina
forumaš kaže...
Ne znam tko će ponovno dragovoljno braniti bilo što ili bilo koga nakon posljedica zadnjeg rata. Ja mogu na front nakon svih političara i njihovih familija...Minken bojna mi zvuči puno bolje.

Vezano za posljedice zadnjeg rata, pretpostavljam da nisi zadovoljan, pa da vidimo alternativu - izgubili rat, ostala krnja Hrvatska (zapadno od linije Karlobag, Karlovac, Virovitica)  u vječnom predvorju EU, ekstermno desna poludiktatura, sa parolama po zidovima "dogodine u Karlovcu". I u vojsku bi se puno više ulagalo /BDP nego sad. Tko ne vjeruje neka pogleda  istočne susjede i uteg zvani Kosovo.

Ipak smo puno napredovali od tada jer se sada svako može slobodno hvaliti da će biti dezerter i druge nagovarati, a tada su se takvi krili i/ili bježali.

15 godina
Kao što rekoh, kad anemični na prvoj crti kaže za mnom, ja krećem u juriš....ili ovi ukrainci da dobrim autima iz moje ulice, kojim vjerovatno plaćam najam kuće s da to i ne znam.
To kaj sam bio 93. i 95. meni je dovoljno
3 godine
Veliki Brat kaže...

Njemačka: "Experts predict an attack by Russia may be a possibility "

Da, vidovnjaci "stručnjaci".

Možda 

forumaš kaže...
Kao što rekoh, kad anemični na prvoj crti kaže za mnom, ja krećem u juriš....ili ovi ukrainci da dobrim autima iz moje ulice, kojim vjerovatno plaćam najam kuće s da to i ne znam.
To kaj sam bio 93. i 95. meni je dovoljno

Aaaa, ti si taj

Dis bio 91 ? 

合氣道
15 godina
Veliki Brat kaže...

To što se forsira u javnosti od početka ruskog napada na Ukrajinu, ta ideja da će Rusija napasti neku od članica NATO saveza je takva glupost da je to smiješno.

Nisu Rusi budale, pa svjesni su toga da to znači rat sa NATO savezom, a tu ne mogu izvući nekakvu pobjedu.

13 godina

Rusi ako budu ikada napali to nece biti dok NATO postoji, tvoj problem je sto mislis da je postojanje NATO-a garantirano, a zaboravljate da je Putin na vlasti 20g. te mu to omogucuje da gura i kroji svoju politiku poprilicno efikasno sto nije moguce kod nestabilanih "zapadnih" vladi i naroda koji je podijeljen, Kinezi i Rusi tih problema nemaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
ivanzu kaže...

..sto nije moguce kod nestabilanih "zapadnih" vladi i naroda koji je podijeljen, Kinezi i Rusi tih problema nemaju.

Demokracija često znači i nestabilna vlada.

Da, u Kini i Rusiji to nije moguće. 

合氣道
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice