Mercedes otkrio da razvija fotonaponsku boju za au

poruka: 7
|
čitano: 3.358
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mercedes otkrio da razvija fotonaponsku boju za au".
14 godina
Mercedes otkrio da razvija fotonaponsku boju za au

Prema slikama idu dva sloja -specijalna nano boja i ispod nje vodljivi sloj.  Dakle sada kod EQS  nadoplata za  boju cca 5-7.500 eur , pa ovo neće biti ispod 20.000 eur. (ako ne i više jer se mora mijenjati kompletni proces bojanja vozila, a to su postrojenja koja koštaju stotine miljuna eur)

Ovo me sjeti na solarnu klupu u našoj firmi na kojoj niko ne sjedi, nego koriste klasičnu u hladu ispod stabla.

Pretpostavljam da automobil zbog punjenja treba biti cijeli dan na suncu (ništa garaža, nastrešnica i sl.) pa prije početka vožnje ljeti klima na najjače za ohladiti automobil , a zimi extra grijanje. I sve to na struju. 

prijedlog dodatne proizvodnje struje- turbine u prednju rešetku (koje nema)  pa dok vozi nizbrdo proizvodi struju (u tom slučaju ne voziti iza kamiona/busa)

5 0 hvala 0
16 godina
Re: Mercedes otkrio da razvija fotonaponsku boju z
Net profit Q3 to Q3 = -53.8%

14 godina
Jos ce biti nije garažiran veća cjena
Sve što znam o životu naučio me Đelo Hadžiselimović
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
A sto kad se ogrebe ili udari?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa malo Duct-tapea...

Ju je je? Je ju je!
13 godina
N!NO kaže...
A sto kad se ogrebe ili udari?

Padne napon po nekoj formuli.

15 godina

Vjerojatno ništa. Pretpostavljam da električno polje nastaje između dva sloja boje, to što se površina savine ili malo ogrebe ne bi trebalo značajno utjecati na funkciju. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice